king2009 φηλε για κητα αυτο
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=512
Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια
Καλημέρα σε όλους
Λοιπόν σαν κάτοχος της 42U10 αλλά και της 46b750 που μάλιστα εδώ και ένα εικοσιτετράωρο παίζουν διπλα-δίπλα έχω να δηλώσω τα εξής.
Με το που πρωτοάνοιξα την πλάσμα μου ήρθε να την ξαναπακετάρω και να την στείλω πίσω. Πρασινίλα παντού, θαμπή εικόνα στο τηλεοπτικό, και λευκά γκρι.
Μετά από 30 ώρες ψησίματος, η πρασινίλα έχει μειωθεί στο 40% από το αρχικό, το τηλεοπτικό σαν να καθάρισε λίγο (ξεθάμπωσε) και το λευκό άρχισε να γίνεται λευκό.
Και για να προλάβω αυτούς με τη θεωρία της αυθυποβολής σας θυμίζω ότι παίζει δίπλα - δίπλα με την lcd.
Δεν ξέρω αν θα καλυτερέψει και άλλο, αλλά μέχρι στιγμής οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής ( σε σύγκριση πάντα με την lcd ).
Scaler και τηλεοπτική ευκρίνεια είτε αναλογικό είτε ψηφιακό κερδίζει η lcd (σε bluray χωρίς να μπορώ να τις δω ταυτόχρονα, πάλι έχω την αίσθηση ότι η ευκρίνεια της lcd υπερέχει).
Λευκά έχει αρκετά πιο έντονα η lcd, πιο γλυκά και ξεκούραστα η πλάσμα αφήνωντάς σου όμως την αίσθηση ότι δεν είναι λευκά.
Χρωματικά θα έλεγα πως και οι δύο τα καταφέρνουν αρκετά καλά με την πλάσμα να αποδίδει πιο λαμπρά κάποια έντονα χρώματα (πχ βαθύ κόκκινο).
Μαύρα, παρόλο που η πλάσμα έχει ένα "αέρα" και ίσως (λέω ίσως γιατί οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και πιθανώς είμαι προκατειλημένος υπέρ των πλάσμα όσο αφορά τα μαύρα) βλέπεις και κάποιες αποχρώσεις του μαύρου καλύτερα από την lcd, πάραυτα σε αφήνει με μία πικρία γιατί θα περίμενες κάτι πολύ καλύτερο.
Κίνηση, και οι δύο είναι ισάξιες με ένα προβάδισμα της lcd σε κινούμενο κείμενο.
PMW noise αρκετό και πολύ ορατό από απόσταση περίπου δυόμιση μέτρων για την πλάσμα καθώς και αρκετός θόρυβος ( από την τροφοδοσία υποθέτω ) σε έντονα φωτεινές σκηνές. Επίσης πράσινες σκιές που ακολουθούν γρήγορα αντικείμενα (πχ λευκά γράμματα με υψηλή ταχύτητα σκρολιγκ ).
Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι (πχ μια λάμπα στη κουζίνα ενώ εσύ είσαι στο σαλόνι). Σε συνθήκες με φως (και μην σκεφτείτε δωμάτιο με πλαινά παράθυρα που πέφτει ο ήλιος μέσα, αλλά το φως που δίνει μια λάμπα πυρακτώσεως 150w κρεμασμένη στο ταβάνι), η κατάσταση αλλάζει τελείως και ενώ η lcd παραμένει ανεπηρέστη (θα έλεγα μάλιστα ότι τα μαύρα της καλυτερεύουν) η συγκεκριμένη πλάσμα απλώς δεν βλέπεται.
Και λέω η συγκεκριμένη γιατί σε φιλικό σπίτι με g10 ( η kuro δεν πιάνεται έτσι και αλλιώς ), δεν διαπίστωσα έντονο πρόβλημα με φώτα. Απεναντίας αν θυμάμαι καλά (και χωρίς να τις έχω δει διπλα - δίπλα ) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη τηλεόραση και στα μαυρα της και στα λευκά από την u10.
Σαφής υπεροχή της πλάσμα είναι οι γωνίες θέασης, ενώ αντίθετα στην lcd αν ξεφύγεις έστω και 30 μοίρες δεξιά η αριστερά από το απόλυτο κέντρο βλεπεις διαφορετική και αρκετά χειρότερη - ξεπλυμένη εικόνα.
Σαν τελευταίες σκέψεις θα έλεγα ότι σκέφτομαι σοβαρά την επιστροφή της και πιθανώς την αγορά είτε μιας g10, είτε μιας καλής lcd. Βέβαια είναι και ο παράγοντας τιμή στη μέση γιατί αμφότερες έχουν σχεδόν την διπλάσια τιμή από την u10.
Επίσης επειδή η εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις ανέβασα στο youtube ένα άτυπο συγκρητικό 46b750 vs 42u10 vs crt sony 14" 20ετίας.
Προσωπικά θεωρώ ότι η crt είναι η καλύτερη από όλες.
Στα βίντεο θα παρατηρήσετε flicer στην lcd και σε κάποια σημεία μια πρασινωπή φαρδιά λωρίδα στην crt. Αναγκαίος συμβιβασμός της ταχύτητας κλείστρου της βιντεοκάμερας. Στην πραγματικότητα και στα δικά μου τα μάτια flicker εχει η crt. Στην lcd παρατηρείτε σπάνια σε κάποιες σκοτεινές σκηνές και στην πλάσμα αρκετά πιο συχνά σε ανοιχτά χρώματα.
Ορίστε και τα λινκ.
part 1
www.youtube.com/watch?v=y5UdiwcPZlo
part2
www.youtube.com/watch?v=RflJCwGvleU
Στο τέλος του part2 φαίνονται και τα settings των τηλεοράσεων
Α και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό, η lcd έχει απενεργοποιημένο το dynamic dimming από το service menu αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτή την λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές.
Καλή θέαση και ελπίζω (εσάς τους ηποψήφιους αγοραστές) να σας βοήθησα λιγάκι.