αγορα 46 plasma ή lcd ?

Η μόνη διαφορά του πάνελ της G10 από την U10, είναι στην διπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση του πρώτου και στο ότι διαθέτει 6 drive-modes έναντι των 5 που έχει η U10, χαρίζοντάς του λίγο υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα. Κατά τ' άλλα είναι και τα δύο 10bitα, 100Hz, μειωμένης κατανάλωσης, χωρίς μόλυβδο και με τον ίδιο τύπο φωσφόρου.

Οι διαφορές του Vreal Pro 3 και 4, βρίσκονται μόνο στην έκδοση του IFC και στην υποστήριξη του 6ου drive-mode από τον 4. Ο deinterlacer και ο scaler, είναι ακριβώς οι ίδιοι, δεν είναι τυχαίο που οι U/S/G10 φοράνε ακριβώς το ίδιο firmware.

Όσον αφορά τον φίλο bebakos, αν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για 46", η επιλογή της G10 ή G15, είναι "μονόδρομος", καθώς η U10 βγαίνει μόνο σε 42" και 50"...

Η μόνη διαφορά του πάνελ της G10 από την U10, είναι στην διπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση του πρώτου και στο ότι διαθέτει 6 drive-modes έναντι των 5 που έχει η U10, χαρίζοντάς του λίγο υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα. Κατά τ' άλλα είναι και τα δύο 10bitα, 100Hz, μειωμένης κατανάλωσης, χωρίς μόλυβδο και με τον ίδιο τύπο φωσφόρου.

Η επίστρωση αυτή επιτρέπει στο πάνελ να αποδίδει καλύτερο μαύρο σε συνθήκες ημέρας ή γενικά περιβάλλοντος υψηλής φωτεινότητας? Επίσης θεωρείς/διαπιστώνεις ότι τα επίπεδα μαύρου και αντίθεσης της U10 είναι κοντά σε αυτά της G10?

Last edited:
Η επίστρωση αυτή επιτρέπει στο πάνελ να αποδίδει καλύτερο μαύρο σε συνθήκες ημέρας ή γενικά περιβάλλοντος υψηλής φωτεινότητας?

Ακριβώς αυτό.

Επίσης θεωρείς ότι τα επίπεδα μαύρου και αντίθεσης της U10 είναι κοντά σε αυτά της G10?

Σε σκοτεινό περιβάλλον και καλιμπραρισμένες είναι ίδιες. Σε φωτεινό περιβάλλον η G10 έχει το προβάδισμα, λόγω της επίστρωσης και της δυνατότητας για υψηλότερη φωτεινότητα.

Στη βάση του, όσον αφορά το πάνελ, είναι ακριβώς το ίδιο σε U/S/G/V10. Οι διαφορές εντοπίζονται στα ακόλουθα:

U10: 5 drive-modes, καμμία αντι-αντανακλαστική επίστρωση
S10: 5 drive-modes, μονή αντι-αντανακλαστική επίστρωση
G10: 6 drive-modes, διπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση
V10: 6 drive-modes, τριπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση

Παντως αν και η W4000 που εχω φημιζοταν για το μαυρο της το 2008 που την αγορασα καμια σχεση με την U10 , η τελευταια εχει πολυ πιο βαθυ μαυρο , ενω την εχω σε δωματιο με 4 παραθυρα και οι ανακλασεις ποτε δεν ειναι πολυ ενοχλητικες , υπαρχουν LCD Samsung με τις ιδιες η και περισσοτερες ανακλασεις (clear panel)...

Συμφωνώ! Ιδιέταιρα οι νέες σειρές Led. Ετυχε πρίν λίγες μέρες να κάνω μια βόλτα στο Media Markt Aργυρούπολης για να τις ξαναδώ και τρόμαξα.

Βέβαια το περιβάλον ήταν το πιο φωτεινό που έχω επισκεφθει... όμως δεν παύει να είναι πρόβλημα. Να πώ απλά ότι η γυναίκα μου στεκόταν στο 1,5 μ από την τηλεόραση και φορούσε λευκό μπουφάν το οποίο όχι απλά το έβλεπα στην οθόνη αλλά μπορούσα να δώ ακόμα καιτα κουμπιά του (κυριολεκτικά)!!!

