αγορα 55" / 60" 3d τηλεορασης

vageladosgr

Senior Member
16 August 2007
361
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα. Θα ηθελα τη βοηθεια σας για αγορα τηλεορασης.
Διαβασα πολυ αλλα δεν εβγαλα ακρη. Φυσικα ολο και πιο πολυ μπερδευτηκα. Λοιπον... 55" η και 60" 3D,θα παρακολουθώ 90% εργα και playstation. Φυσικα και αθλητικα θα δω, αλλα πιο σπανια. Το ποσο που θα διαθεσω ειναι περιπου 1000 ευρω. Εαν κατι αξιζει φυσικα θα δω και το .κατι παραπανω". Ειχα μια προτιμηση στο παθητικο 3d πιο πολυ λογω ξεκουραστης θεασης, αλλα και λογω κοστους των γυαλιων, αλλα πλεον αποτι βλεπω μετα το διαβασμα,η ποιοτητα του ενεργητικου ειναι καλυτερη (λογω αναλυσης?) και το κοστος των γυαλιων επεσε. Επισης δεν ηξερα οτι τα hz δεν ειναι πραγματικα.. 4κ, η οχι??
Εχω ψιλοχαθει..?!
Οποτε σας παρακαλω θα ηθελα την εμπειρια σας... Καθε προταση και συμβουλη θα με βοηθησει.

Αυτο το παρελειψα μιας και ο χωρος μου ηταν στημενος για προβολεα. Οποτε ακομα το ψαχνω με καποια διαρυθμιση να το φερω κοντα στα 2 μετρα. τωρα ποσο θεωρειται ιδανικο για αυτες τις ιντσες?

Ωραια 3 μετρα βολευει καλυτερα. μια βαση τοιχου μεχρι ποσο μπορει να φερνει "εξω" την τηλεοραση?

Εξαρτάται από την βάση. Με πτυσσόμενο βραχίονα (ή βραχίονες) ενδεχομένως και ένα μέτρο απόσταση από τον τοίχο. Φυσικά, καλό είναι, εφόσον μιλάμε και για τηλεοράσεις μεγάλου μεγέθους, να μένει συνεπτυγμένος ο βραχίονας αυτός...

Οκ... Ευχαριστω!
εστω και 50 ποντους να κερδισω ειναι σημαντικο... τωρα lg? samsung ή sony??

Εφόσον θέλεις 3D, στις LG και Sony έχεις επιλογές στις 55", εντός του budget σου, ενώ από Samsung υπάρχει η H6240, στις 60". Οι LG έχουν καλύτερες γωνίες θέασης, ενώ οι Samsung και Sony έχουν καλύτερο μαύρο και αντίθεση. Σε περίπτωση που επιλέξεις από τις δύο τελευταίες, οι σειρές 6 και 8 αντίστοιχα είναι οι καλύτερες επιλογές σε 55" στο budget που διαθέτεις.

Αρα καλυτερη ποιοτητα εικονας samsung k sony. Στο θεμα 3d υπερτερουν και εκει?
Αν πω να παω 60, αλλαζει κατι σε αυτα που μου ειπες? επισης και μια αλλη απορια. σε μια τv 4K , οτι σημα και να της δωσεις θα το κανει upscale στα 4k?

Μιχαλη συγνωμη που σε πηρα "μονοτερμα"

4Κ δεν αξίζει να κοιτάζεις, αφού θα πρέπει να κάθεσαι ακόμα πιο κοντά για να διακρίνεις την διαφορά στην ανάλυση. Σε 55" και 60" τα χαρακτηριστικά της εικόνας παραμένουν ίδια, εφόσον χρησιμοποιείται, από την εκάστοτε εταιρεία, panel συγκεκριμένου τύπου. Πριν αποφασίσεις, καλό είναι να δεις διάφορες επιλογές από κοντά και για το 3D που σε ενδιαφέρει.

απο θεμα input lag πανω κατω τα ίδια?

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και για τις συμβουλες σου

Δεν κάνει τίποτα. ;) Οι τηλεοράσεις της Sony έχουν συνήθως χαμηλότερο lag.

Παντως η αληθεια ειναι οτι εχω ξενερωσει πολυ διαβαζοντας οτι και οι τρεις μαρκες εχουν θεματα με clouding και καμμενα pixels... Και οσο περισσοτερο διαβαζω τοσο περισσοτερο καταλαβαινω οτι ειναι καθαρα θεμα τυχης εαν θα παραλαβεις μια τηλεοραση της προκοπης στο σπιτι σου.....

Πραγματικα ξενερωσα... Τι νοημα εχει να το ψαχνεις... Αλλος λεει εχει επιστρεψει τρεις samsung με pixels... Αλλος λεει η lg ειχε απαραδεκτο clouding και το σερβις δεν το παραδεχοταν. Σε καθε review link σχεδον βλεπεις και ποσα τετοια γεγονοτα. Τοσο χαλια ειναι τα πραγματα; Τι να πω. Και αντε μετα να βγαλεις ακρη σε αυτη τη χωρα με doa κλπ κλπ.....

Συγνωμη για το διπλο ποστ. εαν καποιος εχει υποψιν απο δικη του εμπειρια, καποιο μαγαζι που να ειναι καπως πιο τυπικο στο θεμα doa ας μου στειλει ενα π.μ.