Αγορα 60αρας LED

predatorkill

New member
2 May 2014
1
Καλησπερα παιδια, ακομα ενα thread για αγορα 60αρας, μη με μαλωσετε!

Σκοπευω να αγορασω αυτη τη tv LG 60LB650V για ενα και μοναδικο λογο: Εχω ηδη μια samsung 40" στο δωματιο και επειδη εχω προβλημα με τα ματια μου, δεν αντεχω με τιποτα το active 3D.

Περαν αυτου, μπορω και βλεπω μονο το βαθος και οχι τα pop ups. Το παραξενο ειναι οτι με passive οπως στο cinema ή οπως των LG μπορω και βλεπω μια χαρα τα pop ups στο 3D. Θα μου πειτε, σιγα μη κατσεις να δεις ταινια σε 3D, αλλα μου αρεσει πολυ και συνεχως ψαχνω για καινουριο υλικο.

Γνωριζω περι dse, κακων γωνιων θεασης των IPS γι αυτο και θα ηθελα τα φωτα σας, σε ποια εταιρια σε αυτες τις ιντσες και χρηματα μπορω να «παω»;

Σημειωτεων οτι δεν θελω plasma σε καμμια περιπτωση.

ευχαριστω!

Last edited by a moderator:
Τα IPS πάνελ δεν έχουν κακή γωνία θέασης, σε σύγκριση με τα VA που έχουν χειρότερη, αλλά όμως τα IPS στερούνται αντίθεσης - μαύρου κατά πολύ σε σύγκριση με τα VA.
Αν παρόλα αυτά θες να πας λόγω παθητικού 3D σε IPS, είναι καλή επιλογή η LG ίσως η καλύτερη για IPS πάνελ.

τα IPS PANEL ειναι καλητερα απο τα VA ; σε γωνια ; στο 3D που ;
θα ξεχασουμε οσα ξερουμε................

σε γωνίες θέασης είναι καλύτερα. Επίσης στο 3d αν και το παθητικό έχει μειωμένη ανάλυση σε κάποιους φαίνεται πιο ξεκούραστο και δεν έχουν θέματα με μπαταρίες και φορτίσεις γυαλιών 3d. Όπως είπε και ο leonid υστερούν σε αντίθεση και μαύρο.

καλησπερα , σου προτεινω μια turbo x 55 Ιντσων 3δ 200 hz ενταξει δεν ειναι απο τις καλυτερες βεβαια αναλογα το ποσο που εχεις να δωσεις αλλα για να την εχεις σε απλη και δυνατη χρηση με πλαυστασιον και αλλα Media player εχει και καλη τιμη απο ολες ειναι μια καλη λυση .

τα IPS PANEL ειναι καλητερα απο τα VA ; σε γωνια ; στο 3D που ;
θα ξεχασουμε οσα ξερουμε................

Εσύ που ξέρεις, να σε ρωτήσω κάτι; εμένα που το ενεργητικό 3d της samsung στα 20 λεπτά με ζαλίζει και τα ματάκια μου κάνουν "λαλα" ενώ την ίδια ταινία σε LG με παθητικό 3d την είδα σερί (περίπου 4 ώρες hobbit 3d extendend) τι θα κάνουμε; Εμείς που θέλουμε 3d; εμάς που μας βολεύει η γωνία θέασης της όταν βρισκόμαστε παρέα; εμάς που στην παρέα μου οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν καν το "φωτεινό μαύρο" και δεν του δίνουν σημασία; Εμάς που μας αρέσει να βάζουμε μια ταινία και την απολαμβάνουμε 3d πέντε άτομα, πράγμα που δεν μπορώ (τουλάχιστον εγώ και άλλο ένα άτομο) στην samsung, άσε που δεν ξέρω αν γίνεται στην samsung και λόγω γωνιών. Για πες μου τι προτείνεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν η samsung δεν μπορεί να μου δώσει,εμένα, σωστό 3D τότε πάπαλα. Αν η Samsung δεν μπορεί να μου δώσει πιο καλό τηλεοπτικό σήμα τότε ξανά πάπαλα. Αν η samsung δεν βολεύει να μαζευόμαστε πολλά άτομα για ταινιούλα, γιατί στις γωνίες θα χάνει τότε ξανα ....
Αν δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) φίλοι μου την διαφορά του μαύρου αλλά απολαμβάνουν την τηλεόραση και το χαβαλέ τότε δεν έχει σημασία αν για μερικούς είναι το άλφα και το ωμέγα, εμείς απολαμβάνουμε και δεν μετράμε φωτεινότητες, αποδόσεις κλπ κλπ, γιατί τότε χάνεται το νόημα της τηλεόρασης-απόλαυσης.
Μιλάει κάποιος που είχε samsung ( που χάλασε το πανελ) αλλά πηρε LG γιατί τον βόλευε σε πολλά πράγματα και την απολαμβάνει καλύτερα (με τα φτωχά έστω ματάκια του). Να ξέρετε ότι δεν κατακρίνω ούτε samsung, ούτε panasonic, ούτε philips ούτε άλλες μάρκες γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη τηλεόραση μου, η τηλεόραση είναι για απόλαυση. :ernaehrung004:

υγ. για να μην παρεξηγούμε όταν λέω samsung εννοώ τύπου VA panel, τα οποία δεν τα κατακρίνω ούτε τα σχολιάζω κακόψυχα, είναι το τι ψάχνει κανείς.

