Αγορά 55-65 για σαλόνι

statica

New member
4 September 2019
12
Καλησπέρα σας,

Μας ενδιαφέρει για αγορά τηλεόραση για το σαλόνι, εν μέσω εκπτώσεων χωρίς να βιαζόμαστε ιδιαίτερα

Απόσταση θέασης : ~2.60μ

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι σχετικά όταν είμαστε λίγοι, αρκετό viewing angle οταν μεγαλώνει η παρέα

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): φως ημέρας και χαμηλός το βράδυ - bias lighting εγκατεστημένο στην παλιά και θα μπεί και στην καινούργια

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : digea και F1, σειρές/ταινίες απο media center PC, light gaming απο κονσολα/PC

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): απο όλες

Απαιτήσεις σε ποιότητα: όχι τεράστιες,αλλα να έχει σχετικά τίμια ποιοτητα εικόνας - πχ νομίζω πως δεν θέλουμε local dimming λόγο υπότιτλων κτλ. - αν ειναι 100+ hz είναι bonus, ενσωματομένος mediaplayer αδιάφορος

προϋπολογισμός : γύρω στα 500-600 ευρώ τελική ΜΕ την έκπτωση BF ή άλλες προσφορές πχ πόντοι κτλ.

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: 42'' LG δεκαετίας, 40'' Samsung UE40MU5402

Θα εκτιμούσα 2-3 ή παραπάνω μοντέλα για να δούμε ποιές τελικά θα έχουν ή δεν θα έχουν έκπτωση.

Απάντηση: Αγορά 55"-65" για σαλόνι

Πόσο συχνά θα χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης; Κατά τα άλλα, μπορείς να βολευτείς με μια 60" LG UM7100 (VA panel, 50 Hz) ή μια 55" Samsung RU8002 (VA panel, 100 Hz).

Πόσο συχνά θα χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης; Κατά τα άλλα, μπορείς να βολευτείς με μια 60" LG UM7100 (VA panel, 50 Hz) ή μια 55" Samsung RU8002 (VA panel, 100 Hz).

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Όσον αφορά τις γωνίες θέασης, θα πώ αρκετά συχνά - ιδιαίτερα λόγο διαρύθμισης εκτός αν κάθομαι μόνος μου και έχω στρίψει την TV στο μέρος μου, όλες τις άλλες φορές η θέαση γίνετε υπο γωνία.

ευχαριστώ και πάλι!

edit: επίσης αν παίζει ρόλο,η αγορά θα γίνει απο μεγάλες αλυσίδες

Αν έχεις τις τηλεοράσεις στο αρχικό post, κάνε μια σύγκριση (μεταξύ τους) για τις γωνίες θέασης. Ίσως να είναι πιο σωστή η επιλογή μιας τηλεόρασης με IPS panel, για τη δική σου περίπτωση.

Την 40αρα την έχω αλλα δεν ειναι στον ίδιο χώρο - αλλά όσο έχω δεί έχει πολύ περιορισμένες γωνίες θέασης (ειναι και VA) ειδικά στον κάθετο αξονα (ειναι στερεωμένη ψηλα σε τοίχο)

Προτάσεις σε τίμιες IPS στο budget μου? (και ίσως που ιστορικά είχαν πέσει σε αυτά τα χρήματα με προσφορες)

Όποια 65" LG πετύχεις εντός budget. Με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης θα βρεις κοντά στα 600 ευρώ.

η τωρινή TV - η 42αρα LG που ανέφερα στο op είναι η 42PJ350 - plasma. Για αυτό δεν είχαμε πολύ θέμα με τα viewing angles.

Απάντηση: Αγορά καινούργιας tv για τους γονείς!

Γνώμες/review για τις Samsung 55TU7172 στα 469 , LG 55UN74006LB στα 499 ?

Ευχαριστώ!