Αγορά αφυγραντήρα

τα σύγχρονα σπίτια έχουν μια σημαντική δίοδο για εξαερισμό. (παρά τα κουφώματα και γενικό σφράγισμα)
Σε μένα δουλεύει πολύ καλά, τόσο που κατά καιρούς ψάχνω να βρώ τρόπους να την περιορίσω.
Είναι το ρεύμα Απορροφητήρας - Τζάκι ή Απορροφητήρας - Παράθυρο μπάνιου (αν δεν υπάρχει τζάκι).
Ιδίως αν έχεις τζάκι επειδή υπάρχει διαφορά πίεσης λόγω υψομετρικής διαφοράς καμινάδας το ρεύμα είναι ισχυρό...

Ααυτη την προταση πως την βλεπετε με βαση την χαμηλη καταναλωση και σταθμη θορυβου???

http://www.cheaptocheap.gr/p.Delonghi-DEX14-Afygrantiras-14-litron-24-ores.1264056.html

Κυριακο δες αυτό.

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/113226-delonghi-dnc65

Νέας τεχνολογίας και με ελάχιστη διαφορά στην τιμή απο αυτόν που έχεις δει εσυ. Το έκλεισα εγώ σήμερα στον κοτσόβολο αλλά θα τον παραλάβω την Πέμπτη για να σου πω εντυπώσεις.

Αυτός είναι με ζεόλιθο. Αν είναι να πάς εκεί απο τον delonghi λογικά αυτός είναι καλύτερος http://www.skroutz.gr/s/5723185/Ecoair-DD122-FW-Simple.html
Αν δείς για τον delonghi δεν εχει και τα καλύτερα σχόλια στο skroutz.
Ο ecoair εχει πολύ καλές κρητικές αν δείς αι σε site εξωτερικού. Εχει και νεοτερο μοντάλο αλλα πάει στα 280 http://www.skroutz.gr/s/4724357/Ecoair-DD122-Classic-MK5.html (όσο περίπου κι ο zambezi)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρακαλούνται οι κάτοχοι zambezi να δίνουν πληροφορίες για τα νέα τους αποκτήματα να μαθαίνουμε κι εμείς οι ξελιγωμένοι!!

Αυτός είναι με ζεόλιθο. Αν είναι να πάς εκεί απο τον delonghi λογικά αυτός είναι καλύτερος http://www.skroutz.gr/s/5723185/Ecoair-DD122-FW-Simple.html
Αν δείς για τον delonghi δεν εχει και τα καλύτερα σχόλια στο skroutz.
Ο ecoair εχει πολύ καλές κρητικές αν δείς αι σε site εξωτερικού. Εχει και νεοτερο μοντάλο αλλα πάει στα 280 http://www.skroutz.gr/s/4724357/Ecoair-DD122-Classic-MK5.html (όσο περίπου κι ο zambezi)

Παρακαλούνται οι κάτοχοι zambezi να δίνουν πληροφορίες για τα νέα τους αποκτήματα να μαθαίνουμε κι εμείς οι ξελιγωμένοι!!
Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο η όχι σε οτι αφορά τον delonghi αλλά τα σχόλια που λες στο skroutz ειναι διφορούμενα, άλλοι λένε θετικά και άλλοι αρνητικά. Εδώ για τον zampezi που διάβασα πολυ διαμαρτύρονται ότι ειναι θορυβώδες πολυ και άλλοι λένε οτι εχει μεγάλη κατανάλωση. Πιστεύω πάντα οτι απο τα σχόλια η αλήθεια ειναι κάπου στι μέση.

7l/ημέρα στα 580watt..
Δεν φαίνεται ιδιαίτερα αποδοτικός κι η κατανάλωση του δείχνει μεγάλη.

Ρε παιδιά τί μπερδεύεστε? Ολοι με ζεόλιθο είναι ανάμεσα σε 520 - 650 w. Γνωστό αυτό.

Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο η όχι σε οτι αφορά τον delonghi αλλά τα σχόλια που λες στο skroutz ειναι διφορούμενα, άλλοι λένε θετικά και άλλοι αρνητικά. Εδώ για τον zampezi που διάβασα πολυ διαμαρτύρονται ότι ειναι θορυβώδες πολυ και άλλοι λένε οτι εχει μεγάλη κατανάλωση. Πιστεύω πάντα οτι απο τα σχόλια η αλήθεια ειναι κάπου στι μέση.

