Εχω διαφορετική άποψη.
α) Δεν είναι πεταμένα λεφτά. Η θέρμανση - έστω και λίγη - τον χειμώνα είναι πάντα θέρμανση και πάντα καλοδεχούμενη.
β) Είναι θέρμανση που έρχεται απο κατανάλωση 200-300 watt (στους συμπιεστές) ή ακόμα περισσότερη ζέστη απο 500-600 watt (στους ζεόλιθου)
(σημ. Παρατήρησα αυτές τις μέρες, οτι ο αφυγραντήρας τύπου συμπιεστή που πήρα, βγάζει ελαφρώς ζεστό αέρα - και σίγουρα πιο ζεστό απο του περιβάλλοντος χώρου.
Είναι τα 260 watt που καταναλώνει και που ο μόνος τρόπος να απομακρυνθούν απο τέτοιες συσκευές, είναι η θερμότητα).
γ)Η όποια (μικρή κι απο σπόντα) θέρμανση του χώρου προκύπτει απο τους αφυγραντήρες, έχει cop=1 και είναι καλοδεχούμενη (πέρα απο την αφύγρανση που είναι ο αρχικός σκοπός τους). Σαν να βγαίνει απο ένα αερόθερμο των 200-300 watt δηλαδή στην περίπτωση του συμπιεστή ή 500-600 watt στην περίπτωση του ζεόλιθου. Τα αερόθερμα της αγοράς ξεκινούν απο τα 1000 watt στην μικρή σκάλα - πως λοιπόν θα έχουν την ίδια κατανάλωση? Κλιματιστικό + αφυγραντήρας είναι ο τέλειος συνδιασμός.
Τέλος, για την τελευταία φράση σου... Ρίξε λίγο ζεστό νερό στο κεφάλι σου και μετά κλείσε το κλιματιστικό ή το αερόθερμο - σαν να έχει πολλή υγρασία ο χώρος φαντάσου το... Να δεις τι ωραία θα αρχίσεις να νοιώθεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Γιατί νομίζεις 3000 χρόνια, βάζουν υγρές πετσέτες στο μέτωπο του αρρώστου ?

Με τον ίδιο τρόπο, ο υγρός αέρας του δωματίου που έχει πχ. 20 βαθμούς, κατεβάζει γρηγορότερα την θερμοκρασία του σώματος που είναι 36.6 με αποτέλεσμα να νοιώθουμε εντονότερα το κρύο.