Αγορα adsl modem router για streaming

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ψαχνω ένα δυνατό modem router adsl pstn.

το θέλω για μεταφωρά αρχείων HD , 3d, streaming , και οσο ποιο καλη εμβελια wifi!. Φανταζομαι για αυτη την δουλεια ειναι αναγκαιο να ειναι με το νέο πρωτόκολο AC .. Έχω δει κάποια , αλλά δεν είναι και μόντεμ μαζί.
το ρουτερ μου είναι αυτο που δινει ο ΟΤΕ.

Δαιθέσιμα χρήματα το πολύ πολύ μέχρι 200ε.

Και μια ερωτηση στην περιπτωση που κρατησω το modem και παρω μονο switch...
από την στιγμή που οι υπολογιστές θα παίρνουν IP, και ο dns και dhcp είναι πάνω στο router, έχει νόημα το switch να είναι χιλιάρι ή όλα τα πακέτα, και μεταξύ των υπολογιστών πχ κοινόχρηστοι φάκελοι θα παιρνούν μέσα από το router, άρα η ταχύτητα θα υποβαθμίζεται θέλω δεν θέλω;
Δηλαδή αξίζει να πάρω gigabit switch ή να βάλω απλά ένα 10/100 και τέλος;

Θα σου πρότεινα να στραφείς σε λύση power line. Ειχα το ίδιο θέμα και βρήκα λύση αγοράζοντας ένα ζευγάρι devolo 650.

Mε wifi δύσκολα θα δεις 3D και γενικά πάνω απο 720p

οχι , δεν θα ειναι με wifi , εχω περασει καλωδια cat 6 στο καθε δωματιο. αλλα με το modem ρουτερ ZTE που οπως ειπα εχω μεχρι τωρα δεν δουλευει τιποτα σωστα, ουτε καν ο plex server και το airplay μεταξυ υπολογιστη και ipad.

οπως τα λές, με ενα 1000άρι switch εισαι μια χαρα. Το modem σου θα το συνδέσεις και αυτό πανω σε μια πορτα του switch ωστε να δινεις και internet.

το switch ειναι για να συνδέεις ενσύρματα τερματικά, ενώ το access point ασύρματα.

απο προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου προτείνω αυτό το 5άρι gigabit το οποιο 3 χρόνια τωρα το εχω στο δικτυο μου και δεν εχει κανει κιχ.

http://www.skroutz.gr/s/345629/NetGear-GS105GE.html