Αγορά Android κινητού

Τελικά παράγγειλα το τηλ. αυτό: http://www.minideal.net/huawei-hono...-core-1-3ghz-with-5-0-inch-hd-ogs-screen.html στα 209$, αν πάνε όλα καλά και έρθει τελικά (πρώτη φορά αγοράζω κινητό από Κίνα). Ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Πληροφοριακά, μιλούσα πολύ εύκολα στο online chat με τις κοπέλες που έχουν (απαντούσαν άμμεσα, με τα ελάχιστα αγγλικά που ξέρω).

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Τελικά παράγγειλα το τηλ. αυτό: http://www.minideal.net/huawei-hono...-core-1-3ghz-with-5-0-inch-hd-ogs-screen.html στα 209$, αν πάνε όλα καλά και έρθει τελικά (πρώτη φορά αγοράζω κινητό από Κίνα). Ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Πληροφοριακά, μιλούσα πολύ εύκολα στο online chat με τις κοπέλες που έχουν (απαντούσαν άμμεσα, με τα ελάχιστα αγγλικά που ξέρω).

Με το καλό να παραλάβει να μας πεις εντυπώσεις . υπολόγισε 15-20 μέρες να το έχεις.

Παιδιά κατέληξα τελικά στο v889s από εδώ:http://www.minideal.net/zte-v889s-a...1-0ghz-512mb-4gb-wcdma-3g-gsm-smartphone.html
Αφού μπορώ να βλέπω έστω τους google maps, δεν με πειράζει καθόλου.

Θα με υπομείνετε λίγο ακόμα με κάποιες ερωτήσεις:
1. Το root που έχει ως επιλογή τι είναι;
2. Μπορώ να τους ζητήσω να βάλουν μόνο Ελληνική και Αγγλική γλώσσα;
3. Εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (πως έχουν τα pc σκληρό δίσκο) έχει ή να πάρω πακέτο και μία κάρτα μνήμης; http://www.minideal.net/16gb-microsd-tf-transflash-memory-card.html
4. Το site από ότι έχω διαβάσει είναι πολύ αξιόπιστο.Από τελεωνείο περνάνε;Αν είναι να τους πω να το βάλουν σε συσκευασία δώρου.

ΥΓ:Επαναλαμβάνω είμαι άσχετος εξ ου και οι ερωτήσεις.Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας πω εντυπώσεις από ένα τόσο φθηνό κινητό.Συζητούσα με ένα φίλο για την προκειμένη αγορά και μου είπε πως έχει ένα iphone 3gs που δεν το χρησιμοποιεί και προθυμοποιήθηκε(....με την υπόσχεση μιας βραδιάς κερασμένων μπιρονιών) να μου το δώσει, οπότε δεν προέβην στην αγορά.

Πριν μερικές βδομάδες έψαξα λίγο αυτό το τηλέφωνο, γιατί ένας φίλος που το είχε (μάλλον η κοπελιά του το είχε) σκεφτόταν να της πάρει ένα πιο σύγχρονο, αλλά δεν ήξερε και πολλά πράγματα και δεν ήξερε πόσο καλύτερα είναι τα καινούρια και αν άξιζε τον κόπο.
Αυτό το μοντέλο είναι 5 περίπου χρονών, έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά (όπως η οθόνη του που ακόμα είναι αξιοπρεπής) αλλά από τα υπόλοιπα... Όλα τα μοντέλα που υπάρχουν ακόμα και στην ελληνική αγορά (μην σου πω για Κίνα), έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά. Αν και πρόκειται για άλλο λειτουργικό σύστημα και δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει. Πάντως και τα σύγχρονα iphone σε επεξεργαστή και μνήμη είναι περίπου όπως τα σύγχρονα android, και το συγκεκριμένο μοντέλο που λες δεν ξέρω αν μπορεί να τρέξει πια καμία εφαρμογή. Γιατί ο φίλος που το είχε έλεγε ότι η κοπελιά του ούτε στο internet δεν μπορεί πια να μπει. Και με επεξεργαστή 600 MHz, και με 256 MB RAM, μπορεί να είχε δίκιο. Επίσης τα iphone έχουν στάνταρ μνήμη που δεν επεκτείνεται. Πρόσεξε να μην είναι το μικρό με τα 8GB γιατί δεν θα χωράει και πολλά πράγματα πια. Επίσης αυτό το Non-removable Li-Ion battery δεν ξέρω τι είναι. Αν δεν βγαίνει η μπαταρία πως αλλάζει; Και ένα τηλέφωνο αρκετών χρόνων πόσο καλή μπαταρία μπορεί να έχει;
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.php

Last edited:
Καταρχήν το κινητό μου το χάρισε.Οπότε δεν τίθεται ζήτημα καλής ή κακής επιλογής.Είναι με τα 16 GB και με χρήση wi-fi τρέχει μια χαρά στο ίντερνετ.Η μπαταρία αλλαγμένη, έστω και ιμιτασιόν, μα σίγουρα από την μαμίσια των 5+ ετών, καλύτερη απόδοση έχει.

