Αγορά Android κινητού

Δεν ξέρω αν γράφω στο κατάλληλο νήμα, αλλά δεν βρήκα άλλο που να ταιριάζει με την ερώτηση.

Φίλος θέλει να περάσει στα smartphones (καθυστέρησε αρκετά) και αναζητά κινητό για απλή χρήση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε features.
Θεώρησα τα 2GB σε Ram, σαν ελάχιστη προϋπόθεση, και επειδή δεν θέλει να μπλέξει με αγορά από Κίνα, παρακαλώ για προτάσεις με budget max 80-90 .

Αγοράστηκε δύο φορές το παρακάτω τηλέφωνο από banngood λόγω των εντυπωσιακών δυνατοτήτων σε σχέση με την τιμή του.
https://www.banggood.com/Leagoo-T5-...-p-1167502.html?rmmds=search&cur_warehouse=HK

Η πρώτη συσκευή μόνο μετά από την εγκατάσταση του nova launcer (όπως με ενημέρωσε φίλος) δουλεύει καλά.
Στην δεύτερη συσκευή με αποστολή από 11/17 (άφιξη δεν θυμάμαι) δεν δουλεύει η selfie camera. Αφού τους έστειλα βίντεο της δυσλειτουργίας και παραστατικά αγοράς με ενημέρωσαν ότι αναλαμβάνουν την επισκευή, αγνώστου ύψους τιμής, και ότι αν χρειασθεί αλλαγή motherboard ή screen θα με χρεώσουν.
Εζήτησα επιστροφή του προιόντος με δικό μου κόστος αλλά δεν στέλνουν διεύθυνση αποστολής.
Σε προηγούμενο mail μου είχαν ζητήσει να το επισκευάσω εδώ και να τους ενημερώσω για το κόστος. Απορώ αν ήταν ο ίδιος αποστολέας των δύο mail.

Ανεξάρτητα από τις θετικές εμπειρίες που υπάρχουν από άλλους χρήστες υπολογίστε την αναξιοπιστία τους όταν κάποιο προιόν έχει πρόβλημα.

Δυστυχως αυτο ειναι το ρισκο αγορας απο εξωτερικο, σε συνδυασμο με ενα μη επωνυμο κινητο...

Flash sale σε πολύ καλη τιμή του Xiaomi Mi A1 (stock Android Oreo, 800αρα μπάντα)

1519690098527276453.jpg

Xiaomi Mi A1 4GB RAM στα 174 και απο στολή με registered->Belgium

Μιας και με δελεασε το παζαρι του Κωτσοβολου στο meizu m6 note, επεσα στον πειρασμο της πολλα υποσχομενης καμερας του!

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Μιας και με δελεασε το παζαρι του Κωτσοβολου στο meizu m6 note, επεσα στον πειρασμο της πολλα υποσχομενης καμερας του!

Εχει καλη καμερα; δεν μιλαμε μονο για την ημερα, αλλα και για βραδινες και κινουμενες καταστασεις ,την δοκιμασες; επειδη ενδιαφερομαι και εγω για κινητο με πολυ καλη καμερα

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Εχει καλη καμερα; δεν μιλαμε μονο για την ημερα, αλλα και για βραδινες και κινουμενες καταστασεις ,την δοκιμασες; επειδη ενδιαφερομαι και εγω για κινητο με πολυ καλη καμερα
https://www.flickr.com/photos/146228843@N02/sets/72157689475993646/
https://www.flickr.com/photos/143499445@N03/sets/72157687831504194/
https://www.flickr.com/photos/133356227@N03/sets/72157687227465822

Δεν το εχω παρει ακομα στα χερια μου, απο μερα σε μερα..
Mην ξεχναμε οτι μιλαμε για μπατζετ κινητο των 160 ευρω...οι εντυπωσεις ειναι πολυ καλες! Για βραδυ μετριες θα ελεγα αλλα δεν εχω τρελες απαιτησεις..

Ως 6" και ως 200 !