Last edited:
algedan συγνωμη μια αποψη ειπα και κοντεβω να φαω ξυλο.......δεν αναφερθηκα πρωτα σε μαρκα ,αναφερθηκα γενικα για IPS ,η VA πανελ γνωριζω το παθυτικο
3D εχει της λιγοτερς γραμμες σαρωσης σε σχεση με το ενεργο,για μενα πρωτα εχει επιλογη η εικονα και το μαυρο οπως αναφερατε παραπανο ,3d ταινιες ποσες θα δω το
χρονο ,θα πρωτημουσα καλητερη εικονα και υποδιεσυτερο 3d που για να το ευχαριστηθης θελης μεγαλη εικονα ακομα και σε 55 " ιντζες δεν ειναι οπως πρεπει

αποψη μου βεβαια..... προτιμω να δω 3d σε κινηματογραφο παρα στο σπιτη απλα θελω οσο γυνετε καλητερη εικονα στο σπιτι

Πέτρο καλημέρααα!! προς θεού μην πάρεις στραβά ορισμένες επσημάνσεις, ποτέ δεν έχω τίποτα με κανέναν από δω, ούτε σκοπεύω να φαγωθώ, είμαστε μέλη της ίδιας παρέας και πρέπει να περνάμε καλά μεταξυ μας, όπως και με τις πραγματικές μας παρέες.
γνωριζω το παθυτικο
3D εχει της λιγοτερς γραμμες σαρωσης σε σχεση με το ενεργο,για μενα πρωτα εχει επιλογη η εικονα και το μαυρο οπως αναφερατε παραπανο ,3d ταινιες ποσες θα δω το
χρονο ,θα πρωτημουσα καλητερη εικονα και υποδιεσυτερο 3d που για να το ευχαριστηθης θελης μεγαλη εικονα ακομα και σε 55 " ιντζες δεν ειναι οπως πρεπει

αποψη μου βεβαια..... προτιμω να δω 3d σε κινηματογραφο παρα στο σπιτη απλα θελω οσο γυνετε καλητερη εικονα στο σπιτι

πίστεψε με σε 55 ίντσες στην 731V φίλου την απολαμβάνουμε και την απολαμβάνουμε γιατί μπορούμε να την δούμε, τι να την κάνω την τυχόν καλύτερη απόδοση του ενεργητικού 3D αν δεν μπορώ να δω 3D. Από την άλλη μετά από έλεγχο σε πολύ κόσμο, δεν ξέρω πόσοι καταλαβαίνουν ή να τους πειράζει η αντίθεση του μαύρου, η χαμηλότερη ανάλυση του παθητικού 3D κλπ, να ξέρεις ότι ούτε τα προσέχουν! Να σου πω τι προσέχουν περισσότερο; πως δείχνει τηλεοπτικό σήμα! ναι δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνουν από κάτι που μπορεί να επηρεάζεται και από το σήμα που στέλνει ο σταθμός. Για HD και 3D μετράει πόσο τους τραβάει σαν συνολική εικόνα, ούτε ξεπλυμένο μαύρο, ούτε αποκρίσεις σε gaming (κάτι που θεωρώ σημαντικό - άσχετα αν εμένα δεν μου χρειάζεται γιατί δεν παίζω παιχνίδια), ούτε άλλα τέτοια. Σκέψου, όμως, να προτείνεις την υπέροχη Samsung, Panasonic ή Sony (που είδα την 605 και έχει πολύ καλή απόδοση αλλά όχι 3D) σε κάποιον που θέλει σε 3D και να τον ζαλίζει; ή γενικά δεν μείνει ευχαριστημένος από την τηλεόραση για δικους του λόγους, αμέσως θα σου την πει! άσχετα αν εσύ το έκανες καλοπροαίρετα.

Α! φυσικά και το 3D είναι καλύτερο σε κινηματογράφο και πολύ πιο μεγάλη απόλαυση αλλά αν ζεις σε επαρχία και πρέπει να κάνεις 100-150 χιλιόμετρα για κινηματογράφο σε 3D, άστα! είναι μεγάλο ξεβόλεμα
Αυτά! να περνάς όμορφα φιλαράκο και να έχεις μια όμορφη μέρα! -bye-

Last edited:
algedan mαλον παλι δεν καταλαβες το σκεφτικο μου ,ζηταω συγνωμη που αναγκαζομαι να απαντησω εκτος θεματος

δεν σου προτινα καμια μαρκα φυλε μου δεν βλεπω με παροπιδες.... τα υπερ τα κατα toy3d ειτε παθητικου ειτε ενεργου τα γνωριζω, δεν υποστυριζω καμια μαρκα απλος
ειμαι υπερ της καλης οθονης δεν με νοιαζει αν ειναι samsugn -sony- panasonic -lg ....
εν αυριο οποοιαδηποτε εταιρια βγαλη το καλητερο σε εικονα για την οικιακη απολαυση αυτη θα υποστηρηξω ανεξαρτητος μαρκας για αυτο να μην εισαι καθετος
με καμια εταιρια και με την συγκεκριμενη εκτος απο τν oled που ακομα ειναι στα σπαργανα εχω το δικαιωμα στης αλλες οιλοποιησης
της να εχω τους ενδιασμου μου
την καλημερα μου δεν θα το συνεχεισω....

μάλλον εσύ δεν κατάλαβες Πέτρο και το είδες διαφορετικά, και εγώ δεν υποστηρίζω καμιά μα καμία μάρκα (απόδειξη το ότι πηρα τελείως διαφορετική) απλά τονίζω το ότι πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν σημασία σε πολλά πράγματα τα οποία εδώ φαίνονται σημαντικά αλλά τους βολεύουν άλλα στοιχεία. Μπορεί εσύ και εγώ να το ψάχνουμε, ξέρω τα υπέρ και τα κατά κάθε πάνελ, το ιδανικό για μένα θα ήταν να υπήρχε φθηνή πλάσμα με παθητικό 3d και εγώ θέλω OLED αλλά είναι πανάκριβες.
Τέλος offtopic και από μένα