αγορα 46 plasma ή lcd ?

bebakos

Established Member
17 January 2009
167
θεσσαλονικη
ηρθε η ωρα και αυτη την βδομαδα τελειωτικα θα παρθει νεα τηλεοραση.απο αυτα που εχω διαβασει εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να διαλεξω lcd ή plasma?οποτε θα ηθελα την γνωμη σας.η tv θα δουλευει απο το πρωι ως το βραδυ(γυναικα και παιδια),η χρηση θα ειναι 70% tv 30% dvd μιας και τα παιδια βλεπουν συνεχεια,δορυφορικη και ταινειες παιγμενες απο laptop.πολλες φορες η τηλεοραση παιζει συνεχεια το ιδιο καναλι-δεν ξερω αν ειναι προβλημα για plasma.το οριο στα χρηματα ειναι περιπου 1100-1200€.σκεφτομαι για samsung 650 ή panasonic plasma,τι λετε?

Μήπως να έγραφες γιατί προβήματίζεσαι, τι ακριβώς φοβάσαι ότι μπορεί να συμβεί?

Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι βρίσκομαι στο ίδιο δίλημμα και με βλέπω να αποφασίζω με κριτήρια τη διάσταση (πλάτος) και την εμφάνιση της τηλεόρασης σε σχέχση με το καθιστικό...

Και κάτι ακόμα. Οι πιο παλιοί μπορούν να προτείνουν κάποιο νήμα (όχι Link) που να έχουν συζητηθεί αναλυτικά τα pros και cons καθώς και οι ενδεδειγμένες συνθήκες θέασης για τις δύο τεχνολογίες?

Re: Απάντηση: αγορα 46 plasma ή lcd ?

Αν καποιος ξερει καλα Αγγλικα το video αυτο εξηγει πολλα πραγματα...

http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm

Συνοπτικα...

LCD
+Σταθερη εικονα χωρις flicker
+Μειωμενη καταναλωση ρευματος-θερμοτητα
+Μειωμενο μεγεθος-βαρος
+Διαρκεια ζωης
+Oξυτητα-sharpness εικονας
-Γωνια θεασης
-Κινηση/motion blur
-Αντιθεση

Plasma
+Κινηση
+Αντιθεση
+Χρωματικο ευρος
+Γωνια θεασης
-Image retention/burn in
-Ανακλασεις
-Καταναλωση ρευματος-θερμοτητα

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι καταρχην θα μπει στο σαλονι το οποιο ειναι πολυ φωτεινο και δεν ξερω αν η plasma θα κανει και δευτερο επειδη η plasma θελει στην αρχη ειδικη μεταχειριση μηπως γθναικα και παιδια μου την στρωσουν απο την αναποδη.τι μοντελα θα προτεινατε?

Οι πλασμα δεν θελουν κανενα απολυτως στρωσιμο πλεον , τουλαχιστον αυτο μπορω να σου πω λογω εμπειριας μου με μια Panasonic 42U10 που αγορασα στον πεθερο μου...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52572

Μαλιστα και εγω σκοπευω να αγορασω το ιδιο μοντελο στις 50" , αν και εγω εχω παιδια και γυναικα που σιγουρα δεν προσεχουν καθολου πειστηκα οτι burn in για να παθω πρεπει να καταβαλω μεγαλη προσπαθεια...

το ειχα διαβασει το post σου και η αληθεια ειναι οτι αυτο με εκανε να αρχισω να κοιταω για plasma.αυτ με την φωτεινοτητα παιζει ρολο οπως και αυτο του συντονισμου με τις ωρες σε 1 καναλι ή 1 dvd?και αν πουμε ναι σε plasma πανασονικ ή samsung?

Οποιος θελει να αγορασει Panasonic καλυτερα να μην περιμενει γιατι ακουσα οτι πολλα μοντελα δεν θα ξανακυκλοφορησουν απλως θα εξαντληθουν τα υπαρχοντα αποθεματα , ηδη υπαρχει ελλειψη σε V10...απο Μαρτιο-Απριλιο θα βγει η σειρα του 2010...

Ισως θα μπορουσε να παρει ενα τηλ. ο Χρηστος που εχει εμπειρια απο την συγκεκριμενη μαρκα να ρωτησει και να μας ενημερωσει...

Οποιος θελει να αγορασει Panasonic καλυτερα να μην περιμενει γιατι ακουσα οτι πολλα μοντελα δεν θα ξανακυκλοφορησουν απλως θα εξαντληθουν τα υπαρχοντα αποθεματα , ηδη υπαρχει ελλειψη σε V10...απο Μαρτιο-Απριλιο θα βγει η σειρα του 2010...

