Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

Μακάρι να έβλεπα κι εγώ ρε παιδιά καλύτερα τις plasma, και να την βγάλω με 50'' στο χιλιάρικο, αντί να δώσω 3000 για LCD.

Αντρέα και king 2009 έχετε δίκιο για τη U10, την 20 εννοούσα (τι π..στιά κι αυτή...)

king2009 φηλε για κητα αυτο
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=512

Re: Panasonic Plasma U10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια
Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν σαν κάτοχος της 42U10 αλλά και της 46b750 που μάλιστα εδώ και ένα εικοσιτετράωρο παίζουν διπλα-δίπλα έχω να δηλώσω τα εξής.

Με το που πρωτοάνοιξα την πλάσμα μου ήρθε να την ξαναπακετάρω και να την στείλω πίσω. Πρασινίλα παντού, θαμπή εικόνα στο τηλεοπτικό, και λευκά γκρι.

Μετά από 30 ώρες ψησίματος, η πρασινίλα έχει μειωθεί στο 40% από το αρχικό, το τηλεοπτικό σαν να καθάρισε λίγο (ξεθάμπωσε) και το λευκό άρχισε να γίνεται λευκό.

Και για να προλάβω αυτούς με τη θεωρία της αυθυποβολής σας θυμίζω ότι παίζει δίπλα - δίπλα με την lcd.

Δεν ξέρω αν θα καλυτερέψει και άλλο, αλλά μέχρι στιγμής οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής ( σε σύγκριση πάντα με την lcd ).

Scaler και τηλεοπτική ευκρίνεια είτε αναλογικό είτε ψηφιακό κερδίζει η lcd (σε bluray χωρίς να μπορώ να τις δω ταυτόχρονα, πάλι έχω την αίσθηση ότι η ευκρίνεια της lcd υπερέχει).

Λευκά έχει αρκετά πιο έντονα η lcd, πιο γλυκά και ξεκούραστα η πλάσμα αφήνωντάς σου όμως την αίσθηση ότι δεν είναι λευκά.

Χρωματικά θα έλεγα πως και οι δύο τα καταφέρνουν αρκετά καλά με την πλάσμα να αποδίδει πιο λαμπρά κάποια έντονα χρώματα (πχ βαθύ κόκκινο).

Μαύρα, παρόλο που η πλάσμα έχει ένα "αέρα" και ίσως (λέω ίσως γιατί οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και πιθανώς είμαι προκατειλημένος υπέρ των πλάσμα όσο αφορά τα μαύρα) βλέπεις και κάποιες αποχρώσεις του μαύρου καλύτερα από την lcd, πάραυτα σε αφήνει με μία πικρία γιατί θα περίμενες κάτι πολύ καλύτερο.

Κίνηση, και οι δύο είναι ισάξιες με ένα προβάδισμα της lcd σε κινούμενο κείμενο.

PMW noise αρκετό και πολύ ορατό από απόσταση περίπου δυόμιση μέτρων για την πλάσμα καθώς και αρκετός θόρυβος ( από την τροφοδοσία υποθέτω ) σε έντονα φωτεινές σκηνές. Επίσης πράσινες σκιές που ακολουθούν γρήγορα αντικείμενα (πχ λευκά γράμματα με υψηλή ταχύτητα σκρολιγκ ).

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι (πχ μια λάμπα στη κουζίνα ενώ εσύ είσαι στο σαλόνι). Σε συνθήκες με φως (και μην σκεφτείτε δωμάτιο με πλαινά παράθυρα που πέφτει ο ήλιος μέσα, αλλά το φως που δίνει μια λάμπα πυρακτώσεως 150w κρεμασμένη στο ταβάνι), η κατάσταση αλλάζει τελείως και ενώ η lcd παραμένει ανεπηρέστη (θα έλεγα μάλιστα ότι τα μαύρα της καλυτερεύουν) η συγκεκριμένη πλάσμα απλώς δεν βλέπεται.

