Αγορά 46αρας Samsung LCD ή LED

Το νόημα της απάντησης σε αυτό το τοπικό είναι μην πάρεις "LED", πάρε LCD? με άλλα λόγια προτείνεις την 750?

καλα αν ρωτάς εμένα θα σου έλεγα φυσικά πάρε plasma, αλλα εαν περιορίζεσαι σε αυτές τις 2, ναι ,φυσικά 600 παραπάνω για αυτή με LED backlight οχι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσεις.

Για τηλεοπτικο σημα και ταινιες η προφανης επιλογη για εμενα ειναι πλασμα.

καλα αν ρωτάς εμένα θα σου έλεγα φυσικά πάρε plasma, αλλα εαν περιορίζεσαι σε αυτές τις 2, ναι ,φυσικά 600 παραπάνω για αυτή με LED backlight οχι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσεις.

Ας το πάμε παρακάτω λοιπόν. Με δεδομένο ότι η αγορά θα γίνει άμεσα, πέστε μου ένα μοντέλο plasma μέχρι 1.500 ευρώ στις 46 ίντσες, όσο έχει η ΗΧ800 δηλαδή, με καλύτερη εικόνα. Αν είναι δυνατόν, θέλω να είναι όσο το δυνατόν λεπτή (θα είναι στον τοίχο με "μπρατσο" και θα προβάλει υπο γωνία) και να έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Ευχαριστώ

ps. αν μπορείτε, πέστε μου και αν θα εξακολουθεί να υπάρχει η "υποχρέωση" να την στρώσω για μερικές εκατοντάδες ώρες και αν εξακολουθεί να απαγορεύεται η προβολή σταθερού τμήματος εικόνας για ώρες

Υποχρεωση να την στρωσεις οχι δεν υπαρχει.

Μονο προσοχη τις πρωτες ωρες θελει να μην βλεπεις πχ. το ιδιο καναλι 10 ωρες συνεχεια.

Απο εκει και περα συγκριση σε εικονα κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει και γλιτωνεις και τα προβληματα των LCD (clouding , μικρες γωνιες θεασης , "πλαστικα" χρωματα κτλ)

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο. Μάρκα και μοντέλο? (υπόψη ότι ο κάτοχος θα βλέπει κυρίως... Digea)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71457&page=23

Υποψην οτι θα κυκλοφορησουν πλασμα και απο LG και Samsung αλλα λιγο αργοτερα.

Μου προτείνεις μοντέλα που δεν μπορώ να αγοράσω διότι απλά... δεν έχουν έρθει. Η αγορά θα γίνει μέσα σε μερικές ημέρες οπότε καλό είναι να μιλήσουμε για μοντέλα που μπορώ να παω να δω.

Δεν καταλαβαινω προς τι η τοση βιασυνη.

Στον κοσμο των τηλεορασεων (ειδικα LED LCD) ενα μοντελο ενος χρονου πισω θεωρειται πλεον πολυ ξεπερασμενο.

Να σε φέρω σε επαφή με την γυναίκα του υποψήφιου κατόχου, για να της εξηγήσεις πως δεν αρκεί που είναι χωρίς τηλεόραση κάνα μήνα τώρα, θα πρέπει να περιμένει 3-4 ακόμα? :laugh:

Σοβαρά τώρα, θέλουν να προβούν σε αγορά άμεσα...

ωχ έχει μείνει πίσω στα τούρκικα .
έχεις 2 επιλογές 46c750 και 46hx800. όποια και να πάρεις οκ θάσαι.
παρτους μαζί σου και πήγαινε τους να τις δουν. η μια είναι ελ-σι-ντι και κάνει τοσο η άλλη ειναι ελ-ι-ντι και κάνει τοσο - ποια προτιματε - μεγια σας και η σεμνη τελετή λαμβανει τελος. καλό είναι να πεις στους πωλητές να στο γυρίσουν σε τηλεοπτικό.

και σε αυτές μην περιμένεις να βρείς τρελό στοκ μιας και αναμενονται τα νεα μοντελα.

έχε από κοντά όμως την κυρία γιατί οι πανασονικ τις τραβανε σαν τον τζορτζ κλουνει. και μη σου δειξει καμμιά πλάσμα και μπλεξεις.

Ναι...Samsung 50C6900,και πολύ καλή εικόνα και πάχος όσο των υποτιθέμενων led.Αλλιώς....Panasonic 46VT20....50V20.Οι τελευταίες βέβαια είναι λίγο πολύ εμφανισιακά σκράπες.

και οι 3 που σου ανέφερε ο ανδρέας παραπάνω έχουν πολύ εικόνα με τις πανασονικ να είναι τα πανελς του 2010 (αλλά είναι πάνω από τα 1500 που ζητάς η 50v20 είναι 2d και έχει λίγο πάνω από 1500) και εγώ προσωπικά θα επαιρνα τη samsung εναντι οποιασδήποτε led ή lcd. πόσο μάλλον τις πανασονικ.

όμως υπάρχει μια παράμετρος στην δικιά σου περίπτωση. η τηλεόραση δεν προορίζεται για σένα αλλά για κάποιον άλλον χρήστη με τον οποίο δεν ξέρω πόσο κοντινή σχέση έχεις.
προτίνοντας τους και αγοράζοντας πλάσμα ετοιμάσου να ακούσεις κάτι από τα ακόλουθα ειδικά όταν μιλήσουν με τον περίγυρο τους και τους πούνε για τη νέα αγορά πλάσμα.