Μην παρεξηγείσαι. Δεν είναι κριτική για τον φίλο σου, ούτε βαθμολογία για το τηλέφωνο, αφού είναι εκτός συναγωνισμού. Απλά έτυχε να έχω ασχοληθεί πρόσφατα με το τηλέφωνο αυτό, και γράφω κάποιες πληροφορίες. Χάρισμα είναι και δεν χάνεις τίποτα, αλλά τα χαρακτηριστικά που έγραψα μπορεί να βοηθήσουν να καταλάβεις κάποια πράγματα στην απόδοση του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, κάποιοι λίγο ελαφρύτεροι browsers (στο android γιατί εσύ έχεις πια λογισμικό της Apple) όπως ο Boat, είδα ότι χρησιμοποιούν 70-80 MB RAM. Βαρύτεροι όπως ο Firefox ή ο Chrome είδα ότι χρησιμοποιούν ακόμα και πάνω από 100 MB. Σε παλιότερο κινητό μου με 289 MB RAM όταν ήθελα να κατεβάσω κάτι με τον Firefox (οπότε χρησιμοποιούνταν και κάποιο πρόσθετο downloader, δηλαδή χρησιμοποιούσε ακόμα περισσότερη μνήμη) έκλειναν διάφορες περιφερειακές εφαρμογές, όπως ένδειξη μπαταρίας που είχα εγκαταστήσει για να βλέπω ακριβώς το ποσό της μπαταρίας, η εφαρμογή που μου έδειχνε την χρήση της μνήμης κτλ. Και πολλές φορές διακοπτόταν και το downloading. Γιαυτό καταλαβαίνω και τον φίλο μου που έλεγε ότι δύσκολα μπαίνει στο internet. Γιατί με 256 MB RAM ακόμα και το internet πια είναι δύσκολο να τρέξει. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι κριτική για το iphone σου. Χάρισμα είναι και δεν χάνεις τίποτα. Απλά πληροφορίες είναι.

Δεν παρεξήγησα κάτι, προς Θεού!Καλά κάνεις και τα λες αφού έχεις γνώση επί του θέματος.Δεν έχω απαιτήσεις και μάλιστα δοκιμαστικά το έχω και μάλιστα απορώ πως γίνετε να έσκαγαν ένα σκαμό λεφτά για αυτό το smartphone.Μόνο το SAR αν δεις, απορείς.Λίγες μέρες το έχω και έχω μόνιμο πονοκέφαλο.Από βδομάδα θα πάρω hands free και αν πάλι συνεχίσει να με πονά το κεφάλι, θα το γυρίσω πίσω.

Στο browsing μια χαρά είναι, αλλά εφαρμογές δεν έχω και δεν έχω καμιά όρεξη να ψάξω και να βάλω, εκτός αν μου χρειαστεί κάποια.Πάντως, πολλές χαζομάρες έχει η apple κι ας πέσουν όλοι να με φάνε για αυτό.

Δεν έχω δουλέψει iphone. Μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους έχω ψάξει λίγο με την ευκαιρία του φίλου μου. Και μία σύντομη επαφή με τα τελευταία μοντέλα τους 5s και 5c στο πλαίσιο. Δεν μου φάνηκαν κακά τηλέφωνα, αλλά σίγουρα μου φαίνονται τρομερά υπερτιμημένα. Με τα 700 περίπου ευρώ που έχει το κορυφαίο τους 5s παίρνεις το καλύτερο android. Και μου φαίνεται ότι το android θα είναι καλύτερο. Με αυτά τα λεφτά σε android δεν παίρνεις τηλέφωνο, παίρνεις σχεδόν υπολογιστή και φωτογραφική μηχανή ταυτόχρονα. Και δεν καταλαβαίνω και κάποια κολλήματα όπως ότι δεν υπάρχει επέκταση αποθηκευτικού χώρου. Όλα πρέπει να χωρέσουν στον ενσωματωμένο χώρο, και υπάρχει αρκετή διαφορά στην τιμή ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο που έχουν. Αλλά τα iphone έχουν φανατικούς φίλους, που από ότι έχω καταλάβει έχουν σχέση με την ποιότητα τους. Και με την ποιότητα των εφαρμογών τους. Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν λιγότερες διαθέσιμες εφαρμογές, αλλά υπάρχουν πιο αυστηρά κριτήρια για είσοδο στο κατάστημα της apple, και δύσκολα βρίσκεις τις πατάτες που συχνά βρίσκεις στα android.
Πάντως και να ήθελα να δοκιμάσω, η πολιτική της apple με αποκλείει. Μου φαίνεται πολύ δήθεν η λογική της ότι αν θες να έρθεις σε εμένα πρέπει να μου τα σκάσεις χοντρά. Πολύ fashion victim. 5μιση κατοστάρικα για το "μικρό" 5c και 7 κατοστάρικα για το "καλό" 5s, και ανάλογα και με τον χώρο που θα έχουν. Και για να πέσεις στα 3-3μιση κατοστάρικα θα πρέπει να πέσεις στο προηγούμενο μοντέλο (2 χρόνων) που υπάρχει ακόμα. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Μία χαρά είμαι με τα android.