Και λέω η συγκεκριμένη γιατί σε φιλικό σπίτι με g10 ( η kuro δεν πιάνεται έτσι και αλλιώς ), δεν διαπίστωσα έντονο πρόβλημα με φώτα. Απεναντίας αν θυμάμαι καλά (και χωρίς να τις έχω δει διπλα - δίπλα ) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη τηλεόραση και στα μαυρα της και στα λευκά από την u10.

Σαφής υπεροχή της πλάσμα είναι οι γωνίες θέασης, ενώ αντίθετα στην lcd αν ξεφύγεις έστω και 30 μοίρες δεξιά η αριστερά από το απόλυτο κέντρο βλεπεις διαφορετική και αρκετά χειρότερη - ξεπλυμένη εικόνα.

Σαν τελευταίες σκέψεις θα έλεγα ότι σκέφτομαι σοβαρά την επιστροφή της και πιθανώς την αγορά είτε μιας g10, είτε μιας καλής lcd. Βέβαια είναι και ο παράγοντας τιμή στη μέση γιατί αμφότερες έχουν σχεδόν την διπλάσια τιμή από την u10.

Επίσης επειδή η εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις ανέβασα στο youtube ένα άτυπο συγκρητικό 46b750 vs 42u10 vs crt sony 14" 20ετίας.

Προσωπικά θεωρώ ότι η crt είναι η καλύτερη από όλες.

Στα βίντεο θα παρατηρήσετε flicer στην lcd και σε κάποια σημεία μια πρασινωπή φαρδιά λωρίδα στην crt. Αναγκαίος συμβιβασμός της ταχύτητας κλείστρου της βιντεοκάμερας. Στην πραγματικότητα και στα δικά μου τα μάτια flicker εχει η crt. Στην lcd παρατηρείτε σπάνια σε κάποιες σκοτεινές σκηνές και στην πλάσμα αρκετά πιο συχνά σε ανοιχτά χρώματα.

Ορίστε και τα λινκ.
part 1
www.youtube.com/watch?v=y5UdiwcPZlo

part2
www.youtube.com/watch?v=RflJCwGvleU

Στο τέλος του part2 φαίνονται και τα settings των τηλεοράσεων

Α και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό, η lcd έχει απενεργοποιημένο το dynamic dimming από το service menu αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτή την λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές.

Καλή θέαση και ελπίζω (εσάς τους ηποψήφιους αγοραστές) να σας βοήθησα λιγάκι.

χωρίς να αναφερη πουθενά ο παραπάνω φίλος πια ειναι η πλασμα
εγω κατάλαβα αμέσως πια ειναι
ειναι πάνω αριστερά της μυρίζομαι απο μακριά σας λεω

Απάντηση: Re: Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

χωρίς να αναφερη πουθενά ο παραπάνω φίλος πια ειναι η πλασμα
εγω κατάλαβα αμέσως πια ειναι
ειναι πάνω αριστερά της μυρίζομαι απο μακριά σας λεω

Γάτα είσαι....χικ.....

Επειδή δεν διαπιστώνω κανένα ειλικρινές ενδιαφέρον έρευνας αγοράς, αλλά μάλλον διάθεση νηπιαγωγείου, βλέπω το νήμα να το τρώει η μαρμάγκα... :flipout:

Για πες τώρα, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως πάνω αριστερά είναι η Plasma;

Επειδή δεν διαπιστώνω κανένα ειλικρινές ενδιαφέρον έρευνας αγοράς, αλλά μάλλον διάθεση νηπιαγωγείου, βλέπω το νήμα να το τρώει η μαρμάγκα... :flipout:

Για πες τώρα, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως πάνω αριστερά είναι η Plasma;

ξερης γιατί μπερδεύτηκα
γιατη στην αριστερή κανη σαν να αναβοσβήνει η εικονα στην δικια μου δεν κανη κατι σαν αφτο
και ετση τη περασα για πλάσμα αφου δεν το εχω δη ποτε σε LCD χαχαχα αυτο το ειχα προσεξη σε μονιτορ
αλα οτι το κανη και η τν πρώτη φορά το βλέπω

