Αγορά αφυγραντήρα

Ρε σεις, γιατί μπερδεύεστε συνέχεια και με την σειρά σας μπερδεύετε την υγρασία με την εσωτερική θερμοκρασία ? Το ότι μέσα στο σπίτι μπορείς να έχεις 30 βαθμούς (λέμε), δεν σημαίνει οτι αν ακουμπήσεις τα αλουμίνια ή το παράθυρο ή τον τοίχο σε κάποιο σημείο θα έχει 30 βαθμούς... Το ζεστό δωμάτιο έχει μικρότερη σχετική υγρασία (το RH) απο το ίδιο δωμάτιο όταν είναι κρύο ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιέχει περισσότερο νερό (ο ζεστός αέρας χωράει περισσότερο νερό πριν αρχίσει να το εναποθέτει λόγω κορεσμού)Το ζεστό δωμάτιο θα έχανε υγρασία μόνο αν μπορούσε να το διώξει έξω το νερό (πράγμα που δεν γίνεται γιατί έχουμε κλειστα τα πορτοπαράθυρα). Οταν ο ζεστός αυτός αέρας ακουμπήσει στους 6 βαθμούς του αλουμινίου ή τους 2 βαθμούς του παραθύρου, θα αρχίσει να βρέχει εκεί με συνεφάκια και αστραπές...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχετε δει στις σόμπες υγραερίου... σκας απο την ζέστη μέσα στο δωμάτιο και τα παραθυρα είναι θολα απο το νερό... Η σόμπα υγραερίου βέβαια, προσθέτει πολύ νερό στον χώρο, αλλά σύμφωνα με την λογική της θέρμανσης που επικαλείστε, δεν θα έπρεπε να θολώνουν τα τζάμια με 30 βαθμούς... και γυρνάμε πάλι στην πραγματικότητα των 20 βαθμών τώρα...

εντιτ στο bold...

Last edited:
Σωστοτατο

Εγώ απλά επειδή είμαι στα όρια λειτουργίας των 2 τύπως αφυγραντηρων εχω μπερδευτεί.
Ενώ λέω εχω καταλήξει ζεόλιθο (16-18 βαθμούς θα λειτουργεί) και συγκεκριμένα στον zambezi ακούω άλλους που λένε πως και οι κομπρέσσορα λειτουργούν καλά μέχρι 15 βαθμούς και με λιγότερη κατανάλωση και μπερδεύομαι!
Βέβαια οι ζεόλιθοι βοηθάνε και στη θέρμανση λόγω που βγάζουν ερκετά ζεστότερο τον αέρα ....
Δύσκολη απόφαση

Με την θέρμανση του εσωτερικού χώρου, το μόνο που κάνουμε είναι να εξατμίζουμε μια ποσότητα νερού η οποία ξαναπέφτει παντού μόλις κλείνουμε την θέρμανση. Κοιτάξτε τώρα τι γίνεται... Οταν λέμε οτι το δωμάτιό μας έχει μια ονομαστική χρόνια σχετική υγρασία πχ. 70% σημαίνει οτι το αίτιο που προκαλεί την υγρασία, με την υγρασία που έχει απορροφήσει ο χώρος, έχουν βρει μια ισορροπία στο 70%. Το καλοκαίρι που στεγνώνει ο τόπος έξω, δημιουργείται θετικό ισοζύγιο υπερ μας με αποτέλεσμα το δωμάτιό μας να διώχνει υγρασία προς τα έξω και σιγά σιγά να στεγνώνει. Το φαινόμενο αντιστρέφεται τους υγρούς μήνες. Αν τώρα εμείς τον χειμώνα θερμαίνουμε μόνο τον χώρο - χωρίς να διώχνουμε το νερό - τότε "ξεγελάμε" το φαινόμενο εις βάρος μας - η θέρμανση ρίχνει την σχετική υγρασία απο το 70% στο πχ. 50% (το νερό είναι εκεί όμως... στον αέρα) με αποτέλεσμα να εισέρχεται ακόμα περισσότερο νερό (θέλοντας να ισορροπήσει στο 70%). Φυσικά μόλις κλείσουμε την θέρμανση, δεν έχουμε πιά 70% αλλά 80%, κλπ...
Υπάρχει συνεχής ανταγωνισμός του μέσα-έξω της υγρασίας. Δείτε στον αφυγραντήρα μόλις αυτός πάει πχ. 50% και κλείσει, πόσο γρήγορα ξαναπάει η υγρασίαστο 55% - ή, αναρωτηθείτε γιατί απο το 80% πάει στο 70% σε ένα τέταρτο, στο 50% σε μιά μέρα, και στο 30% ποτέ...