Πιο θορυβώδες είναι γιατί είναι για πιο πολλά τετραγωνικα απ οτον ddl8 π.χ οπότε δουλευει πιο γρήγορα ο ανεμιστήρας
Πιο θορυβωδες απο Κομπρέσσορα δεν ειναι

Last edited:
Ανάλογα και τα αυτιά βέβαια,
αλλά για υπνοδωμάτιο μόνο με ζεόλιθο.

Εκτός αν τον δουλεύουν όλη μέρα και το βράδυ τον κλείνουν.

Για να καταλάβεις, κάτσε δίπλα σε ένα ψυγείο που δουλεύει και βάλε και ένα ανεμιστήρα να φυσάει παράλληλα :)

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Δε ξέρω με τι στάνταρ το λένε αυτό, ο θόρυβος που βγάζει ο zambezi είναι ο θόρυβος απλού καλού ανεμιστήρα.
Δε συγκρίνεται με αφυγραντήρα με κομπρέσορα σε καμία περίπτωση.

Σήμερα το πρωϊ με χιονιά έξω και θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν εξεπλάγην όταν δεν είδα τη συνήθη συμπύκνωση νερού στο τζάμι του σαλονιού.

Μεγάλο παράπονο μου ο μικρός κάδος για το νερό 3lt. Σε "ρελαντί" συνθήκες γεμίζει από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα. Βασικά δε ξέρω σε πόση ώρα γεμίζει γιατί όταν φτάνω στις 5 είναι κλειστό το μηχάνημα.

Χάθηκε ο κόσμος να βάλουν ένα 5-6lt?

Στεργιο δώσε κι άλλα στοιχεία χρήσης!! Εχουν αρχίσει και τρέχουνε νερά στα τζάμια στο σπίτι και καιγόμαστε.
ΝΑ τον πάρω τον zambezi ή να πάω σε κομπρέσσορα (βλέπε inventor eva ii):bigcry:

[/COLOR]Σήμερα το πρωϊ με χιονιά έξω και θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν εξεπλάγην όταν δεν είδα τη συνήθη συμπύκνωση νερού στο τζάμι του σαλονιού.

Μεγάλο παράπονο μου ο μικρός κάδος για το νερό 3lt. Σε "ρελαντί" συνθήκες γεμίζει από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα. Βασικά δε ξέρω σε πόση ώρα γεμίζει γιατί όταν φτάνω στις 5 είναι κλειστό το μηχάνημα.

Χάθηκε ο κόσμος να βάλουν ένα 5-6lt?

Σε τι θερμοκρασία χωρου τον δουλευεις? Και σε ποια σκάλα ?

Στεργιο δώσε κι άλλα στοιχεία χρήσης!! Εχουν αρχίσει και τρέχουνε νερά στα τζάμια στο σπίτι και καιγόμαστε.
ΝΑ τον πάρω τον zambezi ή να πάω σε κομπρέσσορα (βλέπε inventor eva ii):bigcry:

Σε τι θερμοκρασία χωρου τον δουλευεις? Και σε ποια σκάλα ?

η θερμοκρασία χώρου όταν είμαι σπίτι είναι 20-21 βαθμούς, όταν λείπω μπορεί να φτάσει στους 18.

Τις περισσότερες ώρες τον έχω στη μικρή σκάλα ανεμιστήρα και στο 50% επιθυμητή υγρασία, αυτό που λέω για τα λίτρα που μαζεύει είναι για τη σκάλα αυτή.

Σήμερα τον έβαλα στην τρίτη σκάλα ανεμιστήρα και άδειασα το δοχείο το πρωϊ πριν φύγω.

Το σαββατοκύριακο θα κάνω πιο καλό τεστ που θα είμαι πολλές ώρες στο σπίτι.

Ευτυχώς δεν πήρα τον απλό dd8l γιατί έχει μόνο 2 λίτρα δοχείο, στο βάλε-βγάλε θα ήμουν όλη μέρα!

Στη μικρή σκάκα σου γεμίζει κάδο ευκολα? Καλό αυτό! Εχεις εικόνα τι αρχική υγρασία εχεις στο ´χωρο? Και επίσης ...απο αυτή τη μυρωδιά που όλοι λένε του ζεόλιθου ...τί λές?

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Στη μικρή σκάκα σου γεμίζει κάδο ευκολα? Καλό αυτό! Εχεις εικόνα τι αρχική υγρασία εχεις στο ´χωρο? Και επίσης ...απο αυτή τη μυρωδιά που όλοι λένε του ζεόλιθου ...τί λές?