αν ειναι έτσι η πλάσμα παιζη 1000 φορές καλύτερα
αν και πιστεύω υπαρχή βλάβη στην αριστερή τν

η καταρα του 89.7
εσυ πος τα βλεπης τα πραγματα να παω γιαυτην

διαβασα και αφτο

Για σας
Είμαι και εγώ πρόσφατα κάτοχος της 50PK550.
Είχα μια 32” CRT η οποία μου χάλασε πριν από δύο μήνες και από τότε άρχισα να ψάχνω για νέα τηλεόραση. Ένα φίλος μου με ενημέρωσε για αυτό το site καθώς και για το fullhd και το avforums. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο δεν ασχολούμαι πολύ με το internet και δεν τα γνώριζα.

Αφού έψαξα αρκετά διαβάζοντας αξιολογήσεις και σχόλια για διάφορες τηλεοράσεις κατάληξα σε αυτή, καθώς οι αξιολογήσεις αναφέρονται σε αυτήν με αρκετά καλά σχόλια και είναι και φτηνή. Στις αξιολογήσεις αναφέρεται μάλιστα ότι είναι καλή με πολύ καλά χρώματα αλλά υστερεί λίγο στο μαύρο και στη κίνηση. Καθώς δεν είμαι απαιτητικός και δεν με ενδιαφέρει το πολύ μαύρο και βαρέθηκα την αναμονή για να εμφανιστούν οι νέες τηλεοράσεις στα ράφια, προχώρησα στην αγορά της χωρίς να την δω. Την πήρα από Net-electiric και την επομένη την είχα στο σπίτι.

Εντυπώσεις:
Η τηλεόραση έχει παίξει περίπου 30 ώρες.
Μεγάλη – καλό
Πολύ αντανάκλαση -δεν με ενοχλεί
Όχι απόλυτο μαύρο – δεν με ενοχλεί
Δεν παίζει όλα τα mkv μέσω του USB (δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν τα αρχεία μεταξύ τους) – δεν με ενοχλεί.
Δεν παίζει ήχο DTS – δεν με ενοχλεί
Ιmage retention. – δεν διαπίστωσα.

Συνέδεσα Bluetooth ακουστικά και παίζουν μόνο με τηλεοπτικό σήμα. Δεν παίζουν όταν προσπαθώ να δω ταινία μέσω του USB, πρέπει να τα απενεργοποιήσω – με ενοχλεί αλλά το αποδέχομαι.

Έπαιξε ο γιος με το PS3 το "Uncharted – Among Thieves" και το "Little BIG planet" και δεν είχε πρόβλημα με το lag, θα το παρακολουθήσουμε.

Και τώρα η μεγάλη απογοήτευση!!!!
Μουντά και θαμπά χρώματα σκούρο άσπρο, μια εικόνα ξεβγαλμένη. Έχω άλλη μια 28’’ CRT η οποία είναι απίθανη στην διαύγεια στη λαμπρότητα με ζωηρά χρώματα και με ΑΣΠΡΟ. Όταν κάτσω λίγο στη CRT και πάω μετά στην PK550 μου πλακώνεται η καρδιά, απογοήτευση. Αυτά ισχύουν όταν έχω επιλέξει THX – cinema. Όταν επιλέξω THX-bright τότε το ξέβγαλμα της εικόνας είναι ποιο έντονο. Αυτά ισχύουν για τηλεοπτικό σήμα. Έχω κάνει δοκιμές με αναμμένα φώτα, λίγο φωτισμό και σβηστά φώτα. Με σβηστά φώτα υπάρχει μια φαινομενική βελτίωση.

Τώρα σε υψηλής ανάλυση σήμα 720p η εικόνα είναι πολύ καλλίτερη.
Δεν μπορεί όμως να συγκριθεί στην ποιότητα της εικόνας με την CRT που έχω.

Επίσης διαπίστωσα ότι έχει ένα καμένο μπλε pixel, το οποίο φαίνεται σαν άσπρη κουκίδα μόνο αν τροφοδοτηθεί η τηλεόραση με μια μπλε εικόνα.

