Αγορα 55" 4Κ HDR τηλεορασης

εγω εχω σονυ οχι αυτη που λες, αλλα μια αλλη 4Κ της σειρας 8 (οχι παντως HDR) μου αρεσουν πολυ τα χρωματα, η αντίθεση (δεν χάνονται σκίες σε ενα μαυρο σακακι πχ) και το μαυρο ειναι μαυρο. παντως επειδη και οι 2 ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης δεν βλεπω να υπαρχουν εντονες διαφορες.
αυτο που με ανησυχεί λιγο ειναι οτι καποιοι εδω μεσα με samsung σειρα KS ήθελαν να την γυρίσουν γιατι το πανελ δεν βγήκε καλο, αλλά αποτι κατάλαβα αυτό ειναι και λιγο να σου τυχει επειδη ειναι θεμα της LCD τεχνολογιας.

Για Sony δεν έχω εικόνα. Την 7000 όμως την έχω (λίγες μέρες) και είμαι πολύ ικανοποιήμενος...

Εχεις δει καποιο προβλημα ή κατι που δεν σου αρεσει? Χρωματα? Σημα ελληνικων καναλιων? κλπ?

Εχεις δει καποιο προβλημα ή κατι που δεν σου αρεσει? Χρωματα? Σημα ελληνικων καναλιων? κλπ?

Κοίτα, το σήμα ελληνικών καναλιών είναι γενικά μια πονεμένη ιστορία, αλλά το τεστ είναι απλό: Πας σε μαγαζί, του λες να σου βάλει ΑΝΤ1 και αν μπορείς να ζήσεις με αυτό, τότε χειρότερη εικόνα δε θα δεις...
Προφανώς, όσο καλύτερη εικόνα την ταϊσεις τόσο καλύτερη εικόνα θα δεις.
Για κάποιον που δεν έχει "περίεργο" μάτι, νομίζω ότι θα μείνει ικανοποιήμενος χωρίς καλά καλά να αλλάξει ρυθμίσεις.

σε ολα πολυ ικανοποιημενος. καθαρη εικονα και καλα χρωματα. μονο ενα πραγμα με απασχολει λιγο οτι η φωτεινοτητα ειναι λιγο μετρια για ενα ελληνικο μεσημερι, αλλα εχω την πιο απλη 4Κ σειρα 8 που δεν ειναι HDR, ολες οι HDR εχουν σημαντικα ανεβασμένη φωτεινότητα.
Παντως σιγα σιγα τα καναλια γινονται HD, ειδικά αν είσαι Αθήνα είσαι μια χαρά ήδη από τώρα.

colour banding εχεις δει καθολου? Διαχωρισμο του μαυρου σε γκρι ζωνες ειδες?

colour banding εχεις δει καθολου? Διαχωρισμο του μαυρου σε γκρι ζωνες ειδες?

Το μοντέλο που έχω έιναι αυτό http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x810c στην ευρώπη έχει τον κωδικο Χ8000C
Συμφωνώ με αυτά που γράφει. Αν δεις μεσα γράφει ότι έχει καποια θεματάκια αλλά δεν είναι ενοχλητικά, και όντως δεν είναι για μένα , μπροστά στα όμορφα χρώματα και στο πολύ καλό upscaling που κάνει.
Επίσης μη ξεχνάμε την τιμή. Εγώ την πήρα κάτω από 1000 ευρώ και πριν από αρκετούς μήνες.
Εσύ άλλωστε κοιτάς άλλο μοντελο. XD85 σειρά

Συμφωνα με αυτο το site η Χ850 δεν ειναι και τοσο διαφορετικη απο την δικη σου. Μαλιστα εχει καλυτερη εικονα η Χ810!

Συμφωνα με αυτο το site η Χ850 δεν ειναι και τοσο διαφορετικη απο την δικη σου. Μαλιστα εχει καλυτερη εικονα η Χ810!
Δε ξέρω αν η Χ850 είναι στην ευρώπη η XD85. Αλλωστε η Χ850 έχει ips panel και εχει διαφοτερικη εικόνα από το VA πανελ της Χ810 (βασική διαφορά το κοντραστ και το μαυρο)

Αυτο που θελω να αποφυγω ειναι να αγορασω μια σχετικα ακριβη τηλεοραση και στην πορεια να διαπιστωσω οτι η εικονα δεν ειναι και τοσο καλη οσο θελουν να μας δειχνουν τα demo τους.
Σιγουρα τα demo ειναι για να μας δειχνουν την καλυτερη δυνατη εικονα της τηλεορασης αλλα παιρνεις και μια ιδεα για τις επιδοσεις της.
Γιατι δηλαδη να μην παρω μια 55αρα τηλεοραση στα 600 ευρω ? Τοσο μεγαλη διαφορα εχει στην ποιοτητα της εικονας?

