Αγορά 5.1

ippok

New member
14 March 2014
20
Καλημερα σε ολους..ειμαι πολυ προσφατο μελος..και επειδη τον τελευταιο καιρο ψαχνω για ενα συστημα 5.1 που θα συνδεθει με τηλεοραση και pc θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Αρχικα τελευταια εχω "κολλησει" στο Pionneer HTP-073 το οποιο ειναι στην οριακη τιμη του ποσου που θα διαθεσω.Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε την αποψη σας για το αν αξιζει..και φυσικα οποιαδηποτε προταση δεκτη.
Η χρηση θα ειναι κυριως για μουσικη και παιχνιδια απο τον υπολογιστη..και λιγοτερο για ταινιες.
Ευχαριστω εκ των προτερων
[h=1][/h]

Re: Αγορα 5.1

Εάν το ζητούμενο είναι έτοιμο σύστημα και με περιορισμένο κόστος τότε πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει πάρα πολύ. Οι συνδέσεις του ενισχυτή και η ισχύς του θα καλύψουν τις ανάγκες σου για games. Αν ψάχνεις το απόλυτο όμως για μουσικές ακροάσεις θα πρέπει να ανέβεις πολύ περισσότερο και φυσικά όχι σε 5.1 ενισχυτή. Όμως αφού δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και στη τιμή που θέλουμε τότε αυτό το μοντέλο κρατα τις ισορροπίες που θες. Ισως αργότερα αν θελήσεις μια αναβάθμιση θα μπορούσες να αλλάξεις τα μπροστινά ηχεία για καλύτερη ποιότητα.

Σε ευχαριστω για την απαντηση..Για να γινω πιο συγκεκριμενος..εδω και πολλα χρονια χρησιμοποιω τα ηχεια logitech x-540 και συμφωνα με το ψαξιμο που εχω κανει και αυτα που εχω διαβασει..νομιζω πως θα κανει μεγαλη διαφορα στο αυτι μου απο θεμα εντασης και ποιοτητας.Επισης σκεφτομαι αυτο σε σχεση με καποιο ετοιμο home cinema που επισης απ οτι διαβασα δεν ειναι και οτι καλυτερο..ξερω πως το ιδανικο ειναι να φτιαξει κανεις ενα σετ μονος του κομματι -κομματι αλλα απο τη στιγμη που το διαθεσιμο ποσο ειναι περιορισμενο ειναι δυσκολο.

Αν το μέτρο σύγκρισης είναι τα συγκεκριμένα ηχεία τότε μη σε ανησυχεί καθόλου. Θα δεις μεγάλη διαφορα και δεν θα λυπηθείς καθόλου για την αναβάθμιση που έκανες. Έτοιμο με τα ίδια χρήματα δεν θα βρεις καλύτερο. Τα all in one κυρίως προσφέρουν ευκολία και όμορφο σχεδιασμό στα ηχεία. Όμως πέρα από αυτό, τίποτα το αξιοζήλευτο. Προχώρα στην αγορά και έχε στο νου σου μια μελλοντική αναβάθμιση στα ηχεία.

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου..σκεφτηκα πως απο τη στιγμη που δεν ειμαι πολυ των ταινιων ειναι προτιμοτερο να παρω ηχεια με ενισχυτη παρα dvd -blue ray player με ηχεια 5.1. επισης θελω να πιστευω πως θα εχω και καλυτερο αποτελεσμα σε σχεση με τη λυση logitech z906 που ειναι στην ιδια τιμη και θεωρητικα τα κορυφαια της εταιριας.

Το να δώσει κάποιος 300 ευρώ για ηχεία υπολογιστή το θεωρώ υπερβολικό, αν όχι χαζό. Το συστηματάκι της logitech απλώς θα πάρει τον ήχο του υπολογιστή και θα το δυναμώσει. Ένας ενισχυτής A/V κρύβει μέσα του πολλές τεχνολογίες βελτίωσης ήχου, αλλά και εικόνας πλέον, επιπλέον θα μπορέσεις να συνδέσεις πολλές συσκευές πάνω του. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να έχεις αμφιβολίες.

Νομιζω πως με καλυψες αρκετα..και αρα μαλλον θα καταληξω σε αυτο αφου απ οσο εχω ψαξει δεν υπαρχει αλλο σετ ηχειων με ενισχυτη σε παρομοια τιμη..το μονο που μου διαφευγει ειναι η διαμετρος του sub..ετσι ενημερωτικα..! Σε ευχαριστω για τις απαντησεις και τον ενδιαφερον..