Επίσης όταν παίζει το breakin dvd και εμφανίζονται εικόνες ενιαίου χρώματος διαπιστώνω, ανεξαρτήτως του χρώματος που προβάλλεται, μια ανομοιομορφία της φωτεινότητας στη επιφάνεια του πάνελ, με τοπικές κηλίδες οι οποίες παραμένουν στο ίδιο σημείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση έβαλα οπίσθιο φωτισμό, όπως είχα διαβάσει σε κάποιο forum. Με τον οπίσθιο φωτισμό η εικόνα βελτιώνεται, χωρίς όμως να μπορεί να συγκριθεί με τα χρώματα, το άσπρο και την λαμπερή εικόνα της CRT.

Δεν περίμενα τέτοια ξεβγαλμένη εικόνα, στενοχώρια και απογοήτευση. Αν δεν είχα πετάξει τα κουτιά της θα την είχα επιστρέψει. Χίλιες φορές να είχα πάρει μια 42’’ τηλεόραση με καλή εικόνα παρά την 50’’ με ξεβγαλμένη εικόνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όλοι είσαστε ευχαριστημένοι και γράφεται για φοβερή εικόνα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι χαλασμένη η δική μου! Τι γνώμη έχετε;

Με τον οπίσθιο φωτισμό διαπίστωσα το εξής:
Όταν είναι κλειστή η τηλεόραση ή όταν έχει κάποια στατική μαύρη σκηνή φαίνονται 4 οριζόντιες γραμμούλες 3 χιλιοστών πλάτος και 2 cm μήκος. Η γραμμές αυτές φαίνονται πάνω στο πάνελ στο κάτω μέρος της τηλεόρασης 15 cm πάνω από το σηματάκι της LG. Δύο φαίνονται από τα αριστερά και άλλες δύο από τα δεξιά του σήματος της LG, με διάταξη η μία πάνω από την άλλη. Η γραμμές αυτές προέρχονται από τον οπίσθιο φωτισμό, το φως περνά δηλαδή μέσα από το πάνελ. Το επιβεβαίωσα βάζοντας ένα χαρτί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ώστε να μην περνά το φως από τις οπές που έχει η τηλεόραση στη πλάτη της και οι γραμμές δεν εμφανίστηκαν.

Μήπως ξέρει κανείς αν οι γραμμές αυτές (το φως που περνά μέσα από το πάνελ) επηρεάσουν το φώσφορο του πάνελ και προξενήσουν κάποιο burn in;

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και έγραψα πολλά, περισσότερο όμως για να πω τον πόνο μου, γιατί αν τα πω στη γυναίκα μου θα μου βάλει χέρι, καθώς μου έλεγε να πάρουμε μια 42’’ LED και εγώ επέμενα στην 50’’. Της έκανα και τον έξυπνο λέγοντας ότι διάβασα αξιολογήσεις, ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ…

(((ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ… )))

εγω δεν μπορω 3 πραγματα στις πλασμα :

το τρεμοπαιγμα της εικονας την ζεστη που βγαζουν το καλοκαιρι (καμια φορα μερικες κανουν και ενα ηχο σαν βομβο το βραδυ οταν εχει ησυχια )
και και την χαμηλη φωτεινοτητα !!!

αμα ειναι να μην βλεπεις με φωτα αναμενα αγοραζω και προβολεα καλυτερα !

ξερης γιατί μπερδεύτηκα
γιατη στην αριστερή κανη σαν να αναβοσβήνει η εικονα στην δικια μου δεν κανη κατι σαν αφτο
και ετση τη περασα για πλάσμα αφου δεν το εχω δη ποτε σε LCD χαχαχα αυτο το ειχα προσεξη σε μονιτορ

σιγουρα μεθυσμενος εισαι :P

ξερης
κανη
αφτο
ετση
δη
προσεξη
κανη
παιζη
υπαρχή

δεν πετυχες ουτε ενα :P :P

Last edited:
ξερης γιατί μπερδεύτηκα

Καμμία βλάβη δεν υπάρχει. Αν βιντεοσκοπήσεις και τη δική σου Samsung με την ίδια κάμερα/ρυθμίσεις, το ίδιο και χειρότερο τρεμόπαιγμα θα έχει. Με άλλη κάμερα/ρυθμίσεις, μπορεί να εμφανιστεί χειρότερο τρεμόπαιγμα στην Plasma και ούτω καθεξής...

