Αγορά αφυγραντήρα

Μια βοήθεια θέλω ένα υγρασιομετρο

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ολοι οι αφυγραντηρες εχουν πανω τους υγρασιομετρο, επομενως δεν ξερω αν πραγματικα το χρειαζεσαι.
Ο zambezi που αγορασα ειχε δωρο απο το καταστημα εναν μετεωρολογικο σταθμο της daikin. Απλο πραγματακι, αλλα ειχε θερμοκρασια, υγρασια κτλπ

ολοι οι αφυγραντηρες εχουν πανω τους υγρασιομετρο, επομενως δεν ξερω αν πραγματικα το χρειαζεσαι.
Ο zambezi που αγορασα ειχε δωρο απο το καταστημα εναν μετεωρολογικο σταθμο της daikin. Απλο πραγματακι, αλλα ειχε θερμοκρασια, υγρασια κτλπ
Ήθελα να μετρησω πριν κανω αγορά την υγρασία. Έχω ένα απλω μετορολογικο μου είχαν δώσει δώρο 5 έκανε αλλά δεν ξέρω αν μετράει με ακρίβεια

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάνω εδώ paste την κριτική που άφησα στο Skroutz για τον Puredry Famous PDD 10L.
Nα προσθέσω ότι και οι 2 έχουν ζεόλιθο.
"Έχοντας από τον Νοέμβριο του 2017 τον Inventor Rise R2-ION8L,αποφάσισα λόγω μικρής χωρητικότητας του δοχείου του (2λίτρα) να πάω στον Puredry Famοus PDD 10L λόγω της διπλάσιας-υποτίθεται- χωρητικότητας του δοχείου του (4λίτρα).Η αγορά του έγινε την 14/12/2018 στα 320 ευρώ.Τον έβαλα σε λειτουργία και παρατήρησα ότι το δοχείο του γέμισε στον ίδιο χρόνο με του Ιnvertor.Έβγαλα και τα 2 δοχεία και τα μέτρησα.
Ο κάδος του Invertor χώρεσε 4 μπουκάλια των 800ml χωρίς να ξεχειλίσει,και τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ μπουκάλια χώρεσε και ο κάδος του Puredry!!!Στα υπόλοιπα,μυρίζουν το ίδιο,ο Puredry είναι ένα κλικ 1-2db πιο αθόρυβος στην χαμηλή σκάλα αλλά έχει +60% περισσότερο κόστος αγοράς από τον Invertor και 3 χρόνια λιγότερη εγγύηση (Invertor=5 χρόνια ενώ ο Puredry=2 χρόνια).Αν πιστεύει κάποιος ότι το ψηφιακό υγρόμετρο που έχει ο Puredry στην οθόνη του αξίζει αυτά τα 125 επιπλέον ευρώ,ας τον αγοράσει.Εγώ πάντως θα τον επιστρέψω."

...παρατήρησα ότι το δοχείο του γέμισε στον ίδιο χρόνο με του Ιnvertor...

Αυτό ίσως οφείλεται στο οτι πιθανόν να είχες ΗΔΗ ρίξει την υγρασία τις προηγούμενες μέρες με την χρήση του inventor. Τουλάχιστον στον δικό μου που παρατηρώ, όταν τον έχω κλειστό για 3-4 μέρες, όταν τον λειτουργήσω θα βγάλει διπλάσιο νερό απο την τελευταία φορά.

Γενικά όμως, όντως οι προδιαγραφές τέτοιου είδους noname και σχεδόν noname μηχανημάτων είναι άσχετες με την πραγματικότητα. Σχεδόν πάντα κάνουν διπλάσιο θόρυβο απ'ότι γράφουν, έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και οι ενδείξεις τους είναι πάντα λάθος... Σχεδόν όλα απ'όσο ξέρω, είναι φασόν κινεζιές δύο εταιρειών (μηχανές gree και midea) - κι απλά βάζουν διαφορετικό πλαστικό απ'έξω...

Βρε συ,το πόσο έκανε για να γεμισει το δοχείο,δεν είναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι ο ένας γράφει ότι χωράει 2 λίτρα και χωράει 3,2 και ο άλλος γράφει ότι χωράει 4 και χωράει 3,2.
Στο οτι ειναι φασόν έχεις απόλυτο δίκαιο.
Δες αυτόν τον Invertor https://www.skroutz.gr/s/9649807/Inventor-Rise-R2-ION8L.html
με αυτόν τον Puredry ( ενός άλλου μοντέλου από αυτό που αγόρασα)
https://www.skroutz.gr/s/11896912/Puredry-Famοus-PDD-8L.html
Ίδιοι και απαράλλαχτοι!!!

συγνωμη για την παρέμβαση αλλα να ξερετε οτι τα υγρομετρα υγρασιομετρα θελουν καλιμπραρισμα.
Τα ψηφιακα δεν ειναι αξιοπιστα.
Χρειαζεται ψυχρομετρο Assman αλλα ειναι δυσκολο στη χρηση.
Δεν γνωριζω αν κυκλοφορει κατι ανάλογα αξιόπιστο στο εμποριο.

Γιατί αν αντί για 55% υγρασία έχει 58% θα πάθω κάτι;
...

Nαί. Αρχίζεις τα διπλοποσταρίσματα... :))

Πάντως, αν δείχνει 55%, μπορεί να είσαι οπουδήποτε μεταξύ 50-60%( ή και έξω απο αυτά). Και 60% είσαι ακόμα ΟΚ.

Και 70% καλά είστε μην τρελαίνεστε.
Μόδα είναι ειδικά τώρα που λόγο κρίσης ο κόσμος δεν αερίζει μήπως κρυώσει το σπίτι.

Πρίν πέσω για ύπνο κάνω έναν αερισμό 5' και ρίχνω 15% την υγρασία αν έχω καθυστερήσει απο την προηγούμενη (συν μπάνια, μαγειρέματα).

Έχω τον αφυγραντήρα μόνο για τις ζεστές μέρες που με τον αερισμό δε μπορώ να ρίξω την υγρασία αρκετά.

Πολύ καλος φαίνεται κι επώνυμος. Θα ήθελα μεγαλύτερο κάδο και κατευθυνόμενη ροή του εξερχομένου αέρα (γιατί μια συνηθισμένη χρήση του αφυγραντήρα είναι και το αναγκαστικό στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι).

Να ρωτήσω κάτι ακόμη γιατί είμαι εντελώς άσχετος...

Τα φίλτρα hepa /άνθρακα πρέπει να αντικαθιστούνται ή καθαρίζονται (πχ με σκούπα)?

Οι συνθήκες λειτουργείας 15-18 oC θα τον ζορίσουν?

Αυτό με τα φίλτρα τι παίζει παιδιά?

Πρέπει να αλλάζονται? Θα μπω σε ψάξιμο και συνεχείς αγορές φίλτρων ή καθαρίζονται και κρατάς τα ίδια για χρόνια?