Παιδιά,όπως λέει και ο τίτλος,μέχρι 6" οθόνη και maximum τα 200 ποιό προτείνετε;Θα ήθελα να είναι γρήγορο,ομορφούλι,και με αξιοπρεπή κάμερα.Επίσης απο που;Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Re: Ως 6" και ως 200 !

Νίκο, δυστυχώς, σε επώνυμα με αυτά τα χαρακτηριστικά και τιμή δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόπιστο. Συνεπώς θα σου πρότεινα κάτι σε μεταχειρισμένο one plus ( 3; ) ή galaxy s6, διαφορετικά, αναγκαστικά θα κοιτάξεις προς Κίνα μεριά, με τα πιο δημοφιλή να είναι τα Xiaomi.

Αν εξαιρέσεις τα One plus και s6 που μάλλον θα μπορέσεις να τα βρεις κάπου στο budget που θέτεις και είναι όντως ναυαρχίδες με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά ακόμη και για σήμερα, μπορείς να δεις πάλι σε μεταχειρισμένο το A5 του 2017 που είναι εξαιρετικό και υποστηρίζεται ακόμα ενεργά.

Μπορείς να δεις το συγκεκριμένο που είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Επίσης το Α1 που ανήκει και στα android one είναι καλή επιλογή και θα αναβαθμίζεται και πιο γρήγορα χωρίς το bloatware της Xiaomi.

Ξέρω πως την εισαγωγή την έχει η infoquest, δεν ξέρω τι γίνεται με το support ωστόσο. Επίσης, έχε κατά νου πως και τα 2 νομίζω δεν υποστηρίζουν τη B20 συχνότητα του 4G που χρησιμοποιούν κατά κόρον και τα 3 δίκτυα κινητής, ειδικά στην επαρχία πράγμα που σημαίνει πιθανά κενά κάλυψης. Εάν έχεις cosmote, έχει βασίσει το 4G της στη B7 συνεπώς δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, αλλά η Wind ειδικά έχει ένα δίκτυο όλο B20.

+1 για το redmi note 4 το οποίο η infoquest ονομάζει 4x. Αγόρασα στον πατέρα μου το 3/32 και εντυπωσιαστηκα από το τι μπορεί να πάρει κανείς σήμερα με 130 ευρώ.

Επισυνάπτω και ένα πινακάκι που φαίνεται ποια 4ρια έχουν τη β20.
35102cd2f46f8a7b4d7f93ee6c997992.jpg

Αυτό που ο πίνακας λέει 4x δεν είναι αυτό της έλληνικης εισαγωγής.

Το Α1 αν δεν απατώμαι έχει πάνω κάτω ίδια σπεκς, αλλά είναι με μαμά android και μεγαλύτερο SAR.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ως 6" και ως 200 !

Το Α1 έχει τη Β20, ρίξε μια ματιά και στο 5 plus https://www.kotsovolos.gr/site/mobi...84387-xiaomi-redmi-5-plus-64gb-black-dual-sim
Αυτό δεν είμαι σίγουρος αν έχει τη Β20
Mιας και ζήτησες να είναι και ομορφούλι,το Α1 θα σε κάνει να αισθανθείς 5 χρόνια νεότερος αφού το look του είναι συσκευής 5ετίας.
Με 29 ευρώ πάνω από το budget σου παίρνεις το ασύγκριτα ομορφότερο 5plus και εννοείται από Ελλάδα αφού δεν συμφέρει να φέρεις από Κίνα κανένα Xiaomi πλεον για 10-20 ευρώ διαφορά.

Εάν κανείς πάει σε Xiaomi σίγουρα καλό είναι να επιλέξει android one συσκεή όπως το Α1. Αφενός προσωπικά δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη σχετικά με το τι firmware φοράνε, αφεταίρου, το design και στο note5 είναι μέτριο. Το ότι ακολουθεί τη τάση στις αναλογίες οθόνης δεν λέει κάτι.