Αγορά αφυγραντήρα

Aν βάλει ανεμιστήρα, θα έχει περισσότερο νερό. Σε αυτό βασίζεται και η χρήση ανεμιστήρα στους αφυγραντήρες και στα κλιματιστικά. Με τον ανεμιστήρα, ακόμα και τα μόρια του αέρα που κατα τυχη δεν θα έφταναν στι συγκεκριμένο πάτωμα, τώρα θα φτάσουν σε μεγάλες ποσότητες ανα μονάδα χρόνου και θα αφήσουν την υγρασία τους.

σε ποια ρυθμιση επιθμητης υγρασιας το εχεις? αυτο που εχει σημασια να τσεκαρεις ειναι ποση ωρα χρειαζεται να δουλευει συνολικα στο 24ωρο. στην επιθυμητη υγρασια

εδώ έχω ένα...κενό.

Τον έχω στο 45% και το υγρόμετρο στο σαλόνι σε απόσταση 4 μέτρων δείχνει 50% (με θερμοκρασία 18 τώρα που γράφω).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να αυτα ακουω και μπερδευομαι! Επειδη κι εγω θα παιζω σε θερμοκρασία μικρότερης των 20 βαθμων. Εκει που λεω αποφάσισα ζεολιθο ακους αλλους και λενε οτι κσι στους 16-17 παίζουν καλυτερα με κομπρεσσορα και οικονομικότερα και εχω καταμπερδευτει

για να σου πει κάποιος "καλύτερα και οικονομικότερα" θα πρέπει να έχει δοκιμάσει και τους δυο τρόπους, και τα δυο είδη μηχανημάτων αφύγρανσης και τα δυο μηχανήματα να είναι ίδιας δυναμικότητας.

Εγώ αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα και με τη μικρή χρήση-εμπειρία με τον μεγάλο meaco είναι ότι στο 60% ο olimpia splendid σπάνια σταματάει και ο meaco στο 50%...σπάνια δουλεύει.
Περιμένω ένα hama μετρητή κατανάλωσης για να μετρήσω τον meaco στο 24ωρο για να μιλήσω με νούμερα.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Aν βάλει ανεμιστήρα, θα έχει περισσότερο νερό. Σε αυτό βασίζεται και η χρήση ανεμιστήρα στους αφυγραντήρες και στα κλιματιστικά. Με τον ανεμιστήρα, ακόμα και τα μόρια του αέρα που κατα τυχη δεν θα έφταναν στι συγκεκριμένο πάτωμα, τώρα θα φτάσουν σε μεγάλες ποσότητες ανα μονάδα χρόνου και θα αφήσουν την υγρασία τους.

Ο ανεμιστήρας όμως εδώ θα φέρνει ζεστό αέρα και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του πατώματος.
Αυτό εξαρτάται απο την εξωτερική θερμοκρασία, τη μόνωση, την εσωτερική θερμοκρασία και τη ροή του αέρα.

Εγώ ποντάρω ότι θα στεγνώσει!

Αν βάλει πολύ χαμηλή ροή μάλλον θα κάνει αυτό που λές!

Ηρθε και εμενα ο Zambessi και σημερα καταφερα να τον ανοιξω και να σας κανω ενα μικρο uboxing με αρκετες φωτο...Τιμη απο αποθεμα.gr στα 289 σε 6 ατοκες δοσεις... Σε σχεση με τον Meaco 20L που εχω αρκετα πιο μικρος και χωρις ροδακια. Εχει καποια πλαστικα ποδαρακια οπως ειδα . Μεσα στην συσκευασια ειχε πλαστικο σωληνα (προφανως για παροχετευση), καλοδεχουμενος. Η οθονη του καλη, επαιξα λιγο με τα μενου, ειχε 3 σκαλες, μετρησα με ενα μηχανημα (δε ξερω αν εχει ακριβεια) σε αποσταση 1 μετρου, 55.5db η 1η, 49.4db η 2η kai 44.6db η 3η... πρακτικα η 1η ταχυτητα ειναι αρκετα θορυβωδης, η 2η καπως καλη και στην 3η νομιζω σχετικα "αθορυβη¨"...

