αγορα 55"

aramatan

New member
25 February 2016
4
Καλησπερα, βρισκομαι στην ευχαριστη και ταυτοχρονα κουραστικη αναζητηση νεας TV και εχω διαβασει τοσο πολλα,καλα και κακα, που και μου στερησαν τη τεραστιο γκαμα επιλογων που ειχα, και προκαλεσαν πονοκεφαλο και ξεχασα και οτι διαβασα! για αυτο ειπα να κανω μια νεα αρχη.

Ψαχνω τηλεοραση κυριως για λιωσιμο ταινιων(Bluray, pc source) και αντε κανα τσαμπιονς λιγκ και τελικους nba!

Θα προτιμουσα να ειναι :
- κατω των 2000
- κυρτη. για την τελεια φλατ θα εκανα παραχωρηση βεβαια
- 55" το πολυ 65" αν το επιτρεψει το ποσον.
- 4Κ πιστευω πως θα ελεγε και ας ειναι νωρις, μεχρι στιγμης μονη FHD που κοιτουσα ειναι η LG55EG930 η EG9190 (oled τελος παντων)

Διαβασα αρχικα πολλα μειονεκτηματα της σαμυ που καπως κατεληξα να ασχολουμαι μονο με LG. δεν ξερω τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο, και θα με βοηθουσε παρα πολυ καποια προταση.. Σημερα πηγα και σε Saturn και μιλησα με δυο πωλητες.... τους ρωτησα αναμεσα στις LG55eg930v( FHD,OLED) στα 1750ε και LG55ug8909(4k,LED)1900ε.
Ο πρωτος μου ειπε οπωσδηποτε OLED. Του ανεφερα πως διαβασα για τις ΟΛΕΤ πως στο απολυτο σκοταδι που γουσταρω εγω στις ταινιες δεν λενε πολλα*ουτε καν σε σχεση με τις σαμυ που οπως ειπα πριν διαβασα πολλα μειον. Δεν ηξερε να μου απαντησει.
Ο δευτερος μου ειπε μακρια απο ΟΛΕΤ γιατι ειναι νεες,θα υπαρχει λογος που ακομα οι αλλες εταιριες δεν ακολουθουν την LG και τετοια..... WTF ρε
smilie.png

Ευχαριστω εκ των προτερων, Αραματαν

ΥΓ. ποια η διαφορα μεταξυ lg55ug8709 και lg55ug870v;

Last edited by a moderator:
Γιατί δεν πας σε ένα κατάστημα να δεις τις oled?

Εγώ που πήγα και είδα, απέρριψα τις led lcd κατευθείαν.
Δεν είναι μόνοι το μαύρο καλύτερο στις oled, αλλά και τα χρώματα και οι γωνίες θέασης.

Ο μόνος λόγος να μην πάρω oled είναι να πάρω φτηνή led lcd τώρα, ώστε να παω σε oled σε τρία χρόνια που θα έχουν πέσει οι τιμές.

Οι δε lg που κοιτάς έχουν απ'όσο ξέρω ips panel, δηλαδή το μαύρο είναι χειρότερο από αυτές που έχουν οι άλλοι που χρησιμοποιούν va panel....

Τέλος για την διαφορά των μοντέλων που Ρωτάς, δεν έχουν καμία διαφορά.
Η 8709 είναι η έκδοση για την Γερμανία, η 870v η έκδοση για την Αγγλία και τις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης και η 8700 η έκδοση για Αμερική.

Την ίδια ονοματολογία χρησιμοποιεί και στις oled η lg:
55ef9500 Usa
55ef9509 Germany
55ef950V U.K.

Καλησπερα, βρισκομαι στην ευχαριστη και ταυτοχρονα κουραστικη αναζητηση νεας TV και εχω διαβασει τοσο πολλα,καλα και κακα, που και μου στερησαν τη τεραστιο γκαμα επιλογων που ειχα, και προκαλεσαν πονοκεφαλο και ξεχασα και οτι διαβασα! για αυτο ειπα να κανω μια νεα αρχη.

Ψαχνω τηλεοραση κυριως για λιωσιμο ταινιων(Bluray, pc source) και αντε κανα τσαμπιονς λιγκ και τελικους nba!

