Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Μιλάω για τους δυο ecoair στα οποία αναφέρθηκε ο zamc.

http://www.dehumidifier-reviews.co.uk/

http://www.dehumidifier-reviews.co.uk/ecoair-dd122fw-mk5
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βγάζει λίγο ζεστό αέρα αλλά μη φανταστείς τρελλά πράγματα. Ίσως σε ένα δωμάτιο 15 τετραγωνικών να ήταν αισθητή η θερμότητα αυτή αλλά δε παίρνεις το μεγάλο μοντέλο της meaco για να το βάλεις σε τέτοιο δωμάτιο.

Καλά αυτό σίγουρα! Απλά σκεφτόμουν αν βοηθάει καθόλου στην θερμοκρασία του χώρου! Καιει που καίει 650w!!

Πάντως ίσως παίζει ρόλο που δεν έχω δει πολλούς αλλά εμένα ένας juropro σε κάθε όροφο που έχω, μου έχουν κάνει καλή δουλειά.

Μόνο που κάνουν λίγο θόρυβο φέτος και δε ξέρω αν δέχονται συντήρηση.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

...Μεγάλο παράπονο μου ο μικρός κάδος για το νερό 3lt. Σε "ρελαντί" συνθήκες γεμίζει από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα. Βασικά δε ξέρω σε πόση ώρα γεμίζει γιατί όταν φτάνω στις 5 είναι κλειστό το μηχάνημα...

Κάνε μια εύκολη πατέντα. Βρες ένα επιθυμητού όγκου πλαστικό δοχείο, πάνω στο οποίο (ή δίπλα απο αυτό) να μπορείς να τοποθετήσεις τον αφυγραντή όταν φεύγεις απο το σπίτι. Βάλε το σωληνάκι και άσε τον αφυγραντή να ρίχνει το νερό στο δοχείο όταν γεμίζει ο ίδιος. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί να τοποθετήσεις τον αφυγραντή κάπου 20-30 πόντους ψηλότερα.

Νομίζω πως αν βάλεις τον εξωτερικο σωλήνα τα πετάει κατευθείαν εξω και παρακάμπτει το δοχείο του. Αρα δεν μπορεί να γεμίσει πρώτα το δικό του και μετα να αδειάζει έξω

Ιδού το παιδεμα μου...
Αυτόν http://dehumidifierreviewshq.co.uk/meaco-dd8l-zambezi-review/ ή αυτόν http://dehumidifierreviewshq.co.uk/meaco-20l-platinum-low-energy-review/

Εχεις δίκιο. Και στον δικό μου με το σωληνάκι παρακάμπτει τον δικό του κάδο τελείως. Αλλά για παν ενδεχόμενενο και ανάλογα με την υλοποίηση...

Κυριακο δες αυτό.

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/113226-delonghi-dnc65

Νέας τεχνολογίας και με ελάχιστη διαφορά στην τιμή απο αυτόν που έχεις δει εσυ. Το έκλεισα εγώ σήμερα στον κοτσόβολο αλλά θα τον παραλάβω την Πέμπτη για να σου πω εντυπώσεις.

Ο επομενος που ειδα ειναι!!!!
Περιμενω εναγωνιως εντυπωσεις!!!

Ο επομενος που ειδα ειναι!!!!
Περιμενω εναγωνιως εντυπωσεις!!!

Κυριάκο τελικά ακύρωσα την αγορά γιατί δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο θα παραλάβουν σε λίγες μέρες μου είπαν και είπα να ακυρώσω την παραγγελία μήπως βρω άλλου η βρω και κάτι άλλο πιο άμεσα.

Να προτιμάτε αφυγραντήρα αθόρυβο και οικονομικό (στα watt όσοι έχουν θέμα οικονομικό). Βάλτε αυτο σαν προτεραιότητα γιατί αν κανει θόρυβο όσα λίτρα κ να μαζεύει δεν υποφέρεται.

Να προτιμάτε αφυγραντήρα αθόρυβο και οικονομικό (στα watt όσοι έχουν θέμα οικονομικό). Βάλτε αυτο σαν προτεραιότητα γιατί αν κανει θόρυβο όσα λίτρα κ να μαζεύει δεν υποφέρεται.

Απο αυτά που διαβάζω τόσες μέρες δεν έχω καταλάβει ακριβώς πια ειναι η διαφορά σε αυτούς της παλιότερης τεχνολογίας που ομως ειναι λίγα watt και της νεότερης τεχνολογίας (ζεολιθου) που ειναι πολλά watt. Πως κάποιος και με τι κριτήριο πρέπει να επιλέξει την μια η την άλλη τεχνολογία?

Απο αυτά που διαβάζω τόσες μέρες δεν έχω καταλάβει ακριβώς πια ειναι η διαφορά σε αυτούς της παλιότερης τεχνολογίας που ομως ειναι λίγα watt και της νεότερης τεχνολογίας (ζεολιθου) που ειναι πολλά watt. Πως κάποιος και με τι κριτήριο πρέπει να επιλέξει την μια η την άλλη τεχνολογία?

Για μένα τα βασικά κριτήρια είναι, μυρωδιά, θόρυβος, κατανάλωση.
Δευτερεύον τα λίτρα, ροδάκια οθόνες κλπ

Θεωρητικά αυτοί με ζέο είναι για πιο κρύα σπίτια (με κάτω των 18οC ) και ως νέα τεχνολογία ίσως είναι πιο αποδοτικοί.
π.χ. αν κάποιος το θέλει για χρήση υπογείου που δεν έχει θέρμανση και δεν ενοχλεί η μυρωδιά του, τον αγοράζει και τον τοποθετεί ανοιχτό εκεί συνέχεια.
Αλλά αυτή η διπλάσια κατανάλωση μου φαίνεται κάπως..

Κάτι ακόμα επειδή ανέφερα τη λέξη απόδοση.
Να προσέχετε, μην τον βάζετε σε δυνατές σκάλες, ο οργανισμός χρειάζεται υγρασία.
Αν παρατηρήσετε αίσθημα δίψας, ή ξερό στόμα, κλείστε τον.
Και προπαντός όσοι αγοράζουν επειδή έχουν μωρά ή παιδιά στο σπίτι και φροντίζουν για ένα υγειές περιβάλλον για αυτά.
Ας έχει λίγο υγρασία δε πειράζει, ο οργανισμός μαθαίνει και προσαρμόζεται αναλόγως.

εγω παρελαβα σημερα το juropro oxygen 16L.
μικρος και ευκολος στην μεταφορα του.
τον εχω βαλει στην μεση του σπιτιου και τον ρυθμισα να μου ριξει την υγρασια στο 55%,απο το 68% που ηταν εκεινη την στιγμη.
εχει 2 ταχυτητες.HI&LOW.τον εβαλα στο HI και επεσε στο επιθυμητο σε περιπου 30 λεπτα.
βγαζει ενα βουητο,αλλα οχι κατι που να ενοχλει ακομα και σε ωρες απολυτης ησυχιας.
ετσι κι`αλλιως,την ωρα του υπνου θα το βαλω στο LOW.
το μονο περιεργο ειναι οτι παροτι εχει πιασει την υγρασια που του δηλωσα (55%)δεν σταματησε να δουλευει.
λογικα δεν πρεπει να "νεκρωσει"?

Θεωρητικά αυτοί με ζέο είναι για πιο κρύα σπίτια (με κάτω των 18οC ) και ως νέα τεχνολογία ίσως είναι πιο αποδοτικοί.
π.χ. αν κάποιος το θέλει για χρήση υπογείου που δεν έχει θέρμανση και δεν ενοχλεί η μυρωδιά του, τον αγοράζει και τον τοποθετεί ανοιχτό εκεί συνέχεια.
Αλλά αυτή η διπλάσια κατανάλωση μου φαίνεται κάπως..
Στην πραγματικότητα αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η κατανάλωση αλλά η απόδοση.
Δηλαδή με κατανάλωση ενέργειας ΧΧΧ KWh (δηλαδή ΧΧΧ KW σε μιά ώρα) σε ένα χώρο με αρχική θερμοκρασία ΥΥΥ βαθμών και αρχική σχετική υγρασία ΖΖΖ % πόσα λίτρα νερό θα συμπυκνώσει. Και ακριβώς αυτή η απόδοση εξαρτάται από την θερμοκρασία. Αυτοί με συμπιεστή δεν έχουν καλή απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες (μια ματιά στο ψυχρομετρικό διάγραμμα εξηγεί το γιατί).

Επομένως ένας αφυγραντήρας με μικρή κατανάλωση δεν είναι κατ' ανάγκη καλύτερος από ένα με μεγάλη αν χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα για να συμπυκνώσει την ίδια ποσότητα υδρατμών καταναλώνοντας τελικά περισσότερη ενέργεια. Και αν δεν μπορεί να κατεβάσει αρκετά την σχετική υγρασία σε εύλογο χρονικό διάστημα ειναι ανεπαρκής.