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Έχω αρκετή υγρασία στο σπίτι, το έχω ξαναπεί αυτό. Ο zambezi μαζεύει νερό με μεγάλη "ροπή", δεν τον βλέπω να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία. Τα υγρόμετρα σε όλο το σπίτι λένε 52-56% και η αίσθηση είναι σούπερ.

Μυρωδιά είχε στην αρχή για κάποιες ώρες όταν έφτανα κοντά στο 1 μέτρο περίπου. Τώρα δεν εντοπίζω κάτι παρα μόνο αν παω εκεί που φυσάει και χώσω τη μούρη μου μπροστά.

Με την τοποθέτηση δεν έχω πειραματιστεί ακόμα, τον έχω στο κέντρο του σαλονιού (μακρυά δηλαδή από "προβληματικά" με την υγρασία μέρη στο σπίτι).

Θέλω να δω αν σε κάποια φάση θα σταματήσει ο ρυθμός αφύγρανσης, αν θα καταφέρει δηλαδή να μου ρίξει τα επίπεδα υγρασίας που έχουν τα τσιμέντα και τα έπιπλα.

Προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος με αυτά που γράφω, αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο αν κάποιος ψάχνει κάτι στα 200 ευρώ να πάει σε αυτόν με 289 και ας είναι και λίγο overkill επιλογή, θα δουλεύει στο ρελαντί και θα είναι τις περισσότερες ώρες σταματημένος.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Έχω αρκετή υγρασία στο σπίτι, το έχω ξαναπεί αυτό. Ο zambezi μαζεύει νερό με μεγάλη "ροπή", δεν τον βλέπω να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία. Τα υγρόμετρα σε όλο το σπίτι λένε 52-56% και η αίσθηση είναι σούπερ.

Μυρωδιά είχε στην αρχή για κάποιες ώρες όταν έφτανα κοντά στο 1 μέτρο περίπου. Τώρα δεν εντοπίζω κάτι παρα μόνο αν παω εκεί που φυσάει και χώσω τη μούρη μου μπροστά.

Με την τοποθέτηση δεν έχω πειραματιστεί ακόμα, τον έχω στο κέντρο του σαλονιού (μακρυά δηλαδή από "προβληματικά" με την υγρασία μέρη στο σπίτι).

Θέλω να δω αν σε κάποια φάση θα σταματήσει ο ρυθμός αφύγρανσης, αν θα καταφέρει δηλαδή να μου ρίξει τα επίπεδα υγρασίας που έχουν τα τσιμέντα και τα έπιπλα.

Προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος με αυτά που γράφω, αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο αν κάποιος ψάχνει κάτι στα 200 ευρώ να πάει σε αυτόν με 289 και ας είναι και λίγο overkill επιλογή, θα δουλεύει στο ρελαντί και θα είναι τις περισσότερες ώρες σταματημένος.

Καταρχήν σ ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες. Απο ζεστό αέρα σου βγάζει καθόλου?
Βασικά το εχω ξαναπεί κι εγώ τον ζαχαρώνω καιρό τώρα απλά με εχει προβληματίσει αν τελικα να παω σε ζεόλιθο ή κομπρέσσορα.
Σε ζεόλιθο είναι η επιλογή μου ο συγκεκριμένος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Για πιο μηχάνημα μιλάς;;

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Μιλάω για τους δυο ecoair στα οποία αναφέρθηκε ο zamc.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Καταρχήν σ ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες. Απο ζεστό αέρα σου βγάζει καθόλου?
Βασικά το εχω ξαναπεί κι εγώ τον ζαχαρώνω καιρό τώρα απλά με εχει προβληματίσει αν τελικα να παω σε ζεόλιθο ή κομπρέσσορα.
Σε ζεόλιθο είναι η επιλογή μου ο συγκεκριμένος

Βγάζει λίγο ζεστό αέρα αλλά μη φανταστείς τρελλά πράγματα. Ίσως σε ένα δωμάτιο 15 τετραγωνικών να ήταν αισθητή η θερμότητα αυτή αλλά δε παίρνεις το μεγάλο μοντέλο της meaco για να το βάλεις σε τέτοιο δωμάτιο.

Τι γνώμη έχετε για αυτόν στα 99 ευρώ για τους γονείς μου να τον βάλουν στην κρεβατοκαμαρα τους που είναι φουλ στην υγρασία.
https://www.mediamarkt.gr/el/product/_νobu-guru-10l-1191282.html

Αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος δε μπορεί να σου πει εντυπώσεις αλλά εκτιμώ ότι με 99 ευρώ....you can't go wrong!