Θα προτιμουσα να ειναι :
- κατω των 2000
- κυρτη. για την τελεια φλατ θα εκανα παραχωρηση βεβαια
- 55" το πολυ 65" αν το επιτρεψει το ποσον.
- 4Κ πιστευω πως θα ελεγε και ας ειναι νωρις, μεχρι στιγμης μονη FHD που κοιτουσα ειναι η LG55EG930 η EG9190 (oled τελος παντων)

Διαβασα αρχικα πολλα μειονεκτηματα της σαμυ που καπως κατεληξα να ασχολουμαι μονο με LG. δεν ξερω τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο, και θα με βοηθουσε παρα πολυ καποια προταση.. Σημερα πηγα και σε Saturn και μιλησα με δυο πωλητες.... τους ρωτησα αναμεσα στις LG55eg930v( FHD,OLED) στα 1750ε και LG55ug8909(4k,LED)1900ε.
Ο πρωτος μου ειπε οπωσδηποτε OLED. Του ανεφερα πως διαβασα για τις ΟΛΕΤ πως στο απολυτο σκοταδι που γουσταρω εγω στις ταινιες δεν λενε πολλα*ουτε καν σε σχεση με τις σαμυ που οπως ειπα πριν διαβασα πολλα μειον. Δεν ηξερε να μου απαντησει.
Ο δευτερος μου ειπε μακρια απο ΟΛΕΤ γιατι ειναι νεες,θα υπαρχει λογος που ακομα οι αλλες εταιριες δεν ακολουθουν την LG και τετοια..... WTF ρε
smilie.png

Ευχαριστω εκ των προτερων, Αραματαν

ΥΓ. ποια η διαφορα μεταξυ lg55ug8709 και lg55ug870v;
οπωσδηποτε πας σε oled στην 910 χωρις δευτερη σκεψη...ολες οι αλλες ειναι πολυ πισω στην εικονα/αντιθεση...το 4κ δεν εχει ουσιαστικη χρηση ακομα και στο τωρα πας σε oled

Last edited by a moderator:
Λοιπόν εγώ που είχα την απόλυτη TV, πριν μια βδομάδα , δηλ την Pioneer Kuro 5090H και τώρα την LG OLED 55" 910V. Σου λέω ότι μην ακούς μαλακιες. Το μαύρο της LG είναι ακόμα καλύτερο από την Kuro που Kuro σημαίνει μαύρο. Ζήτα τους να σου βάλουν δίπλα διπλα με την πιο πάνω LG μια απ τις καλύτερες 4K σήμερα, την Samsung JU7000 και θα κρίνεις μόνο σου υπέρ της LG. Δίνουν την τέλεια εικόνα σήμερα !

Oled 910 και ξέχνα οτιδήποτε άλλο.
Κι εγώ από kuro πήγα σε αυτήν και δεν το μετάνοιωσαν.Δεν υπάρχει τίποτε άλλο σε χρώματα, κοντραστ και μαύρο....

Ευχαριστω πολυ παιδια, χαιρομαι που οι γνωμες σας στηριζονται και σε facts του σαλονιου σας^^
Βρισκω την eg930v 100 πιο φθηνα απο την eg910... Αξιζει να δωσω το 100ρικο, τι λετε; Καπου διαβασα οτι δεν εχει αλλαξει πολυ.

Δώστε μου παιδιά τις ρυθμίσεις σας, θέλω καλύτερο sd , δεν με ικανοποιεί fake color , θέλω απόλυτη φυσικότητα.

καλη ευκαιρια!! Αν βρισκόμουν Ελλαδα θα την χτυπουσα! Μένω στη Γερμανία ομως και ετσι...^^ αλλα αποφασιαα να πάρω αυτο το μοντέλο!! Μεχρι μαιο που μετακομιζω ευχομαι να πεσει κάνα κατοσταρικο ακομα^^

Δεν μου λετε; Αποφασισα να παρω την 910v και περιμενω απλα να καμια πασχαλινη προσφορα αφου την χρειαζομαι απο 28.04..
Εχω ομως απορια.. Μεχρι στιγμης ειχα μονιμως την τβ μου με hdmi-pc και εβλεπα κατευθειαν απο το pc ταινιες... στο νεο μου διαμερισμα ομως δεν θα ειναι στο ιδιο δωματιο! μπορω να στρεαμαρω με την LG κατεθειαν τα (downloaded) mkvs μου με υποτιτλους η θα εχω θεμα με lag η με τους υποτιτλους;

Μπορείς... δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάρε την με το καλό και εδώ θα είμαστε να τα πούμε. Έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα και στο thread της 910v από τη σελίδα 30 και μετά.