Η διάμετρός του είναι 16 cm. Όχι και ότι καλύτερο όμως για αρχή θα σε ικανοποιήση. Αυτό που ουσιαστικά πληρώνεις είναι τον ενισχυτή. Σιγά σιγά θα μπορέσεις να βάλεις κάτι ποιοτικότερο σε ότι αφορά τα ηχεία. Ότι άλλο χρειαστείς για το πως θα το συνδέσεις με την tv και το pc ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις, εδώ είμαστε.

Καλημερα ευχαριστω για τις συμβουλες..οντως ειδα και εγω πως το woofer ειναι λιγο παραπανω απο 6 ιντσες ..Ελπιζω πως με τις συνδεσεις θα τα καταφερω αφου με μια οπτικη και ενα hdmi θα γινει η δουλεια..τις ρυθμισεις του ενισχυτη φοβαμαι καπως γιατι νομιζω πως πρεπει να ειναι αρκετες..οποτε εκει ισως σας χρειαστω!

Κανένα πρόβλημα. Διάβασε πάρα πολύ καλά το manual για να καταλάβεις ακριβώς τι κάνει η κάθε λειτουργία και μετά από λίγο καιρό που θα πειραματιστείς, τελικά θα το στρώσεις έτσι ακριβώς όπως σου χρειάζεται. Οτιδήποτε θες στείλε μήνυμα στο thread.

Μετα απο αρκετο καιρο και αφου ειχα μια ακουστικη επαφη με το συστημα της pioneer htp-073 αποφασισα να αλλαξω κατευθυνση και να αγορασω ξεχωριστα ενισχυτη και συστημα ηχειων 5.1. Ετσι λοιπον σκεφτομαι απο θεμα ενισχυτη τον yamaha rxv-375 και απο θεμα ηχειων ακουσα τα yamaha NS-PA40 και νομιζω πως ικανοποιηθηκα αρκετα.Θα ηθελα να ρωτησω να εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο σετ ηχειων καποιας αλλης "αγνωστης" μαρκας σε μενα που δε γνωριζω πολλα περι ηχου..οσο αφορα την τιμη για τα ηχεια θα ηθελα να ειναι περιπου στα 250 ευρω. Ευχαριστω

Καλησπερα ..ξερω πως ισως δεν ειναι ο καταλληλος χωρος για αυτο το ποστ αλλα μιας που ειναι δικο μου θεμα..φανταστηκα πως δε θα ειναι μεγαλο προβλημα..εχω βρει τα ηχεια Canton Movie 70 σε αρκετα δελεαστικη τιμη..σχεδον 200 ευρω..αξιζουν??

Το πρόβλημα με τα πρώτα που είπες είναι ότι δεν έχουν tweeter στο κεντρικό και στα surround. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση της σημειακής πηγής θα είναι στο περίπου από τα ηχεία που δεν έχουν tweeter.
Το πρόβλημα με τα δεύτερα που κοιτάς, είναι ότι θα χρειαστεί να ορίσεις κάμποσο ψηλά το σημείο cross, πράγμα που σημαίνει ότι ο ήχος από το subwoofer θα είναι πολλές φορές σημειακός, το οποίο αντενδείκνυται (για το subwoofer).

Σε ευχαριστώ για τις κατατοπιστικες σου απαντήσεις..υπάρχει κάποιο σετ το οποίο μπορείς να μου προτείνεις ώστε να είναι αξιοπρεπές για ένα αντίτιμο περίπου στα 250 ευρώ; ευχαριστώ και πάλι

Σε ευχαριστώ για τις κατατοπιστικες σου απαντήσεις..υπάρχει κάποιο σετ το οποίο μπορείς να μου προτείνεις ώστε να είναι αξιοπρεπές για ένα αντίτιμο περίπου στα 250 ευρώ; ευχαριστώ και πάλι

Καμια γνωμη για τα Teufel Consono 25 Mk3?

Καλημερα

Καμια γνωμη-προταση οσο αφορα τα ηχεια μηπως μπορεσω και καταληξω καπου??

Ευχαριστω

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας..θέλω να αγοράσω το πρώτο μου home cinema/theater δεν τα πολύ πάω πολύ καλά με αυτά όποτε συγχωρείστε τυχόν λάθη..είμαι ανάμεσα σε 2 σε http://www.e-shop.gr/product?id=PER.703374 και σε http://www.e-shop.gr/product?id=PER.703338 η αν εχετε κατι αλλο να πρωτεινετε σε αυτα τα χρηματα θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας..ευχαριστώ εκ τον πρωτερων