Δεν έχουν όλοι τέτοιο πρόβλημα στο σπίτι τους, εγώ για παράδειγμα έχω μάλλον σκοτεινό σπίτι και δεν βλέπω ταινίες σχεδόν ποτέ την ημέρα, όμως στο μέλλον δεν ξέρεις... Υπάρχει πρόβλημα και όσοι έχουν έχουν θέμα πρέπει να προσέξουν...

Να πώ για τις Panasonic (ενδιαφέρομαι κυρίως για την 42U10) ότι με έχουν προβληματίσει ιδιέταιρα... Διαβάζω τα καλύτερα στα forums αλλά και τα Reviews αλλά δεν τα έχω δεί πουθενά... Αν αγόραζα διαβάζοντας σίγουρα θα την προτιμούσα, αν όμως τις κρίνω με αυτό που βλέπω στα μαγαζιά θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Έλειψη οξύτητας, φωτεινότητας ακόμα και στην κίνηση σε τηλεοπτικό σήμα μου φάνηκε ότι υστερούσαν!!! Προσπάθησα 1-2 φορές να τις "φέρω" σε καλύτερο επίπεδο μέσω ρυθμίσεων αλλά δεν τα κατάφερα. Έχω διαβάσει όσα γράφετε για το περιβάλον των καταστημάτων όμως δεν παύει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις συγκεκριμένες. Και από εμφάνιση όμως πολύ πλαστικούρα... Ιδιέταιρα η G10! Δεν ξέρω ρε παιδιά... τι να πώ? Πιθανόν να μην έχω τις γνώσεις ή να είμαι προκατηλημένος!

Πάντως στο παρόν νήμα πρέπει να βάλουμε και τη νέα Sharp.

H Sharp Aquos LC46LE700E με Full LED backlight system, και 100 Hz, έχει πολύ καλή οξύτητα και τα χρώματά της είναι αυτά που τουλάχιστον για μένα ξεχωρίζουν. Οι αντανακλάσεις είναι λιγότερες από τις Samsung Led στο ίδιο επίπεδο με Β650, Β750. Υπάρχει όμως και σε αυτήν θέμα στην κίνηση, τουλάχιστοναπό το λίγο που την είδα.

:grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: αγορα 46 plasma ή lcd ?

Να πώ για τις Panasonic (ενδιαφέρομαι κυρίως για την 42U10) ότι με έχουν προβληματίσει ιδιέταιρα... Διαβάζω τα καλύτερα στα forums αλλά και τα Reviews αλλά δεν τα έχω δεί πουθενά... Αν αγόραζα διαβάζοντας σίγουρα θα την προτιμούσα, αν όμως τις κρίνω με αυτό που βλέπω στα μαγαζιά θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Έλειψη οξύτητας, φωτεινότητας ακόμα και στην κίνηση σε τηλεοπτικό σήμα μου φάνηκε ότι υστερούσαν!!! Προσπάθησα 1-2 φορές να τις "φέρω" σε καλύτερο επίπεδο μέσω ρυθμίσεων αλλά δεν τα κατάφερα. Έχω διαβάσει όσα γράφετε για το περιβάλον των καταστημάτων όμως δεν παύει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις συγκεκριμένες. Και από εμφάνιση όμως πολύ πλαστικούρα... Ιδιέταιρα η G10! Δεν ξέρω ρε παιδιά... τι να πώ? Πιθανόν να μην έχω τις γνώσεις ή να είμαι προκατηλημένος!

Και εγω ειχα δει τις περυσινες PZ80/85 αλλα και την G10 σε καταστηματα και ειχα απογοητευτει , ομως στο Saturn που εχει τηλεκοντρολ εβαλα την εικονα στο "κανονικο" και απευθειας η εικονα βελτιωθηκε πολυ , σε οικιακο περιβαλλον δε η U10 δειχνει απειρως καλυτερα απο οτι στο καταστημα , σε συγκριση με την W4000 που εχω η κινηση και η αντιθεση-μαυρο ειναι σε αλλο επιπεδο...
Δεν ειναι τυχαιο αυτο που ειχε γραψει το HDTVtest για την V10...

Motion clarity was about as close as you can get to a CRT television: the live broadcast of the UEFA Champions League Final on ITV HD was an absolute visual treat...

