αγορα 42'' ως 500 ευρω

Φαίνεται , από το κατατοπιστικό βίντεο του Yperion ,ότι τα led είναι τοποθετημένα αριστερά και δεξιά του πάνελ και όχι πάνω και κάτω όπως είχα την εντύπωση. Καλύτερο τι είναι για την ποιότητα της εικόνας(σε edge led τοπολογία)?Σίγουρα για τον κατασκευαστή δεξιά και αριστερα(λιγότερο κόστος και λίγο μικρότερη κατανάλωση)

Last edited:
Είχα την U30, αλλά εξ'αιτίας ενός κολλημένου πίξελ πήγε πίσω με διαδικασία DOA.

Αλλάχθηκε με μια PS43D490.

Για να είμαι ειλικρινής, η Samsung μου έκατσε καλύτερα στο μάτι. Καλύτερα χρώματα, λίγο καλύτερο μαύρο και άψογος - μα άψογος - ενσωματωμένος player.

Υπάρχει και η δυνατότητα 3D, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω δεν ενδιαφέρει τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα.

Το κακό είναι οτι και η Samsung έχει κολλημένο pixel και εξ'αιτίας της ανάλυσης της φαίνεται πιο εύκολα.

Edit: Ξέχασα και ένα βασικό: έχει και floating blacks. Δηλαδή δύο επίπεδα μαύρου, ανάλογα με την εικόνα που απεικονίζει. Δεν ενοχλεί καθόλου μιας και μόνο σε μια ταινία μπόρεσα να το παρατηρήσω, σε σκηνή που υπάρχει αργή αλλαγή φωτισμού.

Last edited:
42" Sony... περίεργα πράγματα :cool4:. Πάντως δε βλέπω να υπερέχει σε κάτι σε σχέση με μια 100 Hz LCD, αν και δεν την έχω δει από κοντά.

οι γονεις αποφασισαν, τους ειχα πεταξει τις 2 προτασεις Pany TX-P42U30E και LG 50PV350, αλλα 2 βασικοι παραγοντες τους οδηγησαν να επιλεξουν την πανυ. ιντσες και δυσχρηστος χωρος θεασης, θα επρεπε να μετακινησουν το μισο σαλονι :)

420 euro την βρηκα την πανυ, περιμενω να δω ποτε θα κανει παραλαβη το μαγαζι

Καταρχήν, kemmotar καλορήζικη η panny :)

Επαναφέρω το θέμα καθώς έχω πέσει σε τρελλό δήλημα: panny 42u30 ή samsung PS43D450????

Βασικά προόριζα εδώ και καιρό την αγορά της panny για τα Χριστούγεννα. Όμως είδα σήμερα την προσφορά της Media Markt που δίνει την 43D450 στα 349 ευρώ! Και το ερώτημα είναι απλό. Αξίζουν τα 80 ευρώ παραπάνω για την panny??? BlueRay δεν έχω, οπότε δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσω για HD. Όπως έχω διαβάσει όμως, η πάνυ κάνει τρομερο upscaling στα dvd και η εικόνα είναι φοβερή. Δεν έχω πρόβλημα να δώσω τα 80 ευρώ παραπάνω για την 42u30, το θέμα είναι εάν θα πάρω κάτι επιπλέον με το να δώσω αυτά τα χρήματα. Και φυσικά σκέφτομαι και το γεγονός ότι η Samsung είναι 1 ιντσα μεγαλυτερη.

Ακούω γνώμες!
Thanks!

50 Ευρώ είναι η διαφορά τους αυτή τη στιγμή, όχι 80(349-398).
Αν η TV είναι καθαρά για τηλεοπτικό σήμα όπως είπες στην αρχή πάρε την Samsung, αν όμως τη θέλεις και για ταινίες μέσω εξωτερικού Player πάρε την U30.
Τώρα αυτό για τη μία ίντσα να μη το σχολιάσω καλύτερα:music-smiley-005: