Αγορά 40" (Sony EX710 - Samsung C6500)?

gm11

New member
12 December 2010
15
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!

Μιας και είμαι καινούργιο μέλος θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αγορα καινούργιας TV στις 40". Είμαι (κατα 90%) μεταξύ 2 μοντέλων: Sony EX710 - Samsung C6500 (6510). Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με το ποια μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.
Διευκρινίζω οτι τo budget μου είναι max. 1000 ευρώ. Η χρήση που θα κάνω είναι κυρίως ταινίες και PS3 και η απόσταση θέασης περίπου 2-2,3m.

Με την ευκαιρία θα ήθελα κάποια διευκρίνηση/βοήθεια ως προς τα ακόλουθα:

1) Εχω ακούσει οτι η Sony (δεν ξέρω για το ex710) δεν έχει τόσο καλό media player. Αν το DVD που θα παίζει απο DVD player έχει υπότιλους σε ξεχωριστό αρχείο και το DVD player οτυς διαβάζει μπορεί να μην τους εμφανίζει η οθόνη?

2) Τα 200Hz αξίζουν το παραπάνω κόστος ή δεν είναι ορατά εύκολα ορατά απο το ανθρώπινο μάτι και είναι περισσότερο για εργαστηριακές ρυθμίσεις?

3) Η EX710 έχει αιθητήρα που σύμφωνα με τον κατασκευαστη προσαρμόζει την εικόνα ανάλογα με το εξωτερικό φως (ημερα, νύκτα, αναμμε´να φώτα, κτλ). Αυτό ακούγεται ενδιαφέρον αλλά στην πραγματικότητα όντως προσαρμόζεται η είκονα ή ειναι περισσότερο για λόγους marketing?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Γιάννης

Καλωσηλθες

1- Η αναπαραγωγη αρχειων γινεται απο το usb που εχει η καθε τηλεοραση οποτε καμια σχεση με την υπαρξη και την λειτουργια καποιου DVD player.

2- Τα 100/200 Hz ειναι για τηλεοπτικο σημα κυριως σε πολυ γρηγορη κινηση (πχ. ποδοσφαιρο) σε αργη κινηση δεν θα δεις καμια διαφορα μεταξυ 50/100/200 Hz και για gaming συνισταται να απενεργοποιουνται (επιλογη game mode απο το μενου της τηλεορασης) ωστε να μειωνεται το lag.

3- Kαι οι δυο τηλεορασεις (οπως και η πλεοψηφια που κυκλοφορει) εχουν αισθητηρα. Συνηθως τον απενεργοποιουμε γιατι ανεβοκατεβαζει την φωτεινοτητα και ειναι ενοχλητικος.

σε μια tv για παιχνίδια δλδ χαμηλώνουμε το ρυθμό ανανέωσης?? Δεν μας είναι αντικείμενο ποιότητας για μια τέτοια χρήση?

Τα frames που προσθετουν οι τηλεορασεις δεν υπαρχουν στο αρχικο υλικο.

Αυτο εχει δυο παρενεργειες 1- την δημιουργια τεχνουργηματων (artifacts) 2- την επιβαρυνση του επεξεργαστη εικονας με αποτελεσμα την αυξηση του output lag (θα το δεις να αναφερεται λανθασμενα και ως input lag).

Ενα παραδειγμα...

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Υπάρχει κάποιο απο τα δυο μοντέλα που θεωρείτε οτι υπερτερεί ή σε γενικές γραμμές είναι στο ίδιο επίπεδο περίπου?

Γιατι δεν παιρνεις την 40C650 να γλιτωσεις και μερικα ευρω?

Σε εικονα δεν υστερει απο τις παραπανω , ισα ισα εχει καλυτερη γωνια θεασης και ομοιομορφια οθονης.

