alefantos2007
Supreme Member
βρηκα τι μου τι σπαει στα daikin.... το τηλεκοντρολ... ρε το ατιμο ετσι και δεν ειναι στην ευθεια κλαφτα χαραλαμπε. 

Το κόστος είναι περίπου στο 100άρικο (για μικρά κλιματιστικά - δεν ξέρω αν διαφοροποιείται για το 24άρι), και η διαδικασία δεν είναι πολύ χρονοβόρα. Φαντάσου τον κανονικό χρόνο εγκατάστασης ενός κλιματιστικού συν τον χρόνο απεγκατάστασης (σχετικά μικρός).
Το φρέον δεν χάνεται.
Αν οι συσκευές σου είναι καλές, αξίζει τον κόπο.
Το 2010 που έφτιαχνα το σπίτι μου στο Λαγονήσι,μετά από παρότρυνση ψυκτικών,έβαλα στην ταράτσα 2 κεντρικές μονάδες Daikin και στα δωμάτια vrv.
3 χρόνια μετά,κάηκε ο ένας από τους 2 ανεμιστήρες που έχει η κάθε μονάδα.
Τον 4ο χρόνο,κάηκε επίσης ο ανεμιστήρας από την δεύτερη μονάδα.
Τον 6ο χρόνο,αλλαγή πλακέτας στην μια μονάδα.
Τον 7ο χρόνο, επισκευή πλακέτας στην δεύτερη μονάδα.
Τον 8ο χρόνο,τέλος ο συμπιεστής στην μία μονάδα και πριν ένα μήνα,τέλος ο συμπιεστής και στην δεύτερη.
Λόγω υψηλού κόστους αντικατάστασης του συμπιεστή-1.500 ευρώ-παρήγγειλα πριν μία εβδομάδα για το σαλόνι,ένα 24άρι Tesla Inverter.
Μετά το τέλος της εγκατάστασης,μόλις σήκωνα από τον πίνακα την ασφάλεια,έπεφτε το ρελέ διαρροής.
Η διάγνωση από τους εγκαταστάτες αναφέρει πρόβλημα στην πλακέτα της εσωτερικής μονάδας.
Τηλέφωνο στο εξουσιοδοτημένο σέρβις της Tesla όπου θα έρθει τεχνικός τους την ερχόμενη Πέμπτη να επισημοποιήσει την βλάβη και εν συνεχεία,να παραγγελθεί το ανταλλακτικό το οποίο κανείς δεν ξέρει να μου πει αν υπάρχει Ελλάδα ή πόσο θα κάνει να έρθει.
Τελικά,μάλλον δεν με θέλει ο κλιματισμός αφού πλήρωσα ότι πιο ακριβό και χάλασε σε 9 και 10 χρόνια χρήσης,πλήρωσα τώρα το πιο φτηνό και δεν λειτουργεί από την πρώτη ημέρα.
Στην φωτό,τα Daikin.
Είναι 20 εκατοστά.Είναι πολύ κοντά στον πίσω τοίχο ή είναι η ιδέα μου;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.