Αγορα αφυγραντηρα??

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Επειδη θα μεινω αλλο ενα χρονο τουλαχιστον στο νησι...σκεφτομαι να αγορασω αφυγραντηρα...γιατι χτυπαει 100%!!!

Πρεπει να προσεξω κατι στα χαρακτηριστικα του?
Ας πουμε καλο ειναι να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερο δοχειο ωστε να μην χρειαζεται αδειασμα συνεχεια...
Ειδα οτι μερικοι λειτουργουν κ σαν ιονιστες...Τι ακριβως ειναι αυτο??(βοηθαει καθολου στη καπνα απο τσιγαρο??)

Υ.Γ Αν περιμενω απο τους υπαλληλους του κωτσοβολου...σωθηκα!!

Μία ιδέα είναι να πάρεις από αυτούς που διαθέτουν αποχέτευση. Αντί να αδειάζεις κάθε τρεις και λίγο, τα συνδέεις με ένα σωλήνα. Αυτό όμως με την προϋπόθεση ότι μπορείς να το τοποθετήσεις σε κατάλληλο μέρος.

Την πιό καλή δουλειά μου την έκαναν κάτι στρογγυλά κουτιά της 3Μ που πουλάνε στα χρωματοπωλεία με χαλίκι μέσα.
Ε, πρέπει να το αδειάζεις μία φορά στις δύο εβδομάδες για να μην γεμίζει αλλά δεν είναι και κάτι το δύσκολο.
Το υπέρ είναι ότι κάνει ΠΟΛΥ καλή δουλειά με πολύ λίγα λεφτά.

Το μεγάλο μείον που έχει όμως είναι ότι το υγρό που βγάζει είναι ΛΙΑΝ επικίνδυνο.

Εχω εναν αφυγραντηρα σπιτι μου περιπου 8 χρονια και δουλευει 24ωρες/24ωρο ,το βραδυ που θα παω σπιτι θα σου πω λεπτομεριες...

Μηπως συμφερει με τα ιδια λεφτά να αγοράσεις ενα air-condition που κάνει αφύγρανση και επιπλέον παρέχει ψύξη - θέρμανση?

Την πιό καλή δουλειά μου την έκαναν κάτι στρογγυλά κουτιά της 3Μ που πουλάνε στα χρωματοπωλεία με χαλίκι μέσα.
Ε, πρέπει να το αδειάζεις μία φορά στις δύο εβδομάδες για να μην γεμίζει αλλά δεν είναι και κάτι το δύσκολο.
Το υπέρ είναι ότι κάνει ΠΟΛΥ καλή δουλειά με πολύ λίγα λεφτά.

Το μεγάλο μείον που έχει όμως είναι ότι το υγρό που βγάζει είναι ΛΙΑΝ επικίνδυνο.

Καλη κ οικονιμοικη ιδεα,οπως λες,αλλα δεν ξερω την απολεσματικοτητα του σε σχεση με εναν αφυγραντηρα....Θα προσπαθησω να μαθω....

Μηπως συμφερει με τα ιδια λεφτά να αγοράσεις ενα air-condition που κάνει αφύγρανση και επιπλέον παρέχει ψύξη - θέρμανση?

Ναι...το σκεφτηκα...κ περιμενω απαντηση απο εναν ξαδερφο ψυκτικο οσον αφορα την απολεσματικοτητα...

Το μειον σε σχεση με εναν αφυγραντηρα...ειναι οτι τον αφυγραντηρα θα μπορω να τον μετακινω στο σπιτι...(δωματιο,σαλονι,κουζινα...)

Το πιο αποδωτικο ειναι το αρκουδισιον. Μετα ο αφυγραντηρας με δυνατοτητα αποχετευσης , αλλιως θα αδειαζεις καθε 6-7 ωρες (και με την προυποθεση οτι εχει μεγαλο δοχειο). Μετα τα δοχεια με την ειδικη σκονη, που δεν ειναι πολυ αποτελεσματικα...Μαζευουν μεν, αλλα κοστος δε και θελει προσοχη στο αδειασμα...

Ταχω ολα οσα σου περιεγραψα και σε απαιτητικο περιβαλλον...

