Αγορά 50' TV για κατάστημα.

thunderc8

Established Member
30 November 2008
225
Γιά σας παιδιά, κάτι φιλαράκια νοίκιασαν μαι καφετέρια και θέλουν να πάρουν μια TV για το μουντιάλ :fahne90: και ρώτησαν εμένα εγώ αμέσως πρότηνα την panasonic U50E αλλα έχει στερέψει το ευρώ...(χάλασαν πολλά για να το φτιάξουν).
Τεσπα πέζει κάτι άλλο πιο φτηνό απο τα 900 της U10E μιας και προορίζετε μόνο για τηλεοπτικό σήμα και Nova?
Μιλάμε πάντα για 50' και για εξωτερικό χώρο, τώρα αν δεν ηπάρχει κάτι αλλο αξιόλογο θα τους πάρω την 42 αλλα και πάλι ανησηχώ για το ότι θα είναι σε εξωτερικό χώρο,βλέπετε δεν το έχω πολυ ψάξει για έξω.
Πρέπει μέσα σε 2-3 εβδομάδες να την έχω αγοράσει.

Δεν ξέρω αν για καφετέρια θα 'ταν συνετό να πάρεις μια plasma.

Το λέω επειδή θα δουλεύει πολλές ώρες, θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, δεν θα υπάρχει φροντίδα για στατικές εικόνες (που είναι απαραίτητο τουλάχιστον για τις πρώτες 100+ ώρες λειτουργίας) και γιατι θα δουλεύει σε φωτεινό περιβάλλον.

ΑΠό την άλλη για αθλητικά γεγονότα είναι ιδανική.
Κατα την γνώμη μου καλό θα ήταν να κοιτάζεις για LCD με CCFL και καλή κίνηση_ (υπάρχουν 1-2 μοντέλα)

Εχει μια λογικη αυτο που λες , αλλα απο την αλλη , με τα χρηματα που εννοει ο φιλος οτι μπορουν να δαθεσουν και με δεδομενο το οτι σε καφετερια η αποσταση θεασης δεν ειναι ουτε 2 ουτε 3 , αλλα ενας Θεος ξερει ποσα μετρα , δε νομιζεις οτι το μεγεθος κανει την ουσιαστικοτερη διαφορα ? Ας μας δωσει και ο ενδιαφερομενος βεβαια καποια στοιχεια παραπανω αναφορικα με τη διαταξη του χωρου και τις συνθηκες .
Δε νομιζω αλλωστε πως ο εξωτερικος χωρος του καφε , δεν θα εχει καποιο σκεπαστρο ....
Ποια 47αρα εστω LCD με αξιοπρεπη εικονα και κινηση , μπορεις να σκεφτεις με λιγοτερα απο 800 ευρω ?

Δυο γνωστοι μου που εχουν πλασμα σε καφετερια παντως δεν εχουν κανενα προβλημα και ας εχει πολυ φως εκει που βρισκονται (εξωτερικος χωρος σκεπασμενος μονο απο πανω και οχι στα πλαγια)...

Ασε που στα λεφτα αυτα ειναι αδυνατο να βρεθει LCD με εστω ικανοποιητικη εικονα...

Αρα συμφωνω με αυτες που προτεινει ο Ισοκρατης...

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=50pj

Για οσους ανησυχουν για την φωτεινοτητα μιας συγχρονης πλασμα...

Ο κύβος ερίφθει. Απο σήμερα είμαι ευτυχείς (θέλω να πιστεύω) κάτοχος της panasonic 46" S20. Η προηγούμενη τηλεόρασή μου είναι η samsung 37"R72. Όπως καταλαβαίνετε συνήθησα σε μια LCD ξεπερασμένης τεχνολογίας και η διαφορά που αμέσως είδα είναι μεγάλη. Συμπαγής ζεστά και φυσιολογικά χρώματα. Αίσθηση βάθους και προτόγνωρης φυσικότητας. Πολύ μεγάλη φωτεινότητα, αχρείαστη μάλλον. Φέγγει όλο το δωμάτιο αν είναι στο δυναμικό αλλά τώρα που τη στρώνω την έχω στο σίνεμα και με ζουμ 3. Μεγάλη έκπληξη ο ήχος της. Έχει μπάσο, τόσο που ακούς στο MAD άνετα δυνατά μουσική που σε ικανοποιεί ( για TV). Στην SAMSUNG που είχα, ακόμα και ειδήσεις άκουγα μέσω του A/V PIONEER, ανύπαρκτο μπάσο. Γενικά φαίνεται καλή και στιβαρή κατασκευή σαν μηχάνημα. Δυστηχώς ανακάλυψα ότι δεν έχει οδηγίες στα Ελληνικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Τέλος δεν εντόπισα κανένα προβληματικό pixel.

Τα υπολοιπα που αναφερονται "συμπαγής ζεστά και φυσιολογικά χρώματα... αίσθηση βάθους και προτόγνωρης φυσικότητας..." δεν χρειαζεται να τα σχολιασω γιατι ειναι τα γνωστα πλεονεκτηματα των πλασμα εναντι των LCD...

Δεν θα ήταν πιό φρόνιμο να αγόραζαν ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο προβολέα 720p και ένα πανί με συνολικό κόστος περί τα 500 και να ανοίξουν ~100"?
Ειδικά για καφέ σε εξωτερικό χώρο και mundial πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά καλή σαν λύση και χτυπάει και στο μάτι για να μαζέψεις πελατεία!

Δεν θα ήταν πιό φρόνιμο να αγόραζαν ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο προβολέα 720p και ένα πανί με συνολικό κόστος περί τα 500 και να ανοίξουν ~100"?
Ειδικά για καφέ σε εξωτερικό χώρο και mundial πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά καλή σαν λύση και χτυπάει και στο μάτι για να μαζέψεις πελατεία!

+1

Aν και καλύτερα να είναι καινούριος και κάποιο φωτεινό μοντέλο κι ας είναι και SD ανάλυσης...

Last edited:
Εχει μια λογικη αυτο που λες , αλλα απο την αλλη , με τα χρηματα που εννοει ο φιλος οτι μπορουν να δαθεσουν και με δεδομενο το οτι σε καφετερια η αποσταση θεασης δεν ειναι ουτε 2 ουτε 3 , αλλα ενας Θεος ξερει ποσα μετρα , δε νομιζεις οτι το μεγεθος κανει την ουσιαστικοτερη διαφορα ? Ας μας δωσει και ο ενδιαφερομενος βεβαια καποια στοιχεια παραπανω αναφορικα με τη διαταξη του χωρου και τις συνθηκες .
Δε νομιζω αλλωστε πως ο εξωτερικος χωρος του καφε , δεν θα εχει καποιο σκεπαστρο ....
Ποια 47αρα εστω LCD με αξιοπρεπη εικονα και κινηση , μπορεις να σκεφτεις με λιγοτερα απο 800 ευρω ?

Καταλαβαίνω τι εννοείς, άσε που στην plasma θα υπάρχει μεγαλύτερη γωνία θέασης. Με ανησυχεί πάντως που θαναι για συνεχόμενη καθημερινή χρήση. Για τις φωτεινότητες που λεει ο yperion, όσο και να επιμένει, η φωτεινότητα μιας lcd είναι μεγαλύτερη απο'κεινη της plasma όταν το περιβάλλον είναι φωτεινό. Μια βόλτα σε ένα οποιαδήποτε κατάστημα τηλεοράσεων, αρκεί για να πείσει.

Αν πάντως καταλήξει σε Plasma, ας παει σε μια τελευταίας γενιάς.
http://www.skroutz.gr/s/264668/LG-50PK550-50".html

Για προβολείς που προτείνει ο JL δεν το ξέρω το θέμα και δεν έχω άποψη. Σαν πανί πάντως θαναι εντυπωσιακό.

