ΑΓΟΡΑ 55'' ΛΟΓΩ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ

johnny_alex

New member
21 February 2009
51
Παιδιά καλησπέρα, όπως γράφω στον τίτλο μετά από 5 χρόνια αποχαιρέτησα την 55άρα samsung:bigcry::bigcry:που είχα πληρώσει περί τα 3000 το 2009 (LE55A956D1M), για το λόγο αυτό θέλω να μποικοτάρω την samsung γιατί έχω καταστεναχωρηθεί και μετά από μια προχειρη έρευνα είχα σχεδόν καταλήξει στην LG 55UB850V. Η τιμή που την βρήκα είναι στα 1600 και ήμουν έτοιμος να πάω να την κλείσω αύριο, μέχρι που μπήκα εδώ και βλέπω κάποιο κράξιμο για την συγκεκριμένη και γενικά για το 4Κ. Θεωρούσα ότι σε αυτά τα λεφτά ήταν ευκαιρία, αλλά μάλον όχι. έχετε να μου κάνετε κάποια πρόταση σε αυτά τα χρήματα για 55"? Οι λόγοι που κοιτούσα την συγκεκριμένη ήταν εννοείτε τα χρήματα, το servis της LG, η επέκταση εγγυησης που δίνει η LG για 5 χρόνια, η ποιότητα του 3D που είδα Live, o browser της, όπως επίσης το upscale που υποσχόταν πολλά. Για να καταλάβετε για τι χρήση την θέλω, αυτή τη στιγμή έχω κουμπωμένα πάνω τον pvr της nova, playstation-3, wii, ενισχυτή yamaha για 7.1 με δικό του upscale (όχι 3d) που δίνει έξοδο σε 5 ηχεία B&W και σε ένα sub Β&w και από laptop, ένα workstation M6800 της dell. Βοηθάτε ρε μάγκες γιατί με βλέπω να παρακολουθώ τελικό mundial στην 27άρα του γραφείου μου.:slapface: Το badget είναι αυστήρα τα 1600 . Το ξέρω ότι με αυτά oled δεν παίρνω, αλλά δεν έχω το περιθώριο να περιμένω ούτε μέρα, καιγόμαστε που λένε.:damnyou:

http://www.skroutz.gr/s/4771492/Sony-KDL-55W805B.html
http://www.skroutz.gr/s/4771580/Sony-KDL-55W815B.html

Αν βγάλουμε τις Samsung δεν βλέπω στα λεφτά αυτά κάτι καλύτερο. Πάντως κατά την γνώμη μου κακώς έχεις δυσαρεστηθεί γιατί 5 χρόνια που κράτησε η 956 δεν θεωρείται και λίγο.

Για LG τα είπες και εσύ , 4Κ , ωραίος σχεδιασμός , smart tv κτλ. αλλά με 50 Hz από το πάνελ και κακό μαύρο και αντίθεση στο σκοτάδι δεν συνίσταται σαν επιλογή.

Παιδιά καλησπέρα, όπως γράφω στον τίτλο μετά από 5 χρόνια αποχαιρέτησα την 55άρα samsung:bigcry::bigcry:που είχα πληρώσει περί τα 3000 το 2009 (LE55A956D1M), για το λόγο αυτό θέλω να μποικοτάρω την samsung γιατί έχω καταστεναχωρηθεί και μετά από μια προχειρη έρευνα είχα σχεδόν καταλήξει στην LG 55UB850V. Η τιμή που την βρήκα είναι στα 1600 και ήμουν έτοιμος να πάω να την κλείσω αύριο, μέχρι που μπήκα εδώ και βλέπω κάποιο κράξιμο για την συγκεκριμένη και γενικά για το 4Κ. Θεωρούσα ότι σε αυτά τα λεφτά ήταν ευκαιρία, αλλά μάλον όχι. έχετε να μου κάνετε κάποια πρόταση σε αυτά τα χρήματα για 55"? Οι λόγοι που κοιτούσα την συγκεκριμένη ήταν εννοείτε τα χρήματα, το servis της LG, η επέκταση εγγυησης που δίνει η LG για 5 χρόνια, η ποιότητα του 3D που είδα Live, o browser της, όπως επίσης το upscale που υποσχόταν πολλά. Για να καταλάβετε για τι χρήση την θέλω, αυτή τη στιγμή έχω κουμπωμένα πάνω τον pvr της nova, playstation-3, wii, ενισχυτή yamaha για 7.1 με δικό του upscale (όχι 3d) που δίνει έξοδο σε 5 ηχεία B&W και σε ένα sub Β&w και από laptop, ένα workstation M6800 της dell. Βοηθάτε ρε μάγκες γιατί με βλέπω να παρακολουθώ τελικό mundial στην 27άρα του γραφείου μου.:slapface: Το badget είναι αυστήρα τα 1600 . Το ξέρω ότι με αυτά oled δεν παίρνω, αλλά δεν έχω το περιθώριο να περιμένω ούτε μέρα, καιγόμαστε που λένε.:damnyou:

