αγορα 46'Β750 ή 46'Β7000 ???

lakis90

New member
27 November 2009
67
Καλησπέρα παιδιά :afro:! Είμαι καινούριος :grandpa: στο site και θέλω να σας πω οτι έχετε κάνει καταπληκτικη δουλειά :firstprize:γιατι μέσα από το forum σας κατάφερα να συλλέξω πολλές και χρήσιμες πληροφορίες που με βοήθησαν να καταλήξω ευκολότερα στην επιλογή τηλεόρασης. Θα ήθελα όμως την βοηθεια σας στην τελική μου απόφαση.

Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε δωμάτιο με απόσταση θέασης 3 μέτρα. Το χρηματικό ποσό που θα διαθέσω είναι 1,300-1.400 ευρώ maximum. Με ενδιαφέρει πολύ να έχει καλή απεικόνιση σήματος τηλεοπτικών σταθμών και γενικά καθαρή εικόνα με ζωντανά χρώματα και χωρίς να κουράζομαι σε σκοτεινές σκηνές όταν βλέπω μια ταινία dvd ή blue ray.Διαβάζοντας σχεδόν όλα τα ποστ για να πάρω μια γενική εικονα είμαι μεταξύ της samsung 46'Β750 και 46'Β7000.

Εσείς τελικά τι μου προτείνετε την 46'Β750 ή την 46'Β7000? Γιατί διάβασα για clouding, backlight bleeding που ετυχε σε ορισμένους.Επίσης κάποιοι άλλοι ανέφεραν για πιο φωτεινές τις κατακόρυφες πλευρές και φωτοστέφανο λόγω LED. Κάτι τελευταίο όσο αφορά το πάνελ της TV αν θα είμαι πιο σίγουρος για SPVA σε κάποιο από αυτά τα 2 μοντέλα. Δεν με ενδιαφέρει πολύ αν η τηλεοράση θα είναι LED ή όχι (σαφώς η Β 7000 είναι πολύ πιο ωραία και πιο λεπτή) αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω όσο γίνεται πιο τέλεια εικόνα.

Συγνώμη αν έγινα κουραστικός με τόσα που έγραψα αλλά προσπάθησα να γίνω όσο μπορούσα πιο σαφής και περιληπτικός!:singer:

Τελικά 46'Β750 ή 46'Β7000 και γιατί:slapface:??

Καλώς ήρθες!!!

1400E σου φτάνουν μόνο για την Β750 και αυτό με κάποια αμφιβολία λόγω μεταφορικών.

Η τιμή της UE 46 B7000 είναι 1600Ε ... !

Επειδή δεν αναφέρεις τίποτα για ευκολίες μεταφοράς αρχείων, ιντερνετ και .mkv να σου προτείνω και την UE 46 B6000 που είναι επίσης LED και απ' όσα γνωρίζω ίδια με την Β7000.

Επίσης βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι ιδαίτερα για tv σήμα. Αν βλέπεις πολύ tv λόγω μεγέθους (46") πρέπει να προσέξεις τι θα σου γράψουν τα άλλα παιδιά μιας και δεν πιστεύω ότι οι samsung διακρίνονται για τον δέκτη τους (τουλάχιστον κρίνοντας από αυτό που έχω δεί σε μαγαζιά αλλά και από τη δική μου).

Να σου πώ ακόμη ότι σε 1-2 μήνες οι τηλεοράσεις αυτές θα πωλούνται 20% φθηνότερα αφού πρίν το καλοκαίρι του 2010 θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νέα μοντέλα που προφανώς θα είναι και καλύτερα!!!

Kαλή τύχη
(θα σου χρειαστεί αν είσαι απαιτητικός όσον αφορά clouding, bleeding, lag κτλ...:rifle:)

-bye-

Last edited:
Dalanik σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Εχεις δικιο για την τιμη,λαθος μου,μπερδευτικα με τις 40'αρες.
Αν τωρα εχουν 1600 ευρω μπορει να κανω κανα μηνα υπομονη οπως λες,κ να την αγορασω σε χαμηλοτερη τιμη αργοτερα μετα τις γιορτες.Γνωριζει κανεις για τα καινουργια μοντελα αν θα βγουν πριν το πασχα?
Ξεχασα να αναφερω οντως την μεταφορα αρχειων απο το pc ιδιαιτερα ταινιων μεσω stickaki ή εξωτερικου δισκου οτι θα χρησιμοποιω συχνα για να βλεπω τις ταινιες στην TV.

Οι εταιρίες βγάζουν στην αγορά τα καινούργια τους μοντέλα λίγο πρίν το καλοκαίρι!