Όσον αφορά τις τηλεοράσεις του ανωτέρω βίντεο, η πάνω αριστερά κόστιζε 1500 ευρώ και η πάνω δεξιά 500...

Και γω στεναχωριέμαι βλέποντας την απίστευτη αντίθεση και διαύγεια της CRT Philips της κρεβατοκάμαρας σε σχέση με την LCD Sharp του σαλονιού που είχε και την τετραπλάσια τιμή...

Οι Plasma έχουν δύο βασικά αρνητικά, τα οποία για μένα είναι απαράδεκτα κι όλοι με "κοιτάνε" σαν εξωγήινο όταν τα λέω:

1. Ξεπλυμένα χρώματα
2. Flickering (κούραση σε πολύωρη θέαση, κατι σαν το τρεμόπαιγμα των λαμπών φθορισμού, ή των παλιών crt monitor όταν παίζαν στα 60Hz )

Αυτά που λένε για image retention, υψηλή κατανάλωση κλπ είναι αμελητέα μπροστά στα παραπάνω δύο.

Φίλε μου, αυτοί οι δύο ισχυρισμοί, δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους.

Τα "δύο βασικά απαράδεκτα αρνητικά" των Plasma, που αναφέρεις, υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό στις CRT και αυτό στο λέω, έχοντας, μεταξύ των άλλων, λειτουργήσει και επί μία εβδομάδα μία καλή CRT και μία φτηνή Plasma, δίπλα-δίπλα...

Μπελλος Ευαγγελος said:
εγω δεν μπορω 3 πραγματα στις πλασμα :

το τρεμοπαιγμα της εικονας την ζεστη που βγαζουν το καλοκαιρι (καμια φορα μερικες κανουν και ενα ηχο σαν βομβο το βραδυ οταν εχει ησυχια )
και και την χαμηλη φωτεινοτητα !!!

Από πέρυσι, οι Panasonic Plasma είναι πιο ψυχρές από την L4000 σου, buzzing έχουν λίγο-πολύ σχεδόν όλες οι LCD/Plasma και τα 200-280nits μέγιστης φωτεινότητας, μόνο "χαμηλά" δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Όσον αφορά το τρεμόπαιγμα, αν είσαι τόσο ευαίσθητος σε αυτό, είναι όντως ένα πρόβλημα. Τουλάχιστον καταργήθηκαν οι CRT, κάτι είναι κι αυτό... :D

Ο καθένας βλέπει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όμως έχω παρατηρήσει αρκετό κόσμο να πηγαίνει δασκαλεμένος για plasma και τελικά να φεύγει με LCD επειδή η plasma δεν βλεπότανε.

Πέρα απότις ταινίες που μπορεί να το ξεχάσεις σε κάποια φάση, σε desktop windows δεν μπορείς να δουλεψεις.

Όχι με scart και svideo, ακόμα και με RF καλώδιο έχουν καλύτερη εικόνα. Και δεν είχαν maximum 50 Hz... Είχαν πριν 10 χρόνια 100Hz, frame interpolation (που δεν έχει η U10 που αναφέρεις), digital noise reduction κλπ. Τα αρνητικά τους ήταν η ανάλυση (που σε τηλεοπτικό δεν πειράζει) και η γεωμετρία.

Βέβαια άλλα τα μάτια του λαγού άλλα της κουκουβάγιας.

βρε παιδια οι CRT παιζουν καλα το τηλεοπτικο σημα γιατι ειναι σχεδον στην αναλυση τους !

τι συζηταμε ;;;;;;

και οι Πλασμα και ΕΛ ΣΙ ΝΤΙ οταν παιζουν την αναλυση τους παιζουν ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα απο τα ΜΠΑΟΥΛΑ !!!!!