Ας μην μιλησουμε για ομοιομορφια πανελ γιατι εκει οι πλασμα νικανε κατα κρατος οταν οι αλλες εχουν τα "συννεφακια" τους εστω και αν μην φαινονται πολυ στις 40-46"...
Τελος και τα παλια αρνητικα των πλασμα , θερμανση-ανεμιστηρακια-pwm noise , image retention εχουν σχεδον εξαφανιστει...ακομη και Phosphor trails με δυσκολια ειδα μια φορα σε ασπρομαυρη εικονα...image retention δεν εχω καταφερει να δω ακομη...

Κατα την αποψη μου συγκριση με την LE700 σε ποιοτητα εικονας απλα δεν υπαρχει , μονο με την W5500 και την Β650 η Β750...

Φίλε Yperion (Γιάννη νομίζω) μου φαίνεται και μένα αδύνατον τόσα Reviews αλλά και τόσοι συμφορουμιτες να λένε "ψέματα".

Η εικόνα όμως που έχουν δει τα μάτια μου, με έχει αποκαρδιώσει... Ήμουν εξαρχής προκατηλημένος με τις plasma... και έδεσε το γλυκό.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ χρόνο για το test στο Pioneer Center όπου μάλλον θα μου λύνονταν πολλές απορίες και αμφιβολίες.

Ο χρόνος μου λιγοστεύει για επιλογή και συνεχίζω να είμαι μπερδεμένος, ακόμα και για το μέγεθος που θα προτιμήσω!!!

Μου φαίνεται ότι θα προχωρήσω με αγορά μιας φθηνότερης 32άρας (W5500 ή SamB...) για την κρεβατοκάμαρα (απόσταση θέασης 2,5μ), θα παραμείνει η Sam37"A656 στο Σαλόνι (απόσταση θέασης 3,0-3,2-2,5) και θα μεταφερθεί μια παλιά LCD Sam20"(4:3), που έχω αυτή τη στιγμή στη κρεβατοκάμαρα, στη μητέρα μου (χάλασε η crt της...).

Νομίζω ότι το σενάριο να περιμένω για κάτι καλύτερο από τα νέα μοντέλα του 2010 αλλά και περισσότερες γνώσεις σε σχέση με αυτό που ζητάω είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή! αν και αλλάζω δέκα γνώμες το λεπτό!!! :frusty::ridinghorse::stupid:

:tee:

Φίλε Yperion (Γιάννη νομίζω) μου φαίνεται και μένα αδύνατον τόσα Reviews αλλά και τόσοι συμφορουμιτες να λένε "ψέματα".

Και εγω μεχρι προσφατα δεν το πιστευα πριν την δω στο σπιτι του πεθερου μου, αλλα σου λεω οτι τωρα κανω απευθειας συγκριση με την W4000 που πιστευω οτι δεν υστερει παρα ελαχιστα σε σχεση με τα φετινα μοντελα W5500 , B650 κτλ... Ξεκαθαρος νικητης σε ολα ειναι η U10...το μονο που υστερει ειναι σε μεγιστη φωτεινοτητα αλλα ετσι και αλλιως καμια τηλεοραση δεν πρεπει να ειναι ρυθμισμενη να βγαζει απειρο φως και να κανεις σολαριουμ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: αγορα 46 plasma ή lcd ?

Και εγω μεχρι προσφατα δεν το πιστευα ......

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να λένε ψέματα τόσοι κάτοχοι...γι' αυτό σου έλεγα πρώτα να δεις από μόνος σου και μετά .....

.....-bye-

σοβαρα για 4 μετρα 50" ?και εγω που νομιζα οτι 46 ειναι υπερβολη...και εψηνα τον εαυτο μου αν αφησω την 46 και να παρω 1 ακομα u10.

Αχόρταγοι είστε....:flipout:.....-bye-

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 46 vs 104 1.JPG
    46 vs 104 1.JPG
    207.7 KB · Views: 472
  • 46 vs 104 2.JPG
    46 vs 104 2.JPG
    283.6 KB · Views: 810
  • 46 vs 104 3.jpg
    46 vs 104 3.jpg
    68.4 KB · Views: 736
  • 46 vs 104 4.JPG
    46 vs 104 4.JPG
    258.4 KB · Views: 850
  • 46 vs 104 5.JPG
    46 vs 104 5.JPG
    279.7 KB · Views: 1,022

Εγω πάντως με 50'' απο τα 4 μέτρα, είναι μια χαρά...