Αγορά 43" - Διλημμα Sony - Samsung η κατι αλλο

Να σου εξηγησω το σκεπτικο μου...
Εχω μια 32D6100 του 2011 στο υπνοδωματιο και μια αρχαια πλην ομως αξιοπρεπεστατη LE40A856S1M (με nvidia shield) στο σαλονι.
Αρχικα πηγαινα για αλλαγη στο σαλονι και για 55KS8000 ομως βλεπω οτι οι OLED πεφτουν αρκετα και ημουν ενα βημα πριν την LG B6.
Σκοπευα να το δουλεψω το 4κ κατεβαζοντας αρχεια 40GB κλπ...
ΟΜΩΣ δεν την πολυεμπιστευομαι την LG και μιας και η SONY εβγαλε φετος την πρωτη OLED αλλα σε τιμη στο Θεο το σκεφτηκα αναποδα...
Σκοπευα να περιμενα 2 χρονια ακομα και να επαιρνα κατι καλυτερο απο LG (δλδ Sony) και ταυτοχρονα σε χαμηλοτερη τιμη και σε πιο ωριμο σταδιο...
Και επισης να αλλαζα με κατι entry σε 4Κ στην κρεβατοκαμαρα μιας και δεν παιζει η 32αρα h265 και ουτε ηθελα να βαλω tv box λογω του οτι ειναι κολλημενη με βαση στο τοιχο σε κεντρικη θεση (ειναι και θεμα αισθητικης, καλωδιων κλπ)
Οποτε λεω οτι η 43αρα Sony 4K θα με βολευε για τα 2 αυτα χρονια και απο πλευρας υποστηριξης αρχειων κλπ...
Δεν διαφωνω οτι στα 2,5 μετρα δεν θα βλεπω optimal 4κ αλλα σιγουρα δεν θα εχω μια καλυτερη εικονα αποτι τωρα;;

αν η παλια σου τηλεόραση έχει αρκέτα χαμηλότερη φωτεινότητα από την καινούρια αυτό και μόνο θα είναι ένα μεγάλο συν.
Επίσης γιατί δε πας στις 49 ίντσες; http://www.kotsovolos.gr/site/sound...d-lcd/166624-sony-kd49xd8077-49?cmicc=skroutz
κατι τετοιο πχ στα 800 ευρώ και δε δίνεις και μια περιουσία και λες άξιζε η αλλαγή γιατί πηγα απο 40 στις 49 ίντσες.

αν η παλια σου τηλεόραση έχει αρκέτα χαμηλότερη φωτεινότητα από την καινούρια αυτό και μόνο θα είναι ένα μεγάλο συν.
Επίσης γιατί δε πας στις 49 ίντσες; http://www.kotsovolos.gr/site/sound...d-lcd/166624-sony-kd49xd8077-49?cmicc=skroutz
κατι τετοιο πχ στα 800 ευρώ και δε δίνεις και μια περιουσία και λες άξιζε η αλλαγή γιατί πηγα απο 40 στις 49 ίντσες.
Σας εχω μπερδεψει...Η καινουρια προοριζεται για την κρεβατοκαμαρα γιατι η θεαση γινεται εκει τις περισσοτερες φορες...
Οποτε για αυτο ελεγα να μην παω ψηλα σε ιντσες...
Η 49αρα που μου δειχνεις ειναι μια χαρα αλλα εχει IPS panel...ενω η 43αρα εχει VA.
Η αποσταση που εχω ειναι περιπου στα 2,5 μετρα...Δηλαδη το κρεβατι που ειναι 2m συν ενας μικρος διαδρομος για να περνας και μετα τοιχος και η TV.
Ισως ειναι και 2,35-2,40...