ο bios τα είπε όλα, να μη τα ξαναγράφω.

Θερμοκρασία και υγρασία παρόλο που έχουν μια...αναλογική σχέση είναι διαφορετικά πράγματα.

Και είναι τόσοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αν τελικά χρειαζόμαστε ή όχι ένα τέτοιο μηχάνημα που λογικό είναι να μπερδευόμαστε.

Εγώ είχα θέμα μεγάλο πριν πάρω τον πρώτο αφυγραντήρα. Παρόλο που λεφτά...υπήρχαν για θέρμανση ξυπνούσα με κεφάλι καζάνι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδος. Η αγορά του olimpia splendid secco pur s κυριολεκτικά με έσωσε. Αλλά όταν τον αγόρασα δεν υπήρχαν πολλές επιλογές, το μηχάνημα έλεγε ότι ήταν επαρκές για τα μισά τετραγωνικά από αυτά που είναι το σπίτι μου. Παρόλα αυτά αποτέλεσμα είδα.
Και πάντα είχα στο μυαλό μου ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.
Νομίζω ότι η αγορά του zambezi ολοκλήρωσε αυτό που ήθελα να κάνω.
Και αυτό που αισθάνομαι δε καταγράφεται από τους μετρητές υγρασίας δυστυχώς.
Πολύ απλά πριν την αγορά του zambezi όταν στο σαλόνι είχα 19 βαθμούς και 50-55% υγρασία ένοιωθα να "πηρουνιάζει".
Τώρα με 18 και δεν αισθάνομαι το κρύο τόσο πολύ, πάλι με 50-55% υγρασία στο ίδιο όργανο.

Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Από πλευράς θέρμανσης έχω πλήρη ομοιομορφία, καίω πετρελαιάκι και το μόνο πρόβλημα είναι τα βορινά δωμάτια τα οποία κρυώνουν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σπίτι, κατά τα άλλα μια χαρά.
Δε χρησιμοποιώ αφυγραντήρες για να μη καίω θέρμανση αλλά όπως διαπιστώνω η λειτουργία τους είναι άκρως βοηθητική αυτής!

Δυστυχώς είμαι σε περιοχή με πολλή υγρασία (Λητή-Λαγκαδάς) και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης...

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Κι όσο θα "στεγνώνουν" τα δομικά στοιχεία, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί κι ο αφυγραντήρας να κατεβεί πιο κάτω. Τώρα, δρουν ανταγωνιστικά - ο αφυγραντής παίρνει και τα στοιχεία δίνουν νερό. Αν τον αφήσεις να δουλεύει χωρίς κάτω όριο μια-δυό μέρες, θα φτάσει σε ένα σημείο που δεν θα μπορεί να κατεβεί πιο κάτω. Αν τότε παρακολουθήσεις πόσο νερό αδειάζεις, είναι ακριβώς το νερό που μπαίνει στο σπίτι απο ανθρώπινη δραστηριότητα, εξαερισμό του σπιτιού και δομικά στοιχεία.

Ρε συ Στέργιο δεν σε πιάνω.
Είχες 50-55 χωρίς.
Και τώρα έχεις 50-55 με το νέο και είναι καλύτερα...
Κάτι δε μου βγαίνει.

Και επαναλαμβάνω αν μπορείτε να θερμάνετε ομοιόμορφα έχετε έως κανένα θέμα υγρασίας.
Αν θερμάνετε ανομοιόμορφα, και ζέστη δεν ευχαριστιόσαστε και υγρασία θα έχετε στα απομακρυσμένα.

Επίσης το ίδιο θα γίνεται αν το σύστημα ανοίγει κλείνει.
Και φυσικά αν δεν αερίζεται.

Μπορείτε νομίζω με μικρά κλιματιστικά και σε ελάχιστη λειτουργική θερμοκρασία να τα έχετε όλα.
Τους αφυγραντήρες τους βλέπω σαν ακόμα ένα τρόπο να μας ρημάξουν την τσέπη οι έμποροι.

Και δεν γίνεται να έχεις 30 στο σπίτι με υγρασία χειμωνα στην Ελλάδα. 30 σημαίνει το θερμαινεις. Και η υγρασία φεύγει. 30 χωρίς θερμανση εχουν στη Μανίλα.