ειχες υπεροχη τηλεοραση...εδωσε πολλα λεφτα γιατι οι led ηταν κατι νεο καο το ακριβοπληρωνες...μην παρεις 4k θα το μετανιωσεις..εαν σε στεναχωρει η samsung που θα σου ελεγα να παρεις μια σειρα 6 η 7 μενει η σονυ με σειρα 8..το 3d της ομως δεν ειναι αλλα εχει απο τα καλυτερα input lag..οσο για lg τι να σου πω...ηδη θα σε στεναχωρησει να πας απο direct led local dimming τηλεοραση που ειχες σε edge led να πας και σε ips καλυτερα να τις δεις απο κοντα με χαμηλα φωτα...

http://www.skroutz.gr/s/4771492/Sony-KDL-55W805B.html
http://www.skroutz.gr/s/4771580/Sony-KDL-55W815B.html

Αν βγάλουμε τις Samsung δεν βλέπω στα λεφτά αυτά κάτι καλύτερο. Πάντως κατά την γνώμη μου κακώς έχεις δυσαρεστηθεί γιατί 5 χρόνια που κράτησε η 956 δεν θεωρείται και λίγο.

Για LG τα είπες και εσύ , 4Κ , ωραίος σχεδιασμός , smart tv κτλ. αλλά με 50 Hz από το πάνελ και κακό μαύρο και αντίθεση στο σκοτάδι δεν συνίσταται σαν επιλογή.

θεωρώ ότι όταν δίνεις 3000 για τηλεόραση περιμένεις να κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς προβλήματα, σε μένα στα 4 χρόνια εμφάνησε τις οριζόντιες μαυρες γραμμές και στα 5 κάηκε. Φίλε μου yperion τις κριτικές σου διάβασα και φρίκαρα, μάλον δεν είσαι φαν της lg. το θέμα όμως είναι σε αυτά τα λεφτά τι κάνουμε? Το ενεργό 3d της bravia προσωπικά με κουράζει, να υποθέσω ότι και η 55ub950v δεν βελτιώνει την γνώμη σου στα 1750 ? Το γράφω γιατί είδα το 3d της και μου φάνικε εξοπραγματικό και ιδιέτερα για passive. Επίσης να προσθέσω ότι 5 χρόνια τώρα, η samsung ¨ηταν μια ηλεκτρική ρουφήκτρα ρεύματος, οπότε θα ήθελα η καινούργια να είναι τουλάχιστον class A.

Δεν ξέρω τι παίζει και με αυτή: SONY KDL-55W955BBAEP, Sorry ρε μάγκες για τις ερωτήσεις, αλλά αν μένεις στην μέση του mundial χωρίς tv, κλάψτα.

θεωρώ ότι όταν δίνεις 3000 για τηλεόραση περιμένεις να κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς προβλήματα, σε μένα στα 4 χρόνια εμφάνησε τις οριζόντιες μαυρες γραμμές και στα 5 κάηκε. Φίλε μου yperion τις κριτικές σου διάβασα και φρίκαρα, μάλον δεν είσαι φαν της lg. το θέμα όμως είναι σε αυτά τα λεφτά τι κάνουμε? Το ενεργό 3d της bravia προσωπικά με κουράζει, να υποθέσω ότι και η 55ub950v δεν βελτιώνει την γνώμη σου στα 1750 ? Το γράφω γιατί είδα το 3d της και μου φάνικε εξοπραγματικό και ιδιέτερα για passive. Επίσης να προσθέσω ότι 5 χρόνια τώρα, η samsung ¨ηταν μια ηλεκτρική ρουφήκτρα ρεύματος, οπότε θα ήθελα η καινούργια να είναι τουλάχιστον class A.

