Αγορά 50άρας μάλλον Plasma

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω την κατάλληλη στιγμή για να αγοράσω μια 50άρα για το σαλόνι μου, αλλά όλο και το αναβάλλω γιατί πάντα κάτι με χαλάει στα μοντέλα που βρίσκω.

Τα κριτήρια μου είναι:

1. Ποιότητα της εικόνας σε ταινίες DVD & HD από media player, αλλά και σε τηλεοπτικό σήμα (στο τηλεοπτικό η ποιότητα με ενδιαφέρει στα αθλητικά κυρίως που είναι και τα πιο απαιτητικά λόγω κίνησης).

2. Καλή ποιότητα κατασκευής. (δεν θέλω μετά από μερικά χρόνια να υπολειτουργεί).

3. Όμορφη σχεδίαση (πολύ σημαντικό για εμένα γιατί θα την βλέπω συνέχεια).

4. Εύκολο μενού και συνδέσεις (δεν έχω απαιτήσεις να κάνει τρελά πράγματα αλλά αυτά που κάνει θέλω να τα κάνει εύκολα και να μην βλαστημάω)

5. Τιμή κάτω από 1200 ευρώ (Με την εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα δεν πιστεύω ότι αξίζει κανείς να επενδύει με περισσότερα)

Αυτά που δεν αποτελούν κριτήριο για μένα είναι:

1. Ο ήχος της τηλεόρασης (ακούω μονίμως από ενισχυτή)

2. Οι ικανότητες αναπαραγωγής αρχείων από USB και κάρτες μνήμης (έχω media center).

3. Οι δικτυακές δυνατότητες (η τηλεόραση θα είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή).

4. Η χρήση σε video games, και γενικά η πολύωρη χρήση σαν monitor υπολογιστή.

Έχω καταλήξει στο μέγεθος καθώς η απόστασή μου είναι 3,2 μέτρα και θέλω να συνδυάζει καλή αίσθηση για τις HD ταινίες αλλά και να μην κουράζει στα τηλεοπτικά κανάλια.

Για την τεχνολογία δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά μάλλον για plasma το βλέπω καθώς η περισσότερη παρακολούθηση γίνεται νυχτερινές ώρες με σχετικά χαμηλό φωτισμό.

Με βάση όλα τα παραπάνω η τηλεόραση που σκέφτομαι αρκετά σοβαρά τελευτάια είναι η Samsung PS50B650 αλλά είμαι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε προτάσεις. Το μόνο που με προβληματίζει με την Samsung είναι ότι με απογοήτευσε λίγο η εικόνα της σε χώρο με φωτισμό που την είδα. Τις panasonic μαλλον τις αποκλείω, λόγο σχεδίασης τις θεωρώ πολύ άσχημες όσο καλές και να είναι.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι μήπως να περιμένω λιγάκι για καινούρια μοντέλα? Αναμένουμε τίποτα νέες τεχνολογίες στις ίδιες τιμές που να αξίζει η αναμονή μερικών μηνών ακόμα?

Συμφωνώ με τη λογική σου και μάλλον την ίδια (PS50B650) θα κοίταζα.

Στη θέση σου πάντως θα περίμενα 1-2 μήνες να δώ και τις νέες.
Σε περίπτωση που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι πολύ καλύτερο, την Β650 όλο και κάπου θα την πετύχεις και μάλιστα με μειωμένη τιμή.

...Με βάση όλα τα παραπάνω η τηλεόραση που σκέφτομαι αρκετά σοβαρά τελευτάια είναι η Samsung PS50B650 αλλά είμαι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε προτάσεις. Το μόνο που με προβληματίζει με την Samsung είναι ότι με απογοήτευσε λίγο η εικόνα της σε χώρο με φωτισμό που την είδα. Τις panasonic μαλλον τις αποκλείω, λόγο σχεδίασης τις θεωρώ πολύ άσχημες όσο καλές και να είναι...

Όλα τα παραπάνω που ανέφερες είναι σαν να σκιαγραφούσες το πορτρέτο της PSΒ650...

Όσον αφορά τον φωτισμό, την είχα δει κι εγώ σε saturn Γέρακα με μια φθορίου (δεν ξέρω και γώ πόσα lux) ακριβώς από πάνω της... Είναι λογικό η tv να έδειχνε κάπως σκοτεινή... Όταν ήρθε σπίτι όμως, ακόμα και σε φως ημέρας δείχνει superb...

Όλα τα παραπάνω που ανέφερες είναι σαν να σκιαγραφούσες το πορτρέτο της PSΒ650...

Όσον αφορά τον φωτισμό, την είχα δει κι εγώ σε saturn Γέρακα με μια φθορίου (δεν ξέρω και γώ πόσα lux) ακριβώς από πάνω της... Είναι λογικό η tv να έδειχνε κάπως σκοτεινή... Όταν ήρθε σπίτι όμως, ακόμα και σε φως ημέρας δείχνει superb...

Και εγώ στο Saturn του Γέρακα την έχω δει να παίζει δίπλα στις άλλες LCD. Σίγουρα στο σπίτι θα δείχνει αλλιώς.

Νέα οθόνη της dnp για τους φίλους του οικιακού κινηματογράφου.

η εταιρία dnp παρουσίασε τη νέα οθόνη εμπρόσθιας προβολής Supernova Epic CS με φιξαρισμένο φορμά Cinemascope, βασισμένη στη ήδη βραβευμένη οπτική τεχνολογία της Supernova Epic.

google -> dnp Supernova Epic CS

Η Supernova Epic CS διατίθεται στα μεγέθη (2.40:1 φορμά) από 96” έως 156”.

