Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Στην πραγματικότητα αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η κατανάλωση αλλά η απόδοση.
Δηλαδή με κατανάλωση ενέργειας ΧΧΧ KWh (δηλαδή ΧΧΧ KW σε μιά ώρα) σε ένα χώρο με αρχική θερμοκρασία ΥΥΥ βαθμών και αρχική σχετική υγρασία ΖΖΖ % πόσα λίτρα νερό θα συμπυκνώσει. Και ακριβώς αυτή η απόδοση εξαρτάται από την θερμοκρασία. Αυτοί με συμπιεστή δεν έχουν καλή απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες (μια ματιά στο ψυχρομετρικό διάγραμμα εξηγεί το γιατί).

Επομένως ένας αφυγραντήρας με μικρή κατανάλωση δεν είναι κατ' ανάγκη καλύτερος από ένα με μεγάλη αν χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα για να συμπυκνώσει την ίδια ποσότητα υδρατμών καταναλώνοντας τελικά περισσότερη ενέργεια. Και αν δεν μπορεί να κατεβάσει αρκετά την σχετική υγρασία σε εύλογο χρονικό διάστημα ειναι ανεπαρκής.

Δε διαφωνώ. Αλλά σε σπίτια και σε δωμάτια που τοποθετούνται είναι μικρές οι τιμές και μικρές οι διαφορές.
Εδώ ένα παράδειγμα που είχαμε συζητήσει και πέρυσι για την σχέση αυτή.
http://www.michanikos.gr/topic/44391-Σωστή-λειτουργία-αφυγραντήρα/

Για ρίξτε μια μάτια και σε αυτόν ρε παιδιά, εντύπωση μου κανει 21 κριτικές εχει και ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, ούτε μια ανάποδη φατσούλα σε κάτι. Ακόμα και στους meaco διαβάζω αρνητικά, σε αυτό ούτε ένα.

https://www.skroutz.gr/s/8104310/-PD-20L-Design-Low-Energy.html

http://avclub.gr/forum/showthread.p...αντήρα?p=1057786577&viewfull=1#post1057786577

Παρήγγειλα σήμερα το 12Λ.
Θα δούμε προσεχώς αν είναι έτσι..

http://avclub.gr/forum/showthread.p...αντήρα?p=1057786577&viewfull=1#post1057786577

Παρήγγειλα σήμερα το 12Λ.
Θα δούμε προσεχώς αν είναι έτσι..

Ηρακλή εμένα το σπίτι μου είναι 90 τετραγωνικά είμαι 4 όροφο γωνιακό διαμέρισμα βορινό και ένα από τα δωμάτια είναι από πάνω βεράντα, κουζίνα με σαλόνι μαζί γύρω στα 45 τετραγωνικά εκεί που θέλω να έχω κυρίως τον αφυγραντηρα.Η θερμοκρασία του σπιτιού δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 18 βαθμούς και αυτό με παγωνιά έξω. Ο 12 λίτρα θεωρείς θα με καλύψει και ο 20λιτρα για μένα είναι υπερβολικός?? Η ο 20λιτρα λόγο ότι είναι πιο μεγάλος θα κάνει καλύτερη και οικονομικότερη δηλαδή γρηγορότερη δουλεία ???

Θα σε καλύψει. Είναι έως 80τμ ενιαίου χώρου. Είναι υπερβολή να πάρεις τον 20λ για έως 150τμ. Έχει όμως ένα καλό ο 20λ. Έχει λάμπα uv για τα μικρόβια, δηλ. ένα φτέρνισμα γρίπης θα το απορροφήσει.
Αλλά για να μιλάμε εκ του ασφαλούς βάλε πρώτα ένα υγρόμετρο να δεις σε τι ποσοστά κυμαίνεται η υγρασία στο χώρο που λες, γιατί έχω διαβάσει μέχρι και 90% υγρασία σε δωμάτια.

Θα σε καλύψει. Είναι έως 80τμ ενιαίου χώρου. Είναι υπερβολή να πάρεις τον 20λ για έως 150τμ. Έχει όμως ένα καλό ο 20λ. Έχει λάμπα uv για τα μικρόβια, δηλ. ένα φτέρνισμα γρίπης θα το απορροφήσει.
Αλλά για να μιλάμε εκ του ασφαλούς βάλε πρώτα ένα υγρόμετρο να δεις σε τι ποσοστά κυμαίνεται η υγρασία στο χώρο που λες, γιατί έχω διαβάσει μέχρι και 90% υγρασία σε δωμάτια.