1) οι πλάσμα είναι περασμένη τεχνολογία και έδωσαν πολλά λευτά.
2) oi πλάσμα μετά από λίγο καιρό εξατμίζονται (evaporated όπως ευστοχα λέει κάποιος χρήστης στο avforums) και χαλανε εύκολα.
3) οι πλάσμα καίνε τα κέρατά τους σε ρεύμα
και φυσικά οι ίδιοι θα τους εκθειάσουν τις oled ουτε καν led.

επίσης το IR είναι ένα θέμα που όσο και να το περιγράψεις σε κάποιο χρήστη δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσει οταν του εμφανιστεί.

επαναλαμβάνω δεν ξέρω τη σχεση που έχεις μαζί τους - τη σχέση τους με την τεχνολογία και αν πιστεύεις ότι το πάω μακριά σου ζητάω συγγνώμη αλλά εγώ την έχω πατήσει αρκετές φορές με αναβαθμίσεις υπολογιστών φίλων μου που μετά ο καθένας τους λέει το κοντό του και το μακρύ του και με πρήζουνε μετά. τώρα τους στέλνω στους πωλητές του πλαισίου.

εξ ου και το προηγούμενο ποστ μου.

Όλα όσα λες είναι απόλυτα λογικά και είναι μια πλευρά που δεν έχω σκεφθεί όσο θα έπρεπε. Η σχέση που έχουμε είναι αδερφική αλλά αν χρησιμοποιήσουν πλάσμα όπου θα πρέπει να τους εξηγήσω ότι θέλει στρώσιμο και θέαση που να μην έχει σταθερά τμήματα εικόνας για μεγάλο χρόνο ή αν ακόμα χειρότερα κάνουν στις αρχές κάτι που δεν πρέπει και εμφανίζεται στην οθόνη "αποτύπωμα" ή οτιδήποτε άλλο, να είσαι σίγουρος ότι θα τα ακούσω από την κοπέλα. :violent-smiley-030:

Μίλησα μαζί τους και θα πάμε αύριο οι 2 μας στο saturn για να δούμε από κοντά τα διάφορα μοντέλα. Οι 50 ίντσες δεν παίζουν, ήδη έχω κουραστεί να τους πείσω για 46αρα με δεδομένο ότι ήθελαν 40-42.
Επίσης από ότι κατάλαβα, το pvr είναι για αυτούς σημαντική παράμετρος (θέλουν να γράφουν αλλά δεν θέλουν εξωτερική συσκευή), οπότε εκτός απροόπτου βλέπω την C750 να είναι η τελική επιλογή αφού ούτε η sony ΗΧ800 (που πρότεινα εγώ) διαθέτει, ούτε η philips 8605 (που αρέσει σε αυτόν) διαθέτει και μάλλον ούτε κάποια από τις plasma.

ps. αυτό με τους φίλους/γνωστούς και την αγορά νέου ΗΥ το κάνω και γω καιρό τώρα. Μόνο για μένα αφιέρωσα 2 μήνες να επιλέξω τι ακριβώς θα αγοράσω για να συναρμολογήσω το μηχάνημα όπως ακριβώς το ήθελα. Εγώ απλά τους στέλνω στο eshop
ps2. όλο αυτό το ψάξιμο με βοήθησε και μένα να (ξανα)μπώ λίγο στα πράγματα. Η νέα σειρά της panasonic και ειδικά η TX-P50G30 που θα έρθει μου ακούγεται μια χαρά. Το καλοκαιράκι που θα αγοράσω νέα τηλεόραση, θα την ψάξω να τη δω από κοντά.

Last edited:
Η 50C6900 διαθέτει και pvr...πες τους ότι είναι 46 ιντσών...από δικαιολογίες βρίσκουμε όσες θες!

στο σατουρν την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα είχε σιγουρα την c750 και νομίζω και την h800. από τις εντυπώσεις κατόχων έχει φανεί ότι η σαμμυ έχει από τους καλύτερους media players.

η τιμή της g30 φαίνεται να είναι πολύ καλή γύρω στα 1300. βέβαια αν ισχύσουν και στη ελλάδα οι τιμές γαλλίας και ισπανίας τότε αναμένεται να γίνει πολύς κόσμος ευτυχισμένος ακόμα και με vt30 στις 55 και 65 ιντσες. αναμένουμε reviews που απότι διάβασα θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα (σύγκριση vt20/25 με vt30).

το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πλάσμα είναι ότι έχουν χαμηλό waf αλλά κανένας δεν το μετράει.

εξαίρεση αποτελεί το δικό μου waf γιατί μέβγαλε αχρηστο που ψάχνω να αγοράσω πανασονικ ενώ αυτή έκανε έρευνα και βρήκε ότι η βιεγκα (ετσι μου την είπε) είναι πολύ καλύτερή της.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά 46αρας Samsung LCD ή LED

Η 50C6900 διαθέτει και pvr...πες τους ότι είναι 46 ιντσών...από δικαιολογίες βρίσκουμε όσες θες!

Όταν αγόρασα τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα ενώ πήρα 46'' είπα στην γυναίκα μου ότι είναι 37''

Ε,έτσι μπράβο...πείτε όσες θέλουν για να ευχαριστηθούν.Αλλιώς πάμε με την εξής λογική...''Δεν ανακατεβόμαστε στις κουρτίνες δεν ανακατεύονται στις τηλεοράσεις!''