Αγορά Android κινητού

Re: Lg nexus 5x ή samsung a5 ?

Καλυτερα το Α5.
Αν θες να γλιτώσεις χρηματα , πηγαινε τουλάχιστον στο Nexus 5x 16gb.
To J5 εχει ψιλοαθλια κάμερα μπροστα στα αλλα δύο.

Απάντηση: Lg nexus 5x ή samsung a5 ?

Αν υπάρχει διαφορά στην κάμερα ,δε το συζητάμε. Πάμε για a5.

Η καλύτερη κάμερα βρίσκεται στο Nexus 5x (με διαφορά). Μια πιο φθηνή υπερπλήρης πρόταση είναι το Huawei P9 lite με 190 ευρώ από τα ελληνικά δίκτυα (cosmote. vodafone).

Στο "με διαφορά" με σκότωσες...

Μόλις παρήγγειλα το a5. Ελπίζω να μείνει ευχαριστημένη και να μην διαβάσει αυτό το post. Mου είπε επακριβώς να πάρω αυτό με την καλύτερη κάμερα και να μην της πω αργότερα πως υπάρχει και αυτό που είναι καλύτερο.

Το p9 δεν το είχα υπόψιν μου. Ο,τι έγινε , έγινε τώρα.

to p9 lite το ειχα για καιρο και ημουν πολυ ευχαριστημενος , και με τη καμερα επισης.
Ειδικα στα χρηματα που το ειχα παρει απο vodafone , ηταν "κλεψια" !

Δεν το βρίσκω πάντως στα 190 το p9 lite. Στα 240 είναι τώρα.

Xiaomi Mi 5 vs Leeco Le Max 2 vs Xiaomi Redmi Pro vs Lenovo Z90-7

Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 3 και δεν ξερω τι να διαλεξω.
1)Με ενδιαφερει να εχει καλη οθονη(την εχει το redmi αν και το Leeco εχει μεγαλυτερη αναλυση)
2)Να ειναι γρηγορο (Leeco,mi5,redmi,lenovo με αυτη την σειρα)
3)καμερα.Δεν γνωριζω ποιο εχει καλυτερη
4)η παταρια δεν με πολυ ενδιαφερει.
5)ποιοτητα lenovo,mi5,leeco ,redmi.
6)ομορφο
Αυτα που θελω δεν ειναι συγκετρωμενα σε ενα απο αυτα.το ενα συπληρωνει το αλλο και δεν ξερω .παιχνιδια δεν παιζω.μονο σελφαρισμα
θελω αποψεις

Re: Xiaomi mi 5 vs Leeco le max 2 vs xiaomi redmi pro vs lenovo z90-7

Στη θέση σου μάλλον xiaomi εξαιτίας της ελληνικής κοινότητας που βγάζει καλές ρομ.
Διαφορετικά δεν θα έμπλεκα με κανένα που δεν έχει δυτική ρομ.

Re: Xiaomi mi 5 vs Leeco le max 2 vs xiaomi redmi pro vs lenovo z90-7

το mi5 έχει "δυτική ρομ" official, η beta της οποίας έχει και ελληνικά. Γενικά είναι άριστο το mi5, αν δεν σε πειράζει φυσικά πως δεν δέχεται κάρτα sd :)

Δες στο gsmarena έχει review και για τα 3 που κοιτάς.

Οικονομικό κινητό με αξιόλογη φωτογραφική απόδοση

Καλησπέρα

Έχω ένα samsung galaxy trend plus gt-s7580 , το οποίο είναι 2 χρονών και κάτι,με αρκετά σημάδια χρήσης,κάτι κολλήματα σε κάποια κουμπιά,λίγο ραγισμένη οθόνη από πεσίματα κτλ.

Το κινητό αυτό έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά,για την τιμή που το είχα πάρει (120 περίπου ευρώ τότε).

Το χαρακτηριστικό που εκτίμησα κυρίως στο κινητό αυτό,ήταν η καλή φωτογραφική ποιότητα για την τιμή του.(η φωτογραφία είναι ένα από τα χόμπι μου).Αν και η κάμερα είναι 5mp,οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται απο καλή ισορροπία ευκρίνειας/οξύτητας και μείωσης θορύβου.Οι εικόνες που δίνει έχουν μια ενδιαφέρουσα ποιότητα για κινητό,δίνοντας σχετικά φυσικές εικόνες,όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Δηλαδή τα αρχεία έχουν καλή άποψη στον συνδυασμό της οξύτητας και τον θόρυβο,ώστε να μη δείχνουν πολύ περίεργα,με έντονα ψηφιακά τεχνουργήματα και μείωση θορύβου που να κάνει τις εικόνες πολύ "πλαστικές". Σε χαμηλό φωτισμό,αν και πέφτει αισθητά η ποιότητα,συνεχίζει και έχει αυτή την ενδιαφέρουσα επεξεργασία που προανέφερα,χωρίς οι εικόνες να είναι εντελώς χάλια,αλλά ικανοποιητικές για την κατηγορία του τηλεφώνου.

Τα άλλα χαρακτηριστικά που επίσης εκτίμησα,ήταν το δυνατό φλασάκι όταν το χρησιμοποιούσα ως φακό,η καλή σχετικά οθόνη,το νορμάλ μέγεθος,και η αξιοπρεπής ταχύτητα τις φορές που έμπαινα λίγο στο internet με wifi ή δεδομένα.

