Δεν είμαι σίγουρος ότι τα OPPO είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα από τα LG. Τα OPPO είναι κινέζικα, αν και η εταιρία έχει και ευρωπαικό τμήμα. Πρόκειται δηλαδή για "εξευγενισμένα" κινέζικα, γιαυτό και έχουν καλές τιμές. Η LG είναι γνωστή μάρκα, και χωρίς να είμαι διαφημιστής ή μεσάζοντας των LG, έχω ένα LG τελευταία που πήρα με επιφύλαξη γιατί είχα και εγώ απορία με την ποιότητα των LG. Αλλά μέχρι στιγμής το έχω βρει πολύ ποιοτικό, και σε αίσθηση, και σε λειτουργία android, αλλά και σε λήψη, wifi κτλ. Εξάλλου και η Google εμπιστεύεται την LG χρησιμοποιώντας την LG για να κατασκευάζει το Google Nexus 5, που είναι LG.
Δεν εννοώ ότι τα OPPO είναι άσχημα, απλά δεν ξέρω αν και πόσο πιο ποιοτικά είναι από τα LG.
Επίσης πάλι με αγγάρεψε φίλος να τον βοηθήσω για να διαλέξει τηλέφωνο. Έχουν καταλάβει ότι ασχολούμαι λίγο και με αγγαρεύουν. Ψάξαμε τι υπάρχει μέχρι τα 250 ευρώ που μπορεί να δώσει. Από την ελληνική αγορά, αφού δεν παίζει αγορά από Κίνα για αυτόν. Σε κάθε κατηγορία τιμής (150, 200, 250 ευρώ) διάλεγε ένα Samsung και ένα LG. Είδα ότι σε όλες τις "μονομαχίες" σε κάθε κατηγορία τιμής, το LG είχε πάντα καλύτερη μπαταρία, όπως έχω δει και στο δικό μου (της μικρής κατηγορίας) που κρατάει τον διπλάσιο χρόνο από το προηγούμενο κινητό (Samsung) που είχα. Στην LG φαίνεται δίνουν σημασία σε αυτό το θέμα.
Δηλαδή αρχίζω, με αυτά που βλέπω συνεχώς τώρα τελευταία, να ανεβάζω πολύ στην εκτίμηση μου την LG με τα τελευταία μοντέλα της.
Βέβαια γενικά μιλάω, για τα συγκεκριμένα που υπάρχει η απορία παραπάνω, δεν τα έχω ακουμπήσει και δεν έχω γνώμη.
Αν και έχεις γνώση των χαρακτηριστικών τους, ας ανεβάσω ένα συγκριτικό των χαρακτηριστικών τους.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5161&idPhone2=5543
Τα χαρακτηριστικά τους δείχνουν μία ελαφρά υπεροχή του LG, αν και πρέπει να είναι αρκετά ακριβότερο. Από εμφάνιση, είναι υποκειμενικό θέμα. Ένα θέμα είναι ότι μερικές φορές βλέπω μία δυσκολία να βρεθεί τρόπος να ρουταριστούν μερικά μοντέλα LG, για τα OPPO δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτόν τον τομέα.