Αγορα 55" 4Κ HDR τηλεορασης

St.Z.

New member
11 January 2017
34
Καλησπερα σε ολους σας.

Ειναι καινουργιος στο φορουμ και μιας πρεπει να αγορασω τηλεοραση αμεσα, θα ηθελα την γνωμη σας για καποια μοντελα που εχω "καταληξει".
Να πω οτι τα διαθεσιμα χρηματα ειναι μεχρι 1500 ευρω. Η τεχνολογια OLED δεν με ενδιαφερει μιας και δεν εχει οριμασει ακομη, παρολο οτι εχει καλυτερη εικονα.
Αποσταση θεασης ειναι τα 2.5 με 3 μετρα. Χρηση θα ειναι κυριως για υλικο HD ή και 4Κ, καθως και PS4.
Με ενδιαφερει το καλο μαυρο και η σωστη χρωματικη αποδοση του πανελ. Η γωνια θεασης ειναι μικρη.
Δεν με ενδιαφερουν οι κυρτες τηλεορασεις καθως και το 3D.

Τα μοντελα που με ενδιαφερουν ειναι:

Samsung 55KS7000 (η 8000 παει ψηλα)
SONY 55XD8599

Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτα τα μοντελα καθως και εναλλακτικες προτασεις.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

καλησπέρα και απο εμενα και εγω ανάμεσα σε αυτες της δυο ειμαι πια θα μου προτείνατε ευχαριστώ

Εγω δεν θα κοιτούσα καθολου την 7000. Αφου πας για 4Κ προσπάθησε να παρεις την καλύτερη δυνατη με πιο ολοκληρωμένο HDR. Η διαφορα ειναι 400 ευρω αλλα σκεψου δεν αλλάζεις tv συνέχεια και μελλοντικά θα δεις την διαφορα.

εχει τοσο μεγαλη διαφορα με την 7000 που να δικαιολογει την διαφορα τιμης?

Δεν νομιζω να ειναι ποιο καινουργιο μοντελο. Του 2016 ειναι και τα δυο.

Οπως καθε νεα τεχνολογια εχει και τις παιδικες της ασθενειες. Ετσι και οι OLED εχουν καποια αρνητικα σημεια, περαν του αυξημενου κοστους.

Η KS800 στην Αμερική λέγεται KS7000 εδω. http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000
Δε ξέρω γιατί τα μπερδέψανε έτσι. Το αναφέρω γιατί στα reviews μπορεί να λέει 8000 και να εννοεί 7000.
Επίσης η σειρά αυτή στην Ελλάδα έχει ένα θέμα με τον ήχο στο Alpha HD που κάνει διακοπές, ψαξε στις αντίστοιχες συζητήσεις.

Δες αυτην την σελιδα εξηγει καποια πραγματα σχετικα με τα μοντελα:

http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1460114926

Οσον αφορα στις διακοπες του ηχου στον Αlpha, το εχω δει αλλα να σου πω οτι δεν εδωσα πολυ σημασια. Εχω πολλα να διαβασω και να αποφασισω τι θα αγορασω. Μου χαλασε βλεπεις η τηλεοραση εδω και καμια 10ρια ημερες και δεν θελω να το τρεναρω πολυ.

Φιλε μου δικο μου λαθος ( κόλλησα με το ju7000 ) . ναι και οι δυο φετινες ειναι . Δεν νομιζω πως αξίζει να δώσεις 400 γιουρια για την ks8000. ks7000 λοιπον και εισαι πενα. απλα μιλάμε για τις 55" που εχει va panel.

Το φανταστηκα οτι θα ειχες μπερδευτει με την ΚU. Τοσα μοντελα και κωδικοι γινεται να μην μπερδευτεις. Να δεις στην Sony τι γινεται.
Οντως μιλαμε για τις 55" και προτιμω το VA panel.

εγώ θα έπαιρνα την σονυ αλλά τώρα μιλάμε για 2 από τις πιο καλες τηλεορασεις , KS samsung και σειρά XD85 sony. Και οι δυο καλές είναι.

Στην αρχη ελεγα για την Samsung μιας και ειναι απο τις καλυτερες εταιριες αυτην τη στιγμη, αλλα διαβαζοντας για την Sony εχω δυσκολια στο να διαλεξω.
Δεν βρισκω και πολλες κριτικες για την Sony ενω για την Samsung υπαρχουν παρα πολλες.

Απάντηση: Re: Αγορα 55" 4Κ HDR τηλεορασης

Οπως καθε νεα τεχνολογια εχει και τις παιδικες της ασθενειες. Ετσι και οι OLED εχουν καποια αρνητικα σημεια, περαν του αυξημενου κοστους.

Που να δεις το HDR τι έχει!! Θάλασσα!!:D

Όσο για τις LCD, ανίατες οι δικές τους αρρώστιες. (ανομοιομορφίες, γωνία θέασης, clouding, motion blur κ.λ.π.)

Συμφωνω μαζι σου, αλλα οχι και να πληρωνουμε και παραπανω. Ηδη 1500 για εμενα τουλαχιστον ειναι πολλα.
Εχω βρει την 7000 στα 1200 με τα χιλια ζορια. Η sony παει στα 1300 και δεν ξερω αν και αυτα τα 100 ευρω αξιζουν.