Ποτέ παραλαμβάνεις εσύ τον 12L ??

Το χειμώνα, όταν έξω από το σπίτι έχει κλίμα ξερό ή αέρα ή ήλιο, μη χάνετε την ευκαιρία να ανοίξετε τα παράθυρα έστω μισή ώρα, συνήθως το μεσημέρι τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι πιο χαμηλά.
Έτσι η υγρασία πέφτει πιο γρήγορα μέσα στο σπίτι από κάθε αφυγραντήρα και ανανεώνεται ο αέρας.

cmoustakas#

Αυριο είπανε.
ps. 90τμ είναι το σπίτι.

Υγρόμετρο μου συστήνετε κάποιο συγκεκριμένο η ότι και να πάρω το ίδιο είναι ?? Ρωτώ γιατί έχει κάτι ψηφιακά το praktiker θερμοκρασίας και υγρασίας μαζί, κάνουν αυτά ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

cmoustakas#

Αυριο είπανε.
ps. 90τμ είναι το σπίτι.

Περιμένω εντυπώσεις.

τωρα εχει πεσει στο 53% αλλα συνεχιζει να δουλευει.σταματαει μονο εαν τον βαλω στο 60%.
λογικο?

ρε σεις-βοηθατε λιγο.
ποτε θα σταματησει να δουλευει το εργαλειο?
το εχω βαλει εξαρχης στο 55%.
καποια στιγμη που επεσε στο 53-54% συνεχισε να λειτουργει.
τωρα ειναι καρφωμενο στο 56%(λογικο να δουλευει).
σταματησε μονο οταν το εβαλα στο 60%(λογικο).
τι γινεται?

Στο 52% θα σταματήσει. Βάλτο να σταματάει στο 60% έτσι ωστε να κατεβαίνει μέχρι 57-58... :)
Δες το ποστ post #547...

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Στο 52% θα σταματήσει.

ααα..!με λιγα λογια θα σταματησει οταν καταλαβει οτι εχει περιθωριο να ξεκουραστει καποια λεπτα και οχι να ανοιξει παλι αμεσα..(?)

Βασικά σιγούρεψε οτι δουλευει...
Εννοώ αυτό αν το βάλεις στο 60 αυτό το πάει 55 και μετά δουλευει για αρκετή ώρα μόνο ο ανεμιστήρας (εκεί εσένα μπορεί να σου φαίνεται οτι δουλευει αλλα δεν κανει αφυγρανση στην ουσια απλά γυρνάει ο ανεμιστήρας για να τσεκάρει τον αερα) μετά αν σιγουρευτει οτι είναι οκ σταματάει

Ναι. Ο ανεμιστήρας θα σταματήσει 3 λεπτά αργότερα. Για να επιβεβαιώσεις το φασμα ανοιξε-κλείσε, βάλτο να κλείσει στο πχ. 60% και δες σε ποιό % τα κάνει.

ειναι καμια ωρα στο 56%.
το πηγα στο 60%-σταματησε ο κομπρεσορας και τωρα δουλευει μονο ο ανεμιστηρας.
τσεκαρω και σας λεω.

Λογικά θα ξεκινήσει μεταξύ 60 και 62. Το φωτάκι μέχρι τότε θα αναβοσβήνει.

με εχει μπερδεψει.δεν μπορω να καταλαβω τι κανει..
το εβαλα παλι στο 60 τωρα και χαμηλωσα τον ανεμιστηρα για να καταλαβω ποτε ακουγεται ο κομπρεσορας.
το παρακολουθω και σου λεω.
ευχαριστω

Καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα καλό reset. Κλείσε τον (off) και ξανάνοιξέ τον μετά απο 3 λεπτά - να επιστρέψουν τα υγρά και να ξαναμετρήσει την υγρασία απο την αρχή.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

οκ-το κανω-thx

τον ανοιξα.του δηλωσα 60%.
δουλεψε λιγο και εκλεισε κομπρεσορα μετα απο λιγο.
στην συνεχεια μετα απο 4-5 λεπτα εκλεισε και ο ανεμιστηρας.
ξαναπηρε μπρος και δουλευει εδω και κανα 10λεπτο ασταματητα.
τωρα με δηλωμενο 60%(δεν το πειραξα απο την αρχη του ρισετ)εχει παει στο 59% και συνεχιζει και δουλευει κομπρεσορας και ανεμιστηρας.

καρφωμενο στο 58% και δουλευει ασταματητα...:afro: