Αγορά αφυγραντήρα

Σωστά .. επίσης μπορεί να μπεί ένας ανεμιστήρας να φυσάει κατα μήκος της απλώστρας ανάμεσα στα ρούχα .. λογικά θα πολλαπλασιάσει την μεταφορά υγρασίας απο τα ρούχα στον αέρα .. μετά βέβαια μπορεί να μην είναι αρκετός ο αφυγραντήρας για να στεγνώσει τον υγρό αέρα ;)

Κάνω εδώ paste την κριτική που άφησα στο Skroutz για τον Puredry Famous PDD 10L.

Ο κάδος του Invertor χώρεσε 4 μπουκάλια των 800ml χωρίς να ξεχειλίσει,και τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ μπουκάλια χώρεσε και ο κάδος του Puredry!!!Στα υπόλοιπα,μυρίζουν το ίδιο,ο Puredry είναι ένα κλικ 1-2db πιο αθόρυβος στην χαμηλή σκάλα αλλά έχει +60% περισσότερο κόστος αγοράς από τον Invertor και 3 χρόνια λιγότερη εγγύηση (Invertor=5 χρόνια ενώ ο Puredry=2 χρόνια).Αν πιστεύει κάποιος ότι το ψηφιακό υγρόμετρο που έχει ο Puredry στην οθόνη του αξίζει αυτά τα 125 επιπλέον ευρώ,ας τον αγοράσει.Εγώ πάντως θα τον επιστρέψω."
Έχω αγοράσει τον Puredry στα 225€ την εβδομάδα του black friday (την επόμενη μέρα ανέβηκε η τιμή περίπου 100€) και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του , τον θόρυβο . Περιμένω να δω και την κατανάλωση του. Απλά εάν θα μπεις στο site της εταιρείας θα δεις ότι η εγγύηση για όλους τους οικιακούς αφυγραντήρες είναι τα 5 χρόνια κάτι που μου το είπανε σε επικοινωνία που είχα με την εταιρεία . Αυτό ήταν και ο λόγος που τον επέλεξα σε σχέση με τον Ζαμπέζι που κοιτούσα

Μαλλον θα χρειαστω και εγω γιατι το σπιτι δεν εχει μονωση εχω την ταρατσα απο πανω και εχω αρκετη υγρασια και επειδη καιω ξυλοσομπα ειναι λιγο δυσκολο να την καιω και το βραδυ.
Το σπιτι ειναι 85ΤΜ τι μου συστηνετε να παρω να μην κανει πολυ θορυβο αφου θα δουλευει το βραδυ και φυσικα να μην καιει τα αντερα του.

Καπως ετσι ειναι το σπιτι και λεω να τον βαλω μπροστα απο την τουαλετα για να τραβαει ποιο πολυ απο τα υπνοδωματια τι λετε;

image.png

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Μαλλον θα χρειαστω και εγω γιατι το σπιτι δεν εχει μονωση εχω την ταρατσα απο πανω και εχω αρκετη υγρασια και επειδη καιω ξυλοσομπα ειναι λιγο δυσκολο να την καιω και το βραδυ.
Το σπιτι ειναι 85ΤΜ τι μου συστηνετε να παρω να μην κανει πολυ θορυβο αφου θα δουλευει το βραδυ και φυσικα να μην καιει τα αντερα του.
Πλάκα από πανω; χωρίς κεραμίδια

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Πλάκα από πανω; χωρίς κεραμίδια

Ναι απλη ταρατσα και δεν μπορω να κανω μονωση γιατι η ταρατσα ανηκει στην πεθερα και σε δυο αδερφια της που ειναι σε διαμαχη δικαστικη.

Και εγώ ταράτσα έχω με πλακάκια μονωση πριν χρόνια άσε πίκρα κρυο αρκετό καλοκαίρι ζέστη χειμώνα παγωνιά.

Ναι απλη ταρατσα και δεν μπορω να κανω μονωση γιατι η ταρατσα ανηκει στην πεθερα και σε δυο αδερφια της που ειναι σε διαμαχη δικαστικη.

Στο σχεδιάγραμμα, ο βορράς που είναι ?

Στο σχεδιάγραμμα, ο βορράς που είναι ?

Απο την μερια σκαλα σαλονι και διπλα μου ειναι ταρατσα δεν εχω σπιτι, σπιτι εχω απο την μερια που ειναι οι κρεβατοκαμαρες.
Στην μπροστα βεραντα σαλονιου και κρεβατοκαμαρας βλεπω το βουνο του Χαϊδαριου δεν υπαρχει σπιτι μπροστα μου και οτι κρυο κατεβαζει σκαει στο δικο μου σπιτι πανω.

Απο την μερια σκαλα σαλονι και διπλα μου ειναι ταρατσα δεν εχω σπιτι, σπιτι εχω απο την μερια που ειναι οι κρεβατοκαμαρες.
Στην μπροστα βεραντα σαλονιου και κρεβατοκαμαρας βλεπω το βουνο του Χαϊδαριου δεν υπαρχει σπιτι μπροστα μου και οτι κρυο κατεβαζει σκαει στο δικο μου σπιτι πανω.

Λαθος μπερδευτηκα ο βορρας ειναι απο την μερια κρεβατοκαμαρα τουαλετα παιδικα δωματια και εχω σπιτι απο κει.
Απο το ενιαίο μπαλκονι σαλονιου κρεβατοκαμαρας βλεπω την δυση του ηλιου.

OK, η καλύτερη λύση είναι να το έχεις στον μικρό χώρο μεταξύ κρεβατοκάμαρας, τουαλέτας και παιδικών - αλλά μην το κολλήσεις σε τοίχο, άσε 10-20 πόντους. Το παιδικό όμως, μέσα-μέσα που επικοινωνεί μέσω του άλλου παιδικού και είναι βορινό,αν έχει υγρασία, θα έχει πρόβλημα στην αφύγρανση. Να πάρεις/φτιάξεις μια μπαλαντέζα 5-10 μέτρων για να μπορείς να το πηγαίνεις και 1-2 ώρες στο 24ώρο και και στο απομακρυσμένο παιδικό. Η μπαλαντέζα θα σου δώσει μεγάλη ελευθερία τοποθέτησης την νύχτα, οταν λείπετε, όταν είστε μαζεμένοι, όταν πρέπει να κλείσουν πόρτες κλπ.
Με κλειστές τις πόρτες των υπνοδωματίων καλύτερα ο αφυγραντήρς να μετακινείται στον χώρο του σαλονιού ακριβώς δίπλα στην πόρτα για να πιάνει σαλόνι και καθιστικό..

OK, η καλύτερη λύση είναι να το έχεις στον μικρό χώρο μεταξύ κρεβατοκάμαρας, τουαλέτας και παιδικών - αλλά μην το κολλήσεις σε τοίχο, άσε 10-20 πόντους. Το παιδικό όμως, μέσα-μέσα που επικοινωνεί μέσω του άλλου παιδικού και είναι βορινό,αν έχει υγρασία, θα έχει πρόβλημα στην αφύγρανση. Να πάρεις/φτιάξεις μια μπαλαντέζα 5-10 μέτρων για να μπορείς να το πηγαίνεις και 1-2 ώρες στο 24ώρο και και στο απομακρυσμένο παιδικό. Η μπαλαντέζα θα σου δώσει μεγάλη ελευθερία τοποθέτησης την νύχτα, οταν λείπετε, όταν είστε μαζεμένοι, όταν πρέπει να κλείσουν πόρτες κλπ.
Με κλειστές τις πόρτες των υπνοδωματίων καλύτερα ο αφυγραντήρς να μετακινείται στον χώρο του σαλονιού ακριβώς δίπλα στην πόρτα για να πιάνει σαλόνι και καθιστικό..

Οι πορτες δεν κλεινουν ποτε, τα παιδικα ειναι πολυ μικρα σαν δωματια στην ουσια ηταν ενα δωματιο αυτο και ο εξυπνος ο πεθερος μου το εκανε δυο.
Κοιτα υγρασια ειχα δηλαδη μαυριλες στο ταβανι οταν ειχα το καλοριφερ γιατι εχω δικο μου αλλα το εχω καταργησει απο τοτε που εβαλα ξυλοσομπα δεν εχω δει ξανα μαυριλες στα ταβανια.
Το οτι η ξυλοσομπα δεν αφηνει να δημιουργηθει μυκητας δεν παει να πει οτι δεν εχω υγρασια και σιγουρα εχω τις ωρες που δεν υπαρχει η ζεστη την ξυλοσομπας.

Οι πορτες δεν κλεινουν ποτε, τα παιδικα ειναι πολυ μικρα σαν δωματια στην ουσια ηταν ενα δωματιο αυτο και ο εξυπνος ο πεθερος μου το εκανε δυο.
Κοιτα υγρασια ειχα δηλαδη μαυριλες στο ταβανι οταν ειχα το καλοριφερ γιατι εχω δικο μου αλλα το εχω καταργησει απο τοτε που εβαλα ξυλοσομπα δεν εχω δει ξανα μαυριλες στα ταβανια.
Το οτι η ξυλοσομπα δεν αφηνει να δημιουργηθει μυκητας δεν παει να πει οτι δεν εχω υγρασια και σιγουρα εχω τις ωρες που δεν υπαρχει η ζεστη την ξυλοσομπας.

