ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

Συγγνώμη, αλλά αν ένα μέσο απεικόνισης αποδίδει την ηλιόλουστη θάλασσα ως συννεφιασμένη, μόνο ως φυσική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα του... :p

Μάλλον δεν έγινε κατανοητό το παράδειγμά μου.Εννοώ,πως
εγώ προτιμώ μιά καθαρή-ζωντανή-όμορφα χρωματισμένη στο μάτι
εικόνα(κι ας είναι ψεύτικη,full επεξεργασμένη,με "ψηφιακίλα",λάθος
στα διαγράμματα κλπ.) παρά μια φυσική,αλλά μουντή-θολή-άτονη.
Δεν με πειράζει,δηλαδή,η επεξεργασία (φτάνει βέβαια να μην έχουμε
christmas tree εφέ-κουλοχέρηδες κλπ.) -bye-

Kατανοητό έγινε, η ένστασή μου εντοπίζεται στη σύνδεση της φυσικής εικόνας με κάτι μουντό-θολό-άτονο, γεγονός που αποτελεί λάθος.

Μία μουντή-θολή-άτονη εικόνα, είναι μουντή-θολή-άτονη, δεν είναι φυσική.

Όταν αναφέρομαι σε "φυσική" εικόνα,εννοώ αυτήν που αποτυπώνεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού μου όπως την αντιλαμβάνομαι κοιτώντας-άμμεσα-τον γύρω χώρο.Συνεπώς η απεικόνιση ενός panel είναι μια τεχνητή εικόνα (η οποία,ωστόσο,προσπαθεί να προσεγγίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την "φυσική")

νομιζω εγινε κατανοητο το παραδειγμα,μεσα στην πολυπλοκοτητα του..

@JL_?
Tο χρώμα των CRT θα το ελεγα ανοστο,μουντο,κρυο...

στον kotsovolo ειδα 3 42¨αρες σε ενα τοιχο σε συγκριση η μια κατω απο την αλλη..
leed,lcd,plasma(panasonic u10 νομιζω ,lg leed ,samsung lcd αν δεν κανω λαθος)
εκει καταλαβα οτι η πλασμα δειχνει αληθινα ζεστα,ζεστα,τονιζω ξανα το ζεστα χρωματα..οι αλλες 2 ηταν λες και ειχες βαλει απλα το contrast full...ανουσια ζωντανια υπερβολικη..πχ το μπλε φωσφωριζε,ελαμπε ηταν ζωντανο,εντονο,αλλα δεν ηταν...μπλε..ηταν γαλαζιο...(αν με νοιωθετε...). ηταν ομως εντυπωσιακο...
στο demo με ποδοσφαιρο απλα αγαπησα την πλασμα...
εκει αποφασισα οτι η TV μου θα ειναι πλασμα!

βλεποντας τωρα την lg550 κατι με χαλασε..πολυ ξεθωριασμενη..καμια σχεση με την panasonic που θυμαμαι στον kotsovolo..

βεβαια,για να μην ξεκινησω flame(plasma-lcd),να μεινω στο θεμα μου...
στα λεφτα μεχρι 500,θα βρω άλλη 42αρα να με ικανοποιει στα αθλητικα{NET,MEGA,NOVA+SATTELITE FTA-HD(BBC,ITV κτλ)} και στις ματροσκες που θα αναπαραγω απο το pc?
φανταζομαι ολα τα δορυφορικα ειναι 720p με το ζορι 1080ι,oπότε ειμαι κομπλε;

βλεποντας τωρα την lg550 κατι με χαλασε..πολυ ξεθωριασμενη..καμια σχεση με την panasonic που θυμαμαι στον kotsovolo..

Κοίτα φίλε μου.Η panasonic στον kotsovolo πιστεύω θα έπαιξε πιο ομαλά και πιο πολύ καιρό.Τι θέλω να πω με αυτό.Είναι το λεγόμενο στρώσιμο.Μία plasma ολοκαίνουργια που είναι τελείως άστρωτη τα χρώματα της είναι μουντά ξεθωριασμένα όπως το είπες.Μετά τις 200 ωρίτσες δείχνει τα δόντια της.Όλοι στην αρχή ανησυχούμε με το στρώσιμο το burn-in.Τελικά δεν είναι τίποτα.Ούτε ανησυχείς για το burn-in μετα απο λίγες ώρες.Οπότε χτύπα η την lg η την panasonic u10 αν την βρεις πουθενά και θα χορτάσεις κίνηση,μαύρο,χρώματα μετά απο το πρώτο σοκ με τις πρώτες ώρες.

θα διορθωσω οτι στο καταστημα ειδα την pj350 και οχι την 550..συμφωνα με τα παιδια εχει καλυτερη εικονα η 550..

επισης η τηλεοραση μολις ειχε βγει απο το κουτι και δουλευε μιση ωρα..ημουν εκει οταν την εστησε..μου εδωσε και το χειριστηριο και επαιζα μονος με τις ρυθμισεις κανα δεκαλεπτο..
οποτε εχεις δικιο..η πανασονικ ειναι στο τοιχο κανα χρονο και αυτη επαιζε μιση ωρα μολις...

θα διορθωσω οτι στο καταστημα ειδα την pj350 και οχι την 550..συμφωνα με τα παιδια εχει καλυτερη εικονα η 550..

επισης η τηλεοραση μολις ειχε βγει απο το κουτι και δουλευε μιση ωρα..ημουν εκει οταν την εστησε..μου εδωσε και το χειριστηριο και επαιζα μονος με τις ρυθμισεις κανα δεκαλεπτο..
οποτε εχεις δικιο..η πανασονικ ειναι στο τοιχο κανα χρονο και αυτη επαιζε μιση ωρα μολις...