[/COLOR]Και δεν γίνεται να έχεις 30 στο σπίτι με υγρασία χειμωνα στην Ελλάδα. 30 σημαίνει το θερμαινεις. Και η υγρασία φεύγει. 30 χωρίς θερμανση εχουν στη Μανίλα.[/QUOTE]

Είχες 50-55 χωρίς.
Κάτι δε μου βγαίνει.

Και επαναλαμβάνω αν μπορείτε να θερμάνετε ομοιόμορφα έχετε έως κανένα θέμα υγρασίας.
Αν θερμάνετε ανομοιόμορφα, και ζέστη δεν ευχαριστιόσαστε και υγρασία θα έχετε στα απομακρυσμένα.

Μπορείτε νομίζω με μικρά κλιματιστικά και σε ελάχιστη λειτουργική θερμοκρασία να τα έχετε όλα.
Τους αφυγραντήρες τους βλέπω σαν ακόμα ένα τρόπο να μας ρημάξουν την τσέπη οι έμποροι.

Και δεν γίνεται να έχεις 30 στο σπίτι με υγρασία χειμωνα στην Ελλάδα. 30 σημαίνει το θερμαινεις. Και η υγρασία φεύγει. 30 χωρίς θερμανση εχουν στη Μανίλα.

Μετρησα το νερο, 3 παρα κατι ποτηρια νερου (νορμαλ)...οταν ξεκινησε να δουλευει ελεγε 67%..τωρα ελεγε 53% και σταματησε... (το ειχα βαλει οριο στο 55%), οποτε στο οπτικο ισως να ηταν 1 δακτυλο (δεν εχει καποιο οπτικο μετρητη):grinning-smiley-043

Ο δικός μου ο φτηνιάρης, λέει στο μάνιουαλ τα παρακάτω...

"Μπορείτε να επιλέξετε ποσοστά από 30% έως 90% με διαστήματα ανά 5%.
Έπειτα από ένα διάστημα λειτουργίας, όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα πέσει κατά 2% κάτω από το επιλεγμένο επίπεδο, ο συμπιεστής θα απενεργοποιηθεί και η λειτουργία του ανεμιστήρα θα διακοπεί έπειτα από 3 λεπτά.
Όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα γίνει ίση ή υπερβεί κατά 3% το επιλεγμένο επίπεδο, θα γίνει επανεκκίνηση του συμπιεστή αφού περάσουν 3 λεπτά, δηλ. το διάστημα προστασίας του συμπιεστή. "

...30 σημαίνει το θερμαινεις. Και η υγρασία φεύγει...

Που πάει ?

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Είχες 50-55 χωρίς.
Κάτι δε μου βγαίνει.

[/COLOR]Και δεν γίνεται να έχεις 30 στο σπίτι με υγρασία χειμωνα στην Ελλάδα. 30 σημαίνει το θερμαινεις. Και η υγρασία φεύγει. 30 χωρίς θερμανση εχουν στη Μανίλα.

Είχες 50-55 χωρίς.
Κάτι δε μου βγαίνει.

Μέρααααα.

α)50-55 δεν είχα πριν χωρίς, είχα πριν ΜΕ τον olimpia splendid. Έτσι όπως είναι τώρα ο καιρός αν δε βάλω τίποτα να δουλεύει το 80ράκι το έχουμε στάνταρ!

β)Ακόμη δεν έχω βάλει τον νέο σε κανονική λειτουργία, προχθές έκλεισα τον olimpia και έβαλα τον zambezi (σε άλλο χώρο ο ένας σε άλλο ο άλλος). Όταν γύρισα σπίτι είχε ίδια μέτρηση το υγρασιόμετρο (όχι του μηχανήματος) αλλά είχα καλύτερη αίσθηση, ίσως λόγω του ιονιστή που δουλεύω παράλληλα με την αφύγρανση. Αλήθεια είναι ότι δεν το έγραψα σωστά και λογικό είναι να σας μπέρδεψα.

