Aγορά 50άρας plasma

negous7

New member
8 October 2009
18
Χαιρετώ τους απανταχού (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος) κολλημένους της εικόνας.

Μιας και μετακομίζω σε καινούριο σπίτι, πιστεύω πως η καλύτερη κίνηση για το σαλόνι θα ήταν η επένδυσή του με μια μεγάλη (50") plasma. Δεν θα μπω στη διαδικασία "γιατί plasma και όχι lcd".

Απλώς θέλω να με βοηθήσετε ως προς το τι ακριβώς να επιλέξω. Το budget είναι 1000-1300 ευρώ.

Να σημειώσω πως έχω ήδη τσεκάρει τα αντίστοιχα μοντέλα των LG (PS7000, PS8000), Panasonic (G10) και Samsung (όλες οι ισάξιες 50" των προηγουμένων εταιρειών).

Και όπως έλεγε ο Bugs στο Space Jam: "We (I) need your heeeeeeeelllp!"

SAMSUNG PS50B850: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45862

SAMSUNG PS50B650: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46041

Panasonic G10: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501

LG 50 PS7000: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43593

LG 50 PS8000: Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτοχος στο forum, αλλά...

PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44291

Θέλει αρκετή ώρα/ες, αλλά αφού σκοπεύεις συγκεκριμένα για αυτές σου προτείνω να αφιερώσεις χρόνο στις απόψεις των παιδιών που έχουν τις τηλεοράσεις...

...οι περισσότερες απορίες θα σου λυθούν μέσα από αυτές τις συζητήσεις και θα μπορέσεις να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα, από το να σου πει κάποιος.... που έχει διαβάσει κάπου... κάποιο review ....και δεν έχει την τηλεόραση.

Καλό κουράγιο και καλώς ήρθες...-bye-

Καλώς σας βρήκα. Τα έχω διαβάσει τα παραπάνω threads, και υπάρχει μια απορία...

Αξίζει κανείς να δώσει τα 300-400 (ίσως και παραπάνω) ευρώ για την G10 όταν ο ίδιος την έχω δει από κοντά και μάλιστα σε παραλληλισμό με την 50PS7000 και δεν παρατήρησα τόσο μεγάλη διαφορά τουλάχιστον ως προς το θέμα της κίνησης (που το θεωρώ πολύ σημαντικο, by the way)?

Αξίζει κανείς να δώσει τα 300-400 (ίσως και παραπάνω) ευρώ για την G10 όταν ο ίδιος την έχω δει από κοντά και μάλιστα σε παραλληλισμό με την 50PS7000 και δεν παρατήρησα τόσο μεγάλη διαφορά τουλάχιστον ως προς το θέμα της κίνησης (που το θεωρώ πολύ σημαντικο, by the way)?

Κοίτα ΙΜΗΟ αν μου χάριζες μια 50 άρα και απλά έπρεπε να πάω να την παραλάβω, θα διάλεγα την G10.......

Τώρα το πόσο αξίζει ή όχι ή όποια διαφορά, που όπως και εσύ λες, δεν είναι εύκολο να την διακρίνει ο καθένας μας είναι ένα θέμα ........ αν σου περισσεύουν, τότε πάντα αξίζει η διαφορά, αν όχι .......

Εσύ ξέρεις το budget σου αλλά και την ψυχολογία σου.

Πολλοί από εμάς ψωνίζουν με κριτήρια όπως

- Παίρνω την τηλεόραση που μου αρέσει να τη βλέπω και όταν είναι σβηστή
- Αγοράζω πάντα λίγο παραπάνω από το budget μου γιατί έχω ανασφάλεια για την αρχική μου επιλογή

κλπ κλπ

Τελικά δεν είναι ανάγκη να διαλέξεις αυτό που θα διάλεγε κάποιος άλλος, αλλά σημασία έχει με την έρευνα που θα κάνεις, να αποκτήσεις δική σου άποψη για όλες τις δυνατές επιλογές και να βρεις τους δικούς σου λόγους τελικής επιλογής

Απάντηση: Re: Aγορά 50άρας plasma

Η κρίση για την εικόνα του καθενός μας προκύπτει από τις προτεραιότητες, τις απαιτήσεις και τις εμπειρίες του και δεν νομίζω να τα βλέπουν όλοι ίδια, οπότε μπορεί να ειπωθεί οτιδήποτε...

Όσον αφορά την οικονομική διαφορά είναι το πλέον υποκειμενικό και είναι καθαρά στη κρίση του αγοραστή ...ούτως ή άλλως αυτός θα πληρώσει...;)

Αφού λοιπόν από την αρχή ξεκαθάρισες την διάσταση και την τεχνολογία του panel που θέλεις και αφού έχεις διαβάσει τα παραπάνω thread φιλτράρισε τις πληροφορίες που έχεις στα χέρια σου και προσπάθησε να αποφασίσεις σύμφωνα με αυτό που αρέσει σε εσένα και ως εικόνα και ως τιμή, ως αγορά πάντως όποια από τις παραπάνω και να διαλέξεις δεν θα απογοητευτείς.....-bye-

EDIT: Μαζί γράφαμε και πάνω κάτω τα ίδια λέγαμε Νίκο.. ;)

Eγω θα σου ελεγα να κοιταξεις και την ενδιαμεση λυση που ονομαζεται Samsung και ειδικα την 50B650 που σε πολλα σημεια (οπως η επεξεργασια τηλεοπτικου σηματος) υπερτερει της G10 , βεβαια σε αντιθεση η G10 ειναι καλυτερη τοσο της Β650 οσο και της Ps7000...

Yperion, όπως είπα, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η κίνηση. Είμαι λίγο ψείρας...

Στο θέμα αυτό, η G10 δεν υπερτερεί?

