Αγορά 85+

alxlightning

New member
20 April 2023
7
Καλησπερα!

Μετακομιζω συντομα και θα χρειαστω νεα τηλεοραση γομια το σαλονι μου. Δεν ξερω αν πρεπει να κοιταξω μοντελα του 22 η να περιμενω φετινα, παρακαλω συμβουλεψτε με!
Επισης δεν ξερω πως βαζει κανεις μια τετοια τηλεοραση στον τοιχο η αν υπαρχουν επιδαπεδιες βασεις για αυτα τα μεγεθη

Απόσταση κύριας θέασης : 4μ, δε γινεται να μειωθει η αποσταση

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): Απεναντι

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): Υπαρχει μπαλκονοπορτα διπλα απ την τηλεοραση

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :Σειρες, PlayStation 5, ταινιες

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): Streaming

Απαιτήσεις σε ποιότητα: Καλο uniformity, καλυτερη εικονα απο τις παλιοτερες τηλεορασεις μου

Απαιτήσεις άλλες: Φοβαμαι burn in ειδικα σε αυτες τις ιντσες και λογω gaming, περναω πολλη ωρα στην τηλεοραση.

προϋπολογισμός : +/- 4000 εστω εμμεσα

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung 49KS9000, Samsung 55Q95T

Απο τις φθηνότερες που θα βρεις με καλη σχέση κόστους απόδοσης είναι η Sony ΚΕ-85ΧΗ9096 :

Μπορω να ανεβω σε τιμη κι αλλο, θεωρεις πως δεν εχει νοημα να κοιταω miniled? Επισης με φοβιζει οτι ειναι ηδη παλιοτερο μοντελο και εχω δει σε φορουμ να λενε για τη sony που "χαλαει" καποια μοντελα με την παροδο του χρονου. Απο τεχνικα χαρακτηριστικα κατι hisense και tcl μου φανηκαν πολυ κομπλε, αλλα απο κοντα ο,τι tcl εχω δει μου φαινεται παραξενη η κινηση-κακης ποιοτητας- ηταν ομως πιο entry μοντελα οπως c7xx c8xx.

Αρχικα κοιταζα qn90b/95b αλλα με αποθαρρυνουν οι συζητησεις με το flicker και ηλπιζα να ειναι καλυτερη η κατασταση με τις φετινες-αν και καθε χρονο μου φαινεται χειροτερης ποιοτητας κατασκευη η sammy

πανω που παιρνω αποφαση να παρω την qn90b ολο και καποιο καινουργιο προβλημα διαβαζω γιαυτην.
εχω ακουσει για hdmi drop outs για DSE και τωρα για flicker.

• Like
Reactions: alxlightning
Μπορω να ανεβω σε τιμη κι αλλο, θεωρεις πως δεν εχει νοημα να κοιταω miniled? Επισης με φοβιζει οτι ειναι ηδη παλιοτερο μοντελο και εχω δει σε φορουμ να λενε για τη sony που "χαλαει" καποια μοντελα με την παροδο του χρονου. Απο τεχνικα χαρακτηριστικα κατι hisense και tcl μου φανηκαν πολυ κομπλε, αλλα απο κοντα ο,τι tcl εχω δει μου φαινεται παραξενη η κινηση-κακης ποιοτητας- ηταν ομως πιο entry μοντελα οπως c7xx c8xx.
Αρχικα κοιταζα qn90b/95b αλλα με αποθαρρυνουν οι συζητησεις με το flicker και ηλπιζα να ειναι καλυτερη η κατασταση με τις φετινες-αν και καθε χρονο μου φαινεται χειροτερης ποιοτητας κατασκευη η sammy
Βασικά στην εβαλα σαν μια επιλογή entry level τη συγκεκριμένη, επειδη την εχω κιολας στις 65 ιντσες και την ξέρω. Θα της έβαζα 10 σε σχέση κόστους απόδοσης. Για τα λεφτα της δηλαδή, ειναι άριστη και ειδικά αν την βρεις και φθηνότερη που έχει παίξει σε προσφορές. Και θα την προτιμούσα απο κατι tcl κλπ. Εννοείται οτι αν δώσεις αρκετά παραπάνω θα πάρεις καλύτερη. Επίσης για το playstation που είδα τώρα οτι γράφεις, με τη συγκεκριμένη ουσιαστικά θα παίζεις στα 60 hz και ας γραφει 120.

Ενοοειται οτι υπάρχουν καλύτερες απο αυτη, αλλά θα πρεπει να ανέβεις x2 ουσιαστικά σε τιμη, χωρίς σε καμια περίπτωση να παίρνεις x2 σε ποιότητα. Σίγουρα θα κερδίσεις σσ αυξημένη φωτεινότητα πάντως και λιγο καλύτερη ποιότητα. Επίσης θα είναι καλύτερη για το playstation.
Θα κοίταγα και αυτη εγω, αλλά δεν την έχω για να ξέρω ποσο καλα αποδειδει σε απόλυτο σκοτάδι κλπ, καλύτερα να γράψει κανένας που την έχει.
Samsung QE85QN90B

Εννοείται οτι αν δώσεις αρκετά παραπάνω θα πάρεις καλύτερη. Επίσης για το playstation που είδα τώρα οτι γράφεις, με τη συγκεκριμένη ουσιαστικά θα παίζεις στα 60 hz και ας γραφει 120.
Για την XH90
PS5, 4k @ 120Hz + HDR : Yes

PS5, 4k @ 120Hz : Yes

πηγή : https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h ,
Advanced Console Compatibility

---

We review the impact of firmware update 6.0414 on the Sony XH90 (also marketed as the BRAVIA X900H in the USA) on the 4K@120Hz blur issue, as well as use two Sony PS5 consoles and two copies of DiRT 5 to see how this affects 4K 120Hz HDMI 2.1 gaming.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για την XH90
PS5, 4k @ 120Hz + HDR : Yes

PS5, 4k @ 120Hz : Yes

πηγή : https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h ,
Advanced Console Compatibility
Η λεξη κλειδί σε αυτό που γράφω παραπάνω, είναι η λεξη "ουσιαστικά". Στα χαρτιά ισχύει αυτο που γράφεις, αλλά στην πραξη η ΧΗ90 ποτέ δεν επαιξε 4Κ 120hz σε gaming. Στην πραγματικότητα είναι ψευδο 4Κ στα 120 hz, local dimming δε δουλεύει εκεί, και η εικόνα είναι blurry, και ειδικά σε 80 ιντσες φαίνεται. Οπότε η σύντομη απάντηση είναι οτι θα παίζει στα 60hz. Του το έγραψα μηπως τον ενδιαφέρει για να μη μπερδευτεί απο τα αναφερόμενα specs. Αν και από τη στιγμή που έχει σκοπό να δώσει αρκετά παραπάνω χρήματα, μάλλον θα παει σε αλλη.

Ναι, θα ηθελα πιο ποιοτικη εικονα απο αυτην που εχω στις υπαρχουσες (μικροτερες) τηλεορασεις μου. Απ οσο καταλαβαινω μαλλον θα πρεπει να περιμενω τα μοντελα του 23 για να κρινω αναλογως. Και μονο η εγκατασταση μου φαινεται εφιαλτης, θα ηθελα να γινει μια και καλη αυτο και να ειμαι καλυμμενος για τα επομενα πολλα χρονια (ετσι λεω παντα βεβαια και καταληγω να παιρνω τηλεοραση ανα πενταετια🤣)

Υπάρχουν βιντεακια στο YouTube πως να βάλεις 85αρα, αμα δεν τα ειδες δες τα να πάρεις ιδεες. Είναι όντως ζορι..

• Like
Πηρα την 75qn95b απο τις προσφορες με φπα τωρα στις αλυσιδες και θα τη βαλω σε επιδαπεδιο stand με ροδες (αυτο: https://fitueyes.de/products/boden-tv-stander-mit-radern-eiffel-serie-43-75-zoll) να μειωσω την αποσταση θεασης και ελπιζω να καταφερω να κανω μαγικα με το one connect και να φαινεται ωραιο. Νομιζω οι 85"+ ειναι ακομα πολυ ακριβες ειδικα σε καλυτερα μοντελα.
Θα χρειαστω ηχοσυστημα? Ελπιζω πως οχι δεν ξερω που να το βαλω

καλοριζικη καλες θεασεις,ωραια κ η βαση!ισως καταφερεις με καποιο τροπο να 'κρεμασεις' μια λεπτη ηχομπαρα πανω στη βαση η πανω στη τηλεορραση.Νομιζω αξιζει κ δε θα ειναι ασχημο στο ματι

• Like