Φιλε μου καλημερα.Ειμαι και εγω στην ιδια φαση με σενα! Απο samsung δεν ξαναγοραζω ουτε βιδα!!!
Εδωσα 2200 το 2008 για την 40Α656, το καλυτερο μοντελο της σειρας και μετα απο 4 χρονια μου κάηκε!!Η αντιπροσωπεια μου ζηταγε γυρω στα 300 ευρω για επιδιορθωση της βλαβης!Το προβλημα της τελικα ηταν ένας πυκνωτης με κόστος 0,025 ευρώ!!!Ευτυχως που διάβασα στο ιντερνετ για την βλαβη αυτη και γλιτωσα 300+ ευρω απο την αντιπροσωπεία!!!Ακριβως το ιδιο προβλημα μετα απο 4 χρονια εβγαλε και σε γνωστό μου με την ιδια τηλεόραση!!!

Ειμαι και εγω σε αναζήτηση 55άρας και εχω διαβάσει αρκετά για την 55UB850V ΕΔΩ .

Μπορεί το μαύρο της να μην ειναι total black αλλα αν διαβάσεις τις κριτικές κατόχων της ειναι υπερευχαριστημένοι (Αναφέρομαι στις 55 ιντσες καθως η 49 εχει προβληματα).

Το μονο αρνητικό ειναι οτι δεν την εχω δει να παίζει σε καποιο μαγαζί στημένη για να έχω προσωπική άποψη γι' αυτο δεν έχω προβεί ακόμη σε αγορά.

Last edited:
θεωρώ ότι όταν δίνεις 3000 για τηλεόραση περιμένεις να κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς προβλήματα.

Γιατί να το περιμένεις αυτό? Εκτός και είχες υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι "δίνω 3000 ευρώ αλλά δεν επιτρέπεται να χαλάσει πριν την δεκαετία" (λέμε τώρα). Όλα τα ηλεκτρονικά χαλάνε και μάλιστα αρκετές τηλεοράσεις δεν περνάνε σε διάρκεια ζωής καν την τριετία.

Δεν είναι ότι δεν είμαι φαν της LG (ειδικά στα φτηνά μοντέλα έχει κάποιες τηλεοράσεις με πολύ καλό value for money) , στις ακριβές τηλεοράσεις απλά δεν πείθει για διάφορους λόγους (ο ένας είναι τα πάνελ IPS και ο δεύτερος είναι το trumotion που δεν είναι και ότι καλύτερο στην κίνηση). Βέβαια δικά σου τα λεφτά και εσύ αποφασίζεις.

Παιδιά, οκ δεν λέω ότι όλα μπορούν να καούν,αλλά σε τέτοια επίπεδα τιμής περιμένεις κάτι που θα κρατήσει, εκτός αν κάποιος είναι τόσο άπλας που μπορεί να δίνει 3χίλιαρα κάθε 3-4 χρόνια.
Για την ιστορία, τελικά σήμερα αγόρασα αυτήν KDL-55W955BBAEP η οποία περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση είναι class A στα 1480 με την 5αετή εγγύηση και την μεταφορά που θα γίνει σήμερα, την είδα στημένη σε κατάστημα με ποδοσφαιρικό αγώνα από την nerit hd και έμεινα υπέρ ευχαριστημένος από τα χρώμματα και την ποιότητα οικόνας στην κίνηση, αυτό που είναι λίγο τζοκερ και δεν ξέρω τι θα κάτσει είναι το 3D το οποίο δεν το έχω δει live, θα γράψω review μόλις την τοποθετήσω.

Παιδιά, οκ δεν λέω ότι όλα μπορούν να καούν,αλλά σε τέτοια επίπεδα τιμής περιμένεις κάτι που θα κρατήσει, εκτός αν κάποιος είναι τόσο άπλας που μπορεί να δίνει 3χίλιαρα κάθε 3-4 χρόνια.
Για την ιστορία, τελικά σήμερα αγόρασα αυτήν KDL-55W955BBAEP η οποία περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση είναι class A στα 1480 με την 5αετή εγγύηση και την μεταφορά που θα γίνει σήμερα, την είδα στημένη σε κατάστημα με ποδοσφαιρικό αγώνα από την nerit hd και έμεινα υπέρ ευχαριστημένος από τα χρώμματα και την ποιότητα οικόνας στην κίνηση, αυτό που είναι λίγο τζοκερ και δεν ξέρω τι θα κάτσει είναι το 3D το οποίο δεν το έχω δει live, θα γράψω review μόλις την τοποθετήσω.

