Αγορά 60άρας (PLASMA ?) για καθιστικό

xsoukos

New member
14 December 2006
37
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα παιδιά.
Λόγω μετακόμισης σε μεγαλύτερο διαμέρισμα και ανάγκης ανανέωσης του τηλεοπτικού εξοπλισμού (είμαι με 32άρα από το 2004!!!), σκέφτομαι την αγορά (με δόσεις φυσικά) μιας μεγάλης τηλεόρασης για το καθιστικό. O χώρος προβολής, "προβλέπει" καναπέ σε απόσταση θέασης (από τον απέναντι τοίχο που θα τοποθετηθεί η οθόνη) περίπου 3,50 μέτρα. Σκέφτηκα και τη λύση προβολέα, αλλά ο χώρος φωτίζεται αρκετά από τα πλευρικά ανοίγματα, ενώ θα παίζει κυρίως ώρες που θα μπορούν να βλέπουν και τα παιδιά (άρα περιορισμένες οι μεσονύκτιες προβολές που πέφτει συσκότιση).
Με βάση τα δεδομένα, ήτοι:
- Απόσταση: 3,50+ Μέτρα,
- Υλικό προβολής: DVD, Blue-Ray, 1080p αρχεία mkv κλπ,
- Περιορισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα: καμιά βραδινή σειρά και αθλητικά στιγμιότυπα, άντε και κάνα ντοκιμαντέρ
- Από παιχνίδια: σπανίως κάνα super-mario σε Nitendo Wii (το μόνο που επιτρέπεται στους υιούς λόγω ηλικίας)
- Όχι απαιτήσεις 3D, smart TV etc.
Η λύση που προκρίνεται λόγω κόστους φέρνει φαβορί την LG 60PN6500 (βασικά λόγω τιμής). Για την εν λόγω έχω διαβάσει πολύ θετικές κριτικές στο διαδίκτυο, κυρίως λόγω υψηλού value for money (το Plaisio τη δίνει και σε μέχρι 40 άτοκες πληροφοριακά).
Παρακαλώ λοιπόν για άποψη από τους πιο έμπειρους, σχετικά με την εν λόγω τεχνολογία (στα σημερινά δεδομένα), την αξιοπιστία της LG σα φίρμα/service, την αντοχή της στις παραπάνω θεάσεις, τους κινδύνους που εγκυμονούν με το που θα μπει σε λειτουργία(ευαισθησίες τεχνολογίας και τρόποι αποφυγής τους) και ότι άλλο θεωρείτε άξιο λόγου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν έχω καταλήξει οριστικά στην επιλογή μου και δεν περιμένω και καλά «μπράβο» κλπ. Απλά, θέλω να ξέρω αν θα ανταποκριθεί σαν επιλογή στις απαιτήσεις μας. Δεκτή κάθε εναλλακτική στις παραπάνω προδιαγραφές (και κόστος φυσικά).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων._

Σόρρυ, νόμιζα ότι ήταν σαφές: πέριξ του 1000άρικου. Άντε, μέχρι 1150e.
Δεκτές και λίγο μικρότερες (55άρες) αλλά βάσει ποιότητας σε σχέση με την "λεγάμενη" και όχι περισσότερων έξτρα που δεν χρειάζομαι επί του παρόντος.

Ο μόνος ενδοιασμός για τη συγκεκριμένη αφορά τις ανακλάσεις που μπορεί να έχεις. Εφόσον και το gaming θα είναι περιορισμένο (αποφυγή image retention και burn in) δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αν έχεις κουρτίνες στο χώρο σου. Άμα μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά πάρε τους κανά Zelda να δουν τι εστί επικό ταξίδι... ;)

Re: Απάντηση: Αγορά 60άρας (PLASMA ?) για καθιστικό

Ευχαριστώ για την πρόταση (Zelda) αλλά για τις ανακλάσεις έχω σκεφτεί τα ρολλά και τις κουρτίνες όταν χρειαστούν. Κανά σχόλιο για τα υπόλοιπα (στρώσιμο, αξιοπιστία, ή εναλλακτικές);

Απλό zapping ανά σχετικά τακτά διαστήματα και θα είσαι εντάξει. Στην αρχή θα έχεις λίγο πιο χαμηλά αντίθεση και φωτεινότητα, για κανά μήνα περίπου. Εναλλακτικά σε LCD και στις 55" μπορείς να δεις ανάμεσα σε άλλες τις Samsung F6400 και Panasonic ET60.

Δες καλύτερα αυτήν στις 60" (αν την βρεις κάπου διαθέσιμη γιατί οι πλάσμα είναι πλέον δυσεύρετες)...

http://www.skroutz.gr/s/3006174/Samsung-PS60F5500.html

Το πάνελ τύπου pentile δεν νομίζω να σε ενοχλήσει από τα 3+ μέτρα.

Αλλιώς τις 2 LED LCD που αναφέρει ο Μιχάλης που μάλλον είναι και καλύτερες σαν επιλογή.

Re: Απάντηση: Αγορά 60άρας (PLASMA ?) για καθιστικό

Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Απορίες και προς τους δύο:
- Αξίζουν οι TV που προτείνετε τα 200+ ευρώ επιπλέον;
- Εκτός από τις εξτρα δυνατότητες που παρέχουν, η διαφορά τιμής έχει αντίκτυπο και στην εικόνα (ειδικά για τη SAM);
- Με τις LED και τα 100Hz τί γίνεται;; Σόρρυ που βομβαρδίζω με απορίες, αλλά με έχουν μπερδέψει λίγο οι κόντρες LED-άκηδων / PLASMAholic-ών και κάπου χάνομαι(..).
THANX ANYWAY.

Μπορείς να δεις εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108690-Samsung-PS-F5500-Plasma-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Σε σχέση με την PN6500 έχει πολύ καλύτερο μαύρο σε σκοτεινό χώρο και αρκετά πιο φωτεινό λευκό. Έχει όμως panel τύπου Pentile (δεξιά) αντί RGB (αριστερά) το οποίο όμως απο τα 3 μέτρα θεωρώ ότι δεν θα σε ενοχλήσει με την μειωμένη του ευκρίνεια.

rgb-vs-pentile-amoled-2110.jpg

Όσο αφορά την κατανάλωση με βάση το Ευρωπαικό στάνταρ μέτρησης για 4 ώρες λειτουργία ημερησίως είναι...

Yearly Power Consumption (EU standard): 197kWh

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS60F5500AKXXU

Για τον υπολογισμό του ρεύματος μπορείς να δεις εδώ..

http://www.asxetos.gr/ypologismos/deh/

Η τελική τιμή της KWh με όλες τις έξτρα χρεώσεις και τον ΦΠΑ αναλόγως του κλιμακίου κατανάλωσης είναι από 0,120 ευρώ/KWh έως 0,198 ευρώ/KWh οπότε για την συγκεκριμένη τηλεόραση έχουμε 23.64 έως 39.00 ευρώ. Αν την χρησιμοποιείς για παραπάνω από 4 ώρες ή με ανεβασμένες ρυθμίσεις φωτεινότητας το ποσό αυξάνεται αναλόγως.