Οι 43 ίντσες είναι ΛΙΓΕΣ!!! Και ειδικά αφού λες πως η θέαση γίνεται εκεί τις περισσότερες φορές.
Στο λέμε ΟΛΟΙ!!! ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβεις ΠΟΤΈ ότι βλέπεις υλικό 4Κ σε αυτές τις ίντσες και σε αυτή την απόσταση. ή πάρε μία φθηνή fhd ή πάρε μεγαλύτερη.
Αν την ήθελες για να δεις λίγο τηλεοπτικό, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος ας έπαιρνες και 26άρα....

ΟΜΩΣ δεν την πολυεμπιστευομαι την LG και μιας και η SONY εβγαλε φετος την πρωτη OLED αλλα σε τιμη στο Θεο το σκεφτηκα αναποδα...
Σκοπευα να περιμενα 2 χρονια ακομα και να επαιρνα κατι καλυτερο απο LG (δλδ Sony)

Για ποιο λόγο είναι καλύτερες οι Sony OLED αφού τα OLED panels τα προμηθεύεται η Sony από την LG; Αν εννοείς σε πιο ώριμο στάδιο με βρίσκεις σύμφωνο.

Last edited:
γιατι δεν μετραει μονο το πανελ αλλα και η επεξεργασια εικονας που γινεται...
το πανελ ναι το παιρνει απο την LG αλλα στα πρωτα review που εχουν βγει η sony στεκεται καλυτερα...
και στα κινητα ολοι πανω κατω τον ιδιο φακο παιρνουν απο τη sony αλλα μετα μετραει και η επεξεργασια κλπ

Μην σε ανησυχεί αυτό, μια χαρά είναι και η επεξεργασία της LG, ίσως στην B6V και μόνο να υστερεί λίγο λόγω πιο φθηνού επεξεργαστή εικόνας από τις υπόλοιπες OLED.

Σας εχω μπερδεψει...Η καινουρια προοριζεται για την κρεβατοκαμαρα γιατι η θεαση γινεται εκει τις περισσοτερες φορες...
Η 49αρα που μου δειχνεις ειναι μια χαρα αλλα εχει IPS panel...ενω η 43αρα εχει VA.
Η αποσταση που εχω ειναι περιπου στα 2,5 μετρα...Δηλαδη το κρεβατι που ειναι 2m συν ενας μικρος διαδρομος για να περνας και μετα τοιχος και η TV.

Αν ο χωρος σου σηκωνει 49 ιντσες και δε νιωθείς ότι είναι άσχημες στο μάτι (ίσως στο υπνοδωμάτιο θες κάτι πιο διακριτικό) μη φοβηθείς να πας σε 49 ιντσες. δε θα το μετανιώσεις και ας έχει ips panel. η σειρα 8 της σονυ φοραει καλα ips panel και δε θα δεις μεγάλη διαφορά αν βλέπεις με κάποιο φως ανοιχτό. Αν όμως βλέπεις σε τελείως σκοτάδι τότε ναι, VA panel. αλλά και πάλι για μενα η πιο μεγάλη οθόνη σημαίνει πιο άνετη παρακολούθηση.

Παντως το συγκεκριμενο μοντελο της sony ειναι κορυφαιο. (Προσωπικα πιστευω δεν εχει αντιπαλο η sony στην ποιοτητα εικονας) Αν και 60hz εχει αρκετα καλη κινηση. Τωρα για το μεγεθος ισως να εχουν δικιο. Σε 49 θα πηγαινα με φορα σε sony 49xe9005 αλλα ειναι ακριβη.

Έχει φίλος μου την Sony 55W905Α και όντως δεν έχω ξαναδεί καλύτερη επεξεργασία, σε τηλεοπτικό ειδικά.

