Αγορα Action Camera δίλλημα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα!!! Είμαι ανάμεσα σε δύο καμερες, η μία ειναι h Contour Roam και η άλλη είναι η Drift 720p και οι δύο είναι στα 170ευρώ. H χρήση θα είναι κυρίως για ski. Ποια απο τις δύο θα παίρνατε? Η drift έχει lcd οθόνη που μπορείς να βλέπεις τι τράβηξες εκείνη την στιγμή ενω η contour οχι. H contour έχει πιο ωραίο σχήμα και βολεύει λίγο περισσοτερο. Η contour δείχνει 1080p και η drift μεχρι 720p.H drift έχει αποσπώμενη μπαταρία ενώ η contour ενσωματωμένη. H drift εχει τηλεκοντρόλ η contour οχι. Πρακτικά στον μόνο που υπερέχει η contour roam ειναι το 1080p και το λιγο πιο ωραιο σχήμα. Η drift φαινεται πιο πρακτική αλλα ''μόνο'' 720p. Υπάρχουν και αλλές διαφορές που μπορείτε να δείτε στα link.

Ποια θα διαλέγατε? Ποια έχει καλύτερο φακό εσείς που τα ξέρετε? μήπως θα είναι μάπα το 1080p? Σας ευχαριστώ!

http://driftinnovation.com/camera/drift-hd720/

http://contour.com/products/contour-roam

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
καλησπέρα!!! Είμαι ανάμεσα σε δύο καμερες, η μία ειναι h Contour Roam και η άλλη είναι η Drift 720p και οι δύο είναι στα 170ευρώ. H χρήση θα είναι κυρίως για ski. Ποια απο τις δύο θα παίρνατε? Η drift έχει lcd οθόνη που μπορείς να βλέπεις τι τράβηξες εκείνη την στιγμή ενω η contour οχι. H contour έχει πιο ωραίο σχήμα και βολεύει λίγο περισσοτερο. Η contour δείχνει 1080p και η drift μεχρι 720p.H drift έχει αποσπώμενη μπαταρία ενώ η contour ενσωματωμένη. H drift εχει τηλεκοντρόλ η contour οχι. Πρακτικά στον μόνο που υπερέχει η contour roam ειναι το 1080p και το λιγο πιο ωραιο σχήμα. Η drift φαινεται πιο πρακτική αλλα ''μόνο'' 720p. Υπάρχουν και αλλές διαφορές που μπορείτε να δείτε στα link.

Ποια θα διαλέγατε? Ποια έχει καλύτερο φακό εσείς που τα ξέρετε? μήπως θα είναι μάπα το 1080p? Σας ευχαριστώ!

http://driftinnovation.com/camera/drift-hd720/

http://contour.com/products/contour-roam

Τρια προσόντα της drift που αναφέρεις είναι σημαντικά.
- αποσπωμενη μπαταρια: με 20 ευρώ παίρνεις μια δεύτερη και δεν θα ξεμεινεις όταν μια μερα θα θελήσεις κάτι παραπάνω.
- τηλεχειριστήριο. Η roam έχει πολύ βολικό διακόπτη αλλα και με το t/x θα κανείς πιο εύκολα τη δουλεία σου.
- οθόνη. Δεν είναι μονό για να δεις τι έγραψες αλλα και για να σεταρεις σωστά τι θα γράψεις. Αν την έχεις στο κρανοσ περασμένη θα τσεκάρει ένας φίλος που κοιτάει. Οι ακριβότερες contour έχουν κάποιες ακτίνες laser που δείχνουν που γραφούν περίπου. Δεν θυμάμαι αν το έχει και η roam.

Για την ανάλυσή που αναφέρεις, σίγουρα το 1080 ακούγεται πιο ποιοτικό αλλα δεν είναι και λιγοι αυτοι που και με καμερα 1080 να είναι γραφούν σε 720. Για λόγους οικονομίας χώρου στην εγγραφή αλλα και γιατί με την 720 αλλάζει και το εύρος λήψης.
Ψάξε στο youtube για βιντεακια για να δεις τι εικόνα βγάζουν και οι δυο.
Προσωπικά θα επαιρνα την drift. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη. Νομίζω επίσης ότι έχουν πέσει και οι τιμές της μεγάλης drift. Aν είναι στα 199 ίσως αξίζει να πας εκεί. Για 30 ευρώ να σου φύγει και η ιδέα ότι δεν πήρες 1080.

