Οικονομικό κινητό με αξιόλογη φωτογραφική απόδοση
Καλησπέρα
Έχω ένα samsung galaxy trend plus gt-s7580 , το οποίο είναι 2 χρονών και κάτι,με αρκετά σημάδια χρήσης,κάτι κολλήματα σε κάποια κουμπιά,λίγο ραγισμένη οθόνη από πεσίματα κτλ.
Το κινητό αυτό έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά,για την τιμή που το είχα πάρει (120 περίπου ευρώ τότε).
Το χαρακτηριστικό που εκτίμησα κυρίως στο κινητό αυτό,ήταν η καλή φωτογραφική ποιότητα για την τιμή του.(η φωτογραφία είναι ένα από τα χόμπι μου).Αν και η κάμερα είναι 5mp,οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται απο καλή ισορροπία ευκρίνειας/οξύτητας και μείωσης θορύβου.Οι εικόνες που δίνει έχουν μια ενδιαφέρουσα ποιότητα για κινητό,δίνοντας σχετικά φυσικές εικόνες,όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Δηλαδή τα αρχεία έχουν καλή άποψη στον συνδυασμό της οξύτητας και τον θόρυβο,ώστε να μη δείχνουν πολύ περίεργα,με έντονα ψηφιακά τεχνουργήματα και μείωση θορύβου που να κάνει τις εικόνες πολύ "πλαστικές". Σε χαμηλό φωτισμό,αν και πέφτει αισθητά η ποιότητα,συνεχίζει και έχει αυτή την ενδιαφέρουσα επεξεργασία που προανέφερα,χωρίς οι εικόνες να είναι εντελώς χάλια,αλλά ικανοποιητικές για την κατηγορία του τηλεφώνου.
Τα άλλα χαρακτηριστικά που επίσης εκτίμησα,ήταν το δυνατό φλασάκι όταν το χρησιμοποιούσα ως φακό,η καλή σχετικά οθόνη,το νορμάλ μέγεθος,και η αξιοπρεπής ταχύτητα τις φορές που έμπαινα λίγο στο internet με wifi ή δεδομένα.
Είχα μια σκέψη αφού το είχα βολευτεί,ότι επειδή είναι παλιότερο,θα μπορούσα να το βρω μισοτιμής να το ξανααγόραζα,και να το πρόσεχα αυτή τη φορά πιο πολύ (να του πάρω θήκη κτλ)
Όμως δε βρίσκεται εύκολα πλέον.
Έτσι,θα ήθελα τη γνώμη σας.Ποιο κινητό από τα σημερινά μέχρι 150 ευρώ,έχει:
1) Αξιόλογη,φυσική και ισορροπημένη φωτογραφική απόδοση,με όλες τις κλασικές λειτουργίες (autofocus,iso,WB,αντιστάθμιση έκθεσης κτλ)
2) Δυνατή λειτουργία φακού
3) Οθόνη με καλή ευκρίνεια. Πχ,είδα κάποια οικονομικά της samsung (j1,j3) στα οποία η οθόνη ήταν λίγο μεγαλύτερη από το δικό μου,αλλά η ανάλυση ήταν μέτρια και πιξέλιαζε λίγο.
4) Απόδοση στο σερφάρισμα internet και στη λειτουργία δε ρωτάω καν,σίγουρα θα είναι αξιοπρεπή σε όλα τα καινούρια...
5) Καλούτσικη μπαταρία για την τιμή
6) Το βάζω τελευταίο παρότι ίσως το σημαντικότερο,αν και δε ξέρω τι παίζει με τις τιμές αυτές...απλά να έχει χαμηλή ακτινοβολία ( sar ? )
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,και περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας,χωρίς να βιάζομαι ιδιαίτερα.