μιας και εχω κανει ψυκτικος
λεω
το κλιματιστικο δεν ειναι λυση λογο τιμης( ακριβο)
αποδοσης ( δεν ειναι αποδοτικο σαν αφυγραντηρας)
και τελος γιατι να ζοριζεις το μηχανακι τσαμπα?
τα κουτακια με το χαλικακι ειναι αποτελεσματικα αλλα το χαλικι κοστιζει
ενας καλος αφυγραντηρας ειναι μεν ακριβος αλλα δεν ξαναασχολησε μαζι του
παιχνιδια μπορεις να κανεις πολλα
για ιονιστη αν μιλαμε για σοβαρο και αποτελεσματικο δεν κανει αφυγρανση
μονο κανει ιονισμο
ο καυτερος ειναι ο daikin
αλλα εχει γυρω στο 500 ρικο δεν θελει φιλτρα αν τον εχεις απλα δεν μπορεις χωρις αυτον το μονο μειον ειναι σαν πυργος pc κατα τα αλλα μαγεια

Έχω μια (ίσως χαζή) ερώτηση για τους ιονιστές.
Αφού υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν ένα καθαρό περιβάλλον, δεν είναι μετά εύκολο να τραβήξεις σα μαγνήτης όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν έξω? Γιατί ο οργανισμός χαλαρώνει τις άμυνές του.
Και κυρίως τα μικρά παιδιά.

Εχω εναν αφυγραντηρα σπιτι μου περιπου 8 χρονια και δουλευει 24ωρες/24ωρο ,το βραδυ που θα παω σπιτι θα σου πω λεπτομεριες...

Δουλευει οπως ενα ψυγειο μικρο ,ειναι της OLYMPIA SPLEDID ιταλικη εταιρια και εχει αντιπροσωποια στην Ελλαδα κοιτα λεπτομεριες απο μια διευθυνση που βρηκα τυχαια στο google http://www.climavess.gr/index.php?p...ufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
τοτε το ειχα βρει προσφορα απο 150.000δρχ μονο 85.000δρχ (δρχ τοτε)
οπως γραφει το συνδεεις και με την αποχετευση αμα δεν θελεις να αδειαζεις το δοχειο που εχει, το οποιο οταν γεμιζει σταματαει αυτοματα και αναβει το φωτακι .Οταν δεν εχει ο αερας υγρασια σταματαει να λειτουργει.

Attachments

• P1080199.jpg
    P1080199.jpg
    86.6 KB · Views: 46
  • P1080200.jpg
    P1080200.jpg
    74.1 KB · Views: 37
  • P1080201.jpg
    P1080201.jpg
    95.9 KB · Views: 39
Έχω μια (ίσως χαζή) ερώτηση για τους ιονιστές.
Αφού υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν ένα καθαρό περιβάλλον, δεν είναι μετά εύκολο να τραβήξεις σα μαγνήτης όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν έξω? Γιατί ο οργανισμός χαλαρώνει τις άμυνές του.
Και κυρίως τα μικρά παιδιά.

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Κατ' αρχήν, δεν είμαι σίγουρος για το τι κάνει ένας ιονιστής. Υποψιάζομαι, όμως, ότι θα έχει (άμεση) επίδραση περισσότερο σε ανόργανες ουσίες, παρά σε ζωντανούς οργανισμούς. Από εκεί και πέρα, έχω σοβαρές επιφυλάξεις για τυχόν παρενέργειες.

Πέραν αυτών, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα που διάβασα πρόσφατα, πιθανολογείται ότι η έξαρση των αλλεργιών οφείλεται στο υπερβολικά υγειινό περιβάλλον μας. Κατά μία έννοια, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει με τόσο ελαφρύ φορτίο, οπότε επιτίθεται και σε μη βλαβερές ουσίες. Δεν ξέρω κατά πόσο η θεωρία αυτή είναι επιβεβαιωμένη, αλλά για την ώρα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους επιστήμονες.

Άρα, αν ισχύει η παραπάνω θεωρία, και αν οι ιονιστές καταπολεμούν τα μικρόβια, ενδέχεται να έχεις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

Off topic βγήκαμε αλλα,

Ναι το ozone που παράγεται σκοτώνει και τα μικρόβια όπως επίσης είναι ιδιαίτερα τοξικό για τον άνθρωπο.

Γενικά είμαι αμφιλεγόμενες συσκευές.

Re: Απάντηση: Αγορα αφυγραντηρα??

Δουλευει οπως ενα ψυγειο μικρο ,ειναι της OLYMPIA SPLEDID ιταλικη εταιρια και εχει αντιπροσωποια στην Ελλαδα κοιτα λεπτομεριες απο μια διευθυνση που βρηκα τυχαια στο google http://www.climavess.gr/index.php?p...ufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
τοτε το ειχα βρει προσφορα απο 150.000δρχ μονο 85.000δρχ (δρχ τοτε)
οπως γραφει το συνδεεις και με την αποχετευση αμα δεν θελεις να αδειαζεις το δοχειο που εχει, το οποιο οταν γεμιζει σταματαει αυτοματα και αναβει το φωτακι .Οταν δεν εχει ο αερας υγρασια σταματαει να λειτουργει.

