Αγορά 50άρας μάλλον Plasma

Aυτό το ανενεργό πλαίσιο που σε χαλάει Νίκο, αποτελεί πάντως ίδιον των περισσότερων επαγγελματικών Plasma...

PanasonicProPlasma.jpg

290599024.jpg

Pioneer-ELITE-PRO-1130HD-Plasma-Television.jpg

11506112_2.jpg

moniteurs_PPM42M7H_media.jpg

Και τι σημαίνει αυτό? Τελός πάντων είναι μεγάλη συζήτηση και προφανώς χωρίς ιδιαίτερη σημασία αφού το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα.

Πάντως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να αναρωτηθούμε περισσότερο γιατί οι καινούργιες pany δεν το έχουν και όχι γιατί το έχουν οι επαγγελματικές...

Είναι προσωπικό γούστο Γιάννη. Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, δεν μπόρεσα να το χωνέψω και πήρα με τα ίδια λεφτά 4" ίντσες λιγότερες για την ίδια εικόνα...
Πάντα την προτείνω σαν τηλεόραση και δεν θα σταματήσω να πιστεύω ότι οι κάτοχοί της πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι.
Τι να πώ λοιπόν σε έναν άνθρωπο που έχει βάλει σαν κριτήριο και το design?
Να μη του αναφέρω για το ανενεργό πλαίσιο?

:ernaehrung004:

Mα είναι θέμα ουσίας... :flipout:

Πέρα από την πλάκα, στις επαγγελματικές, το ανενεργό πλαίσιο έχει λειτουργική σημασία: ουσιαστικά, εκτοπίζεται το πλαστικό κάδρο προς τα έξω, ώστε να διασφαλίζεται πως δεν θα καλύπτει από γωνία το ενεργό τμήμα του πάνελ...

:ernaehrung004:

Στην περυσινη σειρα ειχε καταφερει η Panasonic να ειναι απο design καλυτερες η U10 και η S10 απο τις G10 και V10 (αντι να ισχυει το αναποδο) , φετος τουλαχιστον θα κανουν πιο μικρες τις βασεις...

Κουφό μου ακούγεται... Δηλαδή όσες έχουν το ανενεργό πλάισιο έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης επειδή βλέπουν στα καφενεία ένα πόντο παραπάνω εικόνα? :confused:
Πιο πολύ μου φαίνεται σαν μια προσπάθεια να μειώσουν το πλάτος του κάδρου...

@Υperion
Σωστό, με δυο ενστασεις.
Οι U/S είναι υπερβολικά γυαλιστερές την ημέρα και η S έχει τη γκρίζα λάμα που πιθανόν μερικούς να τους ενοχλεί στη θέαση τη νύχτα. Πάντως σίγουρα δεν´έχουν τις ακρότητες (κατά τη γνώμη μου) των G/V.

Last edited:
Πάντως παιδιά αν το design των καινούριων panasonic είναι σαν την φωτογραφία που παρέθεσε ο Dalanik με βλέπω να κοιτάω πάλι τις Samsung. Κρίμα, οι τύποι στην panasonic κατασκευάζουν τόσο καλές τηλεοράσεις και από γούστο μηδέν. Πολύ πίσω και από τις Samsung και από τις LG. Είναι πραγματικά για καφενεία!

Καθε εταιρεια εχει τα θετικα και τα αρνητικα της , για παραδειγμα η βαση των Samsung (που οντως εχει πιο μοντερνο design οπως και η LG) επειδη ειναι λεπτη δεν ειναι τοσο σταθερη με αποτελεσμα να "παλατζαρει" η τηλεοραση...

Ναι συμφωνώ για την βάση. Η samsung που έχω τώρα έχει απαράδεκτη βάση! Ευτυχώς που την τηλεόραση την τοποθετώ στον τοίχο οπότε δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της βάσης.

Το μονο κακο ειναι οτι καθε χρονο στην Ελλαδα τα μοντελα Samsung πλασμα αργουν υπερβολικα να ερθουν , μπορει να φτασει και Καλοκαιρι για να την δουμε οπως συνεβη και περυσι με τις Β650/850...

Ειναι μαλλον θεμα αντιπροσωπιας που "σπρωχνει" πιο πολυ μοντελα με μεγαλυτερο κερδος (LED)....