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Τρια προσόντα της drift που αναφέρεις είναι σημαντικά.
- αποσπωμενη μπαταρια: με 20 ευρώ παίρνεις μια δεύτερη και δεν θα ξεμεινεις όταν μια μερα θα θελήσεις κάτι παραπάνω.
- τηλεχειριστήριο. Η roam έχει πολύ βολικό διακόπτη αλλα και με το t/x θα κανείς πιο εύκολα τη δουλεία σου.
- οθόνη. Δεν είναι μονό για να δεις τι έγραψες αλλα και για να σεταρεις σωστά τι θα γράψεις. Αν την έχεις στο κρανοσ περασμένη θα τσεκάρει ένας φίλος που κοιτάει. Οι ακριβότερες contour έχουν κάποιες ακτίνες laser που δείχνουν που γραφούν περίπου. Δεν θυμάμαι αν το έχει και η roam.

Για την ανάλυσή που αναφέρεις, σίγουρα το 1080 ακούγεται πιο ποιοτικό αλλα δεν είναι και λιγοι αυτοι που και με καμερα 1080 να είναι γραφούν σε 720. Για λόγους οικονομίας χώρου στην εγγραφή αλλα και γιατί με την 720 αλλάζει και το εύρος λήψης.
Ψάξε στο youtube για βιντεακια για να δεις τι εικόνα βγάζουν και οι δυο.
Προσωπικά θα επαιρνα την drift. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη. Νομίζω επίσης ότι έχουν πέσει και οι τιμές της μεγάλης drift. Aν είναι στα 199 ίσως αξίζει να πας εκεί. Για 30 ευρώ να σου φύγει και η ιδέα ότι δεν πήρες 1080.

Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Η roam δεν γράφει καπου για το laser οπότε δεν θα το έχει. Μάλλον προς την drift θα καταλήξω.Την μεγάλη drift την βρίσκω στην ελλάδα στα 270 ευρώ είναι αρκετα πιο ακριβή για τα δικα μου δεδομένα. Ας δούμε ομως μερικές γνώμες ακόμα.

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Η roam δεν γράφει καπου για το laser οπότε δεν θα το έχει. Μάλλον προς την drift θα καταλήξω.Την μεγάλη drift την βρίσκω στην ελλάδα στα 270 ευρώ είναι αρκετα πιο ακριβή για τα δικα μου δεδομένα. Ας δούμε ομως μερικές γνώμες ακόμα.
Έχεις δίκιο. Θυμομουνα για μείωσή αλλα όχι ποσο ακριβώς. Είχε 299 και έχει πέσει στα 250-270 όχι παρακάτω όπως έγραψα.

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
1. μπαταρία: εάν σκοπεύεις να γράφεις πάνω απο 2-2:30 συνεχόμενα τότε με την roam θα έχεις θέμα και είναι deal braker για εσένα, οπότε πας για driftHD. Στην roam, εαν χαλάσει, τότε την ξεβιδώνεις και την αλλάζεις, αλλα μάλλον πρώτα θα σου χαλάσει η κάμερα :D

2. οθόνη: nice to have. Εχω την contourHD 1080p και πραγματικά δεν μου έλειψε ποτέ η οθόνη. Με τα 2 λαιζερακια που έχει για κεντράρισμα - ίσιωμα κάνω άψογα την δουλειά μου. Τώρα αν θέλω να δω τα βιντεάκια και είμαι διακοπές πχ, βολεύομαι με το να μεταφέρω την SD κάρτα στο tablet. Η roam έχει φυσικά και αυτή laser.

3. ανάλυση: μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην 720 και 1080 εγγραφή ! εγώ τραβάω σε 720 μόνο και μόνο για να έχω τα 60fps που υποστηρίζει η δικιά μου (σε mtb). Για οτιδήποτε άλλο γράφω στα 1080p/30

4. τηλεκοντρόλ: χμμμ, δεν βολεύει καθόλου. Θα πρέπει να κουβαλάς και να έχεις το νού σου για να μην το χάσεις άλλο ένα μαραφέτι! ο διακόπτης της contour είναι άψογος.

5. φακός: η contour έχει 170μοίρες ευρυγώνιο vs 130 της driftHD. Για εμένα, σε γρήγορα αθλήματα όπως σκι,ποδήλατο,μοτοκρος, ο 170" φακός είναι must. Δεν θα έχεις τόσο κουνημένο βίντεο όσο ο 130" ,θα φαίνεται λίγο στα πλάγια η μάσκα σου (που είναι ωράιο στο playback!) και θα έχεις πολυ περισσότερη πληροφορία στην οθόνη´.

ελπίζω να σε βοήθησα στην επιλογή σου!