Το ερώτημα ειναι.Αγορά τηλεόρασης πρίν απο τις γιορτές?Μέσα στις γιορτές η μετά απο τις γιορτές?(για καλύτερη τιμή)

Οι τιμες στα καινουργια μοντελα το καλοκαιρι θα ειναι παλι στα υψη.Τωρα δεν ξερω αν η τεχνολογια τους θα ειναι ανταξια της τιμης κ εαν αξιζει να περιμεναμε μεχρι τοτε.
Τωρα,για αγορα τηλεορασης μετα τις γιορτες ειναι πιο σιγουρο η πτωση των τιμων αφου τις γιορτες ετσι κ αλλοιως η ζητηση ειναι ανεβασμενη σε ολα τα προιοντα κ δεν νομιζω να συμφερει τις εταιριες να ριξουν τις τιμες απο τωρα....

Λογω εξτρα μισθου και ψυχολογιας ομως φιλε , οι οποιες δαπανες θα γινουν σε αυτην την περιοδο , συνεπως , οποιος δεν εχει μια καλη προσφορα να τραβηξει κοσμο , μετα τις γιορτες το εχει χασει το παιχνιδι...
:ernaehrung004:

Λογω εξτρα μισθου και ψυχολογιας ομως φιλε , οι οποιες δαπανες θα γινουν σε αυτην την περιοδο , συνεπως , οποιος δεν εχει μια καλη προσφορα να τραβηξει κοσμο , μετα τις γιορτες το εχει χασει το παιχνιδι...
:ernaehrung004:

Αυτό ακριβός εννοώ!Όλοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές στις γιορτές..αν δέν πέσουν οι τιμές δέν πιστεύω οτι θα πάνε να αγοράσουνε αρκετοί απο εμάς..Αν δε ρίξουν τις τιμές πως θα φάνε πίτα? :ernaehrung004:

Βέβεα μετά τις γιορτές μπορεί να υπάρξουν προσφορές λόγο του ότι δέν είχαν αρκετές πωλήσεις μέσα στις γιορτές και πρέπει να πουλίσουν τα προϊοντα τους για να μήν μείνουν στοκ(Αν και τα κομμάτια στοκ θέλουν να τα πουλίσουν προς καλοκαίρι μεριά που έρχεται φρέσκο πράμα!)

Τελικα παιδια με την συζητηση δεν ξερω αν η καλυτερη περιοδος για αγορα ειναι πριν η μετα τις γιορτες,αρχιζω να μπερδευομαι :bang: .Αναλογα πως το σκεφτεται κανεις.Παντως εαν πεσει η τιμη 100-150 Ευρουλακια σε καποιο απο τα 2 αυτα μοντελα της samsung μπορει να την χτυπησω :violent-smiley-030: κ στις γιορτες επανω.Θελω να γλυτωσω κανα 200 ευρω :hmmmm2: για να τα επενδυσω σε Home cinema :popcorn:...

Θα περιμένεις όποτε πέσουν στα λεφτά που διαθέτεις...
Το πολύ σε 5-6 εβδομάδες θα έχουν πέσει 15-20%!!!

Μεταξύ των δύο τα είπαμε. Η Β750 έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα ενώ η Β7000 είναι πιο μουράτη και πιο κρύα (σημαντικό για τα καλοκαίρια αυτό).

Πήγαινε να τις δείς. Σίγουρα η μία θα σου κάνει "κλίκ"...

-bye-

Επειδή όταν αγοράσεις την τηλεόραση δεν θα μπορέσεις να συγκρίνεις την μία με την άλλη(αυτό που εννοώ είναι οτι αν η b750 έχει λίγο καλύτερη εικόνα δέν θα μπορείς να την συγκρίνεις με την άλλη..αλλά το design είναι σίγουρα κάτι που είναι αρκετά εμφανές θα έλεγα..και εγώ μεταξύ αυτών των δυό και είπα οτι θα πάρω όποια βρώ φθηνότερα...) αυτή που θα σε "κερδίσει" πιστεύω είναι η led..Είναι πανέμορφη πώς να το κάνουμε... :P

Eπειδή γίνεται πολύς λόγος για το design της Β7000 να πώ κι εγώ τη γνώμη μου.

Το διαφανές πλαστικό που περισεύει δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι υπερβολικό και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά από λίγο καιρό βαρετό έως και παλαιομοδίτικο.

Η Β6000, πάντα κατά την άποψή μου, έιναι πιο όμορφη ώς περίγραμμα. Δυστυχώς όμως το κάτω μέρος της μου χαλάει αρκετά την εικόνα!

Η Β750 μοιάζει πολύ με τις παλαιότερες samsung και ώς εκ τούτου είναι πιο συνηθισμένη.

Panasonic και Sony W/Ζ τις θεωρώ πολλά σκαλιά πιο κάτω. Είναι και απρόσωπες. Που είναι το παλιό design των Sony CRT που έκανε μπαμ από μακριά?

