Αγορα 42" τηλεορασης,προτασεις!!!

Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου βρίσκονται στην 1η σελίδα κάποιου νήματος κατόχων Panasonic plasma π.χ...στο 2ο post της

Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

...υπάρχουν ενότητες με γενικό τίτλο για τις απορίες και τα σχετικά links με τις απαντήσεις.

ευχαριστω!
με τις αντανακλασεις δεν θα μπορεις να βλεπεις καλα???

Οι ανακλασεις ειναι σε μερικες πλασμα στα επιπεδα των CRT , σε αλλες λιγοτερο οπως στην G20...

Με τα αντιανακλαστικα φιλτρα "κοβεται" και μερος της εικονας οποτε τελευταια στις περισσοτερες "καλες" LCD εχουμε επισης ανακλασεις...

Τα προγραμματα ειτε παρεις πλασμα ειτε LCD θα τα βλεπεις σε 16:9 διοτι...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

...ειναι θεμα συνηθειας , μετα απο λιγο δεν θα σου κανει εντυπωση...

Οι ανακλασεις ειναι σε μερικες πλασμα στα επιπεδα των CRT , σε αλλες λιγοτερο οπως στην G20...

Με τα αντιανακλαστικα φιλτρα "κοβεται" και μερος της εικονας οποτε τελευταια στις περισσοτερες "καλες" LCD εχουμε επισης ανακλασεις...

η γυναικα μου το βαζει συνηθως σε 4:3, θα υπαρχει προβλημα???

Προσοχη !! ΟΧΙ 4:3 σε μεγαλο πανελ LCD..και ΤΑ ΦΩΤΑ σας παιδιααα...

Το θεμα προεκυψε μετα απο 8μηνες χρηση ,η τηλεοραση ειναι 46w4000 ,δεν ειχα αλλαξει τις out of the box ρυθμισεις και ειχα το auto format:ON ,ετσι οταν εβλεπαν τα παιδια καποιο καρτουν τηλεοπτικο το εβλεπαν σε 4:3 ,μιλαμε δλδ για χρηση 1-2 ωρες την ημερα οχι παραπανω γιατι στα ποδοσφαιρικα παιχνιδια το εβαζα χειροκινητα στο wide , το αποτελεσμα εινα μια βδομαδα πριν και βλεποντας ενα blu ray διεκρινα (με δυσκολια βεβαια) πολυ αχνες γραμμες στο πανελ ακριβως στα σημεια που τελειωνει η εικονα οταν βλεπουμε 4:3.
Δεν διακρινεται ευκολα σε σκοτεινες (μαυρες σκηνες) αλλα σε πιο ανοιχτες σκηνες
Παμε τωρα και στην ουσια ,μολις το ειδα λοιπον αυτο πηρα τηλ στο Σερβις ,και κλεισαμε ραντεβου να δουν και αν χρειαζεται να την παραλαβουν .
Ηρθαν λοιπον οι ανθρωποι ,εβαλα ενα blu να παιζει και με αρκετη δυσκολια (εκλεισα ολα τα παραθυρα στο σπιτι) το παρατηρησαν ,μου ειπε λοιπον ο τεχνικος οτι οφειλεται στο οτι παρακολουθω τα τηλεοπτικα σε 4:3 format ,με αποτελεσμα στα σημεια που ειναι οι μαυρες μπαρες το πανελ να μενει "σβηστο" (και να μην εχει "φθορα") ενω το σημειο που δειχνει την εικονα να ειναι ενεργο (και να εχει "φθορα") ,οταν λοιπον βαζω το blu που ειναι wide να ειναι ελαφρα ορατη η διαφορα , το χαρακτηρισε δλδ σαν "μαρκαρισμα" του πανελ.
Του ειπα λοιπον οτι λογω του οτι ειμαι RTFM fanatic πουθενα στο μανιουαλ δεν αναφερεται καποια σχετικη προειδοποιηση ,ουτε στο κεφαλαιο με ολα τα format εικονας ,ουτε στο προφυλαξεις κατα την χρηση ουτε καπου αλλου ,τα παιδια απο το σερβις ηταν ευγενεστατα αλλα δεν το πιστευαν και ζητησαν το μανιουαλ να βεβαιωθουν οπως και εγινε τελικα ,το ξεψαχνισαν και το μονο που βρηκαν αλλα κατα την γνωμη δεν σχετιζεται με το θεμα ειναι η αναφορα στο οτι "...αν εχουμε μακροχρονια προβολη ακινητης(σταθερης) εικονας υπαρχει πιθανοτητα να παρατηρηθει ειδωλο στην εικονα και το οποιο μετα την παροδο του χρονου θα εξαφανιστει..." ,αυτο μονο.
Τα παιδια απο το σερβις λοιπον μου ειπαν οτι στα σεμιναρια της Σονυ τους το εχουν πει (περιεργο που δεν αναγρεφεται στο μανιουαλ) οτι συμβαινει και οτι εχει συμβει μεχρι και σε CRT 32αρα ,μου προτειναν δε να βαλω το Screen Auto Format στο OFF για 1-2 βδομαδες μη τυγχον κα επανελθει ,και βλεπουμε.
Αν δεν φτιαξει θα την παρουν και το συνηθες ειναι η αντικατασταση του πανελ ,γινεται παραγγελια απο Ισπανια η Βελγιο καινουργιο πανελ ,μπαινει ομως θεμα στο ποιος θα το πληρωσει (ειμαι εντος εγγυησης) .
Προσπαθησα 2-3 φορες να βρω τον υπευθυνο στην Σονυ Ελλας αλλα σταθηκε αδυνατο λογω διαφορων meetings που ειχε ο ανθρωπος ,αλλα θα προσπαθησω ξανα την εβδομαδα που ερχεται.
Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι οτι εχω χρειαστει μεχρι σημερα η Σονυ Ελλας ηταν οπως πρεπει και τα παιδια απο το σερβις εξυπηρετικοτατα ,δεν ξερω βεβαια τι θα συμβει στη συνεχεια εφοσον προτιθεμαι να μαθω γιατι δεν με προειδοποιησε το Μανιουαλ της Σονυ σχετικα ενω το λενε στους τεχνικους στα σεμιναρια ,και ποια ειναι η θεση μου σαν χρηστης/καταναλωτης θα πρεπει μηπως να παρακολουθω τα σεμιναρια των τεχνικων της Σονυ για να ενημερωνομαι ;
Προσοχη λοιπον ΟΧΙ χρηση 4:3 ακομα και lcd "λερωνεται" ,και ας μην σε προειδοποιει το μανιουαλ
......ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............

