αγορα 50'' η 55"

ok ελεγα μπας και γλιτωνα κανενα ευρω ! :) κλεινω προς sony 805 55" τι λετε ?? βεβαια αγορα θα γίνει σε κανενα διμηνο ..

Όσο μεγαλύτερη αντέχει η τσέπη σου και ο χώρος σου.

Πρόσφατα πέρασα από 42άρα σε 55άρα (στα ~3- μέτρα). Ο ενθουσιασμός μου για το μεγάλο μέγεθος κράτησε 1-2 μέρες, έκτοτε μου φαίνεται κανονική. Ο χώρος άνετα σήκωνε και 70άρα, αλλά ποιός την πληρώνει...!! (Πάντως η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις σε διάσταση τόσο αυξάνεις και τις απαιτήσεις σου σε specs. Πχ σε άνω των 55-60 και τέτοια απόσταση θα σού ήταν μάλλον χρήσιμο το 4Κ. )

Εγω παντως με 50αρα μια χαρα βολευτηκα...βεβαια περι ορεξεως...

Σε αυτή την απόσταση θα αξίζει το 4Κ σε 55? Ασε που θα πρέπει να κάνει μέχρι 900

Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Προσωπικά οι διαφορές που βλέπω ανάμεσα σε καλό 4K (πχ Netflix) και bluray δισκάκια αναφοράς είναι χαώδεις (σε 55άρα από κάτι λιγότερο από 3m). Όμως δεν έχω κάνει ποτέ πραγματικό Α-Β τεστ (με ακριβώς το ίδιο υλικό 4Κ ως έχει ή downscaled σε 1080p και blind test) ώστε να βεβαιωθώ.

Πάντως οι διαφορές όπως τις αντιλαμβάνομαι εγώ είναι όχι τόσο σε θέμα sharpness όσο από πλευράς βάθους πεδίου και 3D αίσθησης (λόγω της ομαλότερης διαβάθμισης του φωτός πιθανολογώ).

Επίσης, οι διαφορές είναι πολύ πιο εμφανείς σε υλικό τύπου ντοκιμαντέρ ή live, όπως και σε σειρές που έχουν γυριστεί εξαρχής σε τέτοιου είδους αναλύσεις (πχ RED cameras). Σε παραδοσιακές μεταφορές 35mm , θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να δεις διαφορές.

Last edited:
Οπότε τι λετε? Μια πόλη καλή στα 1080p η μια 4Κ σε αυτά τα λεφτά και σε αυτή την απόσταση??

εγω παλι σε ταινιες (οχι κλιπακια) δεν εχω δει σημαντικη διαφορα μεταξυ 4Κ και καλου Bluray.
Μολις πηρα την LG oled 55" se 1080 (η 4K ειχε και διπλασια τιμη) και δεν το μετανοιωσα... σε 3 μετρα ουτε που θα δεις διαφορα (σε ταινιες παντα).

Οπότε τι λετε? Μια πόλη καλή στα 1080p η μια 4Κ σε αυτά τα λεφτά και σε αυτή την απόσταση??

Οι "πολύ καλές" 1080p είναι είδος προς εξαφάνιση γιατί όλες οι εταιρείες δίνουν βάση στις UHD άσε που σε 2-3 μήνες που θα αγοράσεις θα κυκλοφορούν τα μοντέλα του 2016 και θα έχεις άλλες επιλογές από ότι έχεις σήμερα.

Γενικά τόσο το UHD όσο και οι OLED είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα την 4K 55άρα Sony. Δυστυχώς εδώ οι κωδικοί των μοντέλων είναι διαφορετικοί οπότε δεν είμαι σίγουρος σε ποια αντιστοιχεί στην Ευρώπη. Πάντως έψαχνα για βδομάδες, και κατέληξα σύμφωνα με όσα διάβασα από δω κι από κει στο ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις κάτω απ´το ψυχολογικό όριο του 1000αρικου.

Οι εντυπώσεις μου γενικά είναι άριστες σε κοντραστ, ευκρίνεια, χρώμα, κίνηση, smart καλούδια, συνδεσιμότητα κλπ, ενώ κάτι επιφυλάξεις που'χα για την ομοιομορφία στα άκρα τελικά καταρρίφθηκαν όταν είδα ότι αυτή η συμπεριφορά ακόμη κι αν έχει θέματα, συνεχίζει να είναι η καλύτερη στην κατηγορία της.

Στη θέση σου θα τη σκεφτόμουν σοβαρά.

edit: Μάλλον είναι η 55Χ8005C, οπότε λίγο πάνω απ'το budget σου. Σκέψου το όμως.

Last edited:
Με το android τι γίνεται, γιατί διαβάζω για κρασαρίσματα και για πολύ αργή απόκριση (λένε ότι ο mediatek δεν την παλεύει και πολύ) ?

παντως αυτα που λενε για 4κ και 1080p εχει να κανει με ποσο πωρωση εχεις.Προσωπικα εβαλα VDSL για να απολαυσω netflix σε 4κ.Αλλα γουστα ειναι αυτα.

Απάντηση: αγορα 50'' η 55"

Εγώ δεν Είδα Κανένα κρασαρισμα που να οφείλεται στο Android, παρά μόνο ένα κόλλημα που οφειλόταν σε αργή σύνδεση. Με 24αρα γραμμή Εγώ είδα ultra hd και έπαθα πλάκα...! Και κλιπακια από youtube...τέλεια εικόνα.. Ο plex από ότι φαίνεται κάνει την καλύτερη σιτηρά δουλειά Σαν player.. Το Android σε σχέση με το λειτουργικό της Samsung πάντως είναι μακράν πιο παραμετροποιησημο και πιο ενδιαφέρον...μπορείς να κάνεις παπάδες! Για lg Δεν ξέρω εγώ για Panasonic δεν υπάρχει καμία σύγκριση..

Lg 60 uf850v

Τι λετε ?? Νομίζω είναι ολοκληρωμένη πρόταση .. Την έχει κανένας?? Η απόσταση 2.60..