Αγορά 40ρας ή 42αρας TV

Mekong

New member
29 September 2011
1
Δεν αναφέρομαι σε γυναίκα αλλά σε TV :music-smiley-005:

H απόσταση θέασης είναι 2-2,2m και δεν τη θέλω για gaming αλλά για να βλέπω ταινίες (γενικά για family stuff).

Θα ήθελα να έχει πρόσβαση στο ιντερνετ, ελληνικό teletext καθώς και να παίζει ελληνικούς subtitles (χωριστά).

Προς το παρόν είμαι μεταξύ LG 42LV5500 και SAMSUNG UE40D5500. Απο αυτές τις δύο ποια προτιμάτε ;

Βέβαια άμα έχετε καμία άλλη πρόταση είμαι όλος αυτιά! Το budget παίζει μεταξύ 650-850e (άντε και λίγο παραπάνω).

Ευχαριστώ

Η LG εχει πραγματικα 100 Hz και ειναι και 2" μεγαλυτερη.

Η Samsung εχει καλυτερο media player (παιζει και ηχο DTS που δεν παιζει η LG) αλλα ειναι 50 Hz (τα CMR ειναι "μαϊμού").

Yperion, φαίνεται να κατέχεις πολύ το άθλημα!!! :award:
Να γράψω εδώ (ταιριάζει αρκετά και ας με συγχωρέσει ο Mekong) - να μην γεμίσουμε το φόρουμ με τις ίδιες ερωτήσεις.

Και εγώ είμαι ανάμεσα 40 με 42 (TV, γυναικά έχω)!
Το θέμα είναι ποια τηλεόραση να πάρουμε!
Κατέληξα (προς τα παρόν) σε αυτά τα μοντέλα:
LG 42LV5500, SAMSUNG UE40D6100.

1. Το LG είναι 100 Hz, για το D6100 γράφει 200 Hz - ποσά είναι πραγματικά;

2. PVR έχει το LG; Το D6100 έχει, αλλά πως λειτουργεί:
- Γράφει μόνο το κανάλι που βλέπουμε;
- Γράφει μόνο ένα κανάλι, και με κλειστή τηλεόραση (ο πωλητής έτσι μου είπε) ;
- Γράφει ένα κανάλι, ενώ μπορούμε να βλέπουμε άλλο κανάλι (ο πωλητής έτσι μου είπε);

3. Το media player τους αναγνωρίσει τα αρχεία .mts, .m2ts ως βίντεο; Ή πρέπει να τους αλλάξουμε το extetion;
Π.χ όπως στο C530 - αλλάζω σε .avi και μετά τα βλέπει και παίζει μια χαρά!!!

4. To LG δεν έχει 3D, αλλά τα γυαλιά για το D6100 είναι πανάκριβα! Αξίζει το 3D τελικά;

5. Wi-Fi Ready και τα δυο! Αλλά (αν κατάλαβα καλά) πρέπει να πάρω extra δυο στικάκια. Ή μόνο με ένα μπορεί να συνδεθεί με το ασύρματο router;
Της SAMSUNG πάλι είναι ακριβά.

6. Από ποιότητα εικόνας που είμαστε;

Στην τιμή κερδίζει το LG! Το SAMSUNG είναι και λιγάκι εκτος του προϋπολογισμού...

Last edited:
Τις ερωτησεις για το PVR καλυτερα να τις κανεις εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80773

Στο μεγεθος αυτο (40-42") το 3D ειναι κατι απο το οποιο δεν θα μπορεσεις να επωφεληθεις εκτος και αν σκοπευεις να καθεσαι στο 1,5 μετρο απο την οθονη. Οποτε δες το σαν κατι εξτρα που δεν σου ειναι απαραιτητο και δεν αξιζει παρα μονο λογω περιεργειας και επαφης με κατι νεο αλλα τεχνολογικα ανωριμο.

Ευχαριστώ!
Το 2. (για το PVR) πήγε εκεί!
Το 4 - ναι, όντως έχεις απόλυτο δίκιο!