Αγορα 55" 4Κ HDR τηλεορασης

Σημερα πηγα και ειδα την SONY ζωντανα. Ειχα και μερικα κλιπακια μαζι μου να δω την συμπεριφορα της τηλεορασης. Οι αναλυσεις ηταν απο 720 εως 2160 (δηλ 4Κ).
Επισης ειχα και καποια βιντεο και εικονες που χρησιμοποιουνται για τον ελεγχο των τηλεορασεων.
Η εικονα που εδειξε στις χαμηλες αναλυσεις (720 και 1080) ηταν πολυ ικανοποιητικη με ευκρινεια και καθολου motion blur (που μπορουσα εγω να καταλαβω) με σωστα κατα την αποψη μου χρωματα.
Το πανελ δεν ειχε ιδιαιτερες διαφορες στο να αποδωσει το γκρι, το λευκο ή το μαυρο. Μια μικρη διαφορα στις κατω γωνιες αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Εαν δεν το ειχα ψαξει μπορει να μην το ειχα δει καθολου.
Να πω ομως οτι υπηρχαν τα φωτα του μαγαζιου που ισως εκρυβαν καποιες ατελειες στην σωστη αποδοση του μαυρου.
Μου αρεσε επισης το χρωμα της εικονας σε σχεση με την Samsung S7000 η οποια μπορω να πω οτι (για εμενα) εχει εντονα χρωματα. Τοσο εντονα που νομιζεις οτι η εικονα ειναι ψευτικη.
Η Sony εχει μια πιο φυσικη εικονα παρα τα χαμηλοτερα επιπεδα φωτεινοτητας και αντιθεσης. Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρια να δω και τις δυο τηλεορασεις διπλα διπλα να παιζουν το ιδιο βιντεο για να μπορεσω να διαλεξω πιο ευκολα.
Τελος, η ποιοτητα κατασκευης της Sony ειναι μακραν καλυτερη απο της Samsung. Μαλλον κλεινω προς την Sony.

Καλημέρα μόλις έκανα παραγγελία την Sony είναι σε προσφορά στον κωτσοβολο 1150 όταν έρθει θα πω εντυπώσεις

Σημερα πηγα και ειδα την SONY ζωντανα. Ειχα και μερικα κλιπακια μαζι μου να δω την συμπεριφορα της τηλεορασης. Οι αναλυσεις ηταν απο 720 εως 2160 (δηλ 4Κ).
Επισης ειχα και καποια βιντεο και εικονες που χρησιμοποιουνται για τον ελεγχο των τηλεορασεων.
Η εικονα που εδειξε στις χαμηλες αναλυσεις (720 και 1080) ηταν πολυ ικανοποιητικη με ευκρινεια και καθολου motion blur (που μπορουσα εγω να καταλαβω) με σωστα κατα την αποψη μου χρωματα.
Το πανελ δεν ειχε ιδιαιτερες διαφορες στο να αποδωσει το γκρι, το λευκο ή το μαυρο. Μια μικρη διαφορα στις κατω γωνιες αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Εαν δεν το ειχα ψαξει μπορει να μην το ειχα δει καθολου.
Να πω ομως οτι υπηρχαν τα φωτα του μαγαζιου που ισως εκρυβαν καποιες ατελειες στην σωστη αποδοση του μαυρου.
Μου αρεσε επισης το χρωμα της εικονας σε σχεση με την Samsung S7000 η οποια μπορω να πω οτι (για εμενα) εχει εντονα χρωματα. Τοσο εντονα που νομιζεις οτι η εικονα ειναι ψευτικη.
Η Sony εχει μια πιο φυσικη εικονα παρα τα χαμηλοτερα επιπεδα φωτεινοτητας και αντιθεσης. Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρια να δω και τις δυο τηλεορασεις διπλα διπλα να παιζουν το ιδιο βιντεο για να μπορεσω να διαλεξω πιο ευκολα.
Τελος, η ποιοτητα κατασκευης της Sony ειναι μακραν καλυτερη απο της Samsung. Μαλλον κλεινω προς την Sony.

εαν εχει ips η sony τοτε δεν ειδες το σημαντικο της μειονεκτημα...η αποδοση μαυρου/αντιθεσης...αυτο δυστυχως το βλεπεις σε θεαση σε σκοτεινο χωρο...εα;ν παρακολουθεις τηλεοραση σε φωτισμενο χωρο η λιγο φωτισμενο τοτε δεν θα εχεις καποιο θεμα..

Δεν θα βλεπω τηλεοραση σε σκοταδι, παντα υπαρχει καποιο φως αναμενο. Βεβαια θα επιμεινω να γινει και τεστ μαυρου και γκρι αποχρωσεων με φωτα σβηστα.