Όμως, είδα (για την ακρίβεια την επεξεργάστηκα για πάρα πολύ ώρα) από κοντά την PS7000 και μου φάνηκε άψογη, δηλαδή πολύ μικρές οι διαφορές με την G10..

Τη Samsung θα την κοιτάξω πάντως.

Στην κίνηση η G10 υπερτερεί.
Επίσης, όπως γράφεται, είναι ανθεκτικότερη στο burn-in έναντι των άλλων plasma.
Προσωπικά, μεταξύ των παραπάνω θα επέλεγα G10.

Αναφέρω τη σημαντικότητα της κίνησης μιας και βλέπω αρκετές "έντονες" ταινίες καθώς και επειδή θα της καρφώσω και ενα PS3, έτσι για να βιώσουμε το απόλυτο gaming βρε αδερφέ! :driver:

Όποιος το έχει δοκιμάσει: έχει διαφορά ένα PS3 συνδεδεμένο στις προαναφερθείσες plasma?

Εγώ κλείνω προς την 50S10.
Είναι αρκετά φθηνότερη και δεν νομίζω ότι έχει μεγάλες διαφορές από την G10.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα πέσουν να με φάνε, αλλά η διαφορά των 400 ευρώ είναι μεγάλη και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
Στο Πλαίσιο έχει 1140 και περίπου 1500 η G10.
Αναφέρομαι στο Πλαίσιο γιατί έχει εγγύηση κατασκευαστή-εισαγωγέα (Intertech) και δίνει τη δυνατότητα 12-18 άτοκων δόσεων με κάρτα.
Στο κατάστημα του Συντάγματος θα τις δεις ανοικτές σε 50 ίντσες.
Και η S10 δε μου φαινόταν να υστερεί σε κάτι.
Ξέρω ότι δεν έχει το νέο pdp panel, δεν έχει 600Hz αλλά 400Hz. Αλλά δεν το θεωρώ τόσο φοβερό.
Έχω την 42S10. Μου φαίνεται άψογη. Αντιλαμβάνομαι ότι όσο μεγαλώνει η οθόνη είναι διαφορετική η εικόνα, αλλά ξαναλέω, στο Πλαίσιο που είδα την 50άρα (S10) σε λειτουργία, μου φάνηκε μια χαρά.
Εξάλλου, όπως και σε κάθε τι, ποιος μπορεί να πει που σταματά το καλύτερο. Πχ αν φτάσεις στην G10 γιατί να μην πας στη V10;

Last edited:
Και κάτι ακόμα, αν δεν κουράζω με όσα γράφω.
H S10 με την G10 πχ έχουν ίδιο αριθμό HDMI (3) ενώ η V10 4. Άρα να δώσεις 300-400 ευρώ παραπάνω απλά για λίγο καλύτερο πάνελ;
Σημασία έχουν και άλλα πράγματα όταν δίνεις παραπάνω χρήματα, για μένα.
Εγώ αν έδινα τόσα χρήματα θα πήγαινα πια σε lcd 52άρα όπως Sony 52W5500 ή Samsung led.

Συμφωνώ ειδικά με την τελευταία φραση σου elephant. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το είχα σκεφτεί αυτό το μοντέλο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας κάτοχος εδώ μέσα να μας διαφωτίσει λίγο.

Θα δω και κάποια reviews και στο ενδιάμεσο θα πεταχτώ και στο Πλαίσιο να την τσεκάρω.

Κοίτα, όπως είπα και σε προηγούμενο post, η κίνηση είναι πολύ σημαντική για μένα. Αν λοιπόν η G10 έχει καλύτερη κίνηση από τις υπόλοιπες που έχουν αναφερθεί, τότε αυτή μαλλον θα είναι η επιλογή μου.

Βέβαια, διάβασα πως δεν τα πάει και τοσο καλά σε συνθήκες σχετικά υψηλού φωτισμού.

Επιβεβαιώνεται αυτό (μιας και το review ήταν σε ξένο site)?

Η άποψη μου είναι να μην μένεις μονο στα Reviews.
Πρέπει οπωσδήποτε να τις δεις όλες από κοντά. Για παράδειγμα σχεδόν σε όλα τα φόρουμ(uk,gr) οι περισσότεροι προτιμούν την G10, στα δικά μου ματια η 50Β650 παίζει καλύτερα από όλες που προαναφέρθηκαν.

Γιώργο, από κοντά έχω δει G10 και PS7000 με σχεδόν καμία διαφορά τουλάχιστον στην κίνηση.. Samsung δεν έχω δει αλλά σκοπεύω.

Κοίτα, όπως είπα και σε προηγούμενο post, η κίνηση είναι πολύ σημαντική για μένα. Αν λοιπόν η G10 έχει καλύτερη κίνηση από τις υπόλοιπες που έχουν αναφερθεί, τότε αυτή μαλλον θα είναι η επιλογή μου.

Βέβαια, διάβασα πως δεν τα πάει και τοσο καλά σε συνθήκες σχετικά υψηλού φωτισμού.

Επιβεβαιώνεται αυτό (μιας και το review ήταν σε ξένο site)?

Σε συνθήκες καταστήματος (με υψηλό φωτισμό όπως γράφεις κι εσύ) όλες οι plasma δεν αποδίδουν σωστά.
Και kuro να δεις σε τέτοιες συνθήκες θα σου φανεί χειρότερη κι από τις φθηνότερες LCD.

Ο καλυτερος οδηγος ειναι τι σου αρεσει εσενα καλυτερα, για τον μεσο αγοραστη οι διαφορες PS7000 , B650 και G10 ειναι μικρες...η Samsung ομως αποδιδει καλυτερα σε χωρους με πολυ φωτισμο , γι'αυτο και κλεβει τις εντυπωσεις στα καταστηματα...