παιδια επειδη το τοπικ με καιει κι εμενα λογω αγορας 50ρας πλασμα μηπως τελικα μπορει κανεις να απαντησει που εχει δει και τις 2 ποια ειναι καλυτερη η samsung 50b650 η η panasonic 50u10? (η δευτερη και φτηνοτερη βεβαια)
με φωτα αναμενα ποια εχει πιο ζωντανη εικονα?,
to burn in?
κινηση?
χρηση με υπολογιστη - κονσολες?
παρακαλω αμεσα ας απαντησει καποιος υπευθυνα λογω επικειμενης αγορας

Προσωπική γνώμη και ευθύνη δε φέρω...

Mε την Β650 έχω ασχοληθεί μόνο μια φορά πρίν 2 μήνες περίπου και μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει περισσότερη ζωντάνια και ευκρίνεια σε χαμηλής ποιότητας σήμα (τηλεοπτικό-DVD) και πολύ καλό μαύρο και αντίθεση.

Mε την U10 έχω ασχοληθεί περισσότερο, αφού φήμες λένε ότι υπερτερεί σε ανθεκτικότητα-ποιότητα υλικών.
Στα μαγαζιά με φώτα είναι απογοητευτική... αλλά αν κρίνω από την V10 που έχω σπίτι (ίδιο panel φοράνε) πρέπει να είναι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες (συσκότιση-ΗD υλικό) κορυφαία... Συνυπολόγισε ότι έχει και δύο ΗDΜΙ λιγότερα που είναι πιθανόν να σου χρειαστουν (πχ μπορεί να χρειαστείς συνδέσεις για Media Player, BD Player, game console, DVD Recorder κτλ).

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να τις δείς από κοντά και να κρίνεις μόνος σου. Όλο και κάποιο μέλος θα τις έχει πετύχει πρόσφατα σε σχετικά καλές συνθήκες φωτισμού, ας γράψει πού...

Καλή επιλογή και σένα...

Τα πράγματα όπως το βλέπω έχουν ως εξής:

1. Είτε αγοράζω τώρα την Samsung 50" B650 η οποία φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου και επιπλέον ακούω και τα καλύτερα από τους ιδιοκτήτες της εδώ στο forum και γενικά από όσους το έχουν ψάξει το θέμα σε βάθος.

2. Είτε περιμένω 2-3 μήνες ακόμα να βγουν τα νέα μοντέλα plasma που αναμένονται.

Στην περίπτωση που περιμένω, κρίνοντας από τις φωτογραφίες των νέων panasonic, μάλλον απορρίπτονται λόγο design, ενώ με βάση το παρακάτω link:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1263894579
από την μεριά της Samsung ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου έχει η νέα σειρά 6 & σειρά 7 που ανακοινώθηκαν πριν από ένα μήνα στην Αμερική. Από την μεριά της LG δεν έχω κάποιο στοιχείο για κάτι πιο ενδιαφέρον από τις Samsung να αναμένεται.

Οι κυρίως διαφορές των νέων Samsung από το τρέχον μοντέλο είναι όπως κατάλαβα λεπτότερη σε διαστάσεις και χαμηλότερη κατανάλωση για την σειρά 6, και επιπλέον υποστήριξη 3D εικόνας για την σειρά 7 (ότι και αν σημαίνει αυτό. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει γιατί να μην μπορεί να δείχνει σήμα 3D και οποιαδήποτε άλλη HD τηλεόραση).

Οπότε όπως το βλέπω αν οι νέες αυτές Samsung έρθουν στην Ελληνική αγορά μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και σε τιμές κάτω από το όριο των 1200 ευρώ που έχω θέσει, πιστεύω τότε αξίζει να περιμένω. Αν όμως έρθουν μετά από κανένα 6μηνο με αρχική τιμή πάνω από 1500ευρώ για να φτάσουν τελικά στο budget μου όταν πέσει η τιμή τους μετά από κανένα χρόνο από τώρα, προφανώς στη περίπτωση αυτή δεν έχει νόημα να περιμένω και καλύτερα να χτυπήσω από τώρα το τρέχον μοντέλο που έχει και πολύ καλή τιμή αυτή την εποχή κάτι πάνω από 1000 ευρώ.

Είμαι σε δίλημμα λοιπόν. Μπορεί κανένας να βοηθήσει? Τι εκτιμάτε εσείς ότι πρόκειται να γίνει με τις νέες plasma samsung?

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι νέες πλάσμα δεν θα έχουν την ίδια τιμή με τις τωρινές...

Όσον αφορά τις 3D, έχει πολύ ψωμί ακόμα σαν τεχνολογία...

Στη θέση σου θα χτύπαγα την psΒ650 (όπως και έκανα) και πίστεψε με θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος...