Αγορά 55" OLED ή 65" LCD "QLED";

Gkit41

New member
5 December 2021
11
Καλησπέρα ψάχνω μια τηλεόραση και λόγω budget είμαι ανάμεσα στην 55αρα Oled LG C1 και την 65αρα Qled Q80Α της Samsung.

Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες και αθλητικά(καθόλου παιχνίδια).

Να πάω για τις παραπάνω ίντσες ή για την καλύτερη ποιότητα?

Επίσης, η A1 σε σχέση με την C1 έχει μεγάλες διαφορές?

Φίλε βασική παράμετρος για την επιλογή μεγέθους οθόνης είναι η απόσταση. Πολλοί θα σου πούνε πάρε όσο πιο μεγάλη σε ίντσες μπορείς, αλλά εμπιστέψου τα μάτια σου και μόνο. Προσωπική μου άποψη είναι στην θέαση μιας ταινίας να έχεις σαφή άποψη όλης της σκηνής και όχι αποσπασματικά το κέντρο σκηνής.
Οσο πιο μεγάλη οθόνη σε σχέση με την απόσταση τόσο πιο περιορισμένο το πεδίο αντίληψης της σκηνής και άσε τους υπόλοιπους στην δική τους κρίση περί μεγέθους. Κάνε ένα πείραμα και δες απο την ίδια απόσταση μια 55'' και μια 65'' μια γρήγορη σκηνή και δες τι πρόλαβες να δεις. Μετά θα σου λυθούν όλες οι απορίες για το πια πρέπει να είναι η επιλογή σου.......

Δεν παίρνεις κατω απο 65 σήμερα.. Αργά η γρήγορα οποίος παίρνει 55αρα το μετανιώνει. Εκτός και βλέπει απ τα 2 μετρα. Εκει στρέφουν τον κόσμο θέλουν δε θέλουν. Αν προσέξεις ακομα και τα επίγεια κανάλια, τις περισσότερες ταινιες πλεον τις παίζουν με μαύρες μπάρες πάνω κατω, που κάνουν την οθόνη πρακτικά μικρότερη. Εδω η 65αρα και μου φαίνεται (και είναι) μικρή σε ταινιες. Τώρα το ζήτημα oled vs lcd ειναι παλαιο και σηκώνει πολυ συζήτηση, κοιτα και προηγούμενα thread.

Καλησπέρα ψάχνω μια τηλεόραση και λόγω budget είμαι ανάμεσα στην 55αρα Oled LG C1 και την 65αρα Qled Q80Α της Samsung.

Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες και αθλητικά(καθόλου παιχνίδια).

Να πάω για τις παραπάνω ίντσες ή για την καλύτερη ποιότητα?

Επίσης, η A1 σε σχέση με την C1 έχει μεγάλες διαφορές?
αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : κυρίως ταινίες και αθλητικά (καθόλου παιχνίδια)

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

• Like
Reactions: Gkit41
αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : κυρίως ταινίες και αθλητικά (καθόλου παιχνίδια)

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..
Φυσικά, δεν είχα δει αυτόν τον οδηγό.

Απόσταση κύριας θέασης :2,5-3μ

Απέναντι
Θα βλέπω από απόγευμα 7 και μετά

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):Cosmote tv, Netlflix, bluray

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :1000-1200€

Μια Led Samsung 5ετιας

Φυσικά, δεν είχα δει αυτόν τον οδηγό.

Απόσταση κύριας θέασης :2,5-3μ

Απέναντι
Θα βλέπω από απόγευμα 7 και μετά

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):Cosmote tv, Netlflix, bluray

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :1000-1200€

Μια Led Samsung 5ετιας

Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη τόσο το καλύτερο για ταινίες,σειρές,gaming.

Αν είσαι απαιτητικός στο θέμα ποιότητα εικόνας,δηλαδή θέλεις να βλέπεις το απόλυτο σε αντίθεση-διαβαθμίσεις στα σκοτεινά ,σε χρώμα και σε σήμα HDR (Netflix HDR και άλλες streaming υπηρεσίες) τότε η OLED θα σου το δώσει αυτό ,κυρίως οι διαφορές της με τις LCD είναι μεγάλες σε θέαση με πολύ χαμηλό ή καθόλου περιβάλλοντα φωτισμό και κυρίως σε σήμα υψηλής ποιότητας HDR.

