Αγορά 55άρας

MICHALIS08

New member
17 December 2013
2
Καλησπέρα καινούργιος στο forum, χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση με κύριο μέλημα την ποιότητα εικόνας. Έχω καταλήξει σε 55 ίντσες (απόσταση 3 μέτρα) και lcd-led λόγω φωτεινού δωματίου και μικρών παιδιών. Το budget είναι 1700 περίπου και σκέφτομαι να περιμένω καμιά προσφορά σε αυτές που υποτίθεται έχουν την καλύτερη εικόνα (sony w905, Samsung f8000&f7000, lg la960). Προβληματίζομαι όμως με τις ultra high definition που αναμένεται να φτηνύνουν σύντομα όπως διαβάζω και θα ξενερώσω αν π.χ. η uhd lg 55la970 που έχω δει και μου αρέσει φτάσει του χρόνου κοντά στα 2χιλ. Μήπως όμως να μην το σκέφτομαι γιατί στην απόσταση μου (3 μέτρα) δε θα κάνει αισθητή διαφορά η uhd στις 55 ίντσες (κάπου διάβασα ότι θέλει 1 μέτρο απόσταση σε αυτό το μέγεθος)? Να σημειώσω ότι δεν έχω σκοπό να αλλάζω τηλεοράσεις συχνά (άντε μετά από 6-7 χρόνια το συζητάμε πάλι να ‘μαστε καλά) οπότε θέλω να κάνω μια αγορά που θα με καλύψει αυτό το διάστημα. Επίσης ότι έχω μία Philips 37 που καλύπτει βασικές ανάγκες αλλά μου φαίνεται λίγη…

Καλησπέρα καινούργιος στο forum, χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση με κύριο μέλημα την ποιότητα εικόνας. Έχω καταλήξει σε 55 ίντσες (απόσταση 3 μέτρα) και lcd-led λόγω φωτεινού δωματίου και μικρών παιδιών. Το budget είναι 1700 περίπου και σκέφτομαι να περιμένω καμιά προσφορά σε αυτές που υποτίθεται έχουν την καλύτερη εικόνα (sony w905, Samsung f8000&f7000, lg la960). Προβληματίζομαι όμως με τις ultra high definition που αναμένεται να φτηνύνουν σύντομα όπως διαβάζω και θα ξενερώσω αν π.χ. η uhd lg 55la970 που έχω δει και μου αρέσει φτάσει του χρόνου κοντά στα 2χιλ. Μήπως όμως να μην το σκέφτομαι γιατί στην απόσταση μου (3 μέτρα) δε θα κάνει αισθητή διαφορά η uhd στις 55 ίντσες (κάπου διάβασα ότι θέλει 1 μέτρο απόσταση σε αυτό το μέγεθος)? Να σημειώσω ότι δεν έχω σκοπό να αλλάζω τηλεοράσεις συχνά (άντε μετά από 6-7 χρόνια το συζητάμε πάλι να ‛μαστε καλά) οπότε θέλω να κάνω μια αγορά που θα με καλύψει αυτό το διάστημα. Επίσης ότι έχω μία Philips 37 που καλύπτει βασικές ανάγκες αλλά μου φαίνεται λίγη…
οταν θα φτηνησουν οι ultra hd θα βγουν ultra hd oled και θα λες να περιμενω..μετα θα βγουν 3d χωρις γυαλια μετα θα βγουν χωρις οθονη! ολο θα περιμενεις???

Προταση για τηλεοραση δεν εχω. Για το θεμα 4Κ/UHD θελω να σου πω απλα οτι δεν εχει νοημα να περιμενεις.

1. Δεν υπαρχει ακομα delivery system για 4κ content. Η σονυ (αν θυμαμαι καλα) δινει μαζι με τις μεγαλες 4κ της και ενα συστημα σκληρου δισκου που κατεβαζει ταινιες 4κ μεσω ιντερνετ. Συσκευες blue ray για 4κ δεν υπαρχουν ακομα επισημα, ακουμε απλα φημες.
2. δεν υπαρχει ακομα content. Θα πρεπει να ασχοληθουν τα studio να περασουν τα υπαρχοντα μαστερ τους στο νεο format.
3. Αν ασχολεισαι με gaming δεν αγοραζεις ακομα 4κ τηλεοραση, διοτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων των τηλεορασεων (των φτηνων που συγκρινεις με 1080p) δινουν το 4κ στα 30hz και οχι στα 60. Αυτο σημαινει οτι gaming...ΔΕΝ.
4. Αν τα βιντεο που βλεπεις ειναι κατεβασμενα απο ιντερνετ, παλι δεν εχει νοημα το 4κ μιας και μιλαμε για μεγεθη αρκετων δεκαδων γιγα. Σκεψου οτι ενα ασυμπιεστο blue ray ειναι γυρω στα 20-40 γιγα και τα καλα rips με hd ηχο ειναι 10-20 γιγα.
5. μεγεθος οθονης. Το ειπες και μονος σου. Μαλλον δεν θα εχει νοημα το 4κ σε τοσο "μικρες" οθονες.