Στο τομέα του design νομίζω ότι η Philips τα έχει καταφέρει καλύτερα αν και ώς εταιρέια δεν θα την προτιμούσα πλήν ίσως των πιο ακριβών μοντέλων της, όπου υπάρχει μια ποιότητα στο επίπεδο των ανταγωνιστών.

Περί ορέξεως...

Ότι αρέσει στον καθένα παιδιά...

Re: Απάντηση: αγορα 46'Β750 ή 46'Β7000 ???

Θα περιμένεις όποτε πέσουν στα λεφτά που διαθέτεις...
Το πολύ σε 5-6 εβδομάδες θα έχουν πέσει 15-20%!!!
-bye-

αρα καλα υπολογιζα μετα τις γιορτες :Banane0: !!!!

Επειδή όταν αγοράσεις την τηλεόραση δεν θα μπορέσεις να συγκρίνεις την μία με την άλλη(αυτό που εννοώ είναι οτι αν η b750 έχει λίγο καλύτερη εικόνα δέν θα μπορείς να την συγκρίνεις με την άλλη..αλλά το design είναι σίγουρα κάτι που είναι αρκετά εμφανές θα έλεγα..και εγώ μεταξύ αυτών των δυό και είπα οτι θα πάρω όποια βρώ φθηνότερα...) :P

λιγο πολυ niko κ γω αυτης της αποψης ειμαι,μηπως τελικα με επηρεασει περισσοτερο το design,αφου η διαφορα στην ποιοτητα εικονας δεν ειναι μεγαλη.Μπορει να ακολουθησω κ γω τελικα την τακτικη σου ''οποια βρω φθηνοτερη'' :ernaehrung004:

Eπειδή γίνεται πολύς λόγος για το design της Β7000 να πώ κι εγώ τη γνώμη μου.

Το διαφανές πλαστικό που περισεύει δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι υπερβολικό και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά από λίγο καιρό βαρετό έως και παλαιομοδίτικο.

Η Β6000, πάντα κατά την άποψή μου, έιναι πιο όμορφη ώς περίγραμμα. Δυστυχώς όμως το κάτω μέρος της μου χαλάει αρκετά την εικόνα!

Η Β750 μοιάζει πολύ με τις παλαιότερες samsung και ώς εκ τούτου είναι πιο συνηθισμένη.

Panasonic και Sony W/Ζ τις θεωρώ πολλά σκαλιά πιο κάτω. Είναι και απρόσωπες. Που είναι το παλιό design των Sony CRT που έκανε μπαμ από μακριά?

Στο τομέα του design νομίζω ότι η Philips τα έχει καταφέρει καλύτερα αν και ώς εταιρέια δεν θα την προτιμούσα πλήν ίσως των πιο ακριβών μοντέλων της, όπου υπάρχει μια ποιότητα στο επίπεδο των ανταγωνιστών.
..

Συμπερασμα : τελικα αν καταλαβα σωστα Dalanik,αυτην την περιοδο απο θεμα design δεν θα αγοραζες κανενα μοντελο τηλεορασης απο καμια εταιρεια xa xa xa xa...:vroam:

Aκριβώς!
Παρ' ότι δεν έχω αυτή τη στγμή tv στη κρεβατοκάμαρα και
η sam37A656 περιμένει στο σαλόνι την αντικαταστάτρια, δεν
το βιάζομαι. Ή θα πέσουν ή θα τα ακουμπήσω στην επόμενη γενιά
LED με local dim και σχεδόν ανύπαρκτο κάνδρο...

Προς το παρόν χαλβάδιασε και αυτήν:
http://www.engadget.com/photos/toshiba-cell-regza-hands-on/2337406
κάπως έτσι θα κινηθούμε τα επόμενα 1-2 χρόνια...

Φίλε για τηλεοπτικά και dvd/br στα τρία μέτρα οι 46b750/650 θα σε καλύψουν απόλυτα. Οι LED, που από όσα έχω διαβάσει δεν είναι ακριβώς LED αλλά LCD με φωτισμό LED, νομίζω ότι δεν κάνουν την διαφορά και δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι το slim design, που και εμένα ομολογώ πως μου αρέσει. αλλά δεν είμαι διατεθειμένος προσωπικά να πληρώσω κατι εκατοντάδες ευρώ παραπάνω μόνο γιαυτό. Τίς τελευταίες ημέρες η Samsung έχει εξαπολύσει μια διαφημιστική εκστρατεία για τις LED σειρές της. Ίσως σκέφτονται και άλλοι σαν εμένα και έχει μαζευτεί στοκ! Αν θέλουν να πουλήσουν αντί να πληρώνουν στις διαφημιστικές εταιρίες ας κάνουν επιτέλους κάποια πραγματική μείωση τιμών. Τώρα βέβαια αν βρεις κάποια προσφορά σε παρεμφερή τιμή "το τερπνόν μετά του ωφελίμου"!