γ)Κλιματιστικά έχω στο σαλόνι το μεγάλο και στο παιδικό δωμάτιο. Του σαλονιού όταν το πετρέλαιο είχε πάει 1,30 το είχα να δουλεύει από τον Οκτώβρη μέχρι το Μάρτιο (και τότε απέκτησα τα περισσότερα προβλήματα μούχλας λόγω ανομοιομορφίας-δεν είχα τότε αυτό του παιδικού).
Λόγω των συνηθειών μας ως οικογένεια και λόγω των παρουσών συνθηκών αποφασίσαμε ότι πλέον θα χρησιμοποιούμε την κύρια εγκατάσταση του πετρελαίου για θέρμανση.
Η ποιότητα της θέρμανσης με το πετρέλαιο είναι ανώτερη, δε το συζητώ. Έχω καλή εγκατάσταση με σωστά τοποθετημένο συλλέκτη σωμάτων και σε πολύ λίγο χρόνο ανεβαίνει η θερμοκρασία στο επιθυμητό. Οπότε τα κλιματιστικά έχουν επικουρικό ρόλο και αν αυτά βοηθάνε στην αφύγρανση του χώρου αυτό το πλεονέκτημα δεν το έχω πλέον. Αν είχα κλιματιστικά σε κάθε χώρο του σπιτιού ίσως να είχε εφαρμογή αυτό που λες, η μερική θέρμανση και η ανομοιομορφία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα υγρασίας από αυτά που λύνει το κλιματιστικό.

δ)Υπάρχει αυτή η αίσθηση στον κόσμο ότι αν "καίω καλά θέρμανση" η υγρασία φεύγει. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, η συνολική ποσότητα υγρασίας είναι και πάλι στο χώρο.

Η μόνη λύση είναι πολύ καλή θέρμανση και καλός και τακτικός αερισμός του σπιτιού για να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα είτε στα ντουβάρια είτε στα πνευμόνια μας.

Προσωπικά έχω καλή θέρμανση (στους 21 βαθμούς είμαστε άνετοι).
Ο τακτικός αερισμός είναι ένα σοβαρό θεματάκι και εκεί βρήκα προσωπικά τη λύση των αφυγραντήρων...μονόδρομο.

Σήμερα το βράδυ οι θερμοκρασίες θα κάνουν βουτιά οπότε τις επόμενες μέρες θα γίνει σοβαρό crash test του zambezi.

Το μόνο παράπονο που έχω απο το μηχάνημα είναι το μικρό δοχείο, 3 λίτρα γεμίζουν σε λιγότερο από 10 ώρες, θα μπορούσα να κάνω παραγωγή απιονισμένου νερού για σίδερα!

Στέργιο δεν μας βοηθάς .Θυμάμαι σίγουρα την υγρασία του σπιτιού σου
Εγώ που μένω σε 50 μέτρα από τον Θερμαϊκό έχω πολύ υγρασία και πάντα είχα ,αλλά ποτέ δεν είχα τα δικά σου προβλήματα Αυτή τη στιγμή ένα υγρόμετρο της πλάκας μου δείχνει 56% υγρασία μέσα στο σπίτι ,αλλά η ατμόσφαιρα είναι βαριά .Όταν ανάψω το καλοριφέρ σε 20 λεπτά η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί ,αλλά θα παραμείνει βαριά και μόνο όταν ανάβω το κλιματιστικό διορθώνεται κάπως η κατάσταση
Για ρίξε βοήθεια ..

Στέργιο δεν μας βοηθάς .Θυμάμαι σίγουρα την υγρασία του σπιτιού σου
Εγώ που μένω σε 50 μέτρα από τον Θερμαϊκό έχω πολύ υγρασία και πάντα είχα ,αλλά ποτέ δεν είχα τα δικά σου προβλήματα Αυτή τη στιγμή ένα υγρόμετρο της πλάκας μου δείχνει 56% υγρασία μέσα στο σπίτι ,αλλά η ατμόσφαιρα είναι βαριά .Όταν ανάψω το καλοριφέρ σε 20 λεπτά η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί ,αλλά θα παραμείνει βαριά και μόνο όταν ανάβω το κλιματιστικό διορθώνεται κάπως η κατάσταση
Για ρίξε βοήθεια ..

Σου έχω έτοιμη λύση: δίνεις σε μένα τον 307 και παίρνεις έναν λαμπάτο (με πολλές λάμπες). Είναι βέβαιο ότι η ατμόσφαιρα θα...αλλάξει γρήγορα!

Σοβαρά τώρα:

α)αερίζεις το σπίτι συχνά?

β)κουφώματα αλουμινίου?

γ)γυψοσοβάς?