Ισως θα μπορουσε να παρει ενα τηλ. ο Χρηστος που εχει εμπειρια απο την συγκεκριμενη μαρκα να ρωτησει και να μας ενημερωσει...
Ωχ!!! Δηλαδή αν κάποιος σκέφτεται για την V10 σε κανένα δήμηνο... να μην;:bigcry:

Ωχ!!! Δηλαδή αν κάποιος σκέφτεται για την V10 σε κανένα δήμηνο... να μην;:bigcry:

Θα παρεις την V20 τον Απριλιο...:D

To θεμα αυτο εχει συζητηθει εδω αλλα διαβασα κατι παρομοιο και στο Avforums...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52838

Θα παρεις την V20 τον Απριλιο...:D

To θεμα αυτο εχει συζητηθει εδω αλλα διαβασα κατι παρομοιο και στο Avforums...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52838
Αν την πάρω στην τιμή που έχει τώρα η V10, τότε ευπρόσδεκτη!!!
Σωστά. Απλά νόμιζα ότι ήταν μόνο για την 50άρα, οπότε λέω θα ήταν προσωρινό.

Παντως την LE 750 δεν μπορω να την βρω πουθενα ολοι ειναι στο θα.. ,μονο στην pixmania την εχει ετοιμοπαραδοτη αλλα φοβαμαι να παρω μην γινει τιποτα και δεν καλυπτει η εγγυηση και πρεπει να παει Γαλλια,μηπως ξερει κανεις τιποτα περι εγγυησεως αν παιρνοντας απο εκει ειναι πανευρωπαικη?πιστευω οτι η UE 46B7000 ειναι καλυτερη απο την UE 46B6000 αλλα ξεφευγει στην τιμη και σκεφτομαι να κοψω απο αλλου και να τα δωσω για αυτην,τι λετε?υπαρχει κανα ανοιχτο θεμα με site που εχουν αγορασει παιδια απο εδω και λενε εντυπωσεις?

Παντως την LE 750 δεν μπορω να την βρω πουθενα ολοι ειναι στο θα.. ,μονο στην pixmania την εχει ετοιμοπαραδοτη αλλα φοβαμαι να παρω μην γινει τιποτα και δεν καλυπτει η εγγυηση και πρεπει να παει Γαλλια,μηπως ξερει κανεις τιποτα περι εγγυησεως αν παιρνοντας απο εκει ειναι πανευρωπαικη?πιστευω οτι η UE 46B7000 ειναι καλυτερη απο την UE 46B6000 αλλα ξεφευγει στην τιμη και σκεφτομαι να κοψω απο αλλου και να τα δωσω για αυτην,τι λετε?υπαρχει κανα ανοιχτο θεμα με site που εχουν αγορασει παιδια απο εδω και λενε εντυπωσεις?
Samsung UE46B7000
Samsung UE46B6000
Samsung B750
-bye-

Δεν εννουασα θεματα για εντυπωσεις σχετικα με τις τηλεορασεις αλλα σχετικα με site αγορων οπως της pixmania

Εάν εννοείς αν το Pixmania είναι έγκυρο σαν Netshop, μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι αγόρασα μια Intuos 3 wacom και μου ήρθε σε λιγότερο από 4 μέρες.

Δεν εννουασα θεματα για εντυπωσεις σχετικα με τις τηλεορασεις αλλα σχετικα με site αγορων οπως της pixmania
Sory δεν το κατάλαβα. Δεν έχω εμπειρία από pix ή άλλο που κάνει μόνο του εισαγωγή.

και εγω εχω αγορασει απο εκει αλλα μικρα σε ογκο πραγματα,το ζητημα ειναι αν εχει παρει κανεις tv απο αυτους,αν ειναι ασφαλη στην μεταφορα και τι εγγυηση δινουν.

G10 και G15 είναι πάνω κάτω η ίδια τηλεόραση με την G15 να έχει κάποιες επιπρόσθετες δυνατότητες δικτύωσης αν δεν κάνω λάθος. Εξαιρετικές τηλεοράσεις και οι δύο.
Η U10 μας προέκυψε τώρα τελευταία και δεν πρέπει να είναι όσο καλή είναι η G10 αφού δεν έχει NeoPDP πανελ και έχει και υποδεέστερη μηχανή επεξεργασίας (Vreal Pro 3 έναντι Vreal Pro 4 της G10).
Παρόλα αυτά αποδεικνύεται μια πολύ καλή συσκευή για τα λεφτά της με (σύμφωνα με τις μαρτυρίες μελών του φόρουμ) πολύ χαμηλά επίπεδα μαύρου και εξαιρετική αντίθεση. Ενδεικτικά την 42άρα την βρίσκεις μέχρι και κάτω απο 600 ευρώ και την 50άρα στο χιλιάρικο. Αν αληθεύουν όσα ακούμε πρέπει να πρόκειται για φοβερό value for money.