Καμία κιτρινιλα η 930ν που έχω εγώ!εννοείται έχω ξεχάσει τα προβλήματα των lcd(clouding,bleeding,banding).Αν δεν ασχολείσαι με gaming πάρε την 910 σαν πιο καινούργιο μοντέλο,αν παίζεις βιντεοπαιχνιδια πάρε την 930ν καθώς έχει καλύτερο input lag!
τέλος η 930ν εδώ και καιρό έχει αναβαθμιστεί με το web OS 2.0

H 910v είναι πιο καινούριο μοντέλο με καλύτερες γωνίες θέασης. Επίσης το input lag της 930v είναι 40,7ms και της 910v 43.5ms και οι δυο σε game mode. Και δε το λέω εγώ, το λέει το rtings εδώ :http://www.rtings.com/tv/tests/video-games/input-lag Εσύ τώρα αν παίζεις games και καταλάβεις διαφορά στα μάτια σου σε αυτά τα 0.0028 χιλιοστά του δευτερολέπτου ανάμεσα στις 2 πάρε με τηλέφωνο :-) 910v for the win.

Η 930ν παίρνει 2 tip,το ένα είναι εκτός από game Mode βάζεις και pc Mode και το 2ο κλείνεις τα ηχεία της τηλεόρασης(αν ήχο σύστημα συνδεμενο) και πέφτει στα 34ms,δεν θυμάμαι το site αλλά έτσι είναι!Τα 2 αυτά tip δεν πιάνουν στην 910 δεν ξέρω για πιο λόγο!Στην 910ν παντού την δίνει 50ms τώρα εσύ πως βρήκες site που της δίνει 43.5 δεν ξέρω!
Τώρα 50ms με 34ms έχει διαφορά στα πρώτου προσώπου παιχνίδια,αν δεν θες να το δεχτείς υπάρχουν άπειρα βιντεακια με παραδείγματα στο YouTube!ψάξου..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
Σε αυτό το site έχει την 930ν μόνο σε game Mode της δίνει 39ms(χωρίς τα 2 tip που σου είπα πιο πανω)!
Παρατήρησες κατι; αυτήν που λες εσύ είναι η 9300(Αμερικανική) και της δίνει 46ms. .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ επειδή δεν θα στο βγάλει βάλε στα "πινακακια" lg oled και θα δεις αυτό που σου λεω..

Σε πρωτάθλημα παίζεις;

Αν ναι, τότε δεν κάνει τηλεόραση για σένα, θες monitor και gaming mouse, keyboard.
Αν όχι, μια χαρά είναι και τα 50ms

To rtings.com δεν ειναι τυχαίο site.. Έχει σοβαρά reviews εκεί μέσα. Όσο αφορά την 910v έχει επίσης pc mode, και η ονομασία δεν παίζει ρόλο, είναι ακριβώς ίδιες τηλεοράσεις απλά στην Αμερική κυκλοφορούν με μια μικρή παραλλαγή στο όνομα. Αν μπείς και τις δείς στα review είναι ακριβώς οι ίδιες που έρχονται Ευρώπη. Όλα τα reviews σε τηλεοράσεις με 50-60ms παίρνουν good για gaming και κάτω απο 30 excellent. Για μένα απλά δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ενα παλαιότερο μοντέλο τηλεόρασης μόνο και μόνο επειδή έχει λίγα παραπάνω ms το καινούριο. Στα reviews και των 2 η 910v είναι καλύτερη και με περισσότερα ms. Επίσης τα 39 ms που αναφέρεις για την 930 τα πιάνει σε pc mode και οχι σε game mode, στο game mode δίνει 43.5.