Αγορά 40άρας ή μικρότερης LCD tv για απόσταση 2 μέτρων με χρήση Nova

dk80

New member
17 December 2008
26
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω στο Forum.
Είναι το πρώτο μου post και θέλω να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την αγορά μίας 40άρας LCD.
Η απόσταση καναπέ-tv είναι τα 2 μέτρα.
Στην περιοχή της Αθήνας (Νότεια) που μένω το αναλογικό σήμα είναι από μέτριο έως τραγικό.Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αποκτήσω Nova όχι τόσο πολύ για τις ταινίες όσο για καλύτερο σήμα στα ελληνικά κανάλια(από 1Νοεμβρίου περιμένουμε την ψηφιακό σήμα αλλά απ'ότι φαίνεται θα αργήσει) και τα αθλητικά που προσφέρει η Nova.
Έχω ήδη διαβάσει ορισμένα posts περί υπερσυμπιεσμένου σήματος στη nova κ.τ.λ
Το θέμα είναι πως το σήμα μου τώρα ,είναι για κλάματα (φταίει η περιοχή και λιγότερο η εξωτερική κεραία που έχω).
Ο δεύτερος προβληματισμός μου είναι η απόσταση!!
2 μέτρα για παρακολούθηση tv= (ταινίες-ειδήσεις-ποδόσφαιρο) με σήμα nova και κάποια DVD που βλέπω.Έχω dvd player που υποστηρίζει HD 1080p.Για gaming δεν με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως έως καθόλου θα έλεγα.
Μήπως είναι too much η 40άρα??
Αρχικά είχα σκεφτεί για 32άρα λόγω της απόστασης των 2 μέτρων αλλά το ξανασκέφτηκα και είπα για 40άρα (και μάλιστα σκέφτομαι για την Sony 40W4500).
Εσείς τι πιστεύετε:
1)Για το θέμα των 40 ιντσών - απόσταση 2 μέτρα
2)Για το θέμα Nova
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!! :a0210:

Εκτος απο την 40W4500 μπορεις να δεις και την Panasonic 42PX8 που λογω και της χαμηλης αναλυσης δειχνει πολυ καλα τα αναλογικα καναλια.

Αν το σημα σου ειναι πολυ κακο ομως μονο η NOVA θα λυσει το προβλημα σου. Γενικα δεν φημιζεται για την εικονα της αλλα σιγουρα θα δειχνει λιγοτερο χαλια απο οτι βλεπεις τωρα.

Φιλε dk80 καλώς ήρθες στο φόρουμ -bye-

Και εγώ νότια μένω και στην περίπτωση μου η Nova ήταν μονόδρομος. Χωρίς την ακατονόμαστη δεν μπορούσα να δω υποφερτή εικόνα ούτε σε 29άρα CRT, για flat panel 40+ δεν το συζητάω καν ... κόλαση :D

Αν τελικά βάλεις Nova τα πράγματα βελτιώνονται αρκετά, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Στην 37άρα PX8 παρακολουθώ σχετικά άνετα από τα 2.5 μέτρα. Νομίζω πως στα 2 μέτρα σε 40άρα θα είσαι πολύ οριακά και θα βλέπεις ατέλειες (για DVD θα είσαι ΟΚ).

Απάντηση: Re: Αγορά 40άρας ή μικρότερης LCD tv για απόσταση 2 μέτρων με χρήση Nova

...μπορεις να δεις και την Panasonic 42PX8 ...

Ανάμεσα σε 37ΡΧ80 και 37ΡΧ8 προτείνω....ΡΧ8...

Ανάμεσα σε 42ΡΧ80 και 42ΡΧ8 προτείνω....ΡΧ80.

..κατά τη γνώμη μου...-bye-

Re: Αγορά 40άρας ή 37άρας LCD tv για απόσταση 2.70 μέτρων με χρήση Nova

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
Απλά να κάνω μία διόρθωση.
Η απόσταση καναπές-tv είναι 2.70 μέτρα και όχι 2 μέτρα!! (διόρθωσα και τον τίτλο του topic)
Θα μου πείτε..μα καλά για 70cm κάνεις έτσι??
Απλά το τονίζω γιατί αρχικά είχα σκεφτεί για 32άρα και πλέον παίζω σε 37-40άρα.
Το πρόβλημα βέβαια είναι πως σε 37άρα οι επιλογές περιορίζονται σε σύγκριση με τις 40άρες.
Επειδή όμως θα βλέπω και nova (60% Nova - 40% DVD), προβληματίζομαι λόγω της υπερσυμπίεσης της εικόνας εάν στις 40 ίντες και σε απόσταση 2.70 μέτρα θα είναι κουραστική η παρακολούθηση μίας ταινίας ή ενός αγώνα μέσω nova.
Σίγουρα όσο λιγότερες οι ίντσες τόσο λιγότερες και οι εμφανείς ατέλειες του σήματος nova.
Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως για μία απόσταση 2.70 μέτρων θα πρέπει να πάρω και 32άρα ώστε να είμαι 100% σίγουρος πως οι ατέλειες του σήματος της nova δεν θα είναι εύκολα ορατές.
Εσείς τι λέτε??

Re: Αγορά 40άρας ή 37άρας LCD tv για απόσταση 2.70 μέτρων με χρήση Nova

Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως για μία απόσταση 2.70 μέτρων θα πρέπει να πάρω και 32άρα ώστε να είμαι 100% σίγουρος πως οι ατέλειες του σήματος της nova δεν θα είναι εύκολα ορατές.
Εσείς τι λέτε??

Εγω λεω να παρεις την 42PX80 και θα εισαι αψογος. Το καλοκαιρι σε καφετερια που εχει γνωστος μου παρακολουθουσα καθε μερα απο τα 2 μετρα τους Oλυμπιακους αγωνες σε πλασμα LG 42" με σημα απο NOVA και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα (εκτος απο οτι μου φαινοταν μικρη...:flipout:).

Ισα ισα που στις ταινιες θα βλεπεις καλυτερα τους υποτιτλους.-bye-

Τι θα προτεινατε για την ίδια απόσταση αλλά με επιπλέον χρήση για ps3 παιχνίδια (pe soccer και tomb raider ατελείωτες ώρες) και θέαση blu ray. Οι διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετηθεί είναι περιορίσμένες οπότε μιλάμε είτε για 37 είτε για 40 περιορισμένων εξωτερικών διαστάσεων (μέγιστο μήκος έως 98 εκ.). Με ενδιαφέρει κυρίως η θέαση αθλητικών μέσω NOVA και όχι η θέαση από επίγεια κεραία. Η τηλεόραση πρόκειται να αντικαταστήσει μιά 32αρα sony v2500 σε υπνοδωμάτιο.

an einai gia ps3 kalitera 40w4500

μη σου μεινει κανα σηματακι εκτυπωμενο πανω στην τιβι και τραβας τα μαλλια σου αν και δεν ξερω απολυτα

ρωτα τους ειδικους

Σε ευχαριστώ darkie υπάρχει κάποια εμπειρία θέασης νοβα με την sony w4500 υπάρχει σε έντονο βαθμό θολούρα από την υπερσυμπίεση; Τα 100 Hz πως επιδρούν στη θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων; Την έχω δει στο fnac να παίζει με blu ray και ήταν εντυπωσιακή όμως η καθημερινή χρήση της θα είναι για θέαση ποδοσφαίρου είτε μέσω νοβα είτε μέσω άλλων δορυφορικών καναλιών από δέκτη hd technomate