Αν μπορει οικονομικα να στηθει ενα αξιοπρεπες συστημα με πανι , ισως να ειναι οτι καλυτερο για την περιπτωση .
Κι εγω δεν εχω γνωσεις για πιθανες επιλογες σε προβολεις , οποτε ας προτεινουν οι γνωριζοντες.

+1000 για προβολέα!

Φίλε samniotis,

Πολύ καλή η ιδέα σου!
Αν και συμφωνώ με τον JL_? όσον αφορά την ανάλυση. Λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού για στήσιμο προβολέα, είναι καλύτερα να βρεις έναν SD ανάλυσης καινούριο με ιδιαίτερη προτίμηση στη μεγάλη φωτεινότητα.
Όσον αφορά το πανί... Κάτι με μεγάλο gain, στο όριο να μη δημιουργούνται προβλήματα με hot spots.

Είναι πολύ πιο eye-cathing λύση ο προβολέας και θα "τραβήξει" σαφώς πολύ κόσμο συγκριτικά με ανατγωνιστές που θα έχουν τηλεόραση.
Η τιμή είναι εύκολο να επιτευχθεί.
Μόνο μικρό μειονέκτημα είναι μάλλον ο ήχος. Μάλλον θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό ενισχυτή/ηχεία αλλά υποθέτω πως κατά πάσα πιθανότητα αυτά είναι στο πρόγραμμα για ν' ανοίξει το μαγαζί... Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή.

Φίλε Yperion,

Υποθέτω πως δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για το φως της ημέρας (ειδικά σε περίοδο καλοκαιριού..)
Θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση να αγοράσει ο φίλος μας προβολέα όσο το δυνατόν υψηλότερης φωτεινότητας, να τοποθετήσει το πανί σε κάποιο σημείο όσο το δυνατόν πιο σκιερό/με λιγότερη φωτεινότητα. Στην έσχατη, κι εάν δεν επαρκεί η φωτεινότητα μπορεί να μειώνει λίγο τις ίντσες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ν' ανοίγει τις ίντσες το βράδυ.
Είναι πολύ μπακαλίστικο αυτό με τις ίντσες; :D
Νομίζω πως οι σύγχρονοι προβολείς ανοιγοκλείνουν ίντσες εύκολα μέσω του φακού (και απόσταση από το πανί σταθερή φυσικά). Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
Φυσικά αν δεν υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιτυχία ικανοποιητικής φωτεινότητας, θα πρότεινα με χίλια πλάσμα.

γιατι ίδια φωτεινότητα έχει η plasma και η lcd σε φωτεινό περιβάλλον ?
Είδα να γράφεις κάτι πριν σχετικά μ'αυτό και τρελλάθηκα γι'αυτό στο λέω.

Βλέπεις το avatar του yperion και του johnjohn και μετά σου έρχεται ο th-pantazis με το δικό του και ξενερώνεις. Ήμαρτον ρε μεγάλε...:ernaehrung004::worshippy:-bye-:grinning-smiley-043:flipout::firstprize:

H απόσταση θα είναι απο 2 μέτρα εώς και 10-12 μέτρα, το σκέφτηκα και εγώ για προβολέα αλλα αναρωτιέμε αν θα βλέπουμε καλά στο φώς του καλοκαιριού και έχω την εντλυπωση πως η πλάσμα θα έχει περισότερο φωτηνότητα.
τα παιδιά έχουν πάρει την καφετέρια που είναι στα ΚΤΕΛ (εκδοτήρια και λεωφορία) κέρκυρας αν έρθει κανένας κέρκυρα με λεωφορίο μόλις κατέβει ας έρθε ΣΤΑΘΜΟΣ λέγετε, κερνάμε καφέ και ποτό μόνο να πεί το συνθηματικό AVclub :ADFADF1:.
Με βλέπω να τους πέρνω την LG 50PJ550 αλλα δεν θα βιαστώ πολύ, να σηγουρέψω πρώτα το θέμα περι φωτηνότητας.
Αλήθεια οι αγώνες ελλάδα θα παίζονται βράδι?

Με την Ν.Αφρικη το καλοκαίρι εχουμε εμεις μια ωρα μπροστα