Αν ο χωρος σου σηκωνει 49 ιντσες και δε νιωθείς ότι είναι άσχημες στο μάτι (ίσως στο υπνοδωμάτιο θες κάτι πιο διακριτικό) μη φοβηθείς να πας σε 49 ιντσες. δε θα το μετανιώσεις και ας έχει ips panel. η σειρα 8 της σονυ φοραει καλα ips panel και δε θα δεις μεγάλη διαφορά αν βλέπεις με κάποιο φως ανοιχτό. Αν όμως βλέπεις σε τελείως σκοτάδι τότε ναι, VA panel. αλλά και πάλι για μενα η πιο μεγάλη οθόνη σημαίνει πιο άνετη παρακολούθηση.
αν ηταν στο χερι μου θα επαιρνα και 55 αλλα θα πεσει γκρινια (καταλαβαινετε ολοι απο που) :)
σιγουρα θα βλεπω περισσοτερο στο σκοταδι μιας και τις περισσοτερες ωρες τις ημερας λειπω και βλεπω ταινιες-σειρες το βραδυ οποτε το VA το θεωρω σαν δεδομενο.

Άπαξ και αγοραστεί, μετά δεν έχει επιστροφή......
Μετά από μία εβδομάδα θα την έχει συνηθίσει. Δοκιμασμένο...:2thumb22sup:

Παντως το συγκεκριμενο μοντελο της sony ειναι κορυφαιο. (Προσωπικα πιστευω δεν εχει αντιπαλο η sony στην ποιοτητα εικονας) Αν και 60hz εχει αρκετα καλη κινηση. Τωρα για το μεγεθος ισως να εχουν δικιο.

Παντως το συγκεκριμενο μοντελο της sony ειναι κορυφαιο. (Προσωπικα πιστευω δεν εχει αντιπαλο η sony στην ποιοτητα εικονας) Αν και 60hz εχει αρκετα καλη κινηση. Τωρα για το μεγεθος ισως να εχουν δικιο.
σε ποιο μοντελο αναφερεσαι;
σε αυτο που εβαλα στις 43 ιντσες στην αρχη ή στην 49XD8077;

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η SONY έχει την καλύτερη επεξεργασία εικόνας. Τουλάχιστον σε σχέση με LG, SAMSUNG που πέρασαν από το σπίτι μου.

Και εγω επιβεβαιωνω. Η sony ηταν κορυφη απο το 10 και μετα που εχω δουλεψει τηλεορασεις της. Αν οι oled τους δεν κοστιζαν σχεδον 1.5 φορα οσο η lg θα ηταν as good as it gets...

Καλησπερα. Αναφερομαι στο συγκεκριμενο μοντελο sony 43xd8005. Αλλα ειναι διαθεσιμο μονο απο εξωτερικο. Αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα φετινο hit ειναι η sony 49XE9005... QUOTE=panos7;1057892475]σε ποιο μοντελο αναφερεσαι;
σε αυτο που εβαλα στις 43 ιντσες στην αρχη ή στην 49XD8077;[/QUOTE]

Συμφωνω απολυτα φιλε. Οι τηλεορασεις της sony εχουν με διαφορα τους καλυτερους επεξεργαστες εικονας. QUOTE=ChrisV.;1057892485]Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η SONY έχει την καλύτερη επεξεργασία εικόνας. Τουλάχιστον σε σχέση με LG, SAMSUNG που πέρασαν από το σπίτι μου.[/QUOTE]

Καλησπερα. Αναφερομαι στο συγκεκριμενο μοντελο sony 43xd8005. Αλλα ειναι διαθεσιμο μονο απο εξωτερικο. Αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα φετινο hit ειναι η sony 49XE9005... QUOTE=panos7;1057892475]σε ποιο μοντελο αναφερεσαι;
σε αυτο που εβαλα στις 43 ιντσες στην αρχη ή στην 49XD8077;
Η 8077 εχει ιδια specs με την 8005 απλα αλλο χρωμα (ασημι και μαυρο αντιστοιχα).

Last edited:
Το γνωριζω οτι εχουν ιδια specs αλλα περιεργο που δεν φερνουν σε 43 ιντσες το συγκεκριμενο μοντελο Ελλαδα αλλα μονο απο 49 και πανω.. QUOTE=panos7;1057892921]Η 8077 εχει ιδια specs με την 8005 απλα αλλο χρωμα (ασημι και μαυρο αντιστοιχα).[/QUOTE]