Re: Απάντηση: αγορα 46'Β750 ή 46'Β7000 ???

Οντως,οι περισσοτερες γνωμες που εχω παρει απο τα παιδια εδω του forum μεταξυ των 2 αυτων μοντελων της samsung,λενε οτι η διαφορα τους ειναι μονο στο design.Απο εικονα απο οτι φαινεται πρεπει να ναι τα ιδια,(μη σου πω οτι οι περισσοτεροι μου προτειναν την β750 αντι β7000).Αλλα οι εταιρειες
πονταρουν πολλες φορες περισσοτερο στο design,κατι που μας παρασυρει...

Aκριβώς!
Ή θα πέσουν ή θα τα ακουμπήσω στην επόμενη γενιά
LED με local dim και σχεδόν ανύπαρκτο κάνδρο...

Προς το παρόν χαλβάδιασε και αυτήν:
http://www.engadget.com/photos/toshiba-cell-regza-hands-on/2337406
κάπως έτσι θα κινηθούμε τα επόμενα 1-2 χρόνια...

που την ξετρυπωσες αυτη ρε θηριο :SFGSFGSF:....
ποσο ιντσων ειναι αυτη?κ απο τιμη φανταζομαι κανα 5.000 ευρω θα το πιανει σιγουρα.Πιστευω ομως για καλη led με local dim που λες,θα βγαλουν πανω απο 2-3 χρονια.Εδω δε μπορω να κανω υπομονη που θελω μεχρι το καλοκαιρι που μιλανε για καινουργια παλι μοντελα.Εγω θα ελεγα οτι σε 5 χρονακια οι τηλεορασεις θα ξεφυγουν τελειως απο το στυλ οθονη μεσα σε πλαισιο κουτιου κ ετσι.Κ θα βγαλουν τη νεα γενια με το να στελνει την εικονα καποιο ειδος προτζεκτορα κ θα τα βλεπουμε live,οπως κατι ταινιουλες star trek που δειχνει εκει τα μονιτορ των τηλεορασεων live..! Αραγε τοτε θα μιλαμε ακομα για samsung :laugh::laugh::laugh:..

Απάντηση: Re: Απάντηση: αγορα 46'Β750 ή 46'Β7000 ???

Τoshiba Cell Regza 55X1

που την ξετρυπωσες αυτη ρε θηριο :SFGSFGSF:....
Σιγά μη την ξετρύπωσα...:BDGBGDB55: Στο "ήχος και εικόνα" του Οκτωβρίου έχουν μια πρώτη παρουσίαση...

ποσο ιντσων ειναι αυτη?
55"

κ απο τιμη φανταζομαι κανα 5.000 ευρω θα το πιανει σιγουρα.
Δεν έχω ιδέα. Διάβασα ότι η κυκλοφορία της θα γίνει τον Δεκέβμριο μόνο στην Ιαπωνία.

Πιστευω ομως για καλη led με local dim που λες,θα βγαλουν πανω απο 2-3 χρονια.
Η συγκεκριμένη είναι με local dimming που εφαρμόζει τοπικό έλεγχο σε 512 ανεξάρτητες περιοχές και δεν είναι η πρώτη με local dimming που κυκλοφορεί!

Επειδή είμαστε εντελώς off topic δεν θα ήταν άσχημο να μας την παρουσίαζε κάποιος. Πρόκειται μάλιστα για ειδική αγορά αφού η επεξεργαστική της δύναμη πιθανόν να είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. πχ. διαβάζω ότι μπορεί να δει και να γράψει ταυτόχρονα πολλά κανάλια...

-bye-

Last edited:
με ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που εχει η συγκεκριμενη τηλεοραση,απ οτι λες,εκτος το οτι φαινεται απιθανη,σιγουρα η τιμη της δεν θα ειναι καθολου προσιτη για μας...:behead:
διαφορετικα θα πεταγομουν μεχρι την Ιαπωνια για αγορα...:rofl:

Αυριο παραγγελνω νεα TV. Την UE46B7000 εχω υποψην....αλλα ακουω οτι η B750 ειναι καλυτερη,εστω και ελαχιστα, σε εικονα απο την Β7000.
Ισχυει?

pls help

Αν τις δεις διπλα διπλα θα δυσκολευτεις να πεις ποια ειναι καλυτερη , οι διαφορες ειναι ελαχιστες , ισως ελαχιστα καλυτερα χρωματα η Β7000 και ελαχιστα καλυτερη κινηση η Β750...

Εγω λογω χαμηλοτερης τιμης θα επαιρνα την Β750 αλλα και το design της Β7000 ειναι φοβερο...