Την C650 δεν ετυχε να την δω απο κοντά μεχρι σήμερα. Όσο για τις άλλες δυο (EX710 - C6510) σήμερα τις είδα δίπλα-δίπλα σε κάποιο μαγαζί. Στο δικό μου μάτι η C6510 έχει λίγο πιο έντονα και φωτεινά χρώματα, αλλα δίνει και λίγο την εντύπωση του artificial του "φτιαχτού" ίσως. Απο την άλλη η EX710 έχει πιο γήινα χρώματα, πιο "ανθρώπινα", πιο φυσικά.
Πιθανότατα να επαίξαν ρόλο και οι ρυθμίσεις που είχαν οι συγκεκριμένες 2 TV στο μαγαζί, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

Για την C650 δεν το είχα σκεφτεί. Αν εχει όντως τα ίδια χαρακτηριστικά και εφάμιλλη εικόνα, τότε ο λόγος που είναι πιο φθηνή είναι ίσως οτι είναι πιο παλαιό μοντέλο?

Αλήθεια, απο θέμα εξυπηρέτησης και service και οι δυο εταιρείες είναι καλές? Γιατί έχουν ακουστει διαφορα για την Samsung αν και εμαθα οτι απο 01/01/2011 ο κατασκευαστής έρχεται με δική του θυγατρική στην Ελλάδα.

Για την C650 δεν το είχα σκεφτεί. Αν εχει όντως τα ίδια χαρακτηριστικά και εφάμιλλη εικόνα, τότε ο λόγος που είναι πιο φθηνή είναι ίσως οτι είναι πιο παλαιό μοντέλο?

Μοντελο 2010 ειναι οπως ολες οι "C" , ο λογος που ειναι φθηνη ειναι οτι δεν ειναι λεπτη και μουρατη (βλεπε "LED").

πολύ καλό το βίντεο. Thanks Yperion!!!!

η c650 με την c750 διαφέρουν μόνο στο ότι η δεύτερη είναι 3d ready?? και τα 100 hz??

πολύ καλό το βίντεο. Thanks Yperion!!!!

η c650 με την c750 διαφέρουν μόνο στο ότι η δεύτερη είναι 3d ready?? και τα 100 hz??

Η C750 είναι 3D ready-200Hz και έχει και PVR.
Η C650 είναι 100Hz.

Αν και το αρχικό δίλημμα ήταν μεταξύ ΕΧ710 και C6500, μετά απο όσα έχω διαβάσει εδω μέσα έχω αρχίσει να σκέφτομαι και την περίπτωση μιας plasma. Η αλήθεια είναι οτι ήμουν κάπως επιφυλακτικός απέναντι στις plasma, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην άγνοιά μου.

Ετσι και αλλιώς η χρήση της TV θα είναι περισσότερο ταινίες και λιγότερο ps3, οπότε στο budget που διαθέτω (900-1000 ευρώ) τι θα προτείνατε σε plasma? Και σε ποια διαγώνιο 46" ή 50"?

Και 2-3 ερωτήσεις σχετικά με τις plasma:
1) Τι είδους "στρωσιμο" (εδω μέσα εμαθα οτι χρειάζεται κατι τετοιο) αν καταλήξω σε plasma?
2) Για την χρήση που την θέλω (70%-80% ταινίες, 20%-30% καναλια + ps3) είναι προτιμότερη μια plasma απο μια lcd ή led-lcd?
3) Κάπου διάβασα οτι μετά απο 2-3 χρόνια οι plasma πεφτουν σε απόδοση σε σχέση με μια lcd. Αληθεύει ή είναι ραδιο αρβύλα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. Θα με βοηθούσε πολύ αν μου δίνατε 1-2 εναλλακτικές στις 46" και στις 50" στο χρήματα που μπορώ να διαθέσω.

Αν και το αρχικό δίλημμα ήταν μεταξύ ΕΧ710 και C6500, μετά απο όσα έχω διαβάσει εδω μέσα έχω αρχίσει να σκέφτομαι και την περίπτωση μιας plasma. Η αλήθεια είναι οτι ήμουν κάπως επιφυλακτικός απέναντι στις plasma, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην άγνοιά μου.

Ετσι και αλλιώς η χρήση της TV θα είναι περισσότερο ταινίες και λιγότερο ps3, οπότε στο budget που διαθέτω (900-1000 ευρώ) τι θα προτείνατε σε plasma? Και σε ποια διαγώνιο 46" ή 50"?