Είχα μια σκέψη αφού το είχα βολευτεί,ότι επειδή είναι παλιότερο,θα μπορούσα να το βρω μισοτιμής να το ξανααγόραζα,και να το πρόσεχα αυτή τη φορά πιο πολύ (να του πάρω θήκη κτλ)
Όμως δε βρίσκεται εύκολα πλέον.

Έτσι,θα ήθελα τη γνώμη σας.Ποιο κινητό από τα σημερινά μέχρι 150 ευρώ,έχει:

1) Αξιόλογη,φυσική και ισορροπημένη φωτογραφική απόδοση,με όλες τις κλασικές λειτουργίες (autofocus,iso,WB,αντιστάθμιση έκθεσης κτλ)
2) Δυνατή λειτουργία φακού
3) Οθόνη με καλή ευκρίνεια. Πχ,είδα κάποια οικονομικά της samsung (j1,j3) στα οποία η οθόνη ήταν λίγο μεγαλύτερη από το δικό μου,αλλά η ανάλυση ήταν μέτρια και πιξέλιαζε λίγο.
4) Απόδοση στο σερφάρισμα internet και στη λειτουργία δε ρωτάω καν,σίγουρα θα είναι αξιοπρεπή σε όλα τα καινούρια...
5) Καλούτσικη μπαταρία για την τιμή
6) Το βάζω τελευταίο παρότι ίσως το σημαντικότερο,αν και δε ξέρω τι παίζει με τις τιμές αυτές...απλά να έχει χαμηλή ακτινοβολία ( sar ? )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,και περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας,χωρίς να βιάζομαι ιδιαίτερα.

Re: Οικονομικό κινητό με αξιόλογη φωτογραφική απόδοση

Στα χρηματα αυτα δυσκολα να βρεις κινητο με αυτα που ζητας, αν βαλεις ακομη εκατο ευρω θα βρεις το samsung Α5 2016 το οποιο σημερα το εβαλαν οι μεγαλες αλυσιδες σε προσφορα.
Προσωπικα θεωρω οτι αξιζει η προσφορα αυτη, το σκεφτομουν καιγω.

Τα samsung Α5 2016 πούλησαν σαν ζεστά κουλούρια αυτές τις μέρες με την προσφορά.

Από τα 2 αυτά που προτείνατε,το Nexus 5x,φάνηκε να είχε (τουλάχιστον από τις δοκιμές μου στα καταστήματα) την καλύτερη φωτογραφική ποιότητα.
Όμως και τα δύο είναι πιο ακριβά απ'οτι θέλω.
Ενδιαφέρουσες προτάσεις έχει και η Huawei. Είχα σχεδόν καταλήξει στο P8 lite,αλλά έχει ένα θεματάκι σε λήψεις με φωτισμό από λάμπες φθορισμού,κάνει κάτι οριζόντιες γραμμές,σαν να μην πιάνει τη συχνότητα καλά,και φαίνεται και στις φώτο.
Ένα άλλο που ήταν οικονομικό και μου άρεσε κάπως η φωτογραφική ποιότητα,ήταν και το huawei Y5 ii ,αν και γνωστός μου είπε ότι τα χαρακτηριστικά του υστερούν γενικά. Νομίζω είδα κάπου και ένα Y6 αλλά δε ξέρω τι είναι και αυτό.
Τέλοσπαντων,αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση πείτε.Αλλιώς ίσως καταλήξω σε κάποιο οικονομικό samsung και ας μη μου αρέσει η χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη,ή σε κάποιο huawei.

https://www.skroutz.gr/s/8864706/Samsung-Galaxy-J5-2016-16GB.html

Το έχει η κόρη μου και βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες (για την τιμή του πάντα μιλάμε). Το δυνατό του χαρακτηριστικό όμως είναι η οθόνη του γιατί είναι AMOLED ενώ οι IPS που έχουν άλλα κινητά στην ίδια τιμή δεν βλέπονται.

Αγορά smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής.

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να πάρω από ένα κατάστημα Vodafone (όχι από άλλο πάροχο) ένα κινητό Dual Sim (π.χ. Huawei P8 Lite ή Samsung Galaxy J5 2016), τα οποία η Vodafone τα διαθέτει κλειδωμένα για μονή Sim, ώστε να μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει τη δεύτερη υποδοχή μόνο για κάρτα μνήμης micro SD. Επισημαίνω ότι η Vodafone έχει ως πολιτική να μην διαθέτει συσκευές Dual Sim και όποιες έχουν από τον κατασκευαστή τους τέτοιο χαρακτηριστικό, τις διαθέτει κλειδωμένες για μονή Sim, όπως το P8 Lite.

Από ότι έχω διαβάσει, π.χ. για το Huawei P8 Lite, αυτό μπορεί να ξεκλειδώσει με κάποια επέμβαση-αναβάθμιση στο λειτουργικό (λογισμικό) του και να αποκτήσει η συσκευή χαρακτηριστικά Dual Sim, θυσιάζοντας φυσικά την υποδοχή της κάρτας micro SD για δεύτερη Sim, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αυτό ισχύει γενικά και για άλλα κινητά, όπως το J5 της Samsung που αναφέρω ή είναι μόνο εφικτό στα Huawei.

Ξέρει κάποιος κάτι;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.:
Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, θα μπορώ να κάνω εκτροπή κλήσεων, αυτών που με καλούν σε έναν αριθμό μου σε άλλο πάροχο, προς τον αριθμό μου στη Vodafone;