Τον ίδιο ακριβώς έχουμε και εμεις στο σπίτι που έχουμε στην Τήνο και το οποίο παραμένει κλειστό σχεδόν όλο το χρόνο (πλην Πάσχα & για 15 μέρες το καλοκαίρι). Το μηχανάκι δουλεύει 24/7/365 εδω και 2 χρόνια και έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάσταση.

οχ τι διαβαζο παλι
ο ιονιστης κωβει τα αντισοματα του ωργανισμου μας
αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Κομμένη η πλάκα, το οζον καταστρέφει τους πνευμονες.
τελεία και πάυλα.
Παραγεται απο ιονιστές λόγω της υψηλής τάσης που παραγει τα αρνητικά ιόντα.

Οι ιονιστές λειτουργουν απελευθερώνοντας αρνητικά ιοντα (αζωτου και οξυγόνου) τα οποία ελκουν τα συνήθως θετικά φορτισμένα σωματίδια που κινουνται ελευθερα στην ατμοσφαιρα, ελκοντας τα και συγκεντρωνοντάς τα γύρω απο αυτόν.

Καθως κατι αντίστοιχο συμβαινει και πισω απο τις CRT τηλεοράσεις, αυτός ειναι ο λόγος για τον οποίο κάθε CRT που εχει δουλεψει για μεγαλο διαστημα φέρει πισω της και μέσα της μια αφόρητη μπίχλα.

Υ.Γ Αν περιμενω απο τους υπαλληλους του κωτσοβολου...σωθηκα!!

"Αν αποφασίσεις να αγοράσεις τελικά αφυγραντήρα, προσεξε να μην εχει ιονισμό, διότι και τα δυο μαζί αλληλοεξουδετερώνουν την απόδοσή τους.
οσον αφορα τους αφυγραντήρες, ειναι καλό να αγοράσεις κάποιον ο οποίος να ανταποκρίνεται στα τετραγωνικά του χώρου σου.

Αν αποφασίσεις να παρεις και ιονιστή, να ξερεις οτι εχουν 2 ταχύτητες, την κανονική και την μέγιστη. Οσον αφορά τα φίλτρα τους, υπαρχουν τριων ειδων φίλτρα. Δεν εχουν όλοι και τα τρία. Συνήθως απαντώνται τα πρώτα 2.

Το 1 ειναι το φίλτρο αερα, το οποιο παγιδευει σωματίδια μεγάλου μεγεθους μονο. το 2 ειναι το HEPA που καθαρίζει τον αερα απο ολες τις υπόλοιπες ακαθαρσίες και το τρίτο φίλτρο ειναι το φιλτρο ενεργου ανθρακα, το οποίο εξουδετερώνει τις δυσάρεστες μυρωδιές."

Αυτά, απο την γυναίκα μου, πωλήτρια στον Κωτσόβολο. :p :p :p :p

Δες κι αυτό (στα Αγγλικά) για τους ιονιστές

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_ioniser

και για τους αφυγραντήρες

http://en.wikipedia.org/wiki/Dehumidifier

Last edited:
αχ σημαινει ποναω με αυτα που διαβαζω
ειναι κριμα να μην ψαχνουμε πραματακια
η να λεμε αυτο που απλα νομιζουμε
ενας καλος και πραγματικος ιονιστης ειναι ο daikin
ακριβος μεν αλλα δεν χρειαζεται συχνα πυκνα αλλαγη ακριβου φιλτρου και κανει δουλεια που αν την ζησεις καταλαβαινεις τι εχεις
απο εκει και πανω υπαρχουν και επαγγελματικοι ιονιστες αλλα παμε στο 1500
ο ιονιστης ειναι ζωτικος σε ενα υπνοδωματιο οταν υπαρχει κλιματιστικο και βγαζει ψυξη ,απλα ξυπνας με μη βουλωμενη μυτη
οι απλοι ιονιστες εχουν ακριβα φιλτρα και δεν μπορουν να συναδωνιστουν τους ακριβους ευνοητο ειναι
με τους αφηγραντηρες μπορει καποιος να κανει πολλα κολπα αν χρησιμοποιησει το μυαλο του
κανουν δουλεια αλλα υπο προυποθεσεις
μπορω να συνεχισω με παραδειγματα και λυσεις που ακολουθουνται ανα την ελλαδα