Όταν με 310-330 ευρώ αγοράζει κάποιος ένα Nexus 5 ή το LG G2 δεν έχει νόημα να δώσει διπλάσια χρήματα για να πάει σε αρκετά υποδεέστερο κινητό.

Εδώ στα 420 πλέον έχει πέσει το "υπερτούμπανο" Note 3.

Last edited:
Όταν με 310-330 ευρώ αγοράζει κάποιος ένα Nexus 5 ή το LG G2 δεν έχει νόημα να δώσει διπλάσια χρήματα για να πάει σε αρκετά υποδεέστερο κινητό.

Εδώ στα 420 πλέον έχει πέσει το "υπερτούμπανο" Note 3.

Aυτο ακριβώς.
Και το πολυ καλο ακομα S3 ειναι στα 200 ...

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Η τιμή (Happy Price) που βλέπω είναι $167,19 και όχι $155.
Κάνω κάτι λάθος;

To μαγαζί κάνει 2 "γύρους" έκπτωσης: ο πρώτος (με λίγα κομμάτια) είναι στο -18% και ο δεύτερος (με περισσότερα κομμάτια) στο -12%

Ο Κινεζος δεν προκειται να αλλαξει ποτε.Στις 7 το πρωι ακριβως ειμαι πανω απο το λαπτοπ.Βλεπω την χαμηλη τιμη,δινω παραγγελια αλλα οταν πηγα στο paypal να πληρωσω,μου εμφανισε την ακριβοτερη τιμη,οποτε και σταματησα.

Για μερικές μέρες υπάρχει το LG P895 OPTIMUS VU προσφορά Crazy Sundays από το eshop.
Αρνητικά, είναι περίπου 1μιση χρόνου, έχει περίεργη αναλογία οθόνης 4:3 που σε συνδυασμό με την 5'' οθόνη το κάνει λίγο "τούβλο", το συγκεκριμένο δεν έχει ελληνικό μενού αν και στέλνει κανονικά ελληνικά μηνύματα, ο στάνταρ αποθηκευτικός χώρος 32GB χωρίς επέκταση, και αντικροούμενες απόψεις κυρίως γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να γίνει root.
Θετικά, μάλλον μόνο η τιμή του. Γιατί νομίζω ότι ακόμα έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για τα 229 ευρώ που δίνεται. Και μάλλον και η ποιότητα του, κρίνοντας από το ταπεινό μικρότερο δικό μου LG που με έχει εντυπωσιάσει ως προς την ποιότητα της LG γενικά.
http://www.e-shop.gr/product?id=TEL.007560&sid=1
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_vu_p895-4932.php
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=351031

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Με 210 ευρώ αγοράζεις το S3 που είναι πολύ καλύτερο κινητό σε όλα , από LG υπάρχει το L9 II στα 230 ευρώ . Το συγκεκριμένο θεωρώ ότι είναι αρκετά ξεπερασμένο.

Οι προδιαγραφές τους δεν έχουν μεγάλη διαφορά, και είναι και συνομήλικα. Αλλά από χρήση δεν ξέρω τι λένε και τι διαφορές έχουν, δεν μπορώ να φτάσω εκεί πάνω.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4238&idPhone2=4932
Πάντως το S3 είναι πιο γνωστό, με πιο λογική αναλογία οθόνης από το LG, και μπορεί να βρεθεί και πιο φθηνά. Εδώ ας πούμε το δίνουν 204,5 ευρώ.
http://www.smarties.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&product_id=175&category_id=14
Εκτός από μερικά μαγαζιά γύρω από την Ομόνοια που είναι φθηνότερα από τις γνωστές αλυσίδες, το παραπάνω site-κατάστημα μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Νομίζω είναι από τα φθηνότερα που υπάρχουν. Εγώ χάρηκα πχ που βρήκα το μικρούλι LG L3ii μου με 80 ευρώ (ενώ τα γνωστά μαγαζιά το δίνουν 100-120), αλλά αυτοί το δίνουν 63 ευρώ! Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν, πάντως εγώ τους έχω πια υπόψιν μου.