δ)πόσα μέτρα το σπίτι? σήμερα έχει προσφορά το media έναν αφυγραντήρα στα 99 ευρώ. Δεν είναι πολλά λεφτά, ούτε ένα καλό καλώδιο ρεύματος δεν είναι. Πάρτον, βάλτον στη μέση του σπιτιού και βάλτον μπρος για κανα 2 βδομάδες. Αμα δεις διαφορά σημαίνει ότι κάνει δουλειά, οπότε μετά πάνε και πάρε έναν καλό να ησυχάσει το κεφάλι σου (κυριολεκτικά)

Πέτρο, στου Στέργιου, αν πέσει ομίχλη....άντε γειά.
Η λίμνη είναι αλλιώς και την έχω ζήσει πολύ στον τομέα αυτό, από τα Πανεπιστημιακά μου χρόνια.
Τώρα βέβαια...80άρι... Πολύ μου ακούγεται.
Σίγουρα κάποιου τα υγρόμετρα είναι λάθος.
Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν δείχνουν τα δικά μου κάτω από 50

Η πρόσφατη μου εμπειρία, καθώς όλοι μαθαίνουμε, λέει ότι όταν κλιματιστικά (ή ό,τι άλλο) δουλεύουν 24 ώρες τη μέρα στο ελάχιστο είσαι πασάς.
Και δεν πληρώνεις πολύ.
Εγώ σε δύσκολο σπίτι (μαιζονέτα, βορεινή, εκτεθειμένη, υψόμετρο γύρω στα 180, ρεματιά και πρώτη στον αέρα) με 24άρι κλιματιστικό έχω κάψει 180 κιλοβατώρες το Νοέμβρη.
Και πετρέλαιο ελάχιστο.
Όταν δουλεύουν αυτά με το πετρέλαιο να δίνει ελάχιστα μόνο να σπάσουν τα δύσκολα δωμάτια από 16-17 φτάνω 20.5 και υγρασία από 60 πάει 50.
Αλλά ακόμα και το δικό μου δωμάτιο που παραμένει κλειστό μέχρι να πάω εγώ και έχει τότε αυτόν τον καιρό 14 και 60 πολύ γρήγορα πάει 18-19 και 50.

Να σημειώσω ότι η απόδοση του κλιματιστικού αλλά και η όλη συμπεριφορά του σπιτιού, αλλαξε απίστευτα όταν έκλεισα το μπροστινό βορεινό μπαλκόνι (όπου είναι και το κλιματιστικό) πλήρως με ναυλον καφετέριας....

και επίσης, ο pass μετά από ώρες, πιάνεται στις ψύκτρες όση ώρα θες...

Πέτρο, στου Στέργιου, αν πέσει ομίχλη....άντε γειά.
Η λίμνη είναι αλλιώς και την έχω ζήσει πολύ στον τομέα αυτό, από τα Πανεπιστημιακά μου χρόνια.
Τώρα βέβαια...80άρι... Πολύ μου ακούγεται.
Σίγουρα κάποιου τα υγρόμετρα είναι λάθος.
Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν δείχνουν τα δικά μου κάτω από 50

Η πρόσφατη μου εμπειρία, καθώς όλοι μαθαίνουμε, λέει ότι όταν κλιματιστικά (ή ό,τι άλλο) δουλεύουν 24 ώρες τη μέρα στο ελάχιστο είσαι πασάς.
Και δεν πληρώνεις πολύ.
Εγώ σε δύσκολο σπίτι (μαιζονέτα, βορεινή, εκτεθειμένη, υψόμετρο γύρω στα 180, ρεματιά και πρώτη στον αέρα) με 24άρι κλιματιστικό έχω κάψει 180 κιλοβατώρες το Νοέμβρη.
Και πετρέλαιο ελάχιστο.
Όταν δουλεύουν αυτά με το πετρέλαιο να δίνει ελάχιστα μόνο να σπάσουν τα δύσκολα δωμάτια από 16-17 φτάνω 20.5 και υγρασία από 60 πάει 50.
Αλλά ακόμα και το δικό μου δωμάτιο που παραμένει κλειστό μέχρι να πάω εγώ και έχει τότε αυτόν τον καιρό 14 και 60 πολύ γρήγορα πάει 18-19 και 50.

Να σημειώσω ότι η απόδοση του κλιματιστικού αλλά και η όλη συμπεριφορά του σπιτιού, αλλαξε απίστευτα όταν έκλεισα το μπροστινό βορεινό μπαλκόνι (όπου είναι και το κλιματιστικό) πλήρως με ναυλον καφετέριας....

και επίσης, ο pass μετά από ώρες, πιάνεται στις ψύκτρες όση ώρα θες...

