Αγορά 50-55" μέχρι 400€

giokspy

Established Member
13 December 2008
247
Ρέθυμνο
Καλημέρα.
Ψαχνω για μια αξιόπιστη tv μέχρι 400€.
Προς το παρόν σκέφτομαι Toshiba 55" στα 329€ αρκετά καλή τιμή με Dolby vision HDR.
Προβληματιζομαι αν υποστηρίζει Netflix 4k.
Για παρακολούθηση Netflix prime video Disney+ και Vodafone tv. Τι τελευταίο δε νομίζω να υποστηρίζεται οπότε έχω κάνει ένα fire stick tv (το 1080p).
Απόσταση 2.5-3.5 μέτρα.
Κυριως βραδυνες ωρες

Μια τηλεόραση που υποστηρίζει HDR, δε σημαίνει πως το αναπαράγει σωστά, ειδικά αν πρόκειται για οικονομικό μοντέλο.
Επίσης. το ένα μέτρο είναι μεγάλη διαφορά στην απόσταση θέασης.
Καλύτερα να περιμένεις, να αυξηθεί και το budget, για κάποια στις 65".

Αυτή τη στιγμή έχω μια Philips 32' 720p 15ετιας οπότε δεν έχω απαιτήσεις.
Οικονομική θέλω να είναι και αξιόπιστη όσο το δυνατόν.
Να υποστηρίζει Netflix 4k prime video Disney+ και αν είναι δυνατόν Vodafone tv.
Επίσης καλό θα φωνητικές εντολές και στα ελληνικά.
Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
Για μεγάλη προβολή έτσι κι αλλιώς βλέπω στον προτζεκτορα οπότε δεν το συζητάω για πάνω από 58" που πιάνει πολύ από τον περιορισμένο διαθέσιμο χωρο

Η απόσταση θέασης πάντως σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες θέασης είναι x2.5 η διαγώνιος. Δηλαδή για την 65αρα 4.15 m

• Haha
Reactions: sosimple
Για απόσταση θέασης πάνω από τέσσερα μέτρα, ακόμα και μια 75" είναι μικρή. Αν επιμένεις για 55", πάρε όποια σου αρέσει, αφού τη δεις από κοντά.

Η απόσταση θέασης πάντως σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες θέασης είναι x2.5 η διαγώνιος. Δηλαδή για την 65αρα 4.15 m

Η απόσταση θέασης εξαρτάται ΚΑΙ απο την ανάλυση. Αυτό που γράφεις είναι εντελώς λάθος. Ισχυε μια φορά και εναν καιρό. Αλλη είναι η ιδανική απόσταση θέασης για HD και αλλη για 4Κ. Αυτό που γράφεις ισχύε για SD σίγουρα και ίσως λιγο για HD. Στα 4 μετρα ητε hd ητε 4k, θα δεις το ιδιο πράγμα σε 55αρα . Για δες στα 2.5-3 μέτρα και αμέσως θα δεις τη διαφορά. Ανέβα στις 65 καλύτερα αν σε παίρνει οικονομικά (και παλι μικρή είναι), δε θα το μετανιώσεις. Άλλωστε οι 65 έχουν γίνει το ποιο mainstream πλέον, οι περισσότεροι τόσες ιντσες παίρνουν, δε θεωρηται μεγάλη πλέον. Εγω εχω 65αρα στο υπνοδωμάτιο που κάποτε είχα 14αρα... Και δε μου φαίνεται καθόλου μεγάλη στα 3 μέτρα.

• Like
Reactions: gxrs
Η 65αρα θα είναι λίγο ανώμαλη μετάβαση από την 32αρα που έχω συνηθίσει στα 3-4 μέτρα. Υπάρχει και θέμα χώρου αν και η διαφορά από τα 55 στα 65 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη με τα μηδενικά περιθώρια στο πλάι. Τα ταβάνι πάντως είναι τα 500€ που σε αυτή τη τιμή υπάρχει η Toshiba 65αρα γύρω στα 480 πολύ καλή περίπτωση. Υπάρχει βεβαια το διλημα 55αρα qled ( TCL Xiaomi Toshiba) η 65αρα Toshiba. Απ' ότι διαβάζω η Toshiba είναι αρκετά ποιοτική και αξιόπιστη για την τιμή της

Η 65αρα θα είναι λίγο ανώμαλη μετάβαση από την 32αρα που έχω συνηθίσει στα 3-4 μέτρα. Υπάρχει και θέμα χώρου αν και η διαφορά από τα 55 στα 65 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη με τα μηδενικά περιθώρια στο πλάι. Τα ταβάνι πάντως είναι τα 500€ που σε αυτή τη τιμή υπάρχει η Toshiba 65αρα γύρω στα 480 πολύ καλή περίπτωση. Υπάρχει βεβαια το διλημα 55αρα qled ( TCL Xiaomi Toshiba) η 65αρα Toshiba. Απ' ότι διαβάζω η Toshiba είναι αρκετά ποιοτική και αξιόπιστη για την τιμή της
Τελικά τι πήρες; Με ενδιαφέρει και μένα η Toshiba γι'αυτό.....