θεμα ακτινοβολιας υπαρχει?? οπως οι παλιες crt? σορυ για τις ερωτησεις, αλλα ειμαι μολις 1 βημα πριν παω και παρω την s20 ή g20.... για να εχεις ανακλασεις θα πρεπει να υπαρχει φωτεινη πηγη μπροστα στην τηλεοραση ή τι αλλο???? ή πως γινεται???

Ακτινοβολια υπαρχει σε καθε οικιακη συσκευη οχι μονο στις τηλεορασεις , πρακτικα ομως σε σχεση με τις CRT ειναι μηδενικη...

Για τις ανακλασεις ισχυει οτι ξερεις απο τις CRT , καλο ειναι να μην χτυπαει ο ηλιος απευθειας την οθονη αλλα κατα τ'αλλα δεν ειναι και τιποτα το τραγικο...

Φαντασου οτι γνωστος μου εχει πλασμα σε καφετερια και ειναι μεν σκεπασμενος απο πανω αλλα ανοιχτος ο χωρος με παντου τζαμια στα πλαγια και παλι βλεπεις ανετα ολη την ημερα...

θεμα ακτινοβολιας υπαρχει?? οπως οι παλιες crt? σορυ για τις ερωτησεις, αλλα ειμαι μολις 1 βημα πριν παω και παρω την s20 ή g20.... για να εχεις ανακλασεις θα πρεπει να υπαρχει φωτεινη πηγη μπροστα στην τηλεοραση ή τι αλλο???? ή πως γινεται???