Πηρες την φετινη hi end tv της Sony.Την ειχαν κράξει για την ποιοτητα εικονας (κακο μαυρο,φαντάσου οι 828/829 εχουν καλύτερη εικονα με εξαιρεση το 3d) ,αλλα overall με τις παροχες που προσφερει θα σε συντροφευσει για τουλάχιστον 5 χρονια :p
Καλοριζικη και να την χαρείς !

ΥΓ.Review εδω http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w955b-201403103661.htm

Εχω στην αποθηκη μια 46 αρα 956 η οποια ειναι της κουμπαρας και απο πεσιμο χασαμε το πανελ .
Τι βλαβη εχει παθει η δικια σου μηπως την σωσουμε με τα ανταλλακτικα που υπαρχουν ?

Εχω στην αποθηκη μια 46 αρα 956 η οποια ειναι της κουμπαρας και απο πεσιμο χασαμε το πανελ .
Τι βλαβη εχει παθει η δικια σου μηπως την σωσουμε με τα ανταλλακτικα που υπαρχουν ?

Εμένα ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι να βγάζει μερικές οριζόντιες γραμμές αχνρς, από τα 5 μέτρα που κάθομαι με ενοχλούσε, αλλά την πάλευα, προχθές ξεκίνησε να βγάζει αχνά όλη την οθώνη και μετά αρχησε να δείχνει κάθετες μαυρες και κόκκινες στήλες. Ειχα φέρει 3 τεχνικούς να την δουν και οι 2 μου είπαν οτι φταιει το πάνελ. Σε ξένα φορουμ που κοιταξα γράφουν για την πλακέτα, αλλά κανείς δεν κάθετε απότι νομίζω να ασχοληθεί σοβαρά. Ολοι κοιτάνε να φάνε το 30άρι και να μου πουν ότι φταίει το πάνελ. Αν έχετε κάποιον σοβαρό να μου συστήσετε, να το ψάξω λιγο ακόμα πριν την δώσω για ανταλλακτικά.

Λοιπόν εδώ και 4-5 ωρες που την εστεισα εχω να πω τα εξής: σε ποδοσφαιρικό αγόνα μεσω pvr 865 δηλαδή 1080i είναι καταπληκτική. Η μπάλα μου φαίνεται υπέροχα χωρίς να βλέπω την θαμπάδα σε μακρυνές μπαλιές και τα χρώματα είναι εξαιρετικά ζωντανά. Στα απλά κανάλια είμαι ευχαριστιμένος αρκετά από το upscale. Επίσης ειμαι ενθουσιασμένος από το laptop και τον εξωμοιωτή του phoenix για ελικόπτερα. Μιλάμε ότι έχει μηδενικό lag σε σχέση πάντα με την προηγούμενη. Πήρα και 2 ταινίες να δοκιμάσω το 3d και εδώ είναι που δεν έχω μείνει ευχαριστιμένος. Πήρα το superman και τους 300 την καινούργια rise of empire. Δεν ξέρω αν φταίνε οι ταινίες ή οι ρυθμίσεις που δεν έχω κάνει, αλλά δεν μου άρεσε ούτε το βάθος ούτε η ποιότητα των γυαλιών που τα περίμενα καλύτερα. Δεν ξέρω αν υπάρχει ρύθμιση που να φέρνει την οικόνα πιο έξω προς τον θεατή. Η απόσταση που έβλεπα ήταν τα 5 μέτρα και δοκίμασα και στα 3, αλλά τζίφος. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τις ρυθμίσεις, αν έχετε κάποιο link παρακαλώ στείλτε το. Για το μαύρο σε ταινία hd μέσω nova διαπίστωσα ότι δεν είναι κακό, σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται με plasma και η δοκιμή έγινε με φωτισμό. Ούτως η άλλως δεν βλέπω ταινίες σε πλήρη συσκώτηση, οπότε μπορώ να ζήσω με αυτό.

Πωωωω........τι ήθελες και το έφερες αυτό το θέμα, κι εγώ έχω την SAMSUNG LE 46A956D1M. Αν και θέλω πολύ να κάνω upgrade σε κάτι μεγαλύτερο, η κρίση μου το αποτρέπει αυτή τη στιγμή. Πάντως ευτυχώς από τα τέλη του 2008 που την έχω δεν έχει εμφανίσει τίποτα (φτου φτου φτου!). Αλλά τώρα θα με κάνεις να την κλείνω πριν πάω για κατούρημα....κατάρα! :D