Αγορά 4Κ 50 LG 50UH635V Η 55 Απλό 4Κ

ΧΡΗΣΤΟΣΜ

AVClub Enthusiast
29 June 2006
855
Καλημέρα σε ολους
Ειμαι στο διλημα για αγορα της νεα; LG 50UH635V στα 945 περιπου αλλα δεν ξερω εαν αξιζει το κοπο σε σχεση με την απλη 55 4κ της LG στα 839 LG 50UH635V
εχει διαφορα το HDR με το απλο 4κ ? οποιος εχει καποια εμπειρια με τισ παραπανω ασ μασ πει την γνωμη του.
καλό Πασχα & καλή Ανασταση

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρωσω πως το 3D ειναι κατι που δεν με ενδειαφερει μονο σε 4κ η το νεο 4Κ με HDR h UHD4K

Re: ΑΓΟΡΑ 4Κ 50 LG 50UH635V Η 55 ΑΠΛΟ 4Κ

Και εγω σκεφτόμουν να πάρω 3D αλλα βλέπω πως στην καινούρια σειρα της Samsung έχουν καταργήσει το 3D ,σημαινει κατι αυτο ?

γενικα το 3D το αποφευγω ακομα και στον κινηματογραφο ... με κουραζει παρα με ευχαριστει.
οι 4Κ αναλυσες θεωρω πως θα εχουν μελλον ....

Καλησπερα Χρονια πολλα & Χριστός Ανέστη, επειτα απο προσεκτικη παρουσιαση σε 50 & 55' με και χωρίς HDR ο επιλογη ειναι μονόδρομος στις 55' και με hdr και με βαση την καλη τιμη της lg 55UH750 στα 1349Τ με βλεπω να παω κατα εκει!
Το κακο ειναι οτι μετα μπλεκεις και θελεις αλλο blu-ray 4k HDR με διπλη εξοδο hdmi για να μην αλλαξουμε και το AV τον παλιο μας και παει λεγοντας ...

Εγώ προτείνω υπομονή.
Πολύ φρέσκια η τεχνολογία.
Του χρόνου που θα δούμε 8Κ το 4Κ θα ωριμάσει σε απόδοση και σε τιμές.

θα του βαλω το panasonic ...900 που παιζει φοβερα απο οτι λενε τα review και εχει την καλυτερη εικονα μεχρι στιγμης αλλα και αυτο ειναι πανακριβο και οπως προεβλεψα
πεφτεις στην λουμπα ΜΕ ΤΙς συνεχεις αναβαθμισεις και τελειωμο δεν εχεις!!
Βαρεθηκα να περιμενω διαρκως τις ατελειωτες αναβαθμισεις του ηχου και τις εικονας , θα παρω την 55 και θα κατσω να δω τα blu-ray που εχω και οτι υλικο βρω σε 4κ γιατι δεν ειχα καλη τηλεοραση μεχρι στιγμης και η αναβαθμιση θα ειναι τεραστια απο το προηγουμενο επιπεδο.

Το 4Κ υλικό που θα το βρείτε; Τα βιντεάκια από το you tube;
Δυστυχώς αργεί αρκετά ακόμα η δυνατότητα να μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς το 4Κ, άσε δε το Hdr που φοβάμαι πως στους περισσότερους μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσει στη παρούσα φάση, παρά βελτίωση. Αν επίσης βλέπει κανείς εκεί περίπου στα 3μ, τότε με πάνελ 55 ιντσών και 60 ακόμα, αχρείαστο το 4Κ αφού και υλικό να βρεις ( λέμε τώρα ) δε μπορείς να δεις σχεδόν καμία διαφορά, παρά μόνο αν έτσι θέλεις να πιστεύεις......
Γνώμη μου πως αν ακόμα μπορεί κάποιος να βρει μια πολύ καλή FullHD , όπως την OLED της LG, είναι ότι καλύτερο για αναβάθμιση και θα τον καλύψει σίγουρα για την επόμενη πενταετία!