Καλησπέρα! Μια γνωμη θα ηθελα. Ειμαι αναμεσα σε Oppo Find 5 32gb και σε Lg G2 16 gb.
H χρηση που θα κανω είναι κυριως σερφαρισμα στο Internet και κανενα παιχνιδακι, αλλα όχι τιποτα εξεζητημενο.Με τραβαει η μπαταρια προς το lg, αλλα από την άλλη το Oppo είναι πολύ πιο ομορφοκαι κλασεις καλυτερο σε ποιοτητα κατασκευης.Γνωριζω τα βασικοτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενος σε θεμα hardware, αλλα αν καποιος εχει εμπειρια και από τα 2, θα ηθελα τη γνωμη του.
Nα ξεκαθαρισω ότι δεν είμαι γνωστης του android, oποτε τα περι root κτλ δεν με απασχολουν προς το παρον. Μαλλον προς μεταχειρισμενο θα ψαξω, αν αυτό παιζει καποιο ρολο στην επιλογή μου.

Δεν είμαι σίγουρος ότι τα OPPO είναι κλάσεις ανώτερα σε ποιότητα από τα LG. Τα OPPO είναι κινέζικα, αν και η εταιρία έχει και ευρωπαικό τμήμα. Πρόκειται δηλαδή για "εξευγενισμένα" κινέζικα, γιαυτό και έχουν καλές τιμές. Η LG είναι γνωστή μάρκα, και χωρίς να είμαι διαφημιστής ή μεσάζοντας των LG, έχω ένα LG τελευταία που πήρα με επιφύλαξη γιατί είχα και εγώ απορία με την ποιότητα των LG. Αλλά μέχρι στιγμής το έχω βρει πολύ ποιοτικό, και σε αίσθηση, και σε λειτουργία android, αλλά και σε λήψη, wifi κτλ. Εξάλλου και η Google εμπιστεύεται την LG χρησιμοποιώντας την LG για να κατασκευάζει το Google Nexus 5, που είναι LG.
Δεν εννοώ ότι τα OPPO είναι άσχημα, απλά δεν ξέρω αν και πόσο πιο ποιοτικά είναι από τα LG.
Επίσης πάλι με αγγάρεψε φίλος να τον βοηθήσω για να διαλέξει τηλέφωνο. Έχουν καταλάβει ότι ασχολούμαι λίγο και με αγγαρεύουν. Ψάξαμε τι υπάρχει μέχρι τα 250 ευρώ που μπορεί να δώσει. Από την ελληνική αγορά, αφού δεν παίζει αγορά από Κίνα για αυτόν. Σε κάθε κατηγορία τιμής (150, 200, 250 ευρώ) διάλεγε ένα Samsung και ένα LG. Είδα ότι σε όλες τις "μονομαχίες" σε κάθε κατηγορία τιμής, το LG είχε πάντα καλύτερη μπαταρία, όπως έχω δει και στο δικό μου (της μικρής κατηγορίας) που κρατάει τον διπλάσιο χρόνο από το προηγούμενο κινητό (Samsung) που είχα. Στην LG φαίνεται δίνουν σημασία σε αυτό το θέμα.
Δηλαδή αρχίζω, με αυτά που βλέπω συνεχώς τώρα τελευταία, να ανεβάζω πολύ στην εκτίμηση μου την LG με τα τελευταία μοντέλα της.
Βέβαια γενικά μιλάω, για τα συγκεκριμένα που υπάρχει η απορία παραπάνω, δεν τα έχω ακουμπήσει και δεν έχω γνώμη.
Αν και έχεις γνώση των χαρακτηριστικών τους, ας ανεβάσω ένα συγκριτικό των χαρακτηριστικών τους.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5161&idPhone2=5543
Τα χαρακτηριστικά τους δείχνουν μία ελαφρά υπεροχή του LG, αν και πρέπει να είναι αρκετά ακριβότερο. Από εμφάνιση, είναι υποκειμενικό θέμα. Ένα θέμα είναι ότι μερικές φορές βλέπω μία δυσκολία να βρεθεί τρόπος να ρουταριστούν μερικά μοντέλα LG, για τα OPPO δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτόν τον τομέα.