το λεω γιατι Μπαουλο ειχα και εγω μεχρι λιγα χρονια !

οταν πηρα ομως την καινουργια τι βι μου LCD το μπαουλο το πηρε η Πεθερα ...

οταν παω δε επισκεψη στην πεθερα που μενει διπλα και εχουμε και οι 2 ΝΟΒΑ και βλεπω το ΙΔΙΟ ακριβως προγραμα λεω αμαν πως βλεπαμε τοσο καιρο .....

το τρεμοπαιγμα σου βγαζει τα ματια και το καδρο θες κιαλια !!!

και ΟΧΙ δεν παιζει καλυτερα απο την καινουργια απλα πολυ καλα για την ηλικια της !!!

Τεληκα πια 50 αρα πλασμα να παρω ?απο 1000 ευρο κατο
κατο ουτε ενα ευρουδακη παραπανω

αλη μια χαρη μπορει καπιος να μετρηση την οθονη με το μετρο π.χ.υψος 60 πλατος 120

ποσο ειναι μια 50 αρα [οθονη]οχι το πλαισιο ολο

Διαστάσεις εικόνας 16:9
42" 93 X 53 cm
46" 102 X 58 cm
50" 110.7 X 62.3 cm
55" 121.8 X 68.4 cm
58" 124.9 X 78 cm
60" 132.9 X 74.7 cm
63" 139.5 X 78.4 cm
65" 144 X 80.9 cm
:coool:

Ανται μπραββω!!

Μαιγαις κε καλλωροιζηκι. Ποισταιβο ωτι υνε ωτι καλλοιταιρω στα χρειμματτα τοις.

Ρε συ Ντίνο, βάλε το chrome, έχει διορθωτήρα (spelling... πως το λένε... το κέρατό μου μέσα!) βγάζει μάτια η ανορθογραφία σου... :flipout: :flipout:

Συμβάζελε sold out μου έχεις χαρίσει άφθονες ώρες ξεγνοιασιάς και γέλιου (ειλικρινά σε ευχαριστώ!)... κατά τ´άλλα πιστεύω ότι ως αύριο το πρωί (και πολύ λέω) θα έχει αλλάξει γνώμη... και καλά θα κάνεις δηλαδή... :flipout:

τεληκα θα παρω τη LG 60PK250

Μπράβο!

Και μην ξεχάσεις να την βάλεις δίπλα δίπλα με την Samsung, να τραβήξεις βιντεάκι για να μας αποδείξεις δια παντώς πόσο μπροστά είναι οι LCD τηλεοράσεις.

Να πειστούν και οι άπιστοι Θωμάδες!

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

βρε παιδια οι CRT παιζουν καλα το τηλεοπτικο σημα γιατι ειναι σχεδον στην αναλυση τους !

τι συζηταμε ;;;;;;

και οι Πλασμα και ΕΛ ΣΙ ΝΤΙ οταν παιζουν την αναλυση τους παιζουν ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα απο τα ΜΠΑΟΥΛΑ !!!!!

το λεω γιατι Μπαουλο ειχα και εγω μεχρι λιγα χρονια !

οταν πηρα ομως την καινουργια τι βι μου LCD το μπαουλο το πηρε η Πεθερα ...

οταν παω δε επισκεψη στην πεθερα που μενει διπλα και εχουμε και οι 2 ΝΟΒΑ και βλεπω το ΙΔΙΟ ακριβως προγραμα λεω αμαν πως βλεπαμε τοσο καιρο .....

το τρεμοπαιγμα σου βγαζει τα ματια και το καδρο θες κιαλια !!!

και ΟΧΙ δεν παιζει καλυτερα απο την καινουργια απλα πολυ καλα για την ηλικια της !!!

Καλά, αν πήρες καμία CRT F&U από το carrefour σίγουρα τρεμοπαίζει και σου βγάζει τα μάτια. Έπιασες τώρα τα άκρα. Αμα δεις τι απίστευτη εικόνα έχει μια CRT σαν τη παλιά μου philips 9416 θα καταλάβεις τι εννοώ.