Εφόσον κανένας μας σχεδόν δεν έχει δει 4Κ στα 2.Χ μέτρα σε 55ρα vs FHD σε 55ρα, δεν νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να είμαστε σίγουροι για το περίφημο πινακάκι και το κατα πόσο όντως δεν έχει διαφορά σε απόσταση 2.4 μέτρων ας πούμε για 55ρα.

Όταν με το καλό δούμε και συγκρίνουμε θα καταλάβουμε.
Εγώ διαβάζω απ´όσους έχουν 55ρες 4Κ, ότι βλέπουν διαφορά όταν κοιτάνε 4Κ vs FHD.

Θα μου πεις μπορεί να ειναι ο scaler που ρίχνει ποιότητα στο FHD, ή placebo effect, αλλά το θέμα είναι ότι όλοι λένε ότι βλέπουνε διαφορά.

Και μια τηλεόραση δεν την παίρνεις για 1-2 χρόνια, αλλά για τουλάχιστον μια 5ετία.
Άρα σε 2 χρόνια που θα υπάρχει άφθονο υλικό 4Κ, θα αξίζει η τηλεόραση το 4Κ.

my 2 cents

Το 4Κ υλικό που θα το βρείτε; Τα βιντεάκια από το you tube;
Δυστυχώς αργεί αρκετά ακόμα η δυνατότητα να μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς το 4Κ, άσε δε το Hdr που φοβάμαι πως στους περισσότερους μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσει στη παρούσα φάση, παρά βελτίωση. Αν επίσης βλέπει κανείς εκεί περίπου στα 3μ, τότε με πάνελ 55 ιντσών και 60 ακόμα, αχρείαστο το 4Κ αφού και υλικό να βρεις ( λέμε τώρα ) δε μπορείς να δεις σχεδόν καμία διαφορά, παρά μόνο αν έτσι θέλεις να πιστεύεις......
Γνώμη μου πως αν ακόμα μπορεί κάποιος να βρει μια πολύ καλή FullHD , όπως την OLED της LG, είναι ότι καλύτερο για αναβάθμιση και θα τον καλύψει σίγουρα για την επόμενη πενταετία!

<br>
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aρκετες νεες ταινιες βγαινουν πλεον και σε 4k

Μάλιστα.... Εδώ στην Ελλάδα πάντως δυστυχώς ( το λέω και το εννοώ το δυστυχώς ) δεν έχω βρει κάποιο βίντεο κλαμπ να έχει 4Κ ταινίες ή έστω ούτε κάποιο κατάστημα που να πουλάει.
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα αργήσει πολύ ακόμα σαν υλικό να κυκλοφορήσει σε τέτοιο βαθμό που να κάνει ουσιαστική την απόκτηση μιας καλής 4Κ τηλεόρασης.
Εδώ ακόμα και με τα Blu ray δισκάκια το Βίντεο κλάμπ είχαν απελπιστικά αργήσει να τα φέρνουν σε ικανοποιητικό βαθμό, ακόμα και τώρα υπάρχουν ταινίες που βγαίνουν μόνο σε DVD, φαντάσου τώρα σε 4Κ που ακόμα είναι << αμφιλεγόμενο >> σαν υλικό.
Μακάρι σε κανά δυο με τρία χρόνια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, που μάλλον θα αναγκαστώ να αλλάξω την sony μου 55W905A , και θα αναγκαστώ να πάρω 4Κ ( ή και 8Κ τότε γιατί FullHD δε βλέπω να υπάρχει τότε ) να υπάρχει υλικό για να μπορώ να τη χαρώ τουλάχιστον έτσι, γιατί από Ελληνικά κανάλια, μάλλον τα χάλια που έχουν σήμερα θα έχουν και τότε που με τη 4Κ, φαίνονται πολύ χειρότερα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εφόσον κανένας μας σχεδόν δεν έχει δει 4Κ στα 2.Χ μέτρα σε 55ρα vs FHD σε 55ρα, δεν νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να είμαστε σίγουροι για το περίφημο πινακάκι και το κατα πόσο όντως δεν έχει διαφορά σε απόσταση 2.4 μέτρων ας πούμε για 55ρα.