LLLefteri, αφού θα ζήσεις μια ζωή εκεί, μιας και είναι το σπίτι σου, και αφού δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα στην ταράτσα, πέρνα τα ταβάνια απο μέσα μια γυψοσανίδα και στο διάκενο ένα μονωτικό - το μπλέ (πχ. Fibran) όχι το άσπρο (φελιζόλ). Θα δεις τεράστια διαφορά χειμώνα καλοκαίρι σε θερμοκρασίες και θα χασεις μόνο 10cm ύψος. Το είχαμε κάνει στο πατρικό μου στην Αθήνα και είχαμε σωθεί. Ρίξε κι ένα αδιαβροχοποιητικό ελαστομερές αριάνι σ'όλη την πλάκα απο πάνω στην ταράτσα να κλείσει πόρους, μικροτρύπες, σκασίματα, κλπ. αφού δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα άλλο.
Για την υγρασία τώρα, αυτή μεταδίδεται στα δωμάτια (απο τα πιο υγρά προς τα πιο στεγνά) οπως και η ζέστη - με τον αέρα. Οταν υπάρχουν πολλές πόρτες στην διαδρομή (και μάλιστα υπο γωνία η μιά με την άλλη), ούτε πολλή ζέστη μπορεί να φτάσει στο κρύο παιδικό δωμάτιο (το μέσα-μέσα) ούτε πολλή υγρασία μπορεί να φύγει απο αυτό και να φτάσει στον αφυγραντήρα να την μαζέψει. Και για ζέσταμα και για στέγνωμα χρειάζεσαι μετακινούμενες μάζες αέρα. Πάρε έναν να κάνεις την δουλειά σου για αρχή, να δεις τι αποτελέσματα έχει, κι αν δεις οτι βγάζει πολύ νερό ίσως χρειαστεί να πάρεις και δεύτερο, ή μικρότερο ή για να μην καις πολύ ρεύμα, να φτιάξεις ημερήσιο ωράριο για το που θα τοποθετείται πχ. κάθε 4 ώρες ο αφυγραντήρας στα διάφορα σημεία του σπιτιού..
Δεν λέω οτι είναι η καλύτερη λύση, αλλά εγώ έτσι θα το ξεκινούσα. (Πάντως μια μεσοτοιχία στην Αθήνα που χώριζε δύο παιδικά δωμάτια, έναν Αύγουστο την είχα κατεδαφίσει μόνος μου... κάτι ηλεκτρικοί διακόπτες και δυό τρείς πρίζες ήθελαν μόνο ακύρωση/μεταφορά... :))

Δεν ειναι δικο μας το σπιτι οταν θα ερθει στο ονομα της γυναικας μου θα γινουν πολλες αλλαγες.

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες.

Πηρα αυτο τελικα το βρηκα 15 ημερων απο αγγελια 150 ευρω.

Inventor EVA II PRO EP3-WiFi 20L

Τον εβαλα τωρα στο παιδικο στο turbo και τα παιδια μου λενε δεν ενοχλει καθολου, τωρα αν βγει καλος η μαπα θα δειξει παλι καλα που εχει 5 χρονια εγγυηση.

Τον ειχα απο χθες στο παιδικο τον εβαλα σημερα το πρωϊ στο σαλονι και τωρα τον εβαλα στην κρεβατοκαμαρα, εχει γεμισει το μισο δοχειο.

Δηλαδή, μισό δοχείο σε περίπου μιά μέρα ? Ενάμισυ λίτρο μόνο ? Αν όντως έχεις υγρασία και το μηχάνημα δουλεύει καλά, τότε το νερό είναι λίγο. Ισως δεν έχεις τελικα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγρασίας.

Εχει φτασει τα δυο λιτρα, εχω προβλημα οταν ηρθα σε αυτο το σπιτι το ταβανι των παιδιων ηταν λες και εβλεπες ταινια με φαντασματα απο την μαυριλα.
Λιγο η ξυλοσομπα λιγο οτι εβαλα ακριβο αντιμουχλικο στο ταβανι λιγο οτι φροντιζω να αεριζεται το σπιτι εδω και 5 χρονια το ταβανι ειναι καθαρο.

