Αγορά 75+ ίντσες OLED

Omofonos

New member
19 March 2011
95
Καλησπέρα,
Απόσταση: Γύρω στα 3 μέτρα
Φως: Ελεγχόμενος, από πολύ φωτεινός μέχρι αρκετά σκοτεινός.
Γωνία Θέασης: ... απέναντι!
Χρήση: Ταινίες 70%, κανάλια 30%. Όχι gaming.
Σύνδεση: Θα βλέπω με Nvidia Shield και Vodafone TV box και θα ακούω μέσω AV Receiver Denon 7.1 (HDMI 2.1), οπότε
την ποιότητα του ήχου θα την έχω από το AVR.
Λογισμικό: Αδιάφορο. Αν θέλω Android θα το έχω απ το Shield μου.
Θέση: Πάνω σε έπιπλο (όχι στον τοίχο), δηλαδή θέλω βάση!
Προυπολογισμός: +/- 3000 (με δόσεις)

Μετά από πολύ διάβασμα εδώ, κατέληξα σε OLED. Πιστεύω 75 ή 77 ίντσες θα είμαι καλά.
Παρακαλώ για τις απόψεις και τις συμβουλές σας.

Εντός φθινοπώρου θα μπορείς να προμηθευτείς κάποιαν OLED στις 77", με αντίτιμο έως 3000 ευρώ. Βάλε υπό παρακολούθηση τις τιμές για τα φετινά μοντέλα και ρίχνε καμιά ματιά στα threads προσφορών (1, 2) στο forum.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βλέπω κάποια μοντέλα της LG στις 65 και 77 ίντσες. Μπορεί κάποιος να μου πει τις διαφορές μεταξύ GX, CX, G, A, B κλπ. Αναφέρομαι πάντα στα OLED μοντέλα.

Στο συγκεκριμένο site μπορείς να δεις τις επιμέρους διαφορές όλων των μοντέλων OLED:

• Like
Reactions: Omofonos
Στο συγκεκριμένο site μπορείς να δεις τις επιμέρους διαφορές όλων των μοντέλων OLED:
Εντάξει, απίθανο site! Ακριβώς αυτό που ζητούσα, ευχαριστώ!

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό το προηγούμενο σχόλιο...
Εντός φθινοπώρου θα μπορείς να προμηθευτείς κάποιαν OLED στις 77", με αντίτιμο έως 3000 ευρώ. Βάλε υπό παρακολούθηση τις τιμές για τα φετινά μοντέλα και ρίχνε καμιά ματιά στα threads προσφορών (1, 2) στο forum.

77" OLED, μοντέλα 2021, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις λύσεις: οι LG C1 και G1, όπως και η Sony A80J. Δε χρειάζεται παρακολούθηση άλλων τηλεοράσεων, από περασμένα έτη, αφού οι συγκεκριμένες ξεκίνησαν να διατίθενται στην αγορά με αρκετά χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Το παραπάνω video, από το HDTVTest, είναι πολύ κατατοπιστικό/βοητητικό για όσα άτομα πρόκειται να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο "μεσαίας κατηγορίας" OLED τηλεοράσεις για το 2021, ήτοι τις C1 και A80J.

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό το προηγούμενο σχόλιο...

77" OLED, μοντέλα 2021, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις λύσεις: οι LG C1 και G1, όπως και η Sony A80J. Δε χρειάζεται παρακολούθηση άλλων τηλεοράσεων, από περασμένα έτη, αφού οι συγκεκριμένες ξεκίνησαν να διατίθενται στην αγορά με αρκετά χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Το παραπάνω video, από το HDTVTest, είναι πολύ κατατοπιστικό/βοητητικό για όσα άτομα πρόκειται να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο "μεσαίας κατηγορίας" OLED τηλεοράσεις για το 2021, ήτοι τις C1 και A80J.
Κατέληξα ήδη στην G1. Θα περιμένω λίγο και αν δεν πέσει ικανοποιητικά, θα πέσω στις 65" αλλά και πάλι G1.

Είναι μεγάλη η διαφορά μεγέθους ανάμεσα σε μια 65" και μια 77". Περίπου 40% μεγαλύτερη επιφάνεια έχει η δεύτερη. Επίσης, η 77" C1 διαθέτει το καινούργιο panel, έστω και αν είναι ρυθμισμένη διαφορετικά από την G1, με αποτέλεσμα να φαίνεται κάποια διαφορά στην εικόνα, μεταξύ των δύο.

Είναι μεγάλη η διαφορά μεγέθους ανάμεσα σε μια 65" και μια 77". Περίπου 40% μεγαλύτερη επιφάνεια έχει η δεύτερη. Επίσης, η 77" C1 διαθέτει το καινούργιο panel, έστω και αν είναι ρυθμισμένη διαφορετικά από την G1, με αποτέλεσμα να φαίνεται κάποια διαφορά στην εικόνα, μεταξύ των δύο.

Ενδιαφέροντα όσα λέει ο κύριος. Θα σταθώ στο, αν αξίζει τον κόπο να σπάσεις την εγγύηση για 10% παραπάνω φωτεινότητα. Τέλος πάντων θα πάω να τις δω και τις 2 και θα επανέλθω.

77" OLED, μοντέλα 2021, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις λύσεις: οι LG C1 και G1, όπως και η Sony A80J.
Διόρθωση: ίσως να υπάρχει και η 77" A1 διαθέσιμη στην Ελλάδα. Συνεπώς, τέσσερις επιλογές.

Ενδιαφέροντα όσα λέει ο κύριος. Θα σταθώ στο, αν αξίζει τον κόπο να σπάσεις την εγγύηση για 10% παραπάνω φωτεινότητα. Τέλος πάντων θα πάω να τις δω και τις 2 και θα επανέλθω.
Μάλλον δεν αξίζει. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως στις 77" τα panels είναι ίδια (από το εργοστάσιο στην Κίνα) για C1 και G1. Δηλαδή, με κοινά υλικά παραγωγής, με ίδιες αντοχές σε burn in και λοιπά χαρακτηριστικά.

• Like
Reactions: Lobo10 and Omofonos