Και 2-3 ερωτήσεις σχετικά με τις plasma:
1) Τι είδους "στρωσιμο" (εδω μέσα εμαθα οτι χρειάζεται κατι τετοιο) αν καταλήξω σε plasma?
2) Για την χρήση που την θέλω (70%-80% ταινίες, 20%-30% καναλια + ps3) είναι προτιμότερη μια plasma απο μια lcd ή led-lcd?
3) Κάπου διάβασα οτι μετά απο 2-3 χρόνια οι plasma πεφτουν σε απόδοση σε σχέση με μια lcd. Αληθεύει ή είναι ραδιο αρβύλα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. Θα με βοηθούσε πολύ αν μου δίνατε 1-2 εναλλακτικές στις 46" και στις 50" στο χρήματα που μπορώ να διαθέσω.

1
Είναι κάτι σαν το καινούργιο αυτοκίνητο. Δεν το παραζορίζεις από την αρχή χωρίς να είναι και απαραίτητο βεβαία. Διάβασε εδώ. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=862357&postcount=628
2
Καλύτερα να διαβάσεις τα προτερήματα και μειονεκτήματα από τις δυο τεχνολογίες και να αποφασίσεις μόνος σου.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32266
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29886
Σε γενικές γραμμές με plasma έχεις καλύτερη εικόνα και περισσότερες ίντσες με λιγότερα χρήματα αλλά χρειάζεται λίγο προσοχή στα στατικά (games -λογότυπα καναλιών- 4:3- monitor για internet κτλ)
Με lcd(και ανάλογες ίντσες) πρέπει να βάλεις το χέρι αρκετά βαθύτερα στην τσέπη για να έχεις καλό αποτέλεσμα. Αυτό που κερδίζεις είναι αυτά που πρέπει να προσέχεις στην plasma.
3
Σε όλες τις tv σταδιακά πέφτει η απόδοση αλλά πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να είναι έντονο το πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι να την έχεις αλλάξει μόνος σου μέχρι τότε TV ή να σου έχει χαλάσει. Στις plasma μετά από λίγο ανεβαίνει το μαύρο αλλά δεν είναι κάτι εύκολα παρατηρήσιμο που θα σε κάνει να ανησυχείς.

Αν βρεις από Panasonic την 50s20 αξίζει με το παραπάνω. Από LG δες την PK550.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Όταν λες την Panasonic 50s20 εννοείς την 50s20e ή την 50s20 (ποιά η διαφορά τους?)

Για την Panasonic 46s20 (700 ευρώ στο Πλαίσιο) τι γνώμη έχετε?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Όταν λες την Panasonic 50s20 εννοείς την 50s20e ή την 50s20 (ποιά η διαφορά τους?)

Για την Panasonic 46s20 (700 ευρώ στο Πλαίσιο) τι γνώμη έχετε?

Η ίδια είναι E=Europe. Τα 700 για την 46s20 είναι αρκετά καλή τιμή όπως και τα 749 για την pk550. Αν θες και gaming προτίμησε Panasonic γιατί είναι ανθεκτικότερες και με μικροτερο input lag. Δεν ξέρω για πια απόσταση θέασης μιλάμε αλλά είναι δύσκολο να βρεις την 50s20 στην αγορά. Αν έχεις πάνω από 3 μέτρα θες 50άρα.

Τελικά αν και είχα ξεκινήσει για LCD (40" EX710 ή 40" C6500) κατέληξα στην Panasonic 46S20. Την είδα απο κοντά στο Πλαίσιο και θεωρώ οτι έχει πιο "κινηματογραφική" εικόνα. Γενικά απο όσες lcd, led οθόνες είχε γύρω της είχε την πιο καλή εικόνα εκτος απο μια 46" lcd ή led (δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο) που είχε όμως 1,500 ευρώ, δηλ, την διπλάσια τιμή.

Εκεινο που μου έκανε λίγο εντύπωση ειναι οτι ορισμένες οθόνες (σε σύγκριση πάντα με την 46S20) είχαν χειρότερη αποδοση χρωμάτων, αλλά τα trailerακια που έπαιζαν έδειχναν σε κάποιες στιγμές σαν να απέδιδαν περισσότερη λεπτομέρεια σε σχέση με την 46S20 (σαν είχαν μια μεγαλύτερη αναλυση, πραγμα που λογικά δεν στέκει μιας και όες ήταν FullHD). Μήπως τις ρυθμίζουν κατα βούληση? Ίσως να έφταιγε και ο φωτισμός ή το γεγονός οτι η 46S20 ήταν τοποθετημένη σε κάτω-κατω ράφι ενω οι άλλες στο ύψος των ματιών, δεν ξέρω?

