Αγορά 40άρας LED με περιορισμό διαστάσεων (ξανά!)

silencer51

New member
17 August 2011
54
Μετά την 2η μετακόμιση σ εναν χρόνο παρατηρώ πως η 32άρα Samsung (UE32EH5450) για την οποία είχα ανοίξει παρόμοιο θρεντ πέρυσι και με την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος όσον αφορά χαρακτηριστικά κλπ, φαίνεται πλέον μικρή στο νέο σαλόνι.

Σκέφτομαι λοιπόν την μετάβαση στις 40 ιντσες. Επειδή η τηλεόραση θα μπει χωνευτή σε έπιπλο-σύνθεση, οπου το μέγιστο πλάτος είναι τα 94 cm, σκέφτομαι να κινηθώ μέχρι την διάσταση αυτή.

Επειδή έχω μείνει υπερικανοποιημένος από την Samsung και ειδικά από το άψογο media player της, σκέφτομαι να κινηθώ ξανά προς Samsung μεριά.

Μερικές παρατηρήσεις:

Είδα πως οι περισσότερες 40άρες της Samsung ανήκουν στην Slim LED κατηγορία που απ' οτι καταλαβαίνω ειναι edge lit και ως εκ τούτου εμφανίζει backlight bleed κλπ.

Η 32αρα που έχω τώρα δεν ειναι slim, έχει ενα μικρό βάθος απο πίσω το οποίο επειδή μπαίνει σε έπιπλο δεν με απασχολεί, και πρέπει να ομολογήσω πως ειναι ισως η πιο uniform οθόνη που έχει περάσει απο τα χερια μου συνολικά σε θέματα brightness uniformity/backlight bleed. Δεν ξέρω αν ειναι τυχερός, πάντως μου έκανε εντύπωση πόσο καλοφτιαγμένο ειναι αυτο το πάνελ, πράγμα σημαντικό για μένα μιας και ειμαι απόλυτα ψείρας με τέτοια ζητήματα.

Κι εδω προκύπτει το ερώτημα: υπάρχει 40αρα Samsung που να ΜΗΝ ειναι slim (δηλαδη edge lit) και να έχει υποστήριξη Smart TV (έστω και με εξωτερικό usb dongle)?

Με αρκετό ψάξιμο βρήκα πως υπάρχει η UE40EH5450 που λογικά θα ειναι σαν την 32αρα που έχω αλλά με 40αρι πάνελ. Αλλα δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες γι αυτήν και υπάρχει μονο σε 3-4 καταστήματα.

Επιπλέον, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στις 40 ιντσες (max 94cm) με εξίσου καλό media player (να παιζει τα πάντα δηλαδη);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σ ευχαριστω για την άμεση απάντηση! Οι 2 Σαμσουνγκ που παρέθεσες φαίνονται μεν καλές αλλα κάτι λείπει κι απ τις 2.

Η Τοσιμπα φαίνεται πολύ καλή. Πως είναι το media player της? Παίζει mkv/dts κλπ?

Απ' οτι καταλαβαίνω το media player της Toshiba δεν υποστηρίζει βασικά πράγματα (π.χ. ntfs!). Οπότε αναγκαστικά τρώει Χ μιας και το χρειάζομαι να παίζει τα πάντα...

Κάποια άλλη μη edge lit πρόταση;

Η Samsung 6030 φαίνεται ενδιαφέρουσα αν και δεν είναι Smart TV. Πάντως ένα σύντομο ονλαιν ψάξιμο ανέδειξε μάλλον μέτριες κριτικές...