Πάνω κάτω ίδια χαρακτηριστικά έχουν.Όπως σε είπα η τηλεόραση ήταν αδούλευτη οπότε άστρωτη.Κάτσε να περάσουν 150+ ώρες και μετά συγκρίνεις.

περασα παλι μια βολτα απο Κotsovolo..
ειδα παλι τη συγκριση lcd-plasma(u10)-led ..
η 3αδα αυτη ειναι εκει 3μηνες οι ιδιες τηλεορασεις,η μια κατω απο την αλλη σε ενα ξεχωριστο τοιχο..παιζουν μερα νυχτα..

η u10 ηταν μακραν στα ματια μου η καλυτερη σε χρωμα!
ειχα και τον πωλητη να με ζαλιζει μην κοιτας πλασμα ειναι ετσι ειναι αλλιως ,εχουν αυτο εχουν εκεινο..μα αφου ρε φιλε την βλεπω και ειναι καλυτερη!
αρκετα το ζαλισα το θεμα tv..παω να κλεισω την pj550 και ευχομαι να μην μετανοιωσω που πηρα πλασμα...επισης ευχομαι να ειναι αρκετα κοντα στην u10...(αληθεια u10 υπαρχει πουθενα?)
οπως και να εχει θα επανελθω με νεες εντυπωσεις απο το..σαλονι μου..

περασα παλι μια βολτα απο Κotsovolo..
ειδα παλι τη συγκριση lcd-plasma(u10)-led ..
η 3αδα αυτη ειναι εκει 3μηνες οι ιδιες τηλεορασεις,η μια κατω απο την αλλη σε ενα ξεχωριστο τοιχο..παιζουν μερα νυχτα..

η u10 ηταν μακραν στα ματια μου η καλυτερη σε χρωμα!
ειχα και τον πωλητη να με ζαλιζει μην κοιτας πλασμα ειναι ετσι ειναι αλλιως ,εχουν αυτο εχουν εκεινο..μα αφου ρε φιλε την βλεπω και ειναι καλυτερη!
αρκετα το ζαλισα το θεμα tv..παω να κλεισω την pj550 και ευχομαι να μην μετανοιωσω που πηρα πλασμα...επισης ευχομαι να ειναι αρκετα κοντα στην u10...(αληθεια u10 υπαρχει πουθενα?)
οπως και να εχει θα επανελθω με νεες εντυπωσεις απο το..σαλονι μου..

Φίλε υπάρχει απ'οτι είδα μέσω skroutz και μάλιστα δεν έχει τραγική διαφορά σε τιμή απ'την LG που θα παραγγείλεις. Έχει όμως σε ποιότητα. Τη θεωρώ πολύ καλύτερη, απλά δεν έχει θύρα USB αν δε κάνω λάθος.

φοβαμαι μην εχει ξεμεινει κανα εκθεσιακο κομματι και την πατησω...
αντε μετα βγαλε ακρη...

εκανα μερικα τηλ πουθενα διαθεσιμοτητα και καποιοι αλλοι θα με παρουν αργοτερα αφου ρωτησουν αθηνα κεντρικα,μου ειπαν..

επομενως χλωμο...

δυστυχως ή ευτυχως πουθενα διαθεσιμη η u10... (post edit δεν εχει το φορουμ; τσαμπα διπλοποσταρω..)

παιδες μολις ειδα οτι βγηκε η Panasonic TX-P42U20 στα 499
αξιζει λετε;

να με απασχολουν κατι προβληματα κινησης που λενε στο σχετικο θεμα ή να την κλεισω τρεχοντας;

ιδια τιμη εχουν πλεον,οπότε πρεπει να αποφασισω...
βοηθατε δεν ξερω τι να παρω!!

H U20 δεν παιζει αρχεια καθως δεν εχει usb , εχει χειροτερο design και πιο απλα μενου.

Ειναι ομως FullHD (κατι που δεν ειναι βεβαια απαραιτητο για την χρηση που την θελεις) αλλα και λιγο πιο "στοιβαρη" σαν κατασκευη.

η χρηση ειναι τηλεοπτικο σημα απο δορυφορικο πιατο(αθλητικα κυριως) και mkv...
συμφωνα με τα λεγομενα σας εδω μεσα στα 2,5μ, στα mkv ,διαφορα δεν θα καταλαβω λογω ελλειψης fullhd και λογω αναλυσης με την lg θα εχω καλυτερη εικονα στα δορυφορικα-τηλεοπτικα;

αν βαλεις και το usb,design μαλλον γερνει η πλαστιγκα προς την pj550..

εγινε παραγγελια απο electroworld στα 423 ..
σε 10-15 εργασιμες η παραλαβη..

θα επανελθω με εντυπωσεις στο αντιστοιχο θεμα με τους κατοχους.

ευχαριστω πολυ ολους, για την βοηθεια σας, στην επιλογη της νεας μου τηλεορασης!

Nα σαι καλα.

Τελικα καλυτερα να μην ξοδευει πολλα λεφτα καποιος στην αγορα τηλεορασης.

Επειδη εχω αγορασει αρκετες σου λεω οτι οσο φθηνοτερη ηταν αυτη που αγορασα τοσο καλυτερη.

Οταν δινεις πολλα τελικα μπερδευεσαι και αγοραζεις λαθος.

ΥΓ. Στον παραπανω κανονα εξαιρεση ηταν οι Pioneer Kuro.