Όπως και να έχει κατέληξα στην 46S20 (ο συγκεκριμένος πωλητής μου είπε οτι είναι πολύ καλή επιλογή στα λεφτά της - περιέργως έπεσα σε fan των plasma, συνήθως συμβαίνει το αντιθετο). Εχω κάποιους ενδοιασμούς ακόμα με το στρώσιμο κ.τ.λ., αλλά τη θεωρω πολύ καλή value for money επιλογή.

Θα δούμε όταν την παραλάβω και την βάλω να παιξει αύριο-μεθαύριο. Πάντως και ο πωλητής με διαβεβαίωσε οτι στην δικια του (μια plasma LG) δεν την έστρωσε καθόλου και δεν είχε κανενα πρόβλημα μεχρι τώρα. Εγω πάντως θα προσπαθήσω να προσέξω λίγο το στρώσιμο.
Δεν είχα ποτέ μου plasma μεχρι στιγμής και γι αυτο είμαι λίγο επιφυλακτικός, αλλα ελπίζω πως οταν την βαλω στο χώρο μου και την ρυθμίσω θα μείνω ικανοποιημένος απο το τελικό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες και την βοήθεια σας!
Γιάννης

Εκεινο που μου έκανε λίγο εντύπωση ειναι οτι ορισμένες οθόνες (σε σύγκριση πάντα με την 46S20) είχαν χειρότερη αποδοση χρωμάτων, αλλά τα trailerακια που έπαιζαν έδειχναν σε κάποιες στιγμές σαν να απέδιδαν περισσότερη λεπτομέρεια σε σχέση με την 46S20 (σαν είχαν μια μεγαλύτερη αναλυση, πραγμα που λογικά δεν στέκει μιας και όες ήταν FullHD).

Μια απο τις διαφορες LCD με πλασμα ειναι οτι οι πρωτες εχουν πολυ μεγαλυτερη οξυτητα (sharpness) στην εικονα τους κατι το οποιο ομως ειναι τεχνητο και φτανει πολλες φορες να φαινεται ψευτικο.

Σαν παραδειγμα δες την εικονα αυτην...

sharpness1.jpg

Αριστερα η εικονα οπως ειναι κανονικα , δεξια αν αυξησουμε τεχνητα την οξυτητα.

Μια απο τις διαφορες LCD με πλασμα ειναι οτι οι πρωτες εχουν πολυ μεγαλυτερη οξυτητα (sharpness) στην εικονα τους κατι το οποιο ομως ειναι τεχνητο και φτανει πολλες φορες να φαινεται ψευτικο.

Ακριβώς έτσι όπως το έγραψες! Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα... Σου δίνει την εντύπωση πιο μεγαλης αναλυσης, αλλά ταυτόχρονα μοιαζει πολυ φτιαχτό, πολύ επιτηδευμένο και μη ρεαλιστικό. Το μάτι ξεγελιέται (τουλαχιστον το δικό μου που δεν είναι εκπαιδευμένο)στην αρχή και το θεωρει ως πιο καθαρή εικόνα, αλλά έχω την αίσθηση οτι σε βάθος χρόνου θα κουράζει και θα δίνει την εικόνα του ψεύτικου.

Εκεινο που δεν γνωρίζω είναι αν η οξύτητα μπορεί να ρυθμιστει στον ίδιο βαθμό στις plasma και στις lcd,led ή μήπως οι δευτερες έχουν μια τάση εξ αρχής προς το over sharpened?

Όπως και να έχει θα περιμένω να δω την δική μου σε κανονικό περιβάλλον σπιτιου και τότε να βγαλω τα όποια συμπεράσματα. Ελπίζω να είναι θετικά...:2thumb22sup:

H οξυτητα μπορει να ρυθμιστει και στις πλασμα. Ποτε ομως δεν θα φτασει τα ορια της υπερβολης.

Αν βαλεις την οξυτητα στο μεσο στην LCD η εικονα γινεται εντονα τεχνητη.