εντυπωσεις απο αποδοση δεν εχω, μολις μπηκε στο σπιτι με 67% υγρασια στην 1η ταχυτητα να δω τι θα μαζεψει σε καμια ωρα λειτουργιας...μυρουδια δεν ειδα κατι ακομα, θα δω και θα ενημερωσω αναλογως...η ολη κατασκευη φαινεται αρκετα στιβαρη..οτι θελετε ρωτατε (ολες οι φωτο εδω)

Επειδή μόλις παρήγγειλα κι εγώ τον zambezi να κάνω μια ενδεχομένως χαζή ερώτηση.
Στο σπίτι εχω σκύλο.Δεν εχει τίποτα τοξικά εκτεθειμένα και πάθει κοκομπλόκο το ζωντανό έτσι ?
Ξερω γω ζεόλιθους, νερό που ρουφάει, κλπ.

Τη διάφορα έχουν ρε παιδιά η νέας τεχνολογίας ζεόλιθου με τα παλαιοτέρα με κομπρεσορα ?? Βλέπω ότι τα νέας τεχνολογίας έχουν τα διπλασία watt κατανάλωσης από τα παλαιοτέρα, αυτό δεν κάνει αυτά με τους κομπρεσορες πιο οικονομικά?? Δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερώτηση μου αλλά ας κάνει κάποιος γνώστης μια ανάλυση γιατί ψάχνομαι να αγοράσω και εγώ και ψάχνω σαν κριτήρια τα χαμηλά watt, τα Μ2 του σπιτιού, τα επίπεδα θορύβου και τέλος να έχει και ιονιστη γιατί είναι καλό πιστεύω να καθαρίζει και λίγο τον αέρα τώρα τον χειμώνα που δεν ανοίγουμε και τόσο το σπίτι.

Ηρθε και εμενα ο Zambessi και σημερα καταφερα να τον ανοιξω και να σας κανω ενα μικρο uboxing με αρκετες φωτο...Τιμη απο αποθεμα.gr στα 289 σε 6 ατοκες δοσεις... Σε σχεση με τον Meaco 20L που εχω αρκετα πιο μικρος και χωρις ροδακια. Εχει καποια πλαστικα ποδαρακια οπως ειδα . Μεσα στην συσκευασια ειχε πλαστικο σωληνα (προφανως για παροχετευση), καλοδεχουμενος. Η οθονη του καλη, επαιξα λιγο με τα μενου, ειχε 3 σκαλες, μετρησα με ενα μηχανημα (δε ξερω αν εχει ακριβεια) σε αποσταση 1 μετρου, 55.5db η 1η, 49.4db η 2η kai 44.6db η 3η... πρακτικα η 1η ταχυτητα ειναι αρκετα θορυβωδης, η 2η καπως καλη και στην 3η νομιζω σχετικα "αθορυβη¨"...

Ενημέρωνε μας με νεότερα δεδομένα όσο το χρησιμοποιείς!!! Ενδιαφερόμαστε για την αγορά του!!
Σε τί θερμοκρασίες το δουλευεις κάθε φορά είναι σημαντικό

εδώ έχω ένα...κενό.

Εγώ αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα και με τη μικρή χρήση-εμπειρία με τον μεγάλο meaco είναι ότι στο 60% ο olimpia splendid σπάνια σταματάει και ο meaco στο 50%...σπάνια δουλεύει.
Περιμένω ένα hama μετρητή κατανάλωσης για να μετρήσω τον meaco στο 24ωρο για να μιλήσω με νούμερα.

Με μπέρδεψες!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

ρε παιδιά τι 18-19?
χωρίς καλοριφέρ ή άλλη θέρμανση?
Σκέτους τους βάζετε?

Αν έχετε κάποια σωστή θέρμανση στο σπίτι χρειάζεται κι αυτό?