:)

αν σου αρεσει πμ να σου πω τον αντιπροσωπο :D

η εταιρία dnp παρουσίασε τη νέα οθόνη εμπρόσθιας προβολής Supernova Epic CS με φιξαρισμένο φορμά Cinemascope, βασισμένη στη ήδη βραβευμένη οπτική τεχνολογία της Supernova Epic.

Τον βρήκα τον αντιπρόσωπο http://www.telmaco.gr όμως για τι τιμές μιλάμε και τι σημαίνει εμπρόσθιας προβολής?

Επισης μου εχει τυχει να δειχνει καλα η PQ3000 και να δειχνει χαλια η PS6000 που εχει διπλασια τιμη , η η 50Β650 να δειχνει χαλια σε ενα καταστημα και τελεια σε αλλο...

Το εχω γραψει στο αλλο νημα , στο Saturn Γερακα η Β650 δειχνει εντελως "ξεπλυμενη" γιατι βρισκεται κατω απο ενα τεραστιο φωτιστικο οροφης...στον Κωτσοβολο στο Mall εδειχνε αψογα...

Παντως στατικες εικονες (χρηση ως μονιτορ) και τεχνολογια πλασμα δεν συμβαδιζει...ουτε οι Panasonic που ειναι οι πλεον ανθεκτικες στο burn in δεν κανουν για την χρηση αυτη...

Τον βρήκα τον αντιπρόσωπο http://www.telmaco.gr όμως για τι τιμές μιλάμε και τι σημαίνει εμπρόσθιας προβολής?

Μάλλον ο demonas μιλάει για οθόνες βιντεοπροβολέα, το οποίο είναι εκτός θέματος με την αγορά τηλεόρασης που σε ενδιαφέρει...

..τέλος του....:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Re: Απάντηση: Αγορά 50άρας μάλλον Plasma

Συγνωμη γιατι δεν προσεξα το "δεν" στο αρχικο ποστ , οποτε ακυρο αυτο που γραφω για χρηση ως μονιτορ...

Παντως δεν χανεις τιποτα να περιμενεις και τις νεες Panasonic τουλαχιστον για να τις δεις , σε σχεδιασμο μπορει να μην ειναι κατι το ιδιαιτερο (το κουφο ειναι οτι στα δικα μου ματια η φθηνη σειρα U10 που ειναι η πιο απλη ειναι και πιο ευπαρουσιαστη) αλλα σε τεχνολογια η Panasonic ειναι ο αδιαφιλονικητος ηγετης με πωλησεις ανω του 43% παγκοσμιως....

Ευχαριστώ!

Υπάρχουν πουθενά φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις νέες Panasonic να πάρω μία ιδέα πως θα είναι? Επίσης αναμένουμε και νέα μοντέλα plasma από Samsung και LG σύντoμα?

Όπως είπα το design παίζει για μένα πολύ μεγάλο ρόλο. Είμαι διατεθημένος να θυσιάσω και λίγη ποιότητα για αυτό αρκεί να μην είναι οι διαφορές τεράστιες.

Υπάρχουν πουθενά φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις νέες Panasonic να πάρω μία ιδέα πως θα είναι? Επίσης αναμένουμε και νέα μοντέλα plasma από Samsung και LG σύντoμα?

Υπαρχουν τα αντιστοιχα νηματα να δεις...

Kαι ενα video απο την εκθεση CES....

Αυτή θα είναι η νέα P50G20...
Xωρίς το ανενεργό μαύρο πλάισιο μέσα στην οθόνη όπως η G10, με πολύ ομορφότερη βάση, ρύθμιση ΗΤΧ, ακόμα καλύτερη αντίθεση και άλλα καλούδια... Εκτιμώ ότι τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας θα κοστίζει μεταξύ 1800-2000Ε.
attachment.php

Για περισσότερα δες στα νήματα των πλασμα:
Panasonic, Samsung, LG

-bye-

Attachments

• ### P50G20.jpg
    ### P50G20.jpg
    56.9 KB · Views: 106

Εκτιμώ ότι τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας θα κοστίζει μεταξύ 1800-2000Ε.

Μπα πολλα ειναι , στην Αγγλια για την 50G10 υπηρχαν προσφορες εως και 750 λιρες μεχρι πριν δυο εβδομαδες (κανονικη τιμη γυρω στις 940-1000 λιρες)...

Αλλο αν εμεις στην Ελλαδα δεν την ειδαμε κατω απο 1400 ευρω...

Εγω εκτιμω οτι θα ειναι γυρω στα 1500 ευρω...

αλλα σε τεχνολογια η Panasonic ειναι ο αδιαφιλονικητος ηγετης με πωλησεις ανω του 43% παγκοσμιως....

σε plasma?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 50άρας μάλλον Plasma

Μπα πολλα ειναι , στην Αγγλια για την 50G10 υπηρχαν προσφορες εως και 750 λιρες μεχρι πριν δυο εβδομαδες (κανονικη τιμη γυρω στις 940-1000 λιρες)...

Αλλο αν εμεις στην Ελλαδα δεν την ειδαμε κατω απο 1400 ευρω...

Εγω εκτιμω οτι θα ειναι γυρω στα 1500 ευρω...

Γιάννη αν κάνει 1500, πουλάω στρωμένη - προσεγμένη την 42v10 στα 1000Ε και χαλάλι τα 300 ευρώ και άλλες 250 ώρες στρώσιμο και την χτυπάω την 46G20... Aλλά χλωμό το βλέπω!
Μάλλον η G20 θα πάει πιο κοντά με τις τελικές τιμές της σειράς V. Δε βλέπω άλλωστε και να υστερεί σε τίποτα...

Αυτή θα είναι η νέα P50G20...Xωρίς το ανενεργό μαύρο πλάισιο μέσα στην οθόνη όπως η G10

πως ειναι αυτο το ανενεργο μαυρο πλαισιο?