Αν δεν σε ενθουσιασει τοσο , ωστε να την κρατας αγκαλια αντι να βλεπεις , δεν υπαρχει κανενα θεμα ακτινοβολιας...
Καμια σχεση με τις crt...
:ernaehrung004:

Αν δεν σε ενθουσιασει τοσο , ωστε να την κρατας αγκαλια αντι να βλεπεις , δεν υπαρχει κανενα θεμα ακτινοβολιας...
Καμια σχεση με τις crt...
:ernaehrung004:

σε σχεση με την υπαρχουσα που εχω sony 32v2500 lcd θα δω διαφορα???
και σε τι κυριως????

στο μέγεθος !!! :Banane0:

χαχα αυτο το καταλαβαινω και εγω...
σε τι αλλο??
απλα σε αυτη τη μεταβαση απο lcd σε plasma θα δω κατι διαφορετικο σε φωτεινοτητα, καθαροτητα , χρωματα??
τα καναλια digea θα τα πιανει?? ή θα θελει να δηλωσω αλλη χωρα και τετοια... που διαβαζω απο εδω και απο εκει!!!

Tηλεοραση θα αγορασεις οχι πυρηνικο αντιδραστηρα...

Παντως επειδη ειχα παλιοτερα την Sony 32S2010 (παρομοια σε εικονα με την V2500 που εχεις) αν τελικα παρεις την G20 σου λεω οτι ειναι σαν να πας απο Lada σε ΒΜW...

Tηλεοραση θα αγορασεις οχι πυρηνικο αντιδραστηρα...

Παντως επειδη ειχα παλιοτερα την Sony 32S2010 (παρομοια σε εικονα με την V2500 που εχεις) αν τελικα παρεις την G20 σου λεω οτι ειναι σαν να πας απο Lada σε ΒΜW...

το ξερω το εχω κουρασει αλλα θελω να παρω κατι καλο για τα επομενα χρονια...
το ιδιο ισχυει και για την s20?
παντως στο public που την ειδα δεν ειδα να εχει και φανταστικη φωτεινοτητα σε σχεση με τισ lcd που υπηρχαν τριγυρω...

Μην πεφτεις στην παγιδα των καταστηματων....
Το φως των καταστηματων καμμια σχεση δεν εχει με το σαλονι σου.
Η φωτεινοτητα των lcd ειναι εντονοτερη αλλα πολυ πιο "ψευτικη" στην πραξη

...αλλα ειμαι μολις 1 βημα πριν παω και παρω την s20 ή g20.... για να εχεις ανακλασεις θα πρεπει να υπαρχει φωτεινη πηγη μπροστα στην τηλεοραση ή τι αλλο???? ή πως γινεται???

Εγώ σου προτείνω την G20! Αρκετά μεγάλη η διαφορά τους σε ποιότητα εικόνας. Τις έχω δει δίπλα δίπλα, με την ίδια πηγή και είναι αισθητή η διαφορά. Αν οικονομικά σε παίρνει αξίζει...

Εγώ σου προτείνω την G20! Αρκετά μεγάλη η διαφορά τους σε ποιότητα εικόνας. Τις έχω δει δίπλα δίπλα, με την ίδια πηγή και είναι αισθητή η διαφορά. Αν οικονομικά σε παίρνει αξίζει...

τελικα αγορασα την s20.....
ακουω τι να κανω με στησιμο, ρυθμισεις, κλπ...

Η απάντηση δόθηκε στο νήμα της S20, επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα linκs του 1ου post του νήματος κατόχων της.

Υ.Γ.: Για δική σας βοήθεια καλό είναι να κάνετε τις ερωτήσεις σας στο νήμα κατόχων του εκάστοτε μοντέλου, όπου σίγουρα θα μπορείτε να το συζητήσετε με άλλον κάτοχο και είναι πιθανόν να υπάρχει ήδη απάντηση....;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα 42" τηλεορασης,προτασεις!!!

Η απάντηση δόθηκε στο νήμα της S20, επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα linκs του 1ου post του νήματος κατόχων της.

Υ.Γ.: Για δική σας βοήθεια καλό είναι να κάνετε τις ερωτήσεις σας στο νήμα κατόχων του εκάστοτε μοντέλου, όπου σίγουρα θα μπορείτε να το συζητήσετε με άλλον κάτοχο και είναι πιθανόν να υπάρχει ήδη απάντηση....;)

ok ευχαριστω!