Οταν το εβαλα στην κρεβατοκαμαρα ελεγε 79 και τωρα γραφει 54 και δουλευει ακομα.

...Οταν το εβαλα στην κρεβατοκαμαρα ελεγε 79 και τωρα γραφει 54 και δουλευει ακομα.

Οταν το έβαλες στην κρεβατοκάμαρα, και τον ενεργοποίησες, σου έδειξε 79. Εχε υπ'όψιν σου οτι σχεδόν όλοι οι αφυγραντήρες ξεκινούν απο ένα μεγάλο νούμερο (κι ο δικός μου απο 70κάτι ξεκινάει πάντα) και μέσα σε 2-3 λεπτά έχουν βρεί (σύμφωνα με το δικό τους μετρητικό) την υγρασία του χώρου, σταθεροποιούν την ένδειξη και μετά αρχίζουν να αφαιρούν μονάδες ανάλογα με την δουλειά που κάνουν. Μην ασχολείσαι καθόλου με το τι σου δείχνει τα πρώτα δευτερόλεπτα που ξεκινάει - για να δεις την αρχική υγρασία του χώρου, κοίτα 2-3 λεπτά μετά την εκκίνηση.
Εδώ, να πω κάτι σχετικό και για τους φίλους που δεν έχουν πολυασχοληθεί με το σπορ του κυνηγιού της υγρασίας...
Οταν πρωτοξεκινάει σε ένα δωμάτιο ο φυγραντήρας και δείχνει πχ. 70% (σημ. αφήνω απ'έξω την ακρίβεια του μετρητή και την θερμοκρασία του χώρου), αυτό σημαίνει πως οτι ποσοστό σχετικής υγρασίας έχουν τοίχοι+ταβάνι+πάτωμα+αντικείμενα του χώρου, τόσο ποσοστό υγρασίς έχει και ο αέρας - δηλ.70%.
Αν αφήσουμε έναν αφυγραντήρα να δουλέψει μια μέρα και καταφέρουμε να δούμε πχ.50%, αυτό δεν σημαίνει ότι φέραμε τοίχους+ταβάνι+κλπ στο 50%... Τον αέρα τπυ χώρου έχουμε φέρει στο 50%, όχι τους τοίχους... Αυτά μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ 51-69.... :) Κι αυτό γιατί ο αφυγραντήρας τραβάει πολύ πιο γρήγορα το νερό απο τον αέρα, απ'ότι τραβάει ο αέρας απο τους τοίχους. Δηλαδή μην μας καθυσηχάζει το 50 ή 55 που θα δείχνει ο αφυγραντήρας...
Αυτός είναι και ο λόγος που ο εξαερισμός των δωματίων ανοίγοντας παράθυρα κάποιες ώρες,της ημέρας, είναι καλό μεν, γιατί έχουμε μετακίνηση αερίων μαζών και ανανεώνει με φρέσκο (και στεγνότερο) αέρα τα δωμάτια, αλλά είναι απλό βοηθηματάκι, γιατί στην πράξη, μόλις κλείσουμε τα παράθυρα, η υγρασία σε μισή ώρα επανέρχεται εκεί που ήταν πριν τα ανοίξουμε.
Το "στέγνωμα" ενός δωματίου θέλει πολύ δουλειά. Αρκεί να φανταστούμε οτι μια νεόχτιστη οικοδομή (γιαπί) ανοιχτή κι αεριζόμενη να ψήνεται στον ήλιο, θέλει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες να στεγνώσει και πάλι αν μετρήσουμε έχει ακόμα παρπάνω υγρασία απ'ότι θα έπρεπε...

Αγόρασα τον Mitsubishi:
https://www.skroutz.gr/s/6798881/Mitsubishi-MJ-E14CG-S1.html

Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος. Δεν έχει ροδάκια οπότε δεν μεταφέρεται πάρα πολύ άνετα. Στα πολύ μεγάλα + του, είναι σχεδόν αθόρυβος, σε σχέση με έναν olympia splendid και τον morris που έχουν οι δικοί μου.

Στο σπίτι στο Μπραχάμι, ξυπνώντας κάθε πρωί πριν λίγες μέρες ο αισθητήρας έγραφε 79%, μετά από αρκετή ώρα πέφτει στο 60%. Στα αρνητικά η γυναίκα μου και εγώ παρατηρήσαμε να στεγνώνει ο λαιμός μας όταν η υγρασία πηγαίνει κάτω από 60%, σε σημείο που τον κλείναμε.

Δεν γεμίζει το δοχείο γρήγορα νερό και εύκολα αφαιρείται για να το αδειάσεις.