Αγορά 43άρας για Console Gaming

insomniacgr

New member
5 May 2020
5
Καλησπέρα παιδιά!

με ενδιαφέρει η αγορά τηλεόρασης 43’’ για συνδεση με το PS4 - και μελλοντικά με το PS5 - στο γραφείο μου (έξ ου και ο περιορισμός του μεγέθους, λόγω απόστασης και χώρου).

Το budget θα ήθελα σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί οπωσδήποτε κάτω των 600 , ιδανικά μέχρι 500 . Προτιμώ την αγορά από μεγάλα καταστήματα λόγω δυνατότητας άτοκων δόσεων.

Οπως προανέφερα, η χρήση θα είναι κυρίως για gaming στην κονσόλα και δευτερευόντως η θέαση ταινιών και σειρών (Netflix και mov). Ο χώρος έχει κανονικό φυσικό φωτισμό με δυο παράθυρα που δεν θα κοιτάνε την οθόνη (θα είναι στραμμένη προς τον τοίχο).

Σημαντικα κριτήρια: ρευστότητα κίνησης, ζωηρά χρώματα, χαμηλό input lag.

Δεν ξέρω αν πρέπει να στραφώ σε VA, IPS η PLS panel.

Brand δε με ενδιαφέρει τόσο. Ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Απάντηση: Αγορά 43άρας για console gaming

Σημαντικα κριτήρια: ρευστότητα κίνησης

:huh2:

Αν δε χρειάζεσαι σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, κάθετα ή οριζόντια, πας σε VA panel.

:huh2:

Αν δε χρειάζεσαι σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, κάθετα ή οριζόντια, πας σε VA panel.

Ισως δε το διατύπωσα σωστά. Δεδομένου πως μάλλον δεν υπάρχουν 100-120Hz μοντέλα σε αυτή την κατηγορία, θα προτιμούσα μια η οποία θα κάνει την καλύτερη επεξεργασία-απόδοση της κινούμενης εικόνας στα games.

Θα πρότεινες κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο;

Κοίταξε μεταξύ αυτών των τριών μοντέλων με το χαμηλότερο input lag.

Samsung 43RU7100 με 10ms input lag με PLS πάνελ
Samsung 43RU7402 με 11ms input lag με VA πάνελ
LG 43UM7450 με 10ms input lag με IPS πάνελ

...θα προτιμούσα μια η οποία θα κάνει την καλύτερη επεξεργασία-απόδοση της κινούμενης εικόνας στα games.

Πώς μπορεί κάποιο άτομο να γνωρίζει για την επεξεργασία της εικόνας με πηγή κάποιαν κονσόλα ή υπολογιστή, για gaming; Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας γενικά, εξαρτάται αρχικά από το hardware, δηλαδή από το panel της τηλεόρασης, εφόσον πρόκειται για LCD. Με VA panel έχεις μεγαλύτερη αντίθεση, τουλάχιστον μέχρι κάποιες γωνίες θέασης, δηλαδή πιο πολλές πιθανότητες για καλύτερη εικόνα. Από εκεί και πέρα, η επεξεργασία διαφέρει σε κάθε εταιρεία και μοντέλο. Πάντως, έως 43" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογες λύσεις.

Απάντηση: Re: Αγορά 43άρας για Console Gaming

Κοίταξε μεταξύ αυτών των τριών μοντέλων με το χαμηλότερο input lag.

Samsung 43RU7100 με 10ms input lag με PLS πάνελ
Samsung 43RU7402 με 11ms input lag με VA πάνελ
LG 43UM7450 με 10ms input lag με IPS πάνελ

Η 43άρα 7402 έχει VA panel; Έχω δει να αναφέρεται πως έχει IPS.

Κυκλοφόρησε μόλις και η 8502 (μοντέλο ‛20), η οποία δεν γνωρίζω αν είναι αντίστοιχης απόδοσης.

Πώς μπορεί κάποιο άτομο να γνωρίζει για την επεξεργασία της εικόνας με πηγή κάποιαν κονσόλα ή υπολογιστή, για gaming; Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας γενικά, εξαρτάται αρχικά από το hardware, δηλαδή από το panel της τηλεόρασης, εφόσον πρόκειται για LCD. Με VA panel έχεις μεγαλύτερη αντίθεση, τουλάχιστον μέχρι κάποιες γωνίες θέασης, δηλαδή πιο πολλές πιθανότητες για καλύτερη εικόνα. Από εκεί και πέρα, η επεξεργασία διαφέρει σε κάθε εταιρεία και μοντέλο. Πάντως, έως 43" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογες λύσεις.

Δυστυχώς η 43αρα είναι το max που μου επιτρέπει το man cave γραφείο μου (παιδιά γαρ...) και πρέπει να κινηθώ ως αυτό το μέγεθος. Κρίμα που δεν υπάρχουν εξίσου ποιοτικές λύσεις με τις μεγάλες σε αυτό το μέγεθος πάντως.

Τωρα σχετικά με το gaming, φαντάζομαι με βάση τις γνώσεις που του επιτρέπουν να κρίνει την ποιότητα και απόδοση εικόνας σε αθλητικά γεγονότα ή ταινίες.

Στις Samsung ίσχυε το εξής μέχρι και στα περσινά μοντέλα: Όσες ήταν Version No: 01/ και 03/ με κωδικό πάνελ 43L6AU6NN ήταν VA (L = AUO = VA Panel) , ενώ 02/ και 04/ με κωδικό πάνελ 43B6AU0NN ήταν PLS (B=BOE=PLS). Στις περισσότερες των περιπτώσεων η Samsung 43RU7402 είναι με VA panel.

Απάντηση: Re: Αγορά 43άρας για Console Gaming

Στις Samsung ίσχυε το εξής μέχρι και στα περσινά μοντέλα: Όσες ήταν Version No: 01/ και 03/ με κωδικό πάνελ 43L6AU6NN ήταν VA (L = AUO = VA Panel) , ενώ 02/ και 04/ με κωδικό πάνελ 43B6AU0NN ήταν PLS (B=BOE=PLS). Στις περισσότερες των περιπτώσεων η Samsung 43RU7402 είναι με VA panel.

Ο λόγος που ασχολούμαι με το panel είναι κυρίως η απόδοση του μαύρου - δεδομένου πως θα είμαι πάντα on axis απέναντι στην οθόνη.

Τότε πήγαινε σε κάποιαν από τις πιο πάνω προτεινόμενο, με VA panel, εκτός αν βρεθεί τρόπος να τοποθετήσεις άνω των 43" στον χώρο σου.

Πώς λέγεται το site με τα μοντέλα τηλεοράσεων και αναλυτική παρουσίαση και panel? Σχετικά με αυτήν Samsung UE43TU7072 43" γνωρίζει κανείς τι πάνελ έχει;

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στις 43" ίντσες η Samsung έχει παράδοση στο panel lottery δηλαδή διαφορετικοί προμηθευτές και είδος πάνελ. Περιμένουμε να γίνουν τα πρώτα τεστ. Εδώ μπορείς να διαβάσεις τι ίσχυε για τα περσινά μοντέλα

https://www.avforums.com/threads/samsung-43nu7400-looks-like-its-a-va-panel.2177204/