Όταν με το καλό δούμε και συγκρίνουμε θα καταλάβουμε.
Εγώ διαβάζω απ´όσους έχουν 55ρες 4Κ, ότι βλέπουν διαφορά όταν κοιτάνε 4Κ vs FHD.

Θα μου πεις μπορεί να ειναι ο scaler που ρίχνει ποιότητα στο FHD, ή placebo effect, αλλά το θέμα είναι ότι όλοι λένε ότι βλέπουνε διαφορά.

Και μια τηλεόραση δεν την παίρνεις για 1-2 χρόνια, αλλά για τουλάχιστον μια 5ετία.
Άρα σε 2 χρόνια που θα υπάρχει άφθονο υλικό 4Κ, θα αξίζει η τηλεόραση το 4Κ.

my 2 cents
Πάρα πολλές φορές είχα και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι να δούμε και να κάνουμε σύγκριση, το πιο απλό σε καταστήματα που υποστηρίζουν μάλιστα τη προώθηση της 4Κ. Αν όμως << ξέρεις να δεις >> η διαφορά κάνει μπαμ -bye-

τελικα στο σαλονι κρεμαστηκε η LG 55 UH750 και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καταπληκτικες τοσο απο εικονα οσο και απο σχεδιαση!
ειναι κουκλα και παιζει καταπληκτικα ακομα και τα καναλια της digea με τα HD να δινουν τον καλυτερο ευατο τους .
Για τα κλιπ του youtube δεν υπαρχουν λογια ... απιστευτη εικονα και μαλιστα σαν πρωτο υλικο 4Κ επαιξα απο την καμερα 4κ του phandom drone που πεταξε το πασχα ο ανηψιος μου και πρωτη φορα ειδα το νησι τοσο ομορφο !! τωρα μενει να ψαξω σε υλικο απο το netflix 4k (οποιος εχει εμπειρια ας μας διαφωτισει τι παιζει και απο εκει).
Επισης θα περιμενω να δω και απο πλευρας upscale blu-ray( HDR ) να δουμε τι ψαρια πιανουν στο upscale και εαν θα κανουν δουλεια.
Καλό Βραδυ

εχει ημερομηνια κατασκευης μαρτιος /2016 ολοφρεσκια και ηταν και ο λογος που την πηρα περαν των χαρακτηριστικων ,γλιτωνοντας την περιπτωση να φαω ενα μοντελο που παιζει μερα/νυχτα για καινουργιο!

Το πινακάκι είναι βασισμένο στην διακριτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού. Αν τώρα φυτρώνουν καινούρια κωνία και νέες νευρικές συνάψεις στα μάτια των κατόχων συσκευών 4Κ, αυτό είναι ένα θέμα προς διερεύνηση... :laugh:

Η διαφορά που βλέπουν οι περισσότεροι πέραν της ενδεδειγμένης απόστασης θέασης, είναι η αυξημένη αναλυτικότητα του χρώματος, η οποία είναι ορατή και σε προβολή του 4Κ υλικού σε οθόνη FHD... :rolleyes:

Οι χρωματικές συνιστώσες σε υλικό BluRay έχουν ανάλυση 960x540, ενώ σε υλικό UHD 1920x1080...

Όσοι είδανε 4Κ και διάβασα, είδανε από Netflix YouTube και όχι από UHD blu Ray

Όσοι είδανε 4Κ και διάβασα, είδανε από Netflix YouTube και όχι από UHD blu Ray

Δεν έγραψα πουθενά για UHD BluRay, αλλά η χρωματική συνιστώσα την ίδια ανάλυση έχει σε όλο το consumer grade UHD/4K (στο οποίο εφαρμόζεται η ίδια χρωματική συμπίεση 4:2:0).