Αν δεν είσαι τύπος που του αρέσει να βλέπει το απόλυτο ,τότε η LCD με το VA panel θα σε καλύψει αρκετά καλά όπως η προηγούμενη που είχες.

Εγώ θα σου πρότεινα οποιαδήποτε OLED σε 65".

Αν θέλεις ανέφερε το μέγεθος και το μοντέλο της προηγούμενης/υπάρχουσας τηλεόρασης.

55MU7000 το μοντέλο. Επειδή τα οικονομικά μου δεν φτάνουν την oled C1 την 65αρα αν πάω σε A1 65 ίντσες με βάση πάντα την χρήση που θέλω, είναι μεγάλες οι διαφορές? Βλέπω πρόχειρα 60hz η μία 120 η άλλη. Φαντάζομαι στα αθλητικά θα υπάρχει διαφορά.

55MU7000 το μοντέλο. Επειδή τα οικονομικά μου δεν φτάνουν την oled C1 την 65αρα αν πάω σε A1 65 ίντσες με βάση πάντα την χρήση που θέλω, είναι μεγάλες οι διαφορές? Βλέπω πρόχειρα 60hz η μία 120 η άλλη. Φαντάζομαι στα αθλητικά θα υπάρχει διαφορά.
55MU7000 του 2017, η αντίστοιχη του 2021 QE55Q70A (VA panel,120Hz,Edge LED).
Η QE65Q80A είναι VA panel,120Hz,Full Array Local Dimming.

H LG A1 σε σχέση με την LG C1 προσφέρει παρόμοια ποιότητα εικόνας, αλλά διαφέρουν ως προς τις επιπλέον διαθέσιμες λειτουργίες, επίσης η C1 υπερτερεί στην μέγιστη φωτεινότητα για σήμα HDR και στην κίνηση λόγω 120Ηz panel ,αλλά όχι ότι η Α1 έχει κάποιο ενοχλητικό θέμα.
Για την κίνηση αν τις έβλεπες σε αθλητικά δίπλα δίπλα,ναι η 120Hz θα έκανε μια διαφορά σε σχέση με την 60Hz.

Επίσης από 55" που έχεις ,να ξαναπας σε 55" δεν θα σου κάνει διαφορά.Για αυτό προτείνω να ανέβεις 10" στις 65".

• Like
Reactions: Lobo10
Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ.
Οπότε μάλλον πάω για 65 ίντσες σίγουρα και θα το σκεφτώ για την Q80A, την A1 και την X90J.
Από την μία είναι η πιο φθηνή LG OLED αλλά δεν παύει να είναι OLED και από την άλλη μάλλον τα 120hz που βέβαια να είμαι ειλικρινής δε ξέρω πόση διαφορά έχουν σε αθλητικά ή ταινίες σε σχέση με τα 120 των άλλων 2.

Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ.
Οπότε μάλλον πάω για 65 ίντσες σίγουρα και θα το σκεφτώ για την Q80A, την A1 και την X90J.
Από την μία είναι η πιο φθηνή LG OLED αλλά δεν παύει να είναι OLED και από την άλλη μάλλον τα 120hz που βέβαια να είμαι ειλικρινής δε ξέρω πόση διαφορά έχουν σε αθλητικά ή ταινίες σε σχέση με τα 120 των άλλων 2.
Στις τηλεοράσεις που έχω σχεδόν όλες είναι 120Hz, γιατί θεωρώ ότι τα panel και οι επεξεργαστές είναι τα καλύτερα.
Tα 120Hz τα χρησιμοποιώ ενίοτε στα αθλητικά αλλά σε ταινίες/σειρές σχεδόν ποτέ.

Περίμενε μερικές εβδομάδες. Ίσως πετύχεις (έμμεσα) κάποιαν από τις 65" LG B1 και C1 κοντά στο budget σου (παρακολουθώντας και τα σχετικά threads στο forum).