Οποτε.. παρε οποια 1080 55αρα σου αρεσει και σου προτεινουν τα παιδια εδω και ασε το 4κ για μετα (6-7 χρονια μια χαρα ακουγεται). Σκεψου αλλωστε ποσα χρονια μας τα ζαλιζουν με το blue ray και τις 1080 τηλεορασεις και ποτε πραγματικα εφτασαν "στο καθε σπιτι".

Καλη αγορα!

Αν είναι να περιμένεις κάποιες βδομάδες για καλύτερη τιμή καλώς, αλλά για κάτι καλύτερο δεν αξίζει η αναβολή. Ίσως η F7000 να είναι εντός του budget σου στις εκπτώσεις τον άλλο μήνα. Για τις υπόλοιπες λίγο δύσκολο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη αξίζει να περιμένεις μέχρι τέλη Ιανουαρίου.. Η w905 πιστεύω θα παίξει στα 1700-1800 εκείνη την περίοδο των εκπτώσεων εξάλλου ήταν στην ίδια τιμή για μερικές μέρες μέσα στο Δεκέμβριο. Κατ' εμέ η καλύτερη όσο αφορά ποιότητα εικόνας. Εξάλλου διανύει ήδη παραπάνω απο μισό χρονο ζωής ( αν υποθέσουμε οτι κάθε χρόνο αλλάζουν τα μοντέλα προς το καλύτερο λογικά ) οπότε πιστεύω κάτι θα κερδίσεις περιμένοντας λιγάκι. Προσωπικά επειδή την ψήνω και εγώ ελπίζω σε προσφορά με ps4 ή 5ετή επέκταση εγγύησης. Δύσκολο αλλά ελπίζω...

Τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της W905 , λογικά θα κυκλοφορήσει Μάρτιο-Απρίλιο. Μέχρι τότε λογικά θα πέσει και η τιμή της W905 αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει σαν αγορά στα 1700-1800 γιατί στο κατάστημα δεν είδα και μεγάλες διαφορές σε σχέση με άλλες φτηνότερες τηλεοράσεις.

Θα συμφωνήσω για την w905 ότι ναι μεν έπαιζε πολύ καλά αλλά οι διαφορές δεν ήταν τόσο μεγάλες σε σχέση με τα φτηνότερα μοντέλα ώστε να αξίζει τόσο πολύ τα 2000 ευρώ.

Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Άρα θα ασπαστώ τη σύμφωνη γνώμη όλων και θα προχωρήσω τώρα σε αγορά FHD παρά να περιμένω τις UHD. Για τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν όμως έχετε διχασμένες απόψεις ειδικά για την w905. Για να είμαι ειλικρινής σε κατάστημα που τις έχω δει και γω όλες από κοντά δεν καταλαβαίνω μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Υποτίθεται όμως η sony δεν έχει λίγο καλύτερη εικόνα από Samsung και LG (τουλάχιστον σύμφωνα με τα reviews που βλέπω)? Τα gudgets τους ειδικά στις Samsung μου φαίνονται υπερβολικά και δε νομίζω να κάνω ιδιαίτερη χρήση οπότε μήπως να κατέβω σε μοντέλο για να μην τα πληρώσω άδικα (αν και υπάρχει το budget στα 1700 όπως είπα)? θα χάσω σε ποιότητα εικόνας?

Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Άρα θα ασπαστώ τη σύμφωνη γνώμη όλων και θα προχωρήσω τώρα σε αγορά FHD παρά να περιμένω τις UHD. Για τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν όμως έχετε διχασμένες απόψεις ειδικά για την w905. Για να είμαι ειλικρινής σε κατάστημα που τις έχω δει και γω όλες από κοντά δεν καταλαβαίνω μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Υποτίθεται όμως η sony δεν έχει λίγο καλύτερη εικόνα από Samsung και LG (τουλάχιστον σύμφωνα με τα reviews που βλέπω)? Τα gudgets τους ειδικά στις Samsung μου φαίνονται υπερβολικά και δε νομίζω να κάνω ιδιαίτερη χρήση οπότε μήπως να κατέβω σε μοντέλο για να μην τα πληρώσω άδικα (αν και υπάρχει το budget στα 1700 όπως είπα)? θα χάσω σε ποιότητα εικόνας?
θα σαου προτεινα μια σειρα 6 της samsung f6500 την οποια εχει καλο value for money..ετσι αργοτερα εαν θελεις να κανεις μια αντικατασταση με νεα τεχνολογια να μην σκεφτεις οτι εδωσες πολλα λεφτα...εξαλλου εχουν περιορισμενη διαρκεια οι σημερινες τηλεορασεις οποτε στην πενταετια σχεδον σιγουρα θα χρειαζεσαι νεα..