Την ίδια απορία έχω

Καταρχήν δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί πλέον που να εχουν σε όλο το σπίτι πάνω απο 18-19 βαθμούς
Κατα δεύτερον δεν εχει σχέση η υγρασία με την θερμοκρασία. Εννοω οτι υγρασία μπορεί να υπάρχει και σε χαμηλές και σε υψηλές θερμοκρασίες

Ενημέρωνε μας με νεότερα δεδομένα όσο το χρησιμοποιείς!!! Ενδιαφερόμαστε για την αγορά του!! Σε τί θερμοκρασίες το δουλευεις κάθε φορά είναι σημαντικό

Παιδια θα προσπαθησω να σας λεω τι βλεπω...τον ειχα με αρχικη θερμοκρασια χωρου γυρω στους 18 βαθμους...ανεβασε στους 19 και μετα απο 2.30 ωρες στην πληρη σκαλα μαζεψε λιγο νερο, δε μπορω να υπολογισω ποσο, περιπου μισο δακτυλο στο δοχειο του... στον χωρο που τον εχω γενικα παιζω γυρω στους 19-20 βαθμους...θα τον δουλεψω λιγες μερες και μετα θα τον παω στους γονεις μου....ισως να εβγαλε λιγη μυρουδια σαν μεταλλικη αλλα οχι κατι τρελο, το λεει και στο μανουλ οτι γινεται αυτο...

Εχεις εικόνα πόση υγρασία είχες? Γιατί μου φαίνεται λίγο το νερο

Μετρησα το νερο, 3 παρα κατι ποτηρια νερου (νορμαλ)...οταν ξεκινησε να δουλευει ελεγε 67%..τωρα ελεγε 53% και σταματησε... (το ειχα βαλει οριο στο 55%), οποτε στο οπτικο ισως να ηταν 1 δακτυλο (δεν εχει καποιο οπτικο μετρητη):grinning-smiley-043

έχω σοβαρές απορίες.
Όταν στο σπίτι έχεις σωστή θέρμανση δηλαδή 20-21 (για μένα για χειμώνα) και το σπίτι θερμαίνεται ομοιόμορφο, τότε δεν τίθεται θέμα υγρασίας, εκτός αν ζεις στον τροπικό.
Τα δικά μου υγρόμετρα σε σπίτι που είναι ελεύθερο και έχει δυό ορόφους, δείχνουν συνήθως από 50 έως το πολύ 65. Το 65 για μένα είναι αφόρητη υγρασία, σε συνδυασμό πάντα με 16-17 βαθμούς.
Μόλις δουλεψει το καλοριφέρ (ό,τι είναι αυτό) καποιες ώρες, η υγρασία μου θα πέσει στο 55 και αργότερα στο 50 και θα είναι όλα καλά καθώς και η θερμοκρασίας θα πάει 19-20.
Εγω από αυτά που λετε, καταλαβαίνω ότι τα θέλετε τα μηχανάκια αυτά, επειδή θερμαίνετε έναν βασικό χώρο, και στα άλλα πέφτει η θερμοκρασία και σε συνδυασμό με την υγρασία το πράγμα γίνεται αφόρητο.
Πείτε μου αν είναι έτσι να το καταλάβω.
Αλλά όταν μου λετε 18-19 και βάζω το μηχανάκι, εγώ θεωρώ ότι έχετε 18-19 χωρίς τίποτα και το βάζετε.
Οπότε είναι άλλο θέμα.
Διότι αν έχετε 18-19 με κάποιο σύστημα θέρμανσης σίγουρα η υγρασία θα είναι λογική.
Αν υπονοείτε τώρα ότι από 17 στο σπίτι ή 16 φέρατε 18-19 με τους αφυγραντήρες και διώξατε και την υγρασία, να πάω να αγοράσω δυό τρεις και να καταργήσω καυστήρες και A/C

Ναι αν είχαμε καλοριφέρ αναμένο στο σπίτι ολη μέρα στους 21 βαθμούς λογικά δεν θα είχε.
απλά τα 500 ευρώ που θα πλήρωνα κοινόχρηστα πετρέλαιο το μήνα δεν τα έχω, άρα δεν εχω και 21 βαθμούς σε όλο το σπίτι το χειμώνα

Οχι δεν εννοούμε οτι δεν ανάβεις τίποτα αλλο και σε ζεσταίνει ο αφυγραντήρας

Υποθερμαίνουμε τα σπίτια μας και εμφανίζετε και υγρασία.