Δημήτρη δεν είναι το 80άρη λάθος. Εσύ μένεις σε καλή περιοχή σχετικά με το θέμα της υγρασίας. Η περιοχή λαγκαδά κάνει ρεκόρ. Μένει ο αδελφός μου εκεί και ξέρω. Έχει στεγνό σπίτι, αλλά μόνο με ενεργειακή σόμπα (που τελικά αποδεικνύεται το καλύτερο όπλο για την ευρύτερη περιοχή). Χθες στη Νέα Κρήνη στο δικό μου το σπίτι με καλοαερισμένο σπίτι (30 λπτ το πρωί και 15 λπτ μετά το μεσημέρι) είχα 76% υγρασία στο σαλόνι με το όργανο του αφυγραντήρα και μετά από 3 ώρες με το μηχάνημα ανοιχτό κατέβηκε στο 63%.

πάντως μη νομίζεις... ουσιαστικά είμαι στα όρια της κοίτης του ρέματος Αγ. Παρασκευής

Σου έχω έτοιμη λύση: δίνεις σε μένα τον 307 και παίρνεις έναν λαμπάτο (με πολλές λάμπες). Είναι βέβαιο ότι η ατμόσφαιρα θα...αλλάξει γρήγορα!

Σοβαρά τώρα:

β)κουφώματα αλουμινίου?

γ)γυψοσοβάς?

δ)πόσα μέτρα το σπίτι? σήμερα έχει προσφορά το media έναν αφυγραντήρα στα 99 ευρώ. Δεν είναι πολλά λεφτά, ούτε ένα καλό καλώδιο ρεύματος δεν είναι. Πάρτον, βάλτον στη μέση του σπιτιού και βάλτον μπρος για κανα 2 βδομάδες. Αμα δεις διαφορά σημαίνει ότι κάνει δουλειά, οπότε μετά πάνε και πάρε έναν καλό να ησυχάσει το κεφάλι σου (κυριολεκτικά)

Α] εχω το βουβάλι που βγάζει περισσότερη ζέστη και από λαμπάτο ,τώρα που θα προστεθούν άλλα 2 σαλας ,θα έχει πολύ ζέστη ,θα γίνει με ανοιγόμενη οροφή
Β] τα παράθυρα μένουν ανοικτά επί ώρες κάθε μέρα
γ] κουφώματα πλαστικά με διπλή υάλωση ,ούτε πενταετίας
Δ] το σοβάτισμα της οικοδομής ,από την εποχη που φορούσα κοντά παντελόνια
Ε] Περίπου 100 .
Στέργιο ,για μένα το κύριο ερώτημα είναι αν κάνει δουλειά

Last edited:
Δημήτρη δεν είναι το 80άρη λάθος. Εσύ μένεις σε καλή περιοχή σχετικά με το θέμα της υγρασίας. Η περιοχή λαγκαδά κάνει ρεκόρ. Μένει ο αδελφός μου εκεί και ξέρω. Έχει στεγνό σπίτι, αλλά μόνο με ενεργειακή σόμπα (που τελικά αποδεικνύεται το καλύτερο όπλο για την ευρύτερη περιοχή). Χθες στη Νέα Κρήνη στο δικό μου το σπίτι με καλοαερισμένο σπίτι (30 λπτ το πρωί και 15 λπτ μετά το μεσημέρι) είχα 76% υγρασία στο σαλόνι με το όργανο του αφυγραντήρα και μετά από 3 ώρες με το μηχάνημα ανοιχτό κατέβηκε στο 63%.
δοκίμασε να αερισεις 5-10 λεπτά το βράδυ
έντονα ομως, να γεμίσει φρέσκο αέρα το δωμάτιο/σπίτι

ιδανικά αν έξω έχει κάτω από 10 βαθμούς

περίμενε μετά άλλα 15 λεπτά και δες τι υγρασία θα έχεις

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Σοβαρά τώρα:

β)κουφώματα αλουμινίου?

γ)γυψοσοβάς?

Ο γυψοσοβάς πως επηρεάζει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Ο γυψοσοβάς πως επηρεάζει;

δεν αναπνέει το σπίτι όπως με τον παραδοσιακό σοβά.
Αν συνδυάσεις ερμητικά κλειστά κουφώματα αλουμινίου (ή άλλα σύγχρονα) και ελλειπή αερισμό...

Τα πεθερικά μου έχουν κουφώματα ξύλινα, παλιό στυλ, και καίνε ξυλόσομπα. Έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας παρόλο που η ξυλόσομπα βρίσκεται στο σαλόνι και δεν παρέχει ομοιόμορφη θέρμανση στο σπίτι.