Πρακτικά οι περισσότεροι έχουμε κάποιον άμεσα ή έμεσα φωτισμό στην περιοχή θέασης, αυτό είναι αλήθεια.

Ειναι τοσο καλυτερες οι Samsung που πουλανε τοσα πολλα κομματια?
Μηπως η αγορα της XD8599 δεν ειναι σωστη?

mia χαρα τηλεοραση ειναι η σ0νυ γιατι εχεις ενδιασμους ....ρωτα μονο για 5ετη εγγυση σονυ

Αν και ειμαι φανατικος της sony απο μικρος. Τα φετινα (2016) μοντελα της στις entry και mid κατηγοριες υπολειπονται πολυ των αντιστοιχων της samsung. Τεραστιο φαουλ να βαλει ips στα μοντελα που το 2015 ειχε va. Η ks7000 ειναι καθαρα καλυτερη με σωστη αποδοση του hdr. Το μονο αρνητικο που χω διαβασει απο πολλους ειναι η ποιοτητα κατασκευης, οτι ξεκολαει η προσοψη και τα πλαστικα της.

Το εκθεσιακο κομματι της 7000 που ειδα να παιζει σε καταστημα ειχε το μεγαλυτερο μερος του πισω πλαισιου ξεκολλημενο!!!
Εννοειται οτι οποιο μοντελο και να αγορασω θα παρω και την 5ετη εγγυηση.

Στα λογια μου ερχεσαι!!! Αλλα απ οσο ξερω αν τυχεις σε τετοιο μοντελο στ αλλαζουν εντος του doa. Στα μαγαζια να τονισω και εγω οτι δεν βλεπεις την τεραστια αδυναμια των ips που αναφερθηκε πιο πανω, οσο καλη υλοποιηση και να ειναι. Και με λιγο φως στο δωματιο παλι φαινεται αμα ξερεις που να κοιταξεις, σαφως βεβαια τον περισσοτερο κοσμο δεν τον ενοχλει γιατι δεν θα το προσεξει καν, αλλα εδω πρεπει να τα λεμε ολα.

Ισως εαν αγοραζα τηλεοραση για 2-3 χρονια να μην ειχα μπει σε τοσο κοπο να διαβαζω και να ρωταω για τα μοντελα που με ενδιαφερουν. Θα πηγαινα σε ενα καταστημα και οποια τηλεοραση μου αρεσε θα την αγοραζα. Ομως δεν ειναι ετσι. Πλεον τα 1000-1200 ευρω ειναι πολλα λεφτα για τους περισσοτερους απο εμας και δεν ειναι δυνατη η συχνη αλλαγη της τηλεορασης. Η πληροφορηση δεν βλαπτει.

Τελικα το αποφασισα και την παραγγειλα. Ηρθε χτες σπιτι και την εγκατεστησα.
Ευτυχως ολα ειναι ενταξει. Ομοιομορφο μαυρο, χωρις light bleed. Μονο ενα ανεπαισθητο στις κατω γωνιες που αν δεν το ειχα ψαξει δεν θα το καταλαβαινα.
Η εικονα ειναι πολυ καλη χωρις να εχω κανει καποια ιδιαιτερη ρυθμιση. Εχω κατεβασει τις ρυθμισεις απο το Rtings και θα τις περασω το ΣΚ που θα εχω περισσοτερο χρονο να ασχοληθω.
Eπισης δεν υπαρχει καθυστερηση με το PS4, μαλλον δεν εχει τοσο μεγαλη που να την καταλαβαινω. Ενα θεμα που ειχα ηταν με καποια βιντεο που δεν επαιζε, αλλα το αντιμετωπισα με την εγκατασταση του KODI το οποιο παιζει τα παντα. Μαλλον θα το χρησιμοποιω για καθε διαχειριση εικονας ή βιντεο μιας και το UI της SONY ειναι αστα να πανε (ή εγω δεν το εχω συνηθισει).
Ενα πραγμα που με ενοχλει ειναι το οταν βαζω το USB στην τηλεοραση, αυτη βλεπει οτι ειναι διαθεσιμα και αλλα βιντεο που ηταν γραμμενα παλιοτερα αλλα τωρα εχουν σβηστει απο το USB! Παρολα αυτα δειχνει στην λιστα τους τιτλους.

Τελος γινεται να αλλαξει το πως δειχνει τους τιτλους και τις εικονες μεσα στους φακελους? Η χρηση των μεγαλων τετραγωνων (thumbnails ή οπως αλλιως λεγονται) δεν βολευει καθολου. Γινεται να δειχνει τα αρχεια ως λιστα?