Άρα στο σπίτι κάποιου αν η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω απο 18 βαθμούς χωρίς θέρμανση, δεν θέλει περίεργες μυρωδιές και οσμές ειδικά όταν υπάρχουν στο χώρο μωρά παιδιά και θέλει και οικονομία τότε δεν κοιτάει καθόλου για αγορά αφυγραντηρα με ζεολιθο.

Αυτα είναι τα αναπάντητα ερωτήματα!
Κι εγώ είμαι αναμεσα στ meaco ddl8 zampezi και meaco 20λ platinum (κομπρέσσορας)
Το σπίτι το βράδυ σίγουρα θα πέφτει η θερμοκρασία κατω απο 18
Το θέμα είναι οτι ο zambezi είναι στα 650w στα μεγιστα και 350 w στη μικρή. Απο την άλλη η εταιρία Meaco υποστηρίζει πως ο platinum παίζει το ίδιο καλά και σε θερμοκρασίες 15 βαθμών..... τί να πώ όταν σου λέει πως τα 20 λίτρα που σου δίνει την ημέρα τα πιάνει στους 30 βαθμούς με 70 % υγρασία ....στους 16 βαθμούς ?????

Απο την άλλη είναι σίγουρα ο ζεόλιθος αποδοτικός και στους 15 και στους κάτω απο 15. Αλλά 300W η μικρή σκάλα. Τώρα θα μου πείς αν ο ενας δουλευει 1 ώρα και ο αλλος 2 για να κάνουν την ίδια δουλειά ....στα ίδια είσαι στην ουσία......
Για να μην πώ οτι ο θορυβος στους κομπρεσορες είναι σαφώς περισσότερος απο τους ζεόλιθους... σήμερα πήγα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας και άκουσα τον inventor rise 8 (ζεόλιθος) και τον inventor 20l eva ii κομπρέσσορα... ε ο κομπρέσσορας αισθητά περισσότερο θόρυβο....

αναπάντητα τα ερωτήματα!!!!

στο site της meaco για τον platinum 20l υπαρχουν εργαστηριακες μελετες αποδοσεις σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες χωρου και επιπεδα υγρασιας..μπορει καποιος να εχει μια εικονα πως επηρεαζονται οι αποδοσεις ενας με κομπρεσορα σε σχεση με αλλους παραγοντες. δυστυχως δεν βρηκα καπου αντιστοιχα μελετες για ζεολιθο. αυτο που διαπιστωνει παντως κανεις ειναι οτι το νουμερο σε litra/ημερα που ποσταρουν τα χαρακτηριστικα στις συσκευες και κοιταει ενας καταναλωτης..δεν λεει την αληθεια.

Επειδή μάλλον ο ζεόλιθος είναι ψιλοσταθερός με μικρες διακειμάνσεις ανάλογα μα τη θερμοκρασία. Δεν τον επιρρεάζει η θερμοκρασία.

Για ρίξτε μια μάτια και σε αυτόν ρε παιδιά, εντύπωση μου κανει 21 κριτικές εχει και ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, ούτε μια ανάποδη φατσούλα σε κάτι. Ακόμα και στους meaco διαβάζω αρνητικά, σε αυτό ούτε ένα.

https://www.skroutz.gr/s/8104310/-PD-20L-Design-Low-Energy.html

Για ρίξτε μια μάτια και σε αυτόν ρε παιδιά, εντύπωση μου κανει 21 κριτικές εχει και ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, ούτε μια ανάποδη φατσούλα σε κάτι. Ακόμα και στους meaco διαβάζω αρνητικά, σε αυτό ούτε ένα.

https://www.skroutz.gr/s/8104310/-PD-20L-Design-Low-Energy.html

πηγαινε να διαβασεις και στις συζητησεις...γραφουν για θυγατρικη της meaco και για θορυβο σαν παλιο ψυγειο που στην πορεια το ξεχνας! :)

το μονο περιεργο ειναι οτι παροτι εχει πιασει την υγρασια που του δηλωσα (55%)δεν σταματησε να δουλευει.
λογικα δεν πρεπει να "νεκρωσει"?

τωρα εχει πεσει στο 53% αλλα συνεχιζει να δουλευει.σταματαει μονο εαν τον βαλω στο 60%.
λογικο?