Αυτο που θελω να αποφυγω ειναι να αγορασω μια σχετικα ακριβη τηλεοραση και στην πορεια να διαπιστωσω οτι η εικονα δεν ειναι και τοσο καλη οσο θελουν να μας δειχνουν τα demo τους.
Σιγουρα τα demo ειναι για να μας δειχνουν την καλυτερη δυνατη εικονα της τηλεορασης αλλα παιρνεις και μια ιδεα για τις επιδοσεις της.
Γιατι δηλαδη να μην παρω μια 55αρα τηλεοραση στα 600 ευρω ? Τοσο μεγαλη διαφορα εχει στην ποιοτητα της εικονας?

βασικα ειναι εαν εχεις συνηθισει σε καλη εικονα...εαν δεν ειχες εμπειρια απο μια καλη τηλεραση/εικονα,τοτε πολυ πιθανον να εισαι απολυτα ευχαριστημενος με μια οικονομικη...εαν ομως ειχες παλια μια καλη τηλεοραση η εχεις συνηθισει σε καλη εικονα ,τοτε θα σου παει σχημα..μετα απο ενα σημειο σε κοστος η αποδοση σε εικονα ειναι δυσαναλογη ως προς την τιμη της...δηλαδη πληρωνεις αρκετα παραπανω αλλα η εικονα ειναι αλαφρα καλυτερη

Last edited:

Φίλε St.Z. σωστά τα λες. Τα demos τα παίζουν όλες καλά και σου δίνουν απλά εικόνα για το που μπορεί να φτάσει η τηλεόραση.
Για κανονικό τεστ, ζήτα να δεις τιβι και να βάλεις δικό σου υλικό.
Εφόσον σε καλύπτει αυτό που βλέπεις σε μια πιο φτηνή τηλεόραση, προφανώς και δεν πρέπει να πας να πάρεις κάτι πιο ακριβό...

https://www.skroutz.gr/s/9004356/Samsung-UE55K5500.html
πολύ καλή τηλεόραση στα 600 ευρώ και στις 55 ίντσες.
το θέμα ειναι αν αξίζουν τα διπλάσια οι 4Κ HDR. Αν δεν σκοπεύεις να δεις υλικό έστω 4Κ μπορεί και να μην αξίζει.
Και τέλεια να μην είναι η εικόνα λες έδωσα μονο 600 ευρώ και πήρα 55 ίντσες και μια τηλεόραση με πολύ καλές κριτικές σε reviews.
http://www.s21.com/samsung-ue49k5500.htm

Last edited:
Καλησπερα.εγω αγορασα την ku 55 6100.απιστευτα κοληματα στην κινηση.προβλημα με αρνητικα χρωματα στο ιντερνετ..την πηρα 791ευρω με 120 δωρο τα οποια κ αξιοποιησα...μου εδωσε οκ η samsung για αντικατασταση κ τωρα ειμαι προς αναζητηση....θελω τα φωτα σας..περιμενω καμια καλη προσφορα..αγορα απο κοτσωβολο

εαν λαβεις υποψιν οτι ειχα μια 50αρα οπισθιας προβολης SONY εδω και 15 χρονια, παρε και καταλαβε.
Για τοτε ηταν καλη τηλεοραση αλλα μετα απο τοσα χρονια ειχε γινει χαλια. Μεχρι που χαλασε και τωρα δεν αναβει καθολου.
Οτι και να παρω θα ειναι αναβαθμιση. Ομως δεν αλλαζω τηλεορασεις καθε 4-5 χρονια και θα ηθελα κατι να κρατησει.
Επισης εχω ματι για τις ατελειες. Αν ειναι κατι κακο στην εικονα το βλεπω.

Καλο θα ηταν να βαλεις σε ενα στικακι ταινιες 720p και 1080p και να πας απο καποιο μαγαζι και να το τσεκαρεις στις 4k. Γιατι θες να ειναι και λιγο ποιοτικο το upscaling απο 720 και 1080 σε 4k. Και σίγουρα να παρεις va panel.

Καποιο καλο site με υλικο 720 και 1080 ? Ποια ταινια προτεινετε? Τι format?
Αν ειναι να παω σε VA τοτε ξεχναω τη SONY. Αν θελω καλυτερο upscale στα 4Κ τοτε πρεπει να παω στην SONY.
Αυτοι ειναι και οι λογοι που ζητησα την βοηθεια σας. Εχω διλημμα ποια να διαλεξω.
Για να αποφασισω θα πρεπει να τις δω διπλα διπλα να παιζουν το ιδιο βιντεο.

Υπαρχουν πολλά μοντελα της σονυ στις 55 ιντσες .δεν εχουν ολα ips πανελς. ισα ισα τα ips ειναι η μειοψηφεια. η lg μονο τις εχει ολες σχεδον ips.

Για ανεφερε 2-3 αξιολογα μοντελα εαν μπορεις, να εχω και μια εναλλακτικη.

Για ανεφερε 2-3 αξιολογα μοντελα εαν μπορεις, να εχω και μια εναλλακτικη.

μπες στο site της sony και κοιταξε τα. ειναι αρκετα, μετά